Ιούλιος 2002


 
  Δευτέρα 29
Ιουλίου
** "ΦAINOMENA" - Τεύχος Nο 11 - 31/7/2002 **

Το περιοδικό "ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ" - ένθετο στην εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος" δημοσιεύει το 11ο τεύχος του αυτήν την Τετάρτη!
Σε αυτό το"θερμό" καλοκαιρινό τεύχος περιλαμβάνονται τέσσερα άρθρα από το Αρχείο του Esoterica.gr και συνεργάτες του!!:

- O αιώνας των τεχνολογικών επαναστάσεων,
- Eίναι η αντιβαρύτητα το μέλλον;
-
Συμμετοχή του συντονιστή των Ομάδων Συζήτησης Κέλσου στο Αφιέρωμα: "Άνθρωποι και τέρατα"
- Το ελληνικό πάνθεον και οι ρίζες του Xριστιανισμού
από το άρθρο του πολύτιμου συνεργάτη μας Βασίλη Χλέτσου: "Η χαμένη Κιβωτός της αρχαίας ελληνικής Φιλοσοφίας"

Περισσότερα για το καινούργιο τεύχος (και το αρχείο των παλαιότερων τευχών) μπορείτε να δείτε στην παρουσίασή μας...

Νιώθουμε την ανάγκη από τη δική μας πλευρά να αποκαταστήσουμε την τυπογραφική παράλειψη (είναι προφανές βέβαια ότι το λάθος δεν οφείλεται στο Esoterica.gr) του προηγούμενου τεύχους (Νο 10) των "ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ" όσον αφορά τον συγγραφέα του άρθρου "Tο πεπρωμένο της ψυχής" που είναι φυσικά ο συνεργάτης μας κος Βασίλης Χλέτσος, τον οποίο θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για άλλη μία φορά.

"ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ" - ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ειδική Συνεργασία)

 

 
  Κυριακή 28
Ιουλίου
Συναισθηματική Νοημοσύνη - "Ή έξυπνη Καρδιά"

Όπως είναι γνωστό το βιβλίο του ψυχολόγου Daniel Goleman είναι ένα από τα πλέον πολυδιαβασμένα επιστημονικά αναγνώσματα των τελευταίων δεκαετιών και υπήρξε ένας ουσιαστικός κλονισμός για το οικοδόμημα των κατεστημένων νευρο-ψυχολογικών απόψεων για τις υψηλότερες λειτουργίες του ανθρώπινου όντος. Έχει κάνει ακόμη χιλιάδες ανθρώπους παγκοσμίως να αναθεωρήσουν τις απόψεις τους για το τι είναι πραγματικά επιτυχία στη ζωή και Ευτυχία καθώς και για το ποιοι παράγοντες μπορούν να τους οδηγήσουν έως εκεί!

Το άρθρο πέρα από τον επακριβή ορισμό της "Συναισθηματικής Νοημοσύνης" - EI, επιχειρεί μία εμβάθυνση στις σχέσεις αυτής της θεώρησης με την παράδοση της Μεταφυσικής, του Μυστικισμού και με στοιχεία της πανάρχαιης Ανατολικής Φιλοσοφίας και κάνει κάποιες ενδιαφέρουσες προβλέψεις για το μέλλον της ανθρωπότητας...

Περισσότερα

 

 
  Τετάρτη 24
Ιουλίου
Το ESOTERICA.gr "site της ημέρας" στο Pathfinder !!

Στις 19 Ιουλίου το Pathfinder παρουσίασε τον Δικτυακό μας Τόπο ως Site της ημέρας!

Πρόκειται για μία από τις πολλές διακρίσεις που έχει λάβει μέχρι τώρα το ESOTERICA.gr και όπως θα έχετε παρατηρήσει δεν συνηθίζουμε να προβάλλουμε. Σκοπεύουμε πάντως να κάνουμε μία πιο αναλυτική παρουσίαση σύντομα με όλες αυτές τις επιβραβεύσεις - διακρίσεις - συνεργασίες που, στο κάτω-κάτω, είναι μία αναγνώριση της δικής σας συμβολής και συνεργασίας στην ανάδειξη του ESOTERICA στον πλέον έγκυρο και αξιόπιστο χώρο μελέτης και πληροφόρησης για το Μεταφυσικό και το Εσωτερικό στην Ελλάδα!

Σας ευχαριστούμε από βάθος καρδιάς για άλλη μία φορά!

(Δυστυχώς δεν βρήκαμε τον τρόπο - και μάλλον δεν έχει προβλεφθεί - για προσθήκη περαιτέρω αξιολογήσεων-σχολίων για τον Τόπο μας στη συγκεκριμένη σελίδα του Pathfinder για όποιον θα το ήθελε...)

"Το site της Ημέρας"

 
"Έξι ανεξήγητα φαινόμενα"

Μία εισαγωγική αλλά περιεκτική παρουσίαση έξι Ανεξήγητων φαινόμενων από τα πλέον εντυπωσιακά του χώρου του Παραφυσικού. Ανάμεσά τους και κάποια από τα πιο γνωστά Μυστήρια του ελληνικού χώρου.

Μία ευγενής προσφορά από το μέλος του Forum, Ε.Μ.

Περισσότερα

MEGAPOLISOMANCY - Τα Μυστήρια των Πόλεων, Εκδόσεις "ΜΕΤΑΕΚΔΟΤΙΚΗ-ΑΡΧΕΤΥΠΟ"

Σας παρουσιάζουμε το καινούργιο βιβλιο του Παντελή Γιαννουλάκη από τις εκδόσεις "ΜΕΤΑΕΚΔΟΤΙΚΗ - ΑΡΧΕΤΥΠΟ"..

· MEGAPOLISOMANCY - Τα Μυστήρια των Πόλεων
Ο όρος Megapolisomancy επινοήθηκε το 1890 από το συγγραφέα Thibaut De Castries, στο απαγορευμένο βιβλίο του Megapolisomancy: A New Science of Cities.
O Παντελής Γιαννουλάκης, συγγραφέας που χρόνια τώρα υπηρετεί με μεγάλη επιτυχία τη λογοτεχνία του Φανταστικού, έρχεται με αυτό το βιβλίο να εγκαινιάσει ένα καινούργιο είδος μυθιστορήματος μυστηρίων.



Νέες Εκδόσεις ...

 

 
  Δευτέρα 22
Ιουλίου
H Wicca, η Θεά και οι ειδήμονες

Wicca, μερικές φορές γνωστή ως η κίνηση της Θεάς, η πνευματικότητα της Θεάς, φαίνεται ότι είναι η θρησκεία που διαδίδεται πιο γρήγορα στην Αμερική. Τριάντα χρόνια πριν μόνο μια χούφτα Wiccans υπήρχαν. Ένας ειδήμων εκτιμά ότι τώρα υπάρχουν περισσότεροι από 200.000 οπαδοί της Wicca και σχετικών νεοπαγανιστικών θρησκειών στης Ηνωμένες Πολιτείες, τη χώρα όπου ο νεοπαγανισμός, όπως πολλές άλλες τυπικές θρησκείες, ανθεί περισσότερο.

Σας υπενθυμίζουμε τη διεύθυνση στην οποία μπορείτε να επικοινωνήτε μαζί μας για δικά σας σχόλια, απόψεις, θέσεις κ.λπ.:
arthra@esoterica.gr

Περισσότερα

 

 
  Σάββατο 13
Ιουλίου
** "ΦAINOMENA" - Τεύχος Nο 10 - 17/7/2002 **

Το περιοδικό "ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ" - ένθετο στην εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος" φτάνει στην 10η έκδοσή του αυτήν την Τετάρτη!
Διαβάστε οπωσδήποτε αυτό το τεύχος από τα πλούσια περιεχόμενα του οποίου ξεχωρίσαμε τα πολύ ενδιαφέροντα:

- Δελφίνια: Oι «Άρχοντες» των ασημένιων δαχτυλιδιών,
- UFO: Tο «παραμυθένιο» ερωτηματικό
και το
Αφιέρωμα: "Tαξιδεύοντας στο χρόνο"

Φυσικά και τα τέσσερα άρθρα από το Αρχείο του Esoterica.gr και συνεργάτες του!!
Περισσότερα για το καινούργιο τεύχος μπορείτε να δείτε στην παρουσίασή μας...


"ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ" - ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ειδική Συνεργασία)

 
"Η Ανάσταση του Αλχημιστή"

Είναι αλήθεια, ότι πολλοί από τους παλιούς αλχημιστές υπήρξαν οι πρόδρομοι των σύγχρονων επιστημών. Η φυσική και η χημεία τους οφείλουν πολλά, διότι από τον ιδρώτα και τον κόπο τους προήλθαν πολλές από τις σύγχρονες ανέσεις: η πορσελάνη, η απόσταξη οινοπνεύματος, τα οξέα, τα άλατα και πολλά μεταλλικά κράματα είναι αποτέλεσμα των παλιών αλχημικών πειραματισμών. Μα αν η αλχημεία δεν ήταν μία ανόητη σπατάλη χρόνου με στόχο την αναζήτηση του τρόπου μετατροπής των βασικών μετάλλων σε χρυσό, τότε τι ήταν;

Διαβάστε το εκπληκτικό άρθρο για την προέλευση και την εξέλιξη της Αλχημείας, τη σχέση της με τη σύγχρονη Ψυχολογία, την Εναλλακτική Ιατρική και την Κβαντομηχανική!
Από την κατηγορία άρθρων μας "ΑΠΟΚΡΥΦΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ"

Περισσότερα

 

 
  Τετάρτη 10
Ιουλίου
Ο Χίτλερ και τα Ιμαλάια. Η αποστολή των SS στο Θιβέτ 1938-39

"Στις 19 Ιανουαρίου του 1939, πέντε μέλη των Waffen-SS, τα στρατεύματα Ναζί του Heinrich Himmler, πέρασαν μέσω της αρχαίας, τοξωτής πύλης που οδηγούσε στην ιερή πόλη της Lhasa..."

Ένα άρθρο που προσπαθεί να ρίξει λίγο φως στις κινήσεις μυστικιστικών ή δήθεν μυστικιστικών ομάδων την ταραγμένη εκείνη εποχή της ανθρωπότητας. Διαβάστε για την Vril Society και την εταιρία της Θούλης και για τις προσδοκίες των Ναζί από τις επαφές τους με τους Θιβετανούς και από τις αποστολές τους στις περιοχές των υψηλών ορέων.
Ένα άρθρο που οπωσδήποτε πρέπει να διαβάσετε και που σίγουρα θα κρατήσει το ενδιαφέρον σας αυξημένο.

Ως συντακτική και ερευνητική ομάδα του ESOTERICA.gr θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε ότι δεν συγκατατιθέμεθα αναγκαστικά, πλήρως με τις απόψεις που παρατίθενται στα άρθρα ή στα νέα μας και αυτό σίγουρα ισχύει για το παρόν άρθρο που πάντως τηρεί τους κανόνες της ορθής έρευνας και της δεοντολογίας. Η έρευνά μας πάντως για τα συγκεκριμένα γεγονότα θα συνεχιστεί οπωσδήποτε και αυτό για το οποίο είμαστε πεποισμένοι ούτως ή άλλως είναι ότι χρειάζεται αληθινή διάθεση και ικανότητα έρευνας και σίγουρα ψυχραιμία και αντικειμενικότητα για να ριχτεί φως σε αρκετές, συναισθηματικά φορτισμένες για διάφορους λόγους, περιόδους της ανθρώπινης ιστορίας.
Παρακαλούμε όσους φίλους έχουν σχετικά στοιχεία να επικοινωνήσουν μαζί μας, όπως πάντα, στη διεύθυνση:
arthra@esoterica.gr

Περισσότερα

 

 
  Δευτέρα 8
Ιουλίου
Εκδόσεις "ΜΕΤΑΕΚΔΟΤΙΚΗ-ΑΡΧΕΤΥΠΟ", 2 Νέα Βιβλία

Δύο, πολύ ενδιαφέρουσες, καινούργιες εκδόσεις για τους Έλληνες Αναζητητές.

· ΕΛΛΗΝΕΣ "ΜΑΓΟΙ" ΤΟΥ 20ού ΑΙΩΝΑ
Γύρω από τα ονόματά των τριών αυτών ανθρώπων στους οποίους αφιερώνει το βιβλίο της η δημοσιογράφος Στελίνα Μαργαριτίδου δημιουργήθηκε ένας μύθος, γύρω τους αναπτύχθηκε ένας στενός κύκλος μαθητών που τους ακολουθεί μέχρι και σήμερα στα μονοπάτια της εσωτερικής αναζήτησης.
Μιλάμε φυσικά για τους: Σπύρο Νάγο, Άγγελο Τανάγρα, και Στέλιο Ατεσλή.

· ΤΟ ΔΕΝΔΡΟ ΤΩΝ ΨΥΧΩΝ - Σπάνια αποσπάσματα από τη θεοσοφική Καμπαλά
Το έργο αυτό είναι μια ανθολογία επιλεγμένων κειμένων από το Βιβλίο της Λαμπρότητας (στα εβραϊκά Σεφέρ χαΖοχάρ). Κείμενα που μεταφέρουν στις γραμμές τους το μυστηριώδες άρωμα της πιο εκκωφαντικής μυστικής θεοσοφίας του Μεσαίωνα.

από τις εκδόσεις "ΜΕΤΑΕΚΔΟΤΙΚΗ - ΑΡΧΕΤΥΠΟ".

Νέες Εκδόσεις ...

 

 
  Παρασκευή 5
Ιουλίου
"... λίγο από το κρυμμένο Νόημα των Πολεμικών Τεχνών"

Διαβάστε οπωσδήποτε το καινούργιο μας άρθρο! Πρόκειται για μία τεκμηριωμένη προσπάθεια αποσαφήνισης και ανάδειξης της ουσιαστικής όψης των Συστημάτων των Πολεμικών Τεχνών που αποκτά μάλιστα ιδιαίτερη αξία όταν προέρχεται από έναν άνθρωπο που έχει αφιερώσει δεκαετίες στις Εσωτερικές Πολεμικές Τέχνες και η πορεία αυτή τον έχει προικίσει με την ικανότητα να διαχωρίζει το επιφανειακό από το ουσιαστικό.
Μπορούμε να πούμε ότι το τελευταίο είναι ξεχωριστά χρήσιμο όταν εφαρμοστεί σ'αυτόν τον "παρεξηγημένο" και "πολυ-εκμεταλευμένο" χώρο και ότι το συγκεκριμένο άρθρο (το οποίο πιστεύουμε θα έχει και συνέχεια) μπορεί να αντιμετωπιστεί και σαν πολύτιμη συμβουλή για τους φίλους που ασχολούνται ή θέλουν να ασχοληθούν πιο βαθιά με κάποια Πολεμική Τέχνη.

Περισσότερα

 

 
  Τρίτη 2
Ιουλίου
** "ΦAINOMENA" - Τεύχος Nο 9 - 3/7/2002 **

Το περιοδικό "ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ" - ένθετο στην εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος" με την επερχόμενη 9η έκδοσή του αυτήν την Τετάρτη συνεχίζει να αποδεικνύει περίτρανα την αξιοπιστία, εγκυρότητα και σοβαρότητα της προσέγγισης του.

Στην προσπάθειά των ανθρώπων του δεν μπορούμε παρά να συγκατατεθούμε και να συμβάλλουμε!

Θέλει επιμονή, επιστημονική και σοβαρή έρευνα και πάνω απ'όλα αγνές προθέσεις για να διατηρήσει ο Αναζητητής της Αλήθειας τη δύσκολη πορεία του μέσα από τα ταραγμένα νερά του σύγχρονου κόσμου της παραπληροφόρησης, του άκρατου υλισμού και του μεσαιωνισμού.
Και με το τελευταίο εννοούμε βέβαια την έκπτωση των ηθικών αξιών και την έλλειψη του πνευματικού στοιχείου και όχι την ένταση των προσπαθειών των πραγματικών εσωτεριστών και ερευνητών της μεταφυσικής όπως ακούγεται από πολλά στόματα τελευταία (και ακούσαμε δυστυχώς πάλι το χτεσινό πρωινό...)

Δεν έχουμε να προσθέσουμε τίποτε άλλο παρά:
Συγχαρητήρια στους συντελεστές των
"ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ" και "καλή δύναμη"!

Στην, ούτως ή άλλως, εξαιρετική θεματολογία και αυτού του τεύχους υπάρχουν πάλι δύο άρθρα από τα Αρχεία του Esoterica.gr όπως μπορείτε να δείτε κι εσείς στην παρουσίασή μας...


"ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ" - ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ειδική Συνεργασία)

 

 
  Δευτέρα 1
Ιουλίου
Μουσική και Ψυχοσωματική Υγεία

Ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον άρθρο απο τον γνωστό ερευνητή, καρδιολόγο και συνθέτη Θανάση Δρίτσα. Ο κος Δρίτσας ασχολείται επί σειρά ετών με τη μελέτη των θεραπευτικών ιδιοτήτων της Μουσικής. Μας παραχώρησε για παρουσίαση μία σειρά κειμένων πάνω σε αυτό το θέμα, το πρώτο από τα οποία παραθέτουμε σήμερα. Θα θέλαμε να τον ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα για την προσφορά του αυτή!

"Η θεραπευτική δράση της μουσικής έχει τις ιστορικές της ρίζες στην αρχαία ελληνική παράδοση αλλά και στις παραδόσεις άλλων μεγάλων λαών της Ανατολής. Πρώτοι οι Πυθαγόρειοι εξέτασαν τη σχέση μουσικών ήχων και αριθμών και διαπίστωσαν ότι οι αριθμοί που διέπουν την αρμονία ενός διατεταγμένου υλικού κόσμου παίζουν τον ίδιο ρόλο και στην τέχνη της μουσικής..."

Περισσότερα

Αιγυπτιακά Ιερογλυφικά στην Αυστραλία;

Φαίνεται ότι ζούμε σε εποχές στις οποίες θα βγαίνουν συνέχεια στο φως όλο και περισσότερα στοιχεία που κλονίζουν τις κατεστημένες αντιλήψεις για την Ιστορία των ανθρώπινων φυλών και πολιτιστικών ομάδων!
Μία τέτοια περίπτωση εξετάζουμε σήμερα: μετά τις σχεδόν πλήρως αποδεκτές πλέον απόψεις για τις επισκέψεις των αρχαίων Σκανδιναβών στην αμερικάνικη ήπειρο, πιθανότατα και των αρχαίων Ελλήνων, των επαφών των προκολομβιανών ομάδων της νοτίου και κεντρικής Αμερικής με τους πολιτισμούς της Αφρικής και της Ασίας έρχονται τώρα και τα εκπληκτικά αυτά ευρήματα από την, ούτως ή άλλως, μυστηριώδη Αυστραλιανή ήπειρο!
Η πιθανότητα αυθεντικότητας των αιγυπτιακών ιερογλυφικών και παραστάσεων που βρέθηκαν στην χώρα όπου οι αυτόχθονες θεωρούταν μέχρι πρότινος ότι ανήκουν στα πιο πρωτόγονα ανθρώπινα φύλα θα πρέπει σίγουρα να "φέρνει μεγάλο πονοκέφαλο" σε κάθε Αιγυπτιολόγο της "επίσημης γραμμής"!

Περισσότερα

 
Forums: 2200 Μηνύματα - 310 Θέματα Συζήτησης !!

Πάνω απο 460 εγγεγραμένα Μέλη !

Μερικά από τα πιο δημοφιλή και από τα πιο πρόσφατα Θέματα:

·
Ελένη Πετρόβνα Μπλαβάτσκυ (1831 - 1891)
· Χριστιανισμός και Δωδεκάθεο

· ΙΟΥΛΙΑΝΟΣ, Ο ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ ή Ο ΠΑΡΑΒΑΤΗΣ;
· ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΝΑ ΛΕΓΟΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ;
· Πυραμίδες
· Μετενσάρκωση - Μετεμψύχωση
· Προτεινόμενα βιβλία
· ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ NAZKA
· ΜΥΗΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ή ΤΑΓΜΑΤΑ
· ΥΠΕΡΦΥΣΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
· Αστρική Προβολή

Όπως βλέπετε και από τους αριθμούς οι συζητήσεις μας διατηρούν αμειώτη την εντασή τους! Ένα από τα πράγματα που μπορεί να βρεί εκεί ο φίλος Αναζητητής είναι μία δυναμική "βιβλιοθήκη" πληροφορίων που δημιουργείται μέρα με τη μέρα από τα Μέλη μας.

Εσείς θα μείνετε έξω από αυτό το "ρεύμα" γνώσης και δημιουργίας;

ESOTERICA.gr Forums!

 




 
  Αρχείο ΝΕΩΝ