Μάρτιος 2002

 
  Πέμπτη 28
Μαρτίου
"Φαινόμενο Poltergeist - Μια ψυχολογική προσέγγιση"

Ένα φαινόμενο ίσως τόσο παλιό όσο και οι ανθρώπινες κοινωνίες!
Είναι πάντα η αιτία αυτών των εντυπωσιακών πολλές φορές εκδηλώσεων παραφυσικής αρχής;
Διαβάστε τι έχει να μας πει πάνω σε αυτό ο κος Γιώργος Ιωαννίδης - Ψυχολόγος σε αυτή τη θαυμάσια μελέτη.

Επικοινωνήστε στη διεύθυνση arthra@esoterica.gr για δικές σας απόψεις, σχόλια, παρατηρήσεις κ.λπ.

Περισσότερα


 
  Τρίτη 26
Μαρτίου
Η τεχνική αναβάθμιση ολοκληρώθηκε !!

Αγαπητοί επισκέπτες και μέλη του ESOTERICA.gr είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι η διαδικασία της τεχνικής αναβάθμισης έχει ολοκληρωθεί!

Υπό φυσιολογικές συνθήκες και εφόσον ήδη βλέπετε αυτό το μήνυμα θα πρέπει να έχετε και πλήρη πρόσβαση στα Forums Συζήτησης.
Σας προσκαλούμε λοιπόν ... (ή να το θέσουμε καλύτερα και να πούμε "Σας προκαλούμε" ;)

ESOTERICA.gr - Forums !!

Σας παρακαλούμε επίσης για οποιοδήποτε πρόβλημα τυχόν αντιμετωπίσετε ή παρατηρήσετε στη λειτουργία του Τόπου (πρόσβασης σε σελίδες, λειτουργία των Forums κ.λπ.) να επικοινωνήσετε μαζί μας στη διεύθυνση: esoterica@esoterica.gr

 

 
  Δευτέρα 25
Μαρτίου
Σημαντική Ανακοίνωση !!

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους επισκέπτες της "Πύλης των Μυστηρίων" - ESOTERICA.gr πως αύριο Τρίτη 26 Μαρτίου 2002 πιθανώς να παρατηρηθούν κάποια προβλήματα πρόσβασης στις σελίδες του τόπου. Αυτό οφείλεται στη διαδικασία τεχνικής αναβάθμισης του τόπου (μετάβαση σε Server μεγαλύτερων δυνατοτήτων). Τις ώρες λοιπόν που θα ενημερώνεται η βάση δεδομένων του ελληνικού διαδικτύου για τις καινούργιες ρυθμίσεις σχετικά με το ESOTERICA.gr ίσως κάποιοι επισκέπτες μας (ανάλογα με τον ISP μέσω του οποίου συνδέονται στο Internet) να αντιμετωπίσουν κάποια σφάλματα δρομολόγησης της διεύθυνσής μας.

Έχουμε κάνει την ανάλογη προεργασία για να μειωθούν στο ελάχιστο αυτές οι πιθανότητες και σε συνεργασία με τους επίσημους αρμόδιους φορείς του ελληνικού διαδικτύου πιστεύουμε πως η διαδικασία θα ολοκληρωθεί μέσα στην ημέρα (Τρίτη) χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Για να αποφύγουμε πάντως πιθανές ασυνέχειες και ανωμαλίες όσον αφορά τις δυναμικές σελίδες των Forums συζήτησης ειδικότερα, αυτά θα απενεργοποιηθούν προσωρινά από ώρα 2:00 π.μ. της Τρίτης. Θα λειτουργούν κανονικά όμως από τον καινούργιο χώρο στέγασης του site, οπότε επιθυμούμε να ειδοποιήσουμε τα εγγεγραμένα μέλη των Forums και τους υπόλοιπους επισκέπτες του ESOTERICA.gr ότι από τη στιγμή που την Τρίτη (μεσημβρινές ώρες) έχουν κανονική πρόσβαση στις σελίδες των Forums μπορούν απροβλημάτιστα να συμμετάσχουν στις συζητήσεις. Εάν αυτό που θα βλέπουν στις οθόνες τους θα είναι μήνυμα ειδοποίησης για τη διαδικασία μεταφοράς του site και των Forums αυτό θα σημαίνει ότι ο ISP τους δεν έχει ενημερώσει ακόμη τις βάσεις δεδομένων του και θα χρειαστεί ακόμη κάποιο χρονικό διάστημα για την ολοκλήρωση της διαδικασίας για τον συγκεκριμένο φορέα.

Για μία ακόμη φορά θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους επισκέπτες μας για την συμμετοχή, την υποστήριξη και την κατανόησή τους !

 
!! ΑΝΕΞΗΓΗΤΟ - τεύχος Απριλίου !!

Διαβάστε το καινούργιο τεύχος του περιοδικού ΑΝΕΞΗΓΗΤΟ !!

Το ESOTERICA.gr παρουσιάζει το τεύχος του Απριλίου.

Ανεξήγητο (Ειδική Συνεργασία)


 
Ο "Μεγαλοπόδαρος", επιστρέφει!!!

Έτσι τουλάχιστον υποστηρίζουν οι χωρικοί της περιοχής Meghalaya!

Ένας χωρικός στην βορειοδυτική Ινδία πιστεύει ότι βιντεοσκόπησε ένα πλάσμα που μοιάζει με τον Μεγαλοπόδαρο...

Περισσότερα

 
ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ : Τα 12 ζώδια και ο νόμος των αριθμών

Ποιος είναι ο συμβολισμός των ζωδίων στην σχέση τους με τους αριθμούς; Ποια είναι η σχέση των 4 στοιχείων με τα χαρακτηριστικά των ζωδίων;

Ένα ακόμη άρθρο από τη σειρά μελετών για την Αστρολογία στο ESOTERICA.gr !

Επικοινωνήστε στη διεύθυνση arthra@esoterica.gr για δικές σας απόψεις, σχόλια, παρατηρήσεις κ.λπ.

Περισσότερα

 

 
  Πέμπτη 21
Μαρτίου
ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ : Η Εξέλιξη μέσα από τον Ζωδιακό Κύκλο

Η εξελικτική πορεία της ανθρώπινης συνείδησης προς το θείο μπορεί να αναλυθεί σε μία σπειροειδή κίνηση διαμέσου του Ζωδιακού Κύκλου.

Ένα ακόμη άρθρο για αυτήν την πανάρχαια Επιστήμη από τη σειρά σχετικών μελετών στο ESOTERICA.gr !

Επικοινωνήστε στη διεύθυνση arthra@esoterica.gr για δικές σας απόψεις, σχόλια, παρατηρήσεις κ.λπ.

Περισσότερα

 
Ο Εωσφόρος και η λατρευτική του εξέλιξη διαμέσου των αιώνων

"Εωσφόρος - Σατανάς - Φίδι - Κακό". Μια πλήρης σύγχυση επικρατεί γύρω από αυτούς τους όρους, που την επιτείνει κατά καιρούς και η επιφανειακή προσέγγιση των ΜΜΕ. Σε αυτό το άρθρο θα μπορέσετε να δείτε μια πιο ολοκληρωμένη άποψη γύρω από αυτούς τους όρους καθώς και την πορεία τους μέσα στην ιστορία.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον κο Γιώργο Ιωαννίδη για την συνεισφορά του στον εμπλουτισμό του περιεχομένου της "Πύλης των Μυστηρίων"

Επικοινωνήστε στη διεύθυνση arthra@esoterica.gr για δικές σας απόψεις, σχόλια, παρατηρήσεις κ.λπ.

Περισσότερα


 
  Πέμπτη 14
Μαρτίου [19:00]
Τράπεζα Εμπειριών και Ερευνητικών Δεδομένων από τον χώρο του Παραφυσικού !!

Είχατε ή έχετε κάποιες τεκμηριωμένες εμπειρίες που ξεφεύγουν από τα όρια του συνηθισμένου; Έχετε με οποιονδήποτε τρόπο κάποια στιγμή της ζωής σας εισχωρήσει στη σφαίρα των λεγόμενων Παραφυσικών Φαινομένων και θέλετε επιτέλους να μοιραστείτε τα βιώματά σας με ανθρώπους που να έχουν τη διάθεση να τα κατανοήσουν και να βοηθήσετε και άλλους να αποδεχτούν την ύπαρξη εναλλακτικών πραγματικοτήτων;

Εάν η απάντηση στις παραπάνω ερωτήσεις είναι καταφατική και έχετε εμπειρίες με Φαντάσματα, Στενές επαφές ή θεάσεις UFOs ή βιώματα Απαγωγών, Παραψυχολογικές ικανότητες, Προφητικά όνειρα, Διαισθήσεις ή Ενοράσεις, επαφές με Παράξενα Όντα και οτιδήποτε άλλο ανήκει σε αυτήν την περιοχή μελέτης μη διστάζετε! Επικοινωνήστε με τους ανθρώπους του ESOTERICA.gr τώρα!

Η "Πύλη των Μυστηρίων", πρωτοπορώντας για άλλη μία φορά δημιουργεί μία Δυναμική Βάση Δεδομένων για τέτοιου είδους φαινόμενα στον ελληνικό χώρο και προσκαλεί-προκαλεί όσους έχουν τέτοιες εμπειρίες και όσους ερευνητές το επιθυμούν (γνωρίζουμε ότι υπάρχουν αρκετοί, αξιόπιστοι και σοβαροί στην χώρα μας) να συμβάλλουν σε αυτή την προσπάθεια και να συνεργαστούν μαζί μας στην κατάρτιση αυτής της on-line διαδικτυακής τράπεζας πληροφοριών. Η συλλογή στοιχείων ήδη έχει αρχίσει και στα Forums Συζήτησης έχουν ήδη κατατεθεί εμπειρίες και απόψεις σχετικά με τα συγκεκριμένα θέματα.

"ParaBase-Esoterica.gr"
Μπορείτε κι εσείς να συμβάλλετε τώρα κιόλας επικοινωνόντας στη παρακάτω διεύθυνση:

Τράπεζα Παραφυσικών Φαινομένων (esoterica@esoterica.gr)

 

 
  Πέμπτη 14
Μαρτίου
ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ : Τα "πως" και τα "γιατί"

"Τι σημαίνει το ζώδιο μας; Ποια η αξία του να δούμε σε ποιο ζώδιο βρίσκεται η σελήνη μας; Τι είναι ο Ωροσκόπος; Πόσο μας επηρεάζουν τα άστρα πραγματικά;"

Ένα άρθρο για αυτήν την πανάρχαια Επιστήμη από μία ολόκληρη σειρά σχετικών μελετών που θα παρουσιαστούν στο ESOTERICA.gr ! Και για όσους ήδη δυσπιστούν με τη χρήση του όρου "Επιστήμη" μπορούμε να πούμε ότι πράγματι η Αστρολογία υπήρξε ανέκαθεν και είναι ακόμη στην ουσία της (και στην βαθύτερη διάστασή της) μία Επιστήμη, με την αυθεντικότερη έννοια, καθώς ερευνά τις Νοήμονες Δυνάμεις-Νόμους που εμψυχώνουν τα Ουράνια σώματα και τις αλληλεπιδράσεις τους με τα υπόλοιπα έμψυχα όντα της Δημιουργίας (αναμεσά τους και με τους Ανθρώπους).

Όλα αυτά βέβαια μπορούν να ισχύσουν για τον αληθινό Αναζητητή αφού κατορθώσει να ξεπεράσει το πλήθος των παρερμηνειών και παρανοήσεων σχετικά με τον συγκεκριμένο τομέα μελέτης.

Ξέρατε αλήθεια πως ο ίδιος ο Κέπλερ - όπως και πολλοί άλλοι επιστήμονες που ασχολήθηκαν με την Κοσμολογία - υπήρξε ένας ενθουσιώδης ερευνητής και βαθύτατος γνώστης της Αστρολογίας;

Επικοινωνήστε στη διεύθυνση arthra@esoterica.gr για δικές σας απόψεις, σχόλια, παρατηρήσεις κ.λπ.

Περισσότερα

 

 
  Δευτέρα 11
Μαρτίου
"Το Feng Shui της Αθήνας"

Διαβάστε το καινούργιο άρθρο της Γιούλης Κιάφη. Και όπως θα καταλάβατε σχετίζεται με μία ανάλυση, από την οπτική γωνιά της τέχνης του Feng Shui, για την πόλη της Αθήνας που περιλαμβάνει ακόμη και προβλέψεις για τις επιπτώσεις της επερχόμενης Ολυμπιάδας του 2004.

Επικοινωνήστε στη διεύθυνση arthra@esoterica.gr για δικές σας απόψεις, σχόλια, παρατηρήσεις κ.λπ.

Περισσότερα


 
  Παρασκευή 8
Μαρτίου
"Το Μυστήριο των Συμπτώσεων. Ο C. Jung και η Συγχρονικότητα"

Διαβάστε σε αυτό το εξαίρετο άρθρο:

"Σας έχει συμβεί κάποια φορά να συναντάται συνέχεια μπροστά σας για ένα διάστημα το ίδιο αριθμό; Ή να σιγοτραγουδάτε ένα τραγούδι και ανοίγοντας το ραδιόφωνο να το ακούτε;"

....

"Όμως αξίζει εδώ να αναφερθεί η θεωρία του ψυχολόγου Carl Jung, ο οποίος διατύπωσε την Αρχή της "Συγχρονικότητας" που συνδέει γεγονότα, τα οποία δεν συνδέονται με κάποια φανερή σχέση αιτίας. Στο έργο του "Δομή και Δυναμική της Ψυχής", αναφέρει πώς άρχισε να παρατηρεί συμπτώσεις που προκαλούσαν ανοικτά τους υπολογισμούς των πιθανοτήτων, στη διάρκεια των ερευνών του για το Συλλογικό Ασυνείδητο."


....
"Ο Jung δέχονταν επίσης την ύπαρξη μιας "περίεργης αλληλεξάρτησης των αντικειμενικών στοιχείων μεταξύ τους, καθώς και με τις υποκειμενικές (ψυχικές) καταστάσεις του παρατηρητή". Μάλιστα εντόπισε δείγματα αυτής της αλληλεξάρτησης - που θεωρούσε άρρηκτα δεμένη με την έννοια της Συγχρονικότητας - τόσο στις ψυχιατρικές του σπουδές, όσο και στην έρευνά του πάνω στις εσωτεριστικές πρακτικές. Έτσι, θεωρούσε την κινέζικη μαντική μέθοδο του Ι Τσινγκ σαν έκφραση της Αρχής της Συγχρονικότητας"


Περισσότερα


 
Ψυχολογία και Θρησκεία (Προτεινόμενο site) http://www.psyche.gr

Ο Νικήτας Καυκιός μας έστειλε τη διεύθυνση από το site του το οποίο πραγματεύεται την σχέση ψυχολογίας - θρησκείας από τον άποψη περισσότερο της Ορθόδοξης Χριστιανικής Παράδοσης. Ένα πολύ ενδιαφέρον site το οποίο φαίνεται να είναι απομακρυσμένο από τις ακρότητες και τους φανατισμούς πολλών ηγετών και πιστών της Ορθόδοξης εκκλησίας.

Ενδιαφέροντα άρθρα θεωρούμε ότι είναι:

"Πνευματικές εμπειρίες των Πατέρων της Εκκλησίας"
http://www.psyche.gr/keim.poiisitheo.htm

"Μοντέλα προσέγγισης των σχέσεων χριστιανικής πίστης και ψυχολογίας"
http://www.psyche.gr/modelallilos.htm

"Το βίο-ενεργειακό μασάζ ως σωματοκεντρική ψυχοθεραπεία" (όπου τονίζεται ο θετικός ρόλος του Σιάτσου, του Ταοϊσμού και του Βίλχελμ Ράιχ)
http://www.psyche.gr/somatok.htm

Μουσουλμανικός Φονταμενταλισμός και Δυτικός Καπιταλισμός (μια οξυδερκής ανάλυση για τις αιτίες που οδήγησαν στο τρομοκρατικό χτύπημα στο WTC στις 11/9/2001.
http://www.psyche.gr/mousfontament.htm

Μια καλή επιλογή για συμφωνούντες αλλά και για διαφωνούντες με τον Χριστιανισμό.


http://www.psyche.gr


 

 
  Δευτέρα 4
Μαρτίου
ESOTERICA.gr Forums!

Τα Forums του ESOTERICA.gr περιέχουν πλέον πάνω από 670 μηνύματα και οι συζητήσεις στα πολλά και ενδιαφέροντα θέματά τους διεξάγονται ανάμεσα σε περισσότερα από 150 εγγεγραμένα μέλη!!

Επισκεφτείτε τους διάφορους τομείς και ανακαλύψτε…

FORUM: NEA

Οι τελευταίοι τίτλοι Νέων από το Διεθνές Ιντερνετ.
Μεταφράσεις, παραπομπές, σχόλια (ενίοτε καυστικά και χιουμοριστικά), από τα τελευταία Νέα του παγκόσμιου Διαδικτύου, πάνω στο Ανεξήγητο, το Παράξενο, το Μυστήριο, το Απόκρυφο.

Επισκεφτείτε το Forum των Νέων και διαβάστε:

Τελευταίοι τίτλοι του Forum

· ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΤΩΝ ΙΝΔΙΑΝΩΝ ΧΟΠΙ
· Make your Divine, your Valentine!!!
· Νους εναντίον Ύλης
· Υδραυλικός ή Παραψυχολόγος;
· Fractals εναντίον Εγκέλαδου
· Βαμπιρ υπάρχουν αλλά δεν μοιάζουν με Μπραντ Πιτ
· Η μορφή του Ιησού πάνω σε ένα δένδρο
· UFO στην Χιλή
· Αποδείξεις για έναν Αρχαίο Πυρηνικό Πόλεμο

Τελευταίοι τίτλοι του Forum

Χρήσιμη υπενθύμιση:
Σας υπενθυμίζουμε ότι μπορείτε, αν κάνετε εγγραφή στα Forums, ως μέλος (μια διαδικασία, γρήγορη, απλή και διακριτική), να κάνετε subscribe(συνδρομή) στο συγκεκριμένο Forum που σας ενδιαφέρει και να έχετε άμεσα στον λογαριασμό αλληλογραφίας σας κάθε νέα καταχώρηση . Έτσι θα έχετε μια άμεση ενημέρωση και θα εκμεταλλεύεστε πολύ καλύτερα τον πολύτιμο χρόνο σας στο Ίντερνετ.

FORUM: ΣΟΦΙΑ

Επισκεφτείτε το Forum - Σοφία και διαβάστε:

· ΜΕΤΕΝΣΑΡΚΩΣΗ - ΜΕΤΕΜΨΥΧΩΣΗ
· ΑΝΕΚΔΟΤΑ ΖΕΝ

Επισκεφτείτε το Forum: Σοφία


FORUM: ΜΥΘΟΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑ

Διαβάστε:

· AΓΙΑ ΚΟΡΗ ΚΑΙ ΠΕΡΣΕΦΟΝΗ
· ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ (Άποψη του Αριστοτέλη)

Επισκεφτείτε το Forum: Μύθος & Θρησκεία

FORUM: ΨΥΧΗ

· Ορφέας - Βάρδος η Μύστης
·
Σώμα ή Ψυχή;
·
Αστρική προβολή
·
Υπερφυσικές δυνάμεις

Επισκεφτείτε το Forum: Ψυχή

FORUM: ΠΑΡΑΞΕΝΟ

Διαβάστε:

· Παραψυχολογικά φαινόμενα στην πρώην ΕΣΣΔ
· 11 Σεπτεμβριου new york
· Ο Bill Gates νέος Νοστράδαμος;

Επισκεφτείτε το Forum: ΠΑΡΑΞΕΝΟ

Επίσης επισκεφτείτε τον τομέα των συζητήσεων για τον κινηματογράφο και συμμετέχετε στις συζητήσεις για τις τελευταίες ταινίες που έχουν σχέση με το φανταστικό και το Ανεξήγητο.

· BATMAN, ο άνθρωπος νυχτερίδα...
· The legend of Bagger Vance
· The Others

Τέλος σας ενημερώνουμε ότι ως δώρο για την εγγραφή σας μπορείτε να επισκεφτείτε το Forum των ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ και να κατεβάσετε τρομερά screensavers με θέματα:

· Κάρτες Ταρότ,
· Εικόνες από Δασκάλους Σοφίας,
· Ιησούς,
· Καββαλιστικά Σύμβολα
· UFO και Εξωγήινοι
· Φωνή του Τόλκιν και γραμματοσειρά "Αρχοντας των Δακτυλιδιών"

Εγγραφείτε λοιπόν κι εσείς σήμερα στα Forums του Esoterica.gr...

 
"Τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και η Εσωτερική
Αναζήτηση"

Τα μέλη των Forums του ESOTERICA.gr συνεχίζουν την ενεργή συμμετοχή τους στη διαμόρφωση του περιεχομένου του δικτυακού μας τόπου!

Διαβάστε λοιπόν την άποψη του μέλους "sasantari" σχετικά με τους τρόπους που εμπλέκονται τα ΜΜΕ στην λεγόμενη εσωτερική ή μεταφυσική ή υπερβατική αναζήτηση. Οι ενδιαφέρουσες αυτές θέσεις δημοσιεύτηκαν πρώτα στα Forums συζήτησης και μετά από επικοινωνία με τη συγγραφέα, τις διαμορφώσαμε σε άρθρο και σας τις παρουσιάζουμε.

Θα πρέπει να επισημάνουμε για άλλη μία φορά ότι το ESOTERICA.gr δεν συμφωνεί απαραίτητα με όλες τις απόψεις που παρατίθονται στα άρθρα συνεργασιών ή με τις απόψεις επισκεπτών, φιλοξενουμένων κ.λπ. σε οποιοδήποτε τμήμα του τόπου.
Όμως υποστηρίζουμε και προβάλουμε (στα πλαίσια του δυνατού) όλες τις προσπάθειες και τις απόψεις που γίνονται και διατυπώνονται υπό το πρίσμα της ελευθερίας της έρευνας και της αναζήτησης, δεν θίγουν τις ιδεολογίες και την προσωπικότητα των άλλων και στηρίζονται με επιχειρήματα
και πραγματική μελέτη των θεμάτων που πραγματεύονται.

Στείλτε λοιπόν κι εσείς τις σκέψεις, απόψεις, θέσεις σας στη διεύθυνση arthra@esoterica.gr για να κάνουμε μαζί αυτόν τον χώρο ακόμη πιο πλούσιο και πολύπλευρο!!
Περισσότερα






 
  Αρχείο ΝΕΩΝ