Ιούνιος 2002

 
  Πέμπτη 27
Ιουνίου
Εκδόσεις "ΜΕΤΑΕΚΔΟΤΙΚΗ-ΑΡΧΕΤΥΠΟ", 2 Νέα Βιβλία

· Ο Πόλεμος ενάντια στο MATRIX
Από την σειρά των Εκδόσεων ΑΡΧΕΤΥΠΟ: "Μυστική Βιβλιοθήκη".

· Υπόγειες Πολιτείες
Σύμφωνα με τους θρύλους και τις παραδόσεις των λαών, από τα πανάρχαια χρόνια μέσα στη γη κατοικούν ξωτικά, υποχθόνια πλάσματα, έκπτωτοι άγγελοι, εξωγήινοι και οι θεοί του σκότους...

από τις εκδόσεις "ΜΕΤΑΕΚΔΟΤΙΚΗ - ΑΡΧΕΤΥΠΟ".

Νέες Εκδόσεις ...

 
"Μία μελέτη για την πιθανότητα της προβλεπτικότητος της Ελληνικής γλώσσης"

Ένα καινούργιο άρθρο από τον μαθηματικό και συγγραφέα Λευτέρη Αργυρόπουλο!

Ως συνέχεια και συμπλήρωμα των μελετών του για τη μαθηματική δομή της ελληνικής γλώσσας ο συγγραφέας επεκτείνει τώρα την έρευνά του στη δυνατότητα πρόβλεψης γεγονότων με τη χρήση του λεξαριθμητικού κλειδιού.

Περισσότερα


 
  Δευτέρα 24
Ιουνίου
Συνέντευξη για το FENG SHUI με τον Γρηγόρη Δαουτόπουλο στο "Βήμα" του ESOTERICA.gr !

Το "Βήμα" των επισκεπτών και των Προσωπικοτήτων εμπλουτίζεται συνεχώς!

Σήμερα μία συνέντευξη με τον κ. Γρηγόρη Δαουτόπουλο (τον οποίον και ευχαριστούμε ιδιαιτέρως) για την, κινεζικής προέλευσης, Τέχνη και Φιλοσοφία, του Feng Shui.


Μία πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση του Αρχιτέκτονα Πολιτικού - Μηχανικού και Ειδικου Σύμβουλου στο Feng Shui με τους ανθρώπους του ESOTERICA.gr όπου αποσαφηνίζονται πολλά πράγματα για το πανάρχαιο αυτό κινέζικο σύστημα, την εισβολή και την επιρροή του ρεύματος του Feng Shui στη Δύση (και στην Ελλάδα), τη σχέση του με τον Εσωτερισμό και πολλά άλλα!

Περισσότερα

 

 
  Παρασκευή 21
Ιουνίου
!! ΑΝΕΞΗΓΗΤΟ - τεύχος Ιουλίου-Αυγούστου !!

Έχει ήδη κυκλοφορήσει το καλοκαιρινό τεύχος του περιοδικού "Ανεξήγητο" για το 2002 (Ιούλιος-Αύγουστος) με ιδιαίτερα "καυτή" θεματολογία...

Διαβάστε στο τεύχος αυτό για τις "Στενές επαφές 5ου τύπου" και κάντε το πρωτότυπο τεστ για να διαπιστώσετε "Μήπως είστε εξωγήινοι;" !!

Ανεξήγητο (Ειδική Συνεργασία)

 
"Αέρας" φιλελευθερισμού στη διδασκαλία της Εξέλιξης ...

Τουλάχιστον αυτό δείχνει εκ πρώτης όψεως η είδηση που θέλει σχολικές επιτροπές στις Η.Π.Α. να εξετάζουν το ενδεχόμενο οι μαθητές να διδάσκονται και εναλλακτικές θεωρίες για την εξέλιξη της ζωής στον πλανήτη μας.
Τελικά αποδεικνύεται συνεχώς ότι οι Η.Π.Α. είναι πράγματι η χώρα των μεγάλων αντιφάσεων. Trash-TV και "φωνές" για την ελευθερία της σκέψης πλάι-πλάι ...

Περισσότερα

 
"Το Κυκλικό Σύμπαν" ή "οι πανάρχαιες εσωτερικές διδασκαλίες στη σύγχρονη Κοσμολογία" !!

Διαβάστε με ποιον τρόπο επανέρχονται οι γνώσεις περί Μανβάνταρα και Πραλάγια στην Ανθρωπότητα και πως "παντρεύονται" με τις πλέον προωθημένες απόψεις της σύγχρονης επιστήμης για τον Κόσμο !!

Περισσότερα

 

 
  Τρίτη 18
Ιουνίου
Μια κριτική για την λεγόμενη θεωρία των αρχαίων αστροναυτών

Τα πράγματα δεν είναι ποτέ εντελώς άσπρα ή εντελώς μαύρα!
Με αυτήν την αρχή πάντα κατά νου αντιμετωπίζουμε, εδώ στο ESOTERICA.gr, το πεδίο μελέτης του δύσκολου και αρκετά "παρεξηγημένου" χώρου της Μεταφυσικής και Εσωτερισμού. Πιστεύουμε επίσης ότι αυτή η αντιμετώπιση (και διάφορα άλλα στοιχεία βέβαια) διασφαλίζει την αξιοπιστία μας και το σεβασμό απέναντι στου φίλους μας, επισκέπτες, μέλη και συνεργάτες.

Είναι μία πραγματικότητα, ότι μας διαφεύγουν πολλά κομμάτια του "παζλ" της κατανόησης του κόσμου που μας περιβάλει και αυτού που έχουμε εντός μας. Είναι όμως εξίσου πραγματικός ο κίνδυνος που πάντα παραμονεύει για τον επίδοξο Αναζητητή, της άκριτης φαντασίωσης, της υπερβολής, του εντυπωσιασμού και τόσων άλλων παρεμφερών που καταστρέφουν την ίδια την ουσία της Έρευνας για το πραγματικό. Πρέπει να ψάχνουμε πάντα να βρίσκουμε την χρυσή ισορροπία στην δύσβατη αυτή πορεία και καθετί που προσθέτει αρμονία στον νου και στην "δράση" αποτελεί ένα ευπρόσδεκτο βοήθημα.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε λοιπόν τον πολύτιμο Συνεργάτη μας Γιώργο Ιωαννίδη για ένα ακόμη "σοφό" άρθρο.

Ένα άρθρο από την Κατηγορία του ESOTERICA.gr "Η Εσωτερική Ιστορία της Ανθρωπότητας"

Περισσότερα


 
  Κυριακή 16
Ιουνίου
** "ΦAINOMENA" - Τεύχος Nο 8 - 19/6/2002 **

Το περιοδικό "ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ" - ένθετο στην εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος" φτάνει στην 8η έκδοσή του αυτήν την Τετάρτη! Πιστεύουμε ότι τα "ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ" αποτελούν μία όαση αξιόπιστης και σοβαρής έρευνας στον χώρο των έντυπων εκδόσεων για τη Μεταφυσική και Εσωτερική αναζήτηση και γι'αυτό το λόγο θεωρούμε τη συνεργασία μας με το περιοδικό μία άκρως δημιουργική ευκαιρία και για τις δύο πλευρές.
Στην, ούτως ή άλλως, εξαιρετική θεματολογία και αυτού του τεύχους υπάρχουν και δύο άρθρα του Esoterica.gr όπως μπορείτε να δείτε κι εσείς στην παρουσίασή μας...


"ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ" - ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ειδική Συνεργασία)

 

 
  Παρασκευή 14
Ιουνίου
Β Ο Υ Ν Τ Ο Υ

Η Θρησκεία Voodoo ή Vodoun ή Vu ή Vodun ή Vudu ή Vodou (με τη ρίζα της λέξης να προέρχεται από τη Δαχομιανή διάλεκτο, της αφρικανικής γλώσσας Ewe/Fon) αποτελεί ίσως μία από τις πλέον παρεξηγημένες σήμερα παγκόσμιες θρησκείες. Και μπορούμε να την χαρακτηρίσουμε ως τέτοια αφού εξασκείται από περισσότερα των 60.000.000 ατόμων σε τρεις ηπείρους του πλανήτη. Θύμα (όπως και τόσα άλλα) της Χολιγουντιανής ευφάνταστης εκμετάλευσης, συχνά αποτελεί αντικείμενο παραγνώρισης και παρεξήγησης το γεγονός ότι είναι ένα από τα Μονοθεϊστικά στη βάση τους θρησκευτικά συστήματα!!

Διαβάστε την επιστημονική αυτή μελέτη του ESOTERICA.gr πάνω στη Θρησκεία Voodoo, μία προσφορά χωρίς παρωπίδες προς τον Αναζητητή της Αλήθειας.

Περισσότερα

 
Μικρόβια του αέρα ίσως να ελέγχουν τον καιρό!

Μια ερευνητική ομάδα απ' το Πανεπιστήμιο του Ανατολικού Λονδίνου υποστηρίζει ότι οι καιρικές συνθήκες, ένα σύστημα χαοτικό που εξαρτάται από αμέτρητους παράγοντες, μπορεί να επηρεάζονται ακόμα και από μικρόβια που ζουν στον αέρα!!

Περισσότερα

 
Είναι η Σκωτία Παγανιστική;

Έρευνα κοινωνιολόγων του Πανεπιστημίου του Aberdeen, η οποία δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "Life and Work" του Kirk υποδεικνύει τη μαζική αδιαφορία των Σκωτσέζων για την επίσημη Εκκλησία.
Μπορούμε άραγε να μιλήσουμε για μία επιστροφή στις αρχέγονες παγανιστικές παραδόσεις της περιοχής;

Περισσότερα

 

 
  Τρίτη 11
Ιουνίου
Δύο βιβλία του Μαθηματικού-Ερευνητή Λευτέρη Αργυρόπουλου !!

Με χαρά μας σας παρουσιάζουμε σήμερα δύο βιβλία του Μαθηματικού Λευτέρη Αργυρόπουλου ο οποίος ασκεί το ερευνητικό του έργο στο Northeastern University της Βοστώνης. Το πεδίο μελέτης του και ενδιαφερόντων του είναι ιδιαίτερα ευρύ!! Ανάμεσα στις υπόλοιπες επιτεύξεις του είναι και το Παγκόσμιο Ρεκόρ απόδειξης Θεωρήματος για τις 520 αποδείξεις του Πυθαγόρειου Θεωρήματος την περίοδο από τον Ιούνιο του 1986 έως το Δεκέμβριο του 1997.

· "Αποδείξεις για τη μαθηματική κατασκευή της ελληνικής γλώσσας"
Στο πρώτο του βιβλίο ο Λευτέρης Αργυρόπουλος παρουσιάζει ορισμένες ενδείξεις αλλά και κάποιες αποδείξεις ότι η Ελληνική γλώσσα δεν είναι μια φυσική γλώσσα αλλά μια ευφυής μαθηματική κατασκευή.

· "Η μαθηματική αποκωδικοποίηση της Ελληνικής Γλώσσης"
Ο ερευνητής μαθηματικός Ελευθέριος Αργυρόπουλος παρουσιάζει αρκετές νέες λεξαριθμικές ισοψηφίες και με τη χρήση αυτών αποδεικνύει λεξαριθμικά θεμελιώδεις νόμους της φυσικής..

από τον "Λευτέρη Αργυρόπουλο".

Νέες Εκδόσεις ...

 

 
  Δευτέρα 10
Ιουνίου
Συγνώμη, σας χρησιμοποιήσαμε ως πειραματόζωο !!

Δεν γνωρίζουμε εάν περιέχουν αυτή την φράση οι 600 επιστολές που έστειλε το Πεντάγωνο των ΗΠΑ όμως είναι πλέον αδιαμφισβήτητο γεγονός το ότι χιλιάδες στρατιωτικοί συμμετείχαν σε πειράματα με χημικά και βιολογικά όπλα χωρίς να έχουν ενημερωθεί για τις επιβλαβείς για την υγεία τους συνέπειες!
Τα πειράματα έλαβαν χώρα την εποχή του Ψυχρού Πολέμου και το Πεντάγωνο παραδέχτηκε επίσημα την ύπαρξή τους μόλις πρόσφατα.

Περισσότερα

 
Προφήτης ανασταίνει πεθαμένο

Το "θαύμα" συνέβη στη Νιγηρία και υπεύθυνος είναι ο νιγηριανός μάντης T B Joshua. Το γεγονός μάλιστα έχει καταγραφεί σε βίντεο!!
Πιθανώς μία από τις σπανιότατες αλλά υπαρκτές περιπτώσεις όπου η πραγματικότητα αψηφεί την πλέον στέρεη επιστημονική διαπίστωση και το πέπλο του ορθολογισμού σκίζεται για λίγο αφήνοντας να φανεί το πραγματικό μυστήριο της ζωής ...

Περισσότερα

 

 
  Παρασκευή 7
Ιουνίου
Η θερμοκρασία της Κόλασης και του Παραδείσου!!!

Διαβάστε για την εκπληκτική απάντηση που δόθηκε σε μια ερώτηση εξέτασης τριμήνου στη Χημεία σε ένα πανεπιστήμιο των Η.Π.Α. Εμπεριέχει μία τέτοια ποιότητα λεπτού σαρκασμού και ευφυΐας που, ακόμη και αν δεν είναι πραγματικότητα, αξίζει τον θαυμασμό μας!

Περισσότερα

 
Συνείδηση, Αιτιότητα και Κβαντική Φυσική

Η Κβαντική Φυσική αποτελεί σαφώς μία επανάσταση της επιστήμης του αιώνα μας αλλά μπορεί να φέρει και μία (πιθανώς μεγαλύτερη) επανάσταση στον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε και αντιμετωπίζουμε τον κόσμο στον οποίο ζούμε.
Άλλωστε τι άλλο θα μπορούσε να επιφέρει στον ορθολογισμό μας η θεώρηση του ότι ο κόσμος που ο παρατηρητής αντιλαμβάνεται εξαρτάται απόλυτα από αυτόν και ότι δεν μπορούμε με βεβαιότητα να μιλήσουμε για την κατάστασή του όταν δεν υπάρχει ο παρατηρητής;
Άραγε αντιλαμβανόμαστε όλοι την ίδια πραγματικότητα και ποια είναι η αληθινή φύση της πραγματικότητας; Ή: μήπως η έννοια της πραγματικότητας είναι εντελώς "πλασματική";
Η Κβαντομηχανική σε συνδυασμό με τη Σχετικότητα, την Θεωρία Δυναμικών Συστημάτων, την Θεωρία των υπερχορδών, προωθημένες Ψυχολογικές θεωρήσεις φτιάχνει ένα δυνατό "κοκταίηλ" αυθεντικής Επιστήμης για πραγματικά "αδέσμευτα" μυαλά!

Η εξαιρετική αυτή μελέτη προσπαθεί να αγγίξει και το πεδίο των παραφυσικών φαινομένων για το οποίο η Κβαντική Θεωρία ίσως έχει την απάντηση...

Περισσότερα

 

 
  Τετάρτη 5
Ιουνίου
Τηλεοπτικοί Εξορκιστές !!

Ξεχάστε τον Damien Karras της διάσημης κινηματογραφικής επιτυχίας της δεκαετίας του '70! Ξεχάστε ακόμη και τις διάφορες γραφικές σκηνές που κατά καιρούς έχουν εμφανιστεί και στην ελληνική τηλεοπτική πραγματικότητα με τα γνωστά-άγνωστα "εξορκιστήρια" και το πλήθος των πιστών σε παραλήρημα...
Το θέμα έχει πάρει μία εντελώς διαφορετική τροπή στην "μητέρα" όλων των ειδών ρεάλιτι σοούς, Αμερική: ο πλέον διάσημος εκπρόσωπος της ύψιστης τέχνης του τηλεοπτικού εξορκισμού ονομάζεται
Bob Larson και οι επιτυχίες του, καθώς και το βαλάντιό του, ολοένα και αυξάνονται...
Λέτε να έλθει η μόδα και προς τα μέρη μας;
Για την ώρα πάντως διαβάστε όσα εκπληκτικά συμβαίνουν πέρα από τον Ατλαντικό...


Περισσότερα

 
Μπορούσαν να πετάξουν οι Αρχαίοι;

Στο πέρασμα της ιστορίας έχουν υπάρξει πολλοί κοινοί μύθοι και θρύλοι που μιλούν για ιπτάμενες μηχανές και συσκευές, όπως τα γνωστά ιπτάμενα χαλιά της Αραβίας, Βιβλικές διηγήσεις που παρουσιάζουν διάφορα πρόσωπα όπως τον Ιεζεκιήλ και τον Σολομώντα να πετούν από μέρος σε μέρος, αρχαία κείμενα της Ινδίας και της Κίνας που αφηγούνται για τους μαγικούς πολεμιστές, ή Βιμάνας (Vimanas)! Φαίνεται ότι η πίστη των αρχαίων πολιτισμών για μία φάση του ανθρώπινου πολιτισμού όπου οι εναέριες πτήσεις ήταν τόσο συνηθισμένες όσο και σήμερα, ήταν πολύ διαδεδομένη για να την αγνοήσουμε.

Περισσότερα

 

 
  Δευτέρα 3
Ιουνίου
Εκδόσεις "ΜΕΤΑΕΚΔΟΤΙΚΗ-ΑΡΧΕΤΥΠΟ", 2 Νέα Βιβλία

· Η ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ
Το βιβλίο αυτό έρχεται να απαντήσει σε ερωτήματα που διατρέχουν τη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα, όπως του τι είναι, τελικά, αυτή η τάση Αναβίωσης της Αρχαίας Ελληνικής Θρησκείας.

· ΝΕΟΠΛΑΤΩΝΙΣΜΟΣ
Το παγκοσμίως αναγνωρισμένο σύγγραμμα του R.T. Wallis, καθηγητή Κλασικών σπουδών στο Πανεπιστήμιο της Οκλαχόμα, ένα πραγματικό εργαλείο, τόσο για τους φοιτητές της φιλοσοφίας όσο και για τον ανεξάρτητο μελετητή της αρχαίας γραμματείας.

από τις εκδόσεις "ΜΕΤΑΕΚΔΟΤΙΚΗ - ΑΡΧΕΤΥΠΟ".

Νέες Εκδόσεις ...

 




 
  Αρχείο ΝΕΩΝ