Αύγουστος 2003


 
  Κυριακή 31
Αυγούστου
Είναι ο χρόνος μια ψευδαίσθηση ;;

Ενώ από τις αρχές ήδη του 20ου αιώνα η γραμμική έννοια του χώρου και του χρόνου που περιέγραψε ο Νεύτωνας, αναθεωρήθηκε με την εμφάνιση της Θεωρίας της Σχετικότητας του Αϊνστάιν και την θεαματική είσοδο στη σκηνή της Κβαντικής Φυσικής, στις πρώτες "ημέρες" του νέου αιώνα ο 27χρονος Νεοζηλανδός δάσκαλος Peter Lynds αγγίζει με μια νέα θεωρητική προσέγγιση κάποιες λεπτές πτυχές της έννοιας του χωροχρόνου, που εκ πρώτης όψεως εναντιώνεται στο νευτώνειο μοντέλο.

Διαβάστε προσεκτικά τη συγκεκριμένη είδηση καθώς στα βασικά της σημεία η θεώρηση του Lynds φαίνεται ακόμη και να ταυτίζεται με τις φιλοσοφικές πεποιθήσεις αρχαίων Πολιτισμών και Εσωτερικών Παραδόσεων αφάνταστης παλαιότητας!

Περισσότερα

 
Εγγραφή στα NewsLetters του ESOTERICA.gr !

Και μην ξεχνάτε αυτήν τη δυνατότητα...
Εάν θέλετε να λαμβάνετε τα ενημερωτικά NewsLetters με τα σημαντικότερα νέα (και πολλές εκπλήξεις) του ESOTERICA.gr μπορείτε να εισάγετε την e-mail σας διεύθυνση στο αντίστοιχο πεδίο (...δεξιά, κάτω από τις Κατηγορίες Άρθρων)

 

 
  Τετάρτη 27
Αυγούστου
"Το Σύμπαν γεννάει... παιδιά !" ;;

Επιστημονική υπόθεση ή επιστημονική φαντασία;

Η θεωρία του Gardner αποκαλείται "Selfish Biocosm" -(εγωιστικός βιόκοσμος) - και υποστηρίζει ότι η ευφυής ζωή παίζει καθοριστικό ρόλο στη δημιουργία αντιγράφων συμπάντων, σε έναν κοσμολογικό κύκλο που εξελίσσεται κατά τη διάρκεια δισεκατομμυρίων χρόνων. Σύμφωνα με τη θεωρία, οι νόμοι της Φυσικής ευνοούν την εμφάνιση ζωής και νοημοσύνης στο σύμπαν. Στην ουσία αυτός είναι και ο ενδιάμεσος στόχος τους, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η κοσμική αναπαραγωγή.

Περισσότερα

 

 
  Δευτέρα 25
Αυγούστου
AURA-SOMA - "ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ"

"Το Aura-Soma είναι το ταξίδι επιστροφής στον αληθινό εαυτό, στην ομορφιά της ύπαρξης και την αγάπη μας προς τη Φύση. Είναι η πρώτη αυτό-επιλεκτική και μη παρεμβατική ολιστική θεραπεία της ψυχής, ένα σύστημα προσωπικής ανάπτυξης που βασίζεται στην πανάρχαια επιστήμη του χρώματος."

Μία εισαγωγική - πλην όμως κατατοπιστικότατη - αναφορά πάνω στο ενδιαφέρον αυτό σύστημα Θεραπείας και Αυτοανάπτυξης από την Βαρβάρα Χατζησάββα, σύμβουλο Aura-Soma (International Academy of Arts, Science & Color Technologies), την οποία και ευχαριστούμε ιδιαίτερα για τη Συνεισφορά της.

Ένα άρθρο από την Κατηγορία άρθρων μας,
"ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ"

Περισσότερα

Συμβουλευτική Θεραπεία: Έμφαση στον άνθρωπο, και όχι στο πρόβλημα!

συμβουλευτικός ψυχολόγος αξιολογεί και αντιμετωπίζει συναισθηματικές διαταραχές, προβλήματα συμπεριφοράς, καθώς και δυσκολίες στις διαπροσωπικές σχέσεις. Ενδιαφέρεται κυρίως για τις κρυμμένες δυνάμεις & δυνατότητες του ατόμου...

Μια και η έμφαση τελικά δίνεται στην ανάπτυξη του εαυτού, ο Συμβουλευτικός Ψυχολόγος, αντί να ενδιαφέρεται για την καταγραφή συμπτωματολογίας, υιοθετεί μια πιο δυναμική οπτική για το τι μπορεί να σημαίνει η διαταραχή ή το πρόβλημα εξελικτικά."


Ο Συνεργάτης μας, Γρηγόρης Βασιλειάδης, M.Sc. Συμβουλευτικός Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπευτής, μας παραχώρησε ένα ακόμη αξιόλογο και διασαφηνιστικό κείμενο σχετικά με τη Συμβουλευτική Ψυχολογία.

Ένα άρθρο από την Κατηγορία άρθρων μας,
"ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ"

Περισσότερα


 
  Παρασκευή 22
Αυγούστου
To 4 είναι η απάντηση στο μυστήριο της ζωής ! (;;)

«Το τέσσερα είναι ο μαγικός αριθμός της ζωής» λέει ο Dr. G. West του Ινστιτούτου Santa Fe στο Νέο Μεξικό.

Ο Dr. West μαζί με τους οικολόγους James Brown και Brian Enquist ανακάλυψαν περισσότερες από 50 βιολογικές σχέσεις όπως αυτή ανάμεσα στην αναλογία του μεγέθους του σώματος και της καρδιάς που βασίζεται σε αριθμούς που βγαίνουν από σναλογίες με παράγοντα τον αριθμό 4.

Περισσότερα

 
Εναλλακτική ιατρική και στα ζώα;

H ομοιοπαθητική, η υπνοθεραπεία και η Ιαπωνική θεραπευτική τέχνη του Ρέικι, απειλούν την παραδοσιακή ιατρική τα τελευταία χρόνια. Πιστεύεται τώρα ότι και τα ζώα μπορούν να επωφεληθούν από την συμπληρωματική ιατρική !!

Περισσότερα

 

 
  Δευτέρα 18
Αυγούστου
"ΤΟ ΚYNHΓΙ ΤΩΝ ΑΝΑΖΗΤΗΤΩΝ"

Ένα καλό και γεμάτο ειλικρίνεια άρθρο από το Μέλος των Forums του ESOTERICA.gr, GLORFINDEL, για το πάντα επίκαιρο ζήτημα του κατατρεγμού και της δυσφήμισης των Εραστών της Αλήθειας.

"Το κυνήγι των αναζητητών δεν θα σταματήσει, καθώς αυτοί είναι που θα αμφισβητούν πάντα την δεδομένη πραγματικότητα και το κατεστημένο και θα ενοχλούν τους "κύριους" που κρατάνε τα νήματα της ζωής μας...

... αυτοί είναι που ξυπνούν τους, σε λήθαργο, συμπολίτες τους, ελπίζοντας σε μία μέρα πνευματικής ελευθερίας και αλήθειας"

Ένα άρθρο από την Κατηγορία άρθρων μας,
"ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΣ"

Περισσότερα

Barcode και 666

Μια απ' τις πιο γνωστές και διαδεδομένες εσχατολογικές και Αποκαλυπτικές ιδέες, που κυκλοφορούν στις μέρες μας, είναι η ύπαρξη του αριθμού 666 (του αριθμού του Αντίχριστου σύμφωνα με την "Αποκάλυψη" του Ιωάννη) στο σύστημα αναγνώρισης γραμμικών κωδίκων (Barcode ή Universal Product Code, UPC-A) που αναγράφεται πλέον σε όλα τα προϊόντα που κυκλοφορούν στην αγορά ανά την υφήλιο. Σύμφωνα όμως με τον Robert Harris, ο ισχυρισμός αυτός δεν ευσταθεί!

Μία εξαιρετική μεθοδολογική ανάλυση του συστήματος Barcode και της "πιθανολογούμενης" εμφάνισης του "Αριθμού του Θηρίου" σε αυτό, που δίνει μία πραγματική "γροθιά" στις "εύκολες" και δυσιδαιμονικές οπτικές, χρησιμοποιώντας το βασικό και απλούστατο όπλο της κοινής λογικής... ένα όπλο που πρέπει να βρίσκεται απαραίτητα στην παρακαταθήκη μέσων κάθε σοβαρού Αναζητητή της Αλήθειας!

Περισσότερα

 

 
  Τετάρτη 13
Αυγούστου
Μια μετενσάρκωση στο Βιετνάμ !

Η Khuyen είναι μια από τις πολλές περιπτώσεις επαναγέννησης στην κοινότητα Lam Phu, στο Βιετνάμ. Οι ντόπιοι λένε πέντε ακόμα ιστορίες για παιδιά που έχουν επαναγγενηθεί και καλούν τους επιστήμονες να δείξουν ενδιαφέρον για τη διερεύνηση του φαινομένου. Τα περισσότερα από τα παιδιά πέθαναν σε ατύχημα ενώ ήταν πολύ νέα και ξαναγεννήθηκαν σε άλλη οικογένεια. Οι ντόπιοι το αντιμετωπίζουν σαν φυσιολογικό φαινόμενο !!

Περισσότερα

 
"Η Ψυχολογία των Χρωμάτων"

To χρώμα μας συγκινεί και μας εκφράζει. Αναμφίβολα, δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς αυτό. Έχει αποδειχτεί ότι οι προτιμήσεις μας είναι έμφυτες. Μπορούμε να πούμε ότι το χρώμα είναι ταυτόχρονα μια θετική και μια αρνητική δύναμη. Το χρώμα είναι κραδασμός, κραδασμός είναι κίνηση, κίνηση είναι δραστηριότητα μιας θετικής ή αρνητικής δύναμης. Ο δημιουργικός κραδασμός και ο καταστρεπτικός κραδασμός προέρχονται από την ίδια πηγή. Η διαφορά έγκειται στον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούμε αυτήν την ενέργεια.

Ένα άρθρο από την Κατηγορία άρθρων μας,
"ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ"

Περισσότερα

 

 
  Δευτέρα 11
Αυγούστου
Εκδόσεις "ΜΕΤΑΕΚΔΟΤΙΚΗ - ΑΡΧΕΤΥΠΟ", 10 Βιβλία !

10(!!) Νέες Βιβλιοπαρουσιάσεις από τις Εκδόσεις "ΜΕΤΑΕΚΔΟΤΙΚΗ - ΑΡΧΕΤΥΠΟ":

· ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ
Συγγραφείς: Π. Γιαννουλάκης, Λ. Αδαμοπούλου, Δ. Ευαγγελόπουλος, Χ. Κώνστας, Γ. Στάμκος, J. Bright, Ν. Καϊμακάμης, Σ. Μαργαριτίδου, Α. Χότζογλου, E. Cranston

· ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ - O "Σκοτεινός" Φιλόσοφος
Συγγραφέας: RICHARD GELDARD

· Ο ΑΓΝΩΣΤΟΣ W.B. YEATS - O Μάγος του 20ού Αιώνα
Συγγραφέας: SUSAN JOHNSTON GRAF

· ΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
Συγγραφείς: Μ. Ιμβρίδης, Λ. Καβακόπουλος, Ν. Καϊμακάμης, Ν. Κανακάρης, Μ. Κοσάνοβιτς, Χ.Ζ. Κώνστας, Χ. Ντικμπασάνης, Γ. Στάμκος

· Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΒΟΥΒΑΛΙΟΥ - Η Σοφία του Ζεν μέσα από 10 εικόνες
Επιλογή κειμένων - Σχόλια: ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

· TAO KAI XΡHMA

Συγγραφέας: WALTER LUBECK

· ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΙ ΚΟΣΜΟΙ
Συγγραφείς: Λ. Καβακόπουλος, Π. Γιαννουλάκης, Α. Αντωνιάδης,
Ν. Κανακάρης, Χ. Κώνστας, Κ. Πέγιου, Δ. Δελαρούδης


· Ο ΠΑΡΣΙΦΑΛ ΚΑΙ Η ΟΥΡΑΝΙΑ ΛΙΘΟΣ
Συγγραφέας: LINDSAY CLARKE

· Η ΑΓΝΩΣΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΔΡΑΚΩΝ
Συγγραφέας: MICHEL MEURGER

· ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Συγγραφείς: Θ. Βέμπος, Δ. Ευαγγελόπουλος, Ν. Κανακάρης, Σ. Αικατερινίδης, Α. Αντωνιάδης, Ν. Ορφανουδάκης, Χ. Κώνστας, Χ. Ρίζος, Σ. Μακρής, Γ. Σπυρόπουλος


από τις εκδόσεις "ΜΕΤΑΕΚΔΟΤΙΚΗ - ΑΡΧΕΤΥΠΟ".

Διαβάστε περισσότερα για τα παραπάνω βιβλία!
Νέες Εκδόσεις ...

 

 
  Πέμπτη 7
Αυγούστου
Τα μυστικά της "Χαμένης Πόλης", έρχονται στην επιφάνεια από... τα βάθη του Ωκεανού !

Η "Χαμένη Πόλη" ένας εκπληκτικός και συνάμα μυστηριώδης σχηματισμός από ασβεστολιθικούς κώνους σε βάθος 4.500 ποδών και με ηλικία τουλάχιστον 30.000 ετών βρίσκεται στο μέσον του βυθού του Ατλαντικού και εκτός από το ότι αποτελεί, κατά κάποιο τρόπο, το "όνειρο του Γεωλόγου" μπορεί να μας προσφέρει και πολύτιμα στοιχεία σχετικά με τις απαρχές της Ζωής στην Γη !

Περισσότερα

 

 
  Δευτέρα 4
Αυγούστου
"Οι εξωγήινοι δεν έχουν καμιά δουλειά εδώ..."

Μια ασυνήθιστη επιστημονική ερμηνεία του ερευνητή της Pravda, Pavel Poluyan, που θεωρεί ότι τα μυστηριώδη αγρογλυφικά που εμφανίζονται περιοδικά στους σιτοβολώνες της Μεγάλης Βρετανίας και άλλων ευρωπαϊκών χωρών δεν είναι σημάδια εξωγήινων, αλλά απλές, αν και κάπως ασυνήθιστες δραστηριότητες γήινων, οι οποίοι χρησιμοποιούν περίπλοκη τεχνολογία για να τα δημιουργήσουν.

Ένα άρθρο από την Κατηγορία άρθρων μας,
"ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ - ΜΥΣΤΗΡΙΑ"

Περισσότερα

 

 
  Παρασκευή 1
Αυγούστου
"Πρωτοποριακό" Αγρογλυφικό στην περιοχή Windmill Hill !

Στη συγκεκριμένη περιοχή έχουν παρατηρηθεί κατά καιρούς πολύ περίεργοι σχηματισμοί με πιο εντυπωσιακό παράδειγμα, και σαφώς γνωστότερο αγρογλυφικό, το επονομαζόμενο "Τριπλό σύνολο Julia". Το πρόσφατο αυτό αγρογλυφικό όμως, που αναφέρθηκε την 7η Ιουνίου, ήταν σίγουρα μιά καινοτομία σε σχέση με τα προηγούμενα...

Περισσότερα

 
Καινούργιος Σχηματισμός στην "Μέκκα" των Αγρογλυφικών του Sussex !

Όλα μπορείς να τα διαβάσεις σχετικά με τα αγρογλυφικά! Από συνωμοσιολογικά σενάρια, οικονομικές προεκτάσεις, αποσυμβολισμούς κάθε είδους, μέχρι και την αποτύπωση του "Αθάνατου" Αγγλικου πνεύματος, που, μέσα στους μυστηριώδεις σχηματισμούς των αγρογλυφικών εστιάζεται στην αισθητική τους και κάνει αντίστοιχες παρατηρήσεις... (!!)

Περισσότερα

 


 




 
  Αρχείο ΝΕΩΝ