Αύγουστος 2002


 
  Παρασκευή 30
Αυγούστου
Εκδόσεις "ΜΕΤΑΕΚΔΟΤΙΚΗ-ΑΡΧΕΤΥΠΟ", "ΨΥΧΟΪΣΤΟΡΙΑ"

· ΨΥΧΟΪΣΤΟΡΙΑ - "Η Νέα Επαναστατική Μέθοδος Πρόβλεψης του Μέλλοντος"
Το βιβλίο του Χρήστου Ζ. Κώνστα δεν αφορά την ψυχανάλυση, αλλά τη μέθοδο που επινόησε και έκανε γνωστή ο διάσημος συγγραφέας Επιστημονικής Φαντασίας Ισαάκ Ασίμωφ! Μία μέθοδο που, κατά κάποιον τρόπο, γεφυρώνει την πλέον προηγμένη επιστήμη
με τον μυστικισμό...

από τις εκδόσεις "ΜΕΤΑΕΚΔΟΤΙΚΗ - ΑΡΧΕΤΥΠΟ".

Νέες Εκδόσεις ...

 

 
  Τετάρτη 28
Αυγούστου
** "ΦAINOMENA" - Τεύχος Nο 13 - 28/8/2002 **

Αν και στο 13ο τεύχος σήμερα τα "ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ" συνεχίζουν την ιδιαίτερα ευοίωνη πορεία τους. Άλλωστε στην πραγματικότητα ο μυστικιστικός αυτός αριθμός αυτό υποδεικνύει! Η συμβολή του ESOTERICA.gr συνεχίζεται και σ'αυτό το πλούσιο, από πλευράς θεματολογίας, τεύχος:

- Ο Όσιρις και τα 7 κλειδιά ερμηνείας του,
- Τα 4 στοιχεία στους αρχέγονους πολιτισμούς

Διαβάστε το! ...


"ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ" - ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ειδική Συνεργασία)

 

 
  Τρίτη 27
Αυγούστου
Οι δύο θάνατοι της Mary Morris !

Γίνεται μια γυναίκα να πεθάνει δύο φορές μέσα σε λίγες ώρες; Κι όμως γίνεται - πού αλλού, στις Η.Π.Α. - μόνο που δεν πρόκειται για κάποιο υπερφυσικό φαινόμενο, αλλά για απλή συνωνυμία και μία σειρά εκπληκτικών συμπτώσεων!
Διαβάστε τις λεπτομέρειες μίας, αν μη τι άλλο, περίεργης υπόθεσης...

Περισσότερα

 

 
  Παρασκευή 23
Αυγούστου
Ανακαλύφθηκε ο σκελετός του Ιωάννη του Βαπτιστή;;

Τουλάχιστον έτσι διατείνεται Αμερικανός Καθηγητής!!
Ο έν λόγω σκελετός βρέθηκε κοντά στην περιοχή Κουμράν της Νεκράς Θάλασσας (εκεί όπου έγινε και η ανακάλυψη των γνωστών Χειρογράφων που θεωρούνται ότι έχουν την προέλευσή τους στις κοινότητες των Εσσαίων) και έχει ξεσηκώσει έριδες ανάμεσα στους ειδήμονες της Ιουδαϊκής ιστορίας και αρχαιολογίας.

Περισσότερα

 
Η ανθρώπινη φύση αψηφά τις ιατρικές στατιστικές !

Διαβάστε για την εκπληκτική περίπτωση ενός Έλληνα που ζει μία "υγιή ζωή" έχοντας για χρόνια αρτηριακή πίεση που ξεπερνά το ιλιγγιώδες νούμερο των 300 mmHg !! Ένα από τα φαινόμενα αυτά που "κλείνουν ειρωνικά το μάτι" στην εύθραστη βεβαιότητά μας για την γνώση του ανθρώπινου οργανισμού...

Περισσότερα

 

 
  Τρίτη 20
Αυγούστου
Μεγάλης κλίμακας Παραψυχολογικό Πείραμα !

Το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου διεξάγει ένα πείραμα που αν καταλήξει σε επιτυχία ίσως αποτελέσει μία από τις καλύτερα τεκμηριωμένες επιστημονικά αποδείξεις για την ύπαρξη των παραψυχολογικών δυνάμεων !
Έρευνες και μελέτες τέτοιου τύπου που υπακούουν και στηρίζονται σε αυστηρά ελεγμένες πειραματικές συνθήκες και που "σέβονται" απόλυτα την επιστημονική μεθοδολογία είναι ο μοναδικός ίσως τρόπος για να γίνουν καθολικά αποδεκτές οι χιλιόχρονες γνώσεις των Επιστημών του Μεταφυσικού πεδίου και του Εσωτερισμού...

Για τη διεξαγωγή του πειράματος απαιτείται πάντως μεγάλος αριθμός εθελοντών. Ίσως προλαβαίνετε ακόμη... για δηλώσεις συμμετοχής!!

Περισσότερα

 

 
  Παρασκευή 16
Αυγούστου
CROP CIRCLES ή ... ΝΕΡΑΪΔΟΚΥΚΛΟΙ;

Μία διαφορετική εξήγηση για το φαινόμενο των Crop Circles (Αγρογλυφικών), πέρα από τις "καθιερωμένες". Μία ερμηνεία που έρχεται από τα βάθη των λαϊκών παράδοσεων.

Το Μυστήριο των Αγρογλυφικών έχει πάρει πλέον στις μέρες μας διαστάσεις τεραστίου μεγέθους και ζητά επίμονα τη λύση του... Πιθανώς αυτή να είναι " πιο εκπληκτική ακόμη και από την πιο ξέφρενη φαντασία μας!! "

Περισσότερα

 

 
  Τρίτη 13
Αυγούστου
Εκδόσεις "ΜΕΤΑΕΚΔΟΤΙΚΗ-ΑΡΧΕΤΥΠΟ", 2 Νέα Βιβλία

Δύο ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες, κατά τη γνώμη μας, καινούργιες εκδόσεις από τις εκδόσεις "Μεταεκδοτική - Αρχέτυπο":

· Η ΣΚΙΑ - Αποκαλύπτοντας τη Σκοτεινή Πλευρά της Ψυχής
Σε αυτό το βαθιά ενορατικό βιβλίο του ο R. Johnson αναλύει το θέμα της Σκιάς και με έναν απλό και πρακτικό τρόπο μάς βοηθάει να εξερευνήσουμε τη σκοτεινή πλευρά της ψυχής μας.

· ΙΕΡΗ ΓΕΩΜΕΤΡΙΑ
Ο Δημήτρης Ευαγγελόπουλος με το βιβλίο του Ιερή Γεωμετρία έρχεται να μας θυμίσει και αποκωδικοποιήσει τα σύμβολα των αριθμών και των σχημάτων, που θα χρησιμοποιήσουμε στην αναζήτηση των Αρχών της Δημιουργίας, από την Εν-ότητα στην πολλαπλότητα.

από τις εκδόσεις "ΜΕΤΑΕΚΔΟΤΙΚΗ - ΑΡΧΕΤΥΠΟ".

Νέες Εκδόσεις ...

 

 
  Κυριακή 11
Αυγούστου
** "ΦAINOMENA" - Τεύχος Nο 12 - 14/8/2002 **

Η Αναζήτηση δε σταματάει ποτέ, ειδικά για τους ανθρώπους που έχουν αφιερώσει ένα μέρος της ζωής τους (πολλές φορές ιδιαίτερα μεγάλο) σε αυτήν. Οι συντελεστές της έκδοσης "ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ" το αποδεικνύουν για άλλη μία φορά με ένα τεύχος "θησαυρό" για τον ερευνητή του Μεταφυσικού και του Εσωτερικού. Με αυτό το 12ο τεύχος η έκδοση κλείνει έναν πρώτο κύκλο, τουλάχιστον από συμβολικής απόψης. Της ευχομάστε πολλούς ακόμη! Η συμβολή του ESOTERICA.gr συνεχίζεται και σ'αυτό το τεύχος με τρία άρθρα!:

- Tζορντάνο Mπρούνο: Tο αθώο θύμα του σκοταδισμού,
- O πόλεμος των Σαολίν
-
Συμμετοχή του συντονιστή των Ομάδων Συζήτησης Κέλσου στο Αφιέρωμα: "Mάγοι και μαγεία" με το άρθρο του:
- ΜΑΓΕΙΑ - Η Αληθινή Επιστήμη του Θεού

Και μην ξεχνάτε ότι μπορείτε να διαβάζετε και στην παραλία ακόμα!

Περισσότερα για το καινούργιο τεύχος (και το αρχείο των Παλαιότερων Τευχών) μπορείτε να δείτε στην παρουσίασή μας...


"ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ" - ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ειδική Συνεργασία)

 

 
  Σάββατο 10
Αυγούστου
Το βαρυτικό πεδίο της Γης αναπτύσσει ... καμπούρα !

Μην ανησυχείτε όμως. Δεν θα χρειαστεί... ορθοπεδική επέμβαση!
Αυτό που βγαίνει ως συμπέρασμα από την επιστημονική αυτή είδηση είναι ότι, όπως όλα τα πράγματα σ'αυτό το σύμπαν, ούτε και το βαρυτικό πεδίο της Γης μας παραμένει σταθερό με την πάροδο του χρόνου.
Επίσης μπορούμε να συμπεράνουμε ότι ένας άνθρωπος μπορεί να ζυγίζει λιγότερο σε μία περιοχή του πλανήτη από ότι θα ζύγιζε σε κάποια άλλη! Δεν μπορεί να αποτελέσει όμως, δυστυχώς, μία εναλλακτική μέθοδο δίαιτας για όσους έσπευσαν να ενθουσιαστούν. Μη ξεχνάτε ότι η μάζα παραμένει σταθερή... συνήθως.

Περισσότερα

 

 
  Τρίτη 6
Αυγούστου
ΜΑΓΕΙΑ - Η Αληθινή Επιστήμη του Θεού

Ένα ακόμη καινούργιο άρθρο από τον ΚΕΛΣΟ!
Μία χρονική αναδρομή στην ιστορία της Μαγείας και στις διαφόρες όψεις με τις οποίες έχει εμφανιστεί, από την Χαλδαία και τον Ζωροαστρισμό έως την Έλενα Πέτροβνα Μπλαβάτσκυ και τη Θεοσοφική Εταιρεία, από την αρχέγονη Μία-Θρησκεία έως τη Θεουργία.
Μία έννοια για την οποία έχουν γραφτεί αμέτρητες σελίδες και στην οποία έχουν ριχτεί τόνοι λάσπης και παραπληροφόρησης στο βωμό των συμφερόντων και της εκπλήρωσης της ανάγκης για εξουσία. Μία έννοια όμως που κρύβει ίσως μέσα της τον ίδιο τον πυρήνα της απόκρυφης και εσωτερικής γνωσιολογικής θεώρησης... φτάνει κανείς να προσεγγίσει το θέμα με αληθινή επιθυμία μάθησης, με διαίσθηση και χωρίς να "κολλάει" στην οποιαδήποτε ορολογία.
Το άρθρο αυτό είναι ένα υπόδειγμα γνήσιας ερευνητικής προσέγγισης χωρίς προκαταλήψεις πάνω σε ένα ζήτημα ύψιστης εσωτερικής σπουδαιότητας όσο και "επικινδυνότητας". Από την άλλη είναι απλώς η άκρη ενός άπειρου νήματος μπλεγμένου σε ένα κουβάρι αφάνταστης περιπλοκότητας ή και απλότητας από μία άλλη οπτική γωνιά θέασης. Αλλά αυτή είναι μία μαγική ιδιότητα...

Περισσότερα

 
Προτεινόμενo Site

All About Paranormal

http://www.geocities.com/krtliv/

Ένα ενδιαφέρον site που ασχολείται με το Παραφυσικό και το Ανεξήγητο. Περιέχει έναν καλό αριθμό σχετικών άρθρων και νέων. Ανάμεσά τους και κάποια με πρωτότυπο και αποκλειστικό περιεχόμενο που, αν μή τι άλλο, εξάπτει την περιέργεια, όπως η "φωτογραφία" στη σελίδα: http://www.geocities.com/krtliv/satan.html

Δυστυχώς οι σελίδες του site είναι κυρίως στην αγγλική γλώσσα καθώς και σε greeklish...

 
Ανανέωση του τμήματος των Links

Μία μικρή ανανέωση με κάποιους καινούργιους υπερ-σύνδεσμους για αξιόλογους δικτυακούς τόπους!

LINKS

 

 
  Παρασκευή 2
Αυγούστου
!! ΑΝΕΞΗΓΗΤΟ - τεύχος Αυγούστου-Σεπτεμβρίου !!

Έχει ήδη κυκλοφορήσει το 2ο(!!) καλοκαιρινό τεύχος του περιοδικού "Ανεξήγητο" για το 2002, Αύγουστος-Σεπτέμβριος - Νο 169 !

Φαίνεται ότι ενώ ένα μεγάλο ποσοστό των Ελλήνων έχει πάει ήδη στους τόπους της προτίμησής του (ίσως...) ή ετοιμάζεται να πάει για τις διακοπές του, οι φίλοι στο ΑΝΕΞΗΓΗΤΟ ετοίμασαν, μέσα στο κατακαλόκαιρο, ένα τεύχος για να μας δροσίσει με το "αεράκι του παράξενου και του μυστηριώδους" ή για να μας θερμάνει έως εκεί που δεν πάει άλλο... Το δεύτερο είναι πολύ πιθανό βέβαια και πιστεύουμε ότι θα το διαπιστώσετε κι εσείς ρίχνοντας μία ματιά στα περιεχόμενα του τεύχους !! Ανάμεσα σε αυτά:

- Επιχείρηση Silverbug (UFOs γήινης κατασκευής;;)
- Αναγέννηση ανθρώπινων ιστών
- Ο Βόας, η Κόμπρα και... οι ψυχοσκώληκες
και πολλά άλλα...

Ανεξήγητο (Ειδική Συνεργασία)

 
Τ Ε Ρ Α Τ Ο Γ Ο Ν Ι Α

Διαβάστε οπωσδήποτε το καινούργιο άρθρο του αγαπητού μας Κέλσου. Μία εμβριθής μελέτη που αναφέρεται στην ισχυρή πιθανότητα να ήταν στην πραγματικότητα κτήμα του Μινωικού πολιτισμού και της εσωτερικής παράδοσης της ανθρωπότητας οι γνώσεις του DNA, των γονιδίων και της Γενετικής Μηχανικής. Οι αποδείξεις για κάτι τέτοιο κρύφτηκαν, όπως συνήθως, στους Μύθους και είναι δυνατόν να αποκαλυφθούν αν τους εξετάσουμε με σωστή χρήση των κατάλληλων Κλειδιών Ερμηνείας. Τολμάτε να ανοίξετε το κουτί της Πανδώρας;;

Περισσότερα

 




 
  Αρχείο ΝΕΩΝ