Φεβρουάριος 2002

 
  Τετάρτη 27
Φεβρουαρίου
Δραστηριότητες Μαρτίου !!

Αγαπητοί επισκέπτες του ESOTERICA.gr, οι σελίδες των Δραστηριοτήτων των Όμάδων - Φορέων - Σωματιών που φιλοξενούνται στην "Πύλη της Αναζήτησης" (αλλά και άλλων) ανανεώθηκαν με τις Δραστηριότητες του Μαρτίου.

Όπως σας έχουμε και στο παρελθόν ανακοινώσει φιλοδοξούμε το συγκεκριμένο τμήμα του ESOTERICA.gr να γίνει ένα από τα πλέον δυναμικά του δικτυακού μας τόπου, ένας χώρος όπου οι έλληνες "Εξερευνητές" του Μυστηρίου και του Μεταφυσικού θα ανατρέχουν καθημερινά για να ενημερωθουν για τα τεκταινόμενα στον χώρο της ομαδικής αναζήτησης στην χώρα μας και να επιλέγουν αυτό που τους ενδιαφέρει ή τους ταιριάζει.
Ένας χώρος επίσης στον οποίο οι ομάδες που ενεργοποιούνται στο ευρύ πεδίο μελέτης του ESOTERICA.gr θα έχουν τη δυνατότητα να προβάλουν με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο τις εκδηλώσεις και τις δραστηριότητές τους.

Οι υπηρεσίες και οι λειτουργίες που σχεδιάζουμε αυτήν τη στιγμή και που πρόκειται σύντομα να ενσωματωθούν στο συγκεκριμένο τμήμα του site πραγματικά δεν έχουν προηγούμενο στον ελληνικό διαδικτυακό χώρο!
Εν αναμονή λοιπόν αυτών και πολλών άλλων που ετοιμάζουμε για σας πάρτε μία πρόγευση σήμερα κιόλας με τις Δραστηριότητες του Μαρτίου και τον ολοκαίνουργιο σχεδιασμό της παρουσίασής τους.

... και να σας υπενθυμίσουμε ότι μπορείτε να μας στείλετε τις δικές σας προτάσεις ή να μας ενημερώσετε για τις δραστηριότητες της ομάδας σας στη διεύθυνση: episkeptes@esoterica.gr

Δραστηριότητες, Εκδηλώσεις, Σεμινάρια κ.ά.


 

 
  Δευτέρα 25
Φεβρουαρίου
!! ΑΝΕΞΗΓΗΤΟ - τεύχος Μαρτίου !!

Διαβάσατε το καινούργιο τεύχος του ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΥ;
Όχι ακόμη; Ρίξτε μία ματιά λοιπόν στην παρουσίαση του ESOTERICA.gr για το τεύχους ΜΑΡΤΙΟΥ 2002/Νο 164 για να σχηματίσετε και μόνοι σας άποψη για τα εκπληκτικά του θέματα!

Ανεξήγητο (Ειδική Συνεργασία)


 
"Η χαμένη Κιβωτός της αρχαίας ελληνικής Φιλοσοφίας και των Μυστηρίων" - Μέρος Γ'

Σας δίνουμε το τρίτο και τελευταίο μέρος του θαυμάσιου αυτού άρθρου του μέλους των Forums του ESOTERICA.gr "ΠΛΩΤΙΝΟΥ".

Σας υπενθυμίζουμε την e-mail διεύθυνση arthra@esoterica.gr για δικές σας απόψεις, σχόλια, παρατηρήσεις κ.λπ.

Περισσότερα



 
  Πέμπτη 20
Φεβρουαρίου
Translatum.gr

Το Translatum.gr www.translatum.gr είναι η πρώτη ελληνική πύλη για τη μετάφραση. Αποτελεί τη σύλληψη ενός μεταφραστή και σκοπός του είναι να προαγάγει τη μετάφραση στην Ελλάδα και να αποτελέσει ένα σημείο αναφοράς για τις ανάγκες των μεταφραστών, των γλωσσολόγων, των επιμελητών και όσων ασχολούνται με τη γλώσσα εν γένει. Παρέχει συνδέσεις για ηλεκτρονικά λεξικά, ένα forum όπου οι μεταφραστές μπορούν να συζητήσουν τα ζητήματα που τους απασχολούν και ένα ηλεκτρονικό περιοδικό για τη μετάφραση όπου μπορούν να δημοσιεύσουν τις εργασίες τους.

Ιδιαίτερα σημαντικός είναι ο τομέας με θέμα τον Βουδισμό. http://www.translatum.gr/buddhism/index.htm Μπορείτε να διαβάσετε καλά άρθρα για όλα σχεδόν τα σημαντικά θέματα του Βουδισμού. Μάθετε και τι έγραφε ο Καζαντζάκης για τον Βουδισμό στην εγκυκλοπαίδεια Ελευθερουδάκη.
http://www.translatum.gr


 
"Τζιορντάνο Μπρούνο: Ο Φιλόσοφος - Μάρτυρας της Ελεύθερης Σκέψης"

Όπως φαίνεται τα μέλη των Forums του ESOTERICA.gr έχουν αποφασίσει να συμμετάσχουν ενεργά στον εμπλουτισμό του περιεχομένου και των άλλων τμημάτων του site!
Τους ευχαριστούμε γι'αυτό και ευχόμαστε στη διεύρυνση των συνεργασιών.
Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τον "ΚΕΛΣΟ" για την πραγματικά πολύτιμη συμμετοχή του!

Διαβάστε το θαυμάσιο άρθρο του για τον "Παγκόσμιο Φιλόσοφο" Τζιορντάνο Μπρούνο, οι φιλοσοφικές και επιστημονικές θεωρήσεις του οποίου πραγματικά έρχονται από και ανήκουν στο, Μέλλον.
Περισσότερα


"Η χαμένη Κιβωτός της αρχαίας ελληνικής Φιλοσοφίας και των Μυστηρίων" - Μέρος Β'

Διαβάστε το δεύτερο μέρος του άρθρου αυτού σε τρεις συνέχειες του μέλους των Forums του ESOTERICA.gr "ΠΛΩΤΙΝΟΥ".

Σας υπενθυμίζουμε την e-mail διεύθυνση arthra@esoterica.gr για δικές σας απόψεις, σχόλια, παρατηρήσεις κ.λπ.

Περισσότερα



 
  Κυριακή 17
Φεβρουαρίου
"ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΧΟΛΗ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΥ ΡΟΔΟΣΤΑΥΡΟΥ"

Η παρουσίαση της "Διεθνούς Σχολης του Χρυσού Ροδόσταυρου" - "Lectorium Rosicrucianum"

Φιλοξενίες ...


 
"ΟΜΑΚΟΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ"

Η παρουσίαση του "Ομακοείου Αθηνών"

Φιλοξενίες ...


 

 
  Παρασκευή 15
Φεβρουαρίου
"Η χαμένη Κιβωτός της αρχαίας ελληνικής Φιλοσοφίας και των Μυστηρίων" - Μέρος Α'

Διαβάστε το πρώτο μέρος του εκπληκτικού αυτού άρθρου που ετοίμασε για μας το μέλος των Forums του ESOTERICA.gr "ΠΛΩΤΙΝΟΣ". Το πλούσιο σε υλικό άρθρο θα ολοκληρωθεί σε τρία μέρη.
Ευχαριστούμε λοιπόν
τον κο Βασίλη Χλέτσο για την συνεισφορά του στον εμπλουτισμό του περιεχομένου του ESOTERICA.gr και υπενθυμίζουμε την e-mail διεύθυνση arthra@esoterica.gr για δικές σας απόψεις, σχόλια, παρατηρήσεις κ.λπ.

Περισσότερα


 
  Τρίτη 12
Φεβρουαρίου
Άρθρα - Συνεργασία με το περιοδικό "ΑΝΕΞΗΓΗΤΟ"

Όπως σας είχαμε υποσχεθεί η ειδική μας συνεργασία με το περιοδικό "ΑΝΕΞΗΤΟ" επεκτείνεται στην ευγενή παραχώρηση άρθρων από τα τεύχη του περιοδικού.

Διαβάστε δύο εκπληκτικά άρθρα από την κατηγορία ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ:

 
"Δημογραφικός Σεισμός"

Διαβάστε το θαυμάσιο άρθρο του Κ. Καλογερόπουλου σχετικά με τις επιπτώσεις του "Ηλικιακού Σεισμού" στην κοινωνία και τον πολιτισμό γενικότερα.
Βρισκόμαστε στα πρόθυρα ενός πραγματικού πολέμου των γενεών
;
Ποιοι είναι οι κίνδυνοι αλλά και οι ελπίδες για το μέλλον!

Περισσότερα


"Γενιές μιας νέας Ανθρωπότητας"

Γνωρίζουμε για την λεγόμενη "γενιά της έκρηξης" (baby-boom).
Αλλά πόσοι από εμάς έχουν ακούσει κάτι για τα παιδιά της "Γενιάς Χ", της "Γενιάς Υ" ή ακόμη για τα "Ίντιγκο Παιδιά
";
Τι κρατά για μας το μέλλον σε ό,τι αφορά στην πνευματικότητα;

Περισσότερα



 
  Σάββατο 9
Φεβρουαρίου
Νέα Άρθρα !

Το ESOTERICA.gr, πρωτοπορώντας, σας προσφέρει άλλες 3 επιλογές από το Παγκόσμιο Διαδίκτυο. Τρία άρθρα που τα επιλέξαμε προσεκτικά για να δώσουν στοιχεία, γνώσεις, ιδέες και απόψεις πάνω στο θέμα της εσωτερικής φιλοσοφίας και του μυστηρίου.

Διαβάστε:

 
"Ατλαντίδα. Γιατί όχι στο Μεξικό;"

Θα έπρεπε να συνεχίσουμε να διασκεδάζουμε μαντεύοντας σενάρια για την Ατλαντίδα για άλλες μερικές χιλιετηρίδες; Ή θα έπρεπε εμπιστευτικά να αρχίσουμε την έρευνά μας για το καλυμμένο στο νερό μισό κομμάτι της Ατλαντίδας από την Atlantepec, την νοτιοανατολική ακτή του Μεξικού;

από την κατηγορία: Η ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ
Περισσότερα


 
"Μη-Δυιστική Οικολογία" Η Οικολογία του νέου τεχνό-βιωτικού πολιτισμού

Πως μπορούμε να ορίσουμε τι είναι η ζωή; Οι υπολογιστές και τα αυτοκίνητα π.χ. είναι ζωντανά;

"Μπορούμε να επιλέξουμε να αναγνωρίσουμε όλη την ύπαρξη ως "ζωντανή", ή μπορούμε να την αναγνωρίσουμε ως "μη-ζωντανή". Μπορούμε να την αναγνωρίσουμε και ως "ταυτόχρονα ζωντανή και μη-ζωντανή", ή ως "ούτε ζωντανή ούτε μη-ζωντανή". Αυτά όλα είναι όλα είναι έγκυρες οντολογικές κατασκευές. Αυτό που δεν μπορούμε να κάνουμε είναι να διαιρέσουμε την ύπαρξη σε δύο τάξεις, και να αποκαλέσουμε την μία ζωντανή και την άλλη όχι. Μία, φυσική, καθαρή και ωραία βιολογική φύση, και την άλλη τραχιά, αφύσικη, ξένη, κακή και άσχημη μηχανή, βιομηχανική, πυρηνική, πολεμική, μολυσματική, τοξική, υλιστική, άπληστη, φτωχική, και τηλεοπτική αστική φύση. Δεν υπάρχει κάποια άλλη φύση εδώ γύρω."

Ποιο είναι το νέο οικολογικό…. Matrix;

"Μια νέα μορφή ζωής έχει αναδυθεί σε αυτόν τον πλανήτη, η οποία μπορεί να αποκαλείται "Τεχνοβίος" (Technobia). Η δύναμή της και η ταχύτητα της εξέλιξης, μας οδηγούν αμέσως έξω από κάθε κλίμακα πάνω στην οποία συνηθίσαμε να μετρούμε τα ζωντανά συστήματα. Είναι νέα, αλλά τρομακτικά, υπερβολικά ρωμαλέα. Τρέφεται με εμάς τους ανθρώπους, όπως εμείς τρεφόμαστε από το φυτικό και ζωικό βασίλειο, και όπως ακριβώς κι αυτά τρέφονται με το μικροβιακό βασίλειο, το οποίο με την σειρά του αναπαύεται στο υλικό σύμπαν. Εμείς δεν βρισκόμαστε στον έλεγχο αυτής της διαδικασίας, είμαστε μέρος της. Συμβαίνει σε εμάς, σε πείσμα μας, καθώς και εξαιτίας μας. Σε αυτήν την περίπτωση είμαστε ο ξενιστής οργανισμός, το μέσο στο οποίο η τέχνο-βιοτικές ζωτικές δυνάμεις βρίσκουν το γόνιμό τους έδαφος. Εμείς οι άνθρωποι, με τα σώματά μας, εύκολα εκμεταλλευόμενα από συναισθηματικές συμπεριφορές, και τους υπέροχους μας εγκεφάλους, είμαστε η πρωταρχική σούπα μέσα στην οποία έρχονται να ζήσουν οι σύντροφοι της συμβιωτικής τεχνολογίας."

από την κατηγορία: ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ
Περισσότερα


 
"Η Πόλη της Δικαιοσύνης" Ινδία και Πλάτωνας

"Το όραμα του δίκαιου βασιλιά, μορφωμένου, ταπεινού και αφοσιωμένου στην ευημερία των πολιτών του, είναι μια αναμφίβολη προδιαγραφή για οποιονδήποτε κυβερνήτη θα υπήρχε, μορφωμένος, αμερόληπτος, ενάρετος, αφοσιωμένος στο να ζουν όλοι καλά και αφοσιωμένος να υπερασπιστεί την ουσιαστική τάξη της κοινωνίας.

Ο Πλάτωνας συζητεί στην "Πολιτεία" ότι η εγκατάσταση της κοινωνικής δικαιοσύνης στην πολιτεία είναι δυνατή μόνο αν οι βασιλιάδες γίνουν φιλόσοφοι ή οι φιλόσοφοι γίνουν βασιλιάδες. Ο Valmiki παρουσιάζει τον Dasaratha ως έναν Ινδό, ισοδύναμο του βασιλιά στον Πλάτωνα, ένας αληθινός raja-rishi. Η περιγραφή του, της Ayodhya κάτω από την καθοδήγηση του Dasaratha, μας προσφέρει μια εικόνα του τρόπου της ζωής των πολιτών οι οποίοι ζουν υπό την διακυβέρνηση ενός κυβερνήτη αυτού του είδους"

από την κατηγορία: ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ
Περισσότερα


 

 
  Πέμπτη 7
Φεβρουαρίου
Οι δέκα κορυφαίοι αρχαίοι πολιτισμοί με προηγμένη τεχνολογία

'Εχει η Ανθρωπότητα φτάσει στο απόγειο του πολιτισμού της στην τεχνολογικά "εξελιγμένη" εποχή μας; Μάλλον όχι!
Έτσι τουλάχιστον υποδεικνύουν τα ολοένα αυξανόμενα εκπληκτικά ευρήματα
από ξεχασμένους πλέον πολιτισμούς (όχι πάντως για το συλλογικό μας ασυνείδητο - αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα...).

- Τι θέτει σε φοβερή πίεση την κατεστημένη επιστημονική άποψη;
- Τι έρχεται σιγά-σιγά στο φως και προκαλεί αναπάντεχα την βολική(και βολεμένη) μας άποψη για την Ιστορία και το ανθρώπινο γένος;


Διαβάστε για την Mu, την Ατλαντίδα, την αυτοκρατορία των Ράμα, τον πολιτισμό της ερήμου Γκόμπι και πολλά άλλα στο εντυπωσιακό αυτό άρθρο!

από την κατηγορία: Η ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ
Περισσότερα


 
"Η Εποχή της Πυράς"

Ένα πραγματικά "ψαγμένο άρθρο" για την ιστορία του κυνηγιού μαγισσών, τις πραγματικές διαστάσεις του πάντα ερεθιστικού αυτού ιστορικού φαινομένου, τις αντιστοιχίες με αντιλήψεις της εποχής μας και την αναζωπύρωση ψυχολογικών μοτίβων και ιδεολογικών πεποιθήσεων που πολλοί θεώρησαν (μάλλον πρόσκαιρα) ότι έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί.

Γιατί μερικά πράγματα δεν πεθαίνουν ποτέ, για το καλό ή για το κακό της ανθρωπότητας ...


από την κατηγορία: ΘΡΗΣΚΕΙΟΛΟΓΙΑ
Περισσότερα


 
"Ο Φυσικός ως Μυστικιστής"

Τι συνδέει πανάρχαιες αντιλήψεις για το σύμπαν και τον άνθρωπο με τις πλέον προωθημένες επιστημονικές θεωρήσεις;

Μα φυσικά η πίστη στις ίδιες ουσιαστικά αλήθειες!!

Είναι οι Einstein, Bohm, Pascal, Steven Hawking, Andre Linde, Darwin, Steven Weinberg και τόσοι άλλοι οι πραγματικοί μυστικιστές του σύγχρονου κόσμου;

από την κατηγορία: ΑΠΟΚΡΥΦΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ
Περισσότερα


 

 
  Τρίτη 5
Φεβρουαρίου
Νέες Εκδόσεις - Βιβλιοπαρουσιάσεις

Τέσσερες νέες Βιβλιοπαρουσιάσεις για σήμερα ! Όλα τα βιβλία είναι πολύ ενδιαφέροντα, όμως πρίν σπεύσετε να τα προσθέσετε στη βιβλιοθήκη σας επισκεφθείτε τις σελίδες μας των Νέων Εκδόσεων για να πάρετε μία καλή πρώτη γεύση ...
Νέες Εκδόσεις ...


 
"ΚΡΙΓΙΑ ΓΙΟΓΚΑ" - Εκδόσεις "ΟΜΑΚΟΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ"

Δείτε την παρουσίαση του βιβλίου "ΚΡΙΓΙΑ ΓΙΟΓΚΑ" από τις εκδόσεις "ΟΜΑΚΟΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ"

Νέες Εκδόσεις ...


 
"ΤΑ 3 ΚΕΝΤΡΑ ΤΟΥ ΜΥΣΤΗΡΙΟΥ" - Εκδόσεις "ΝΕΑ ΑΚΡΟΠΟΛΗ"

Το βιβλίο"ΤΑ 3 ΚΕΝΤΡΑ ΤΟΥ ΜΥΣΤΗΡΙΟΥ" από τις εκδόσεις "ΝΕΑ ΑΚΡΟΠΟΛΗ"
Νέες Εκδόσεις ...


 
"Η ΛΥΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΜΗΘΕΑ" - Εκδόσεις "ΙΔΕΟΘΕΑΤΡΟ"

Δείτε την παρουσίαση του βιβλίου "Η ΛΥΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΜΗΘΕΑ" από τις εκδόσεις "ΙΔΕΟΘΕΑΤΡΟ"
Νέες Εκδόσεις ...


 
"ΓΙΝΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ" - Εκδόσεις "ΑΙΩΝΙΟΣ ΗΝΙΟΧΟΣ"

Δείτε την παρουσίαση του βιβλίου "ΓΙΝΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ - ΟΙ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΕΣ ΤΟΥ ΣΡΙ ΡΑΜΑΝΑ ΜΑΧΑΡΣΙ" από τις εκδόσεις "ΑΙΩΝΙΟΣ ΗΝΙΟΧΟΣ"
Νέες Εκδόσεις ...


 




 
  Αρχείο ΝΕΩΝ