Μάρτιος 2003


 
  Κυριακή 30
Μαρτίου
"Ενέργεια-Φάντασμα" απειλεί το Σύμπαν (;;)

Η νέα αυτή θεωρία των Κοσμολόγων Robert Caldwell, Marc Kamionkowski και Nevin Weinberg, έρχεται να ανατρέψει τις προηγούμενες μιλώντας για ένα θάνατο του Σύμπαντος που θα προέλθει όμως από μια τρομακτική «Ενέργεια – Φάντασμα». Θα μπορούσαμε να το περιγράψουμε σαν το «Μεγάλο Σχίσιμο» (“Big Rip”) σε αντιδιαστολή με το “Big Bang”, τη «Μεγάλη Έκρηξη» που – κατά μια άλλη διάσημη θεωρία – δημιούργησε το Σύμπαν μας.

Οι εξισώσεις μάλιστα, δείχνουν ότι αυτή η ενέργεια θα διαλύσει τελικά σε κομμάτια το Σύμπαν, πριν από τον οποιοδήποτε υποτιθέμενο θάνατό του από άλλη αιτία !!!

Περισσότερα

 
Εγγραφή στα NewsLetters του ESOTERICA.gr !

Και μην ξεχνάτε αυτήν τη δυνατότητα...
Εάν θέλετε να λαμβάνετε τα ενημερωτικά NewsLetters με τα σημαντικότερα νέα (και πολλές εκπλήξεις) του ESOTERICA.gr μπορείτε να εισάγετε την e-mail σας διεύθυνση στο αντίστοιχο πεδίο (...δεξιά, κάτω από τις Κατηγορίες Άρθρων)

 

 
  Παρασκευή 28
Μαρτίου
Το παραφυσικό είναι «απόλυτα φυσικό»! (παρά τους αντίθετους ισχυρισμούς των επιστημόνων)

Ο γνωστός αμερικανός βιολόγος Rubert Sheldrake, που έχει ταράξει τα νερά της σύγχρονης επιστήμης με τη θεωρία του για τα «Μορφογεννητικά πεδία» κυκλοφόρησε το νέο του βιβλίο με τίτλο “The Sense of Being Stared At: And Other Aspects of the Extended Mind” («Η αίσθηση ότι σας παρακολουθούν: και άλλες όψεις των επεκτάσεων του νου») στο οποίο περιλαμβάνει 4.000 περιπτώσεις και 1.500 τηλεφωνικές συνεντεύξεις για φαινόμενα από τον κόσμο του αόρατου και του παραφυσικού!!

Περισσότερα

 
Οι Η.Π.Α. διαθέτουν νέο όπλο που αχρηστεύει τον ηλεκτρονικό εξοπλισμό του αντιπάλου...

Αυτή τη στιγμή βέβαια ίσως αυτό να είναι το λιγότερο που απασχολεί τον πολύπαθο λαό του Ιράκ...

Αλλά το νέο αυτό όπλο μαζί με την "υπερ-βόμβα που κόβει... Μαργαρίτες" μάλλον αποτελεί το επιστέγασμα και την επιβεβαίωση της απειλητικής "σκιάς" που τριγυρνάει τα τελευταία χρόνια πάνω από τον μικρό μας πλανήτη...

"Οι φήμες λοιπόν – τις οποίες δεν διέψευσε ο υπουργός άμυνας Donald Rumsfeld – μιλούν για ένα όπλο το οποίο μπορεί να εξαπολύσει ενέργεια εκατοντάδες φορές ισχυρότερη του κεραυνού (χιλιάδων volt και περίπου 10.000.000 amps σε ένα microsecond) εναντίον του ηλεκτρονικού εξοπλισμού του εχθρού. Ό,τι διαθέτει ολοκληρωμένα κυκλώματα ουσιαστικά αχρηστεύεται: κινητά τηλέφωνα, υπολογιστές, ακόμα και ηλεκτρονικά μέσα εκτόξευσης και κατεύθυνσης πυραυλικών συστημάτων."

Ενημερωθείτε και για άλλα στοιχεία που αφορούν ένα ακόμη... "έξυπνο" όπλο!


Περισσότερα

 

 
  Τρίτη 25
Μαρτίου
Εσωτερικός αποσυμβολισμός στον Ομηρικό Ύμνο "ΕΙΣ ΔΗΜΗΤΡΑ"

'Ενα πολύ καλό άρθρο-μελέτη από τον κο Χάρη Μπαλόγλου!

"Εκείνοι που καταγίνονται με τη σπουδή του Εσωτερισμού γνωρίζουν ασφαλώς ότι οι Aγιες Γραφές των Αρχαίων Ελλήνων, δηλ. τα Έργα του Ομήρου, Ησιόδου, Πινδάρου, Ορφέα κ.α., γράφτηκαν για να διατηρήσουν την Εσωτερική Παράδοση. Δε γράφτηκαν για να χρησιμεύσουν μόνο για ψυχαγωγία των αναγνωστών ή σα βοηθήματα στη μελέτη της αρχαίας γλώσσας."

"Αδιαμφισβήτητα, ο Αρχαιοελληνικός Πολιτισμός, αντίθετα από το σημερινό, προσανατολιζόταν στο μήνυμα του "ΓΝΩΘΙ ΣΑΥΤΟΝ". Κι αν ο εξωτερικός μορφικός εαυτός, ήδη τυχαίνει γνωστός, τότε το Δελφικό ρητό σημαίνει: "ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΟ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ". Συνεπώς, κάθε εξωστρεφής γραμματολογικός τρόπος προσέγγισης με τα Μηνύματα των Ελλήνων, αποτελεί επιδερμική απόπειρα... Χρειάζεται η Μεταφυσική - Εσωτεριστική αξίνα για την ανασκαφή των θαμμένων ναών."

Ένα άρθρο από την Κατηγορία άρθρων μας,
"ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΣ"

Περισσότερα

ΟΝΕΙΡΑ : Μαντικά και Θεραπευτικά

Ο άνθρωπος έχει, μαζί με ορισμένα άλλα εξελιγμένα θηλαστικά, το περίεργο προνόμιο να είναι πολίτης δύο κόσμων! Απολαμβάνει, με καθημερινή εναλλαγή, δύο ξεχωριστά είδη εμπειρίας: της εγρήγορσης και του ύπνου.
Μέσα στην τάξη των σημαδιακών ονείρων μπορούμε να αναγνωρίσουμε μερικούς ξεχωριστούς τύπους...

Ένα άρθρο από την Κατηγορία άρθρων μας,
"ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΣ"


Περισσότερα

 

 
  Κυριακή 23
Μαρτίου
Ο Νεύτωνας προέβλεψε ότι το Τέλος του Κόσμου θα έρθει το 2060 !!!

Ο Ισαάκ Νιούτον υπήρξε ένας πολυπράγμων επιστήμονας και άνθρωπος του πνεύματος που είναι κυρίως γνωστός για την ασχολία του στη Φυσική και τα Μαθηματικά. Λιγότερο γνωστή όμως είναι η ενασχόλησή του με την Αλχημεία αλλά και με την αποκρυπτογράφηση της Βίβλου, απ’ την οποία συμπέρανε ότι το τέλος του Κόσμου θα συμβεί το 2.060 μ.Χ.!

Περισσότερα

 
Η Γη πήρε τη μορφή της μετά από σύγκρουση με έναν δίδυμό της πλανήτη

Μια νέα θεωρία για το σχηματισμό του πλανήτη μας παρουσιάστηκε πρόσφατα από τον αμερικανό αστροφυσικό Robin Canup. Ο Canup υποθέτει ότι η η Σελήνη σχηματίστηκε πριν από 4,5 δισεκατομμύρια χρόνια μετά από μια τη σύγκρουση που σχεδόν κατέστρεψε τη Γη.. Απ’ τη σύγκρουση αυτή πήρε το σχήμα που έχει η Γη καθώς και οι κοντινοί της πλανήτες. Ήταν μια γιγαντιαία σύγκρουση που κράτησε 100 εκατομμύρια χρόνια!

Περισσότερα

 

 
  Πέμπτη 20
Μαρτίου
!! Απρίλιος 2003 - Περιοδικό ΑΝΕΞΗΓΗΤΟ !!

Το τεύχος Νο 176 του περιοδικού ΑΝΕΞΗΓΗΤΟ για τον Απρίλιο κυκλοφορεί ήδη! Εκτός από ένα εντυπωσιακό και απρόσμενο εξώφυλλο(εμπνευσμένο από το πλέον επίκαιρο - κυριολεκτικά γραμμένο για τη σημερινή ημέρα - άρθρο) πολλά τα ενδιαφέροντα Θέματα και γι'αυτό το τεύχος! Νέα στοιχεία για τον αινιγματικό χάρτη του Πίρι Ρέις που "δεν θα έπρεπε να υπάρχει", ο Νους στην ταντρική παράδοση, το μυστήριο με τον δεύτερο (;;) πίνακα της Τζοκόντα, ανεξιχνίαστα "περάσματα" σε άλλες εποχές, το αλλόκοτο παρασκήνιο πίσω από τον ιό του AIDS και πολλά ακόμη...

Δείτε το εξώφυλλο σε μεγάλη διάσταση!

Μάλλον είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζουμε το εξώφυλλο του περιοδικού στην κεντρική σελίδα του ESOTERICA.gr αλλά πραγματικά είναι ιδιαίτερα εμπνευσμένο και δεν μπορέσαμε να αντισταθούμε στον πειρασμό...
Μήπως καταλάβατε ποια είναι η μυστηριώδης φιγούρα της εικόνας;; Κάντε click για να δείτε!!


Ανεξήγητο (Ειδική Συνεργασία)

 

 
  Τρίτη 18
Μαρτίου
"Oλοσοφικός Σύνδεσμος Ελλάδος"

Παρουσιάζουμε σήμερα τον "Oλοσοφικό Σύνδεσμο Ελλάδος" που πρστέθηκε στο τμήμα Φιλοξενιών του ESOTERICA.gr

Φιλοξενίες...

 

 
  Δευτέρα 17
Μαρτίου
Η ελεύθερη βούληση ίσως να είναι αυταπάτη... στην οποία όμως πρέπει να πιστέψουμε !!!

Κάτι που δεν αντιλαμβανόμαστε εύκολα είναι ότι ακόμα και κάποιες από τις πιο σημαντικές εργασίες που νομίζουμε ότι γίνονται «με συνείδηση», εκτελούνται κατά μεγάλο μέρος αποδεσμευμένα από αυτήν σαν να καθοδηγούνταν από... «αυτόματο πιλότο»!
Ο προβληματισμός οδηγεί στο αιώνιο ερώτημα της Φιλοσοφίας: «κατά πόσο δρούμε με ελεύθερη βούληση ή κατά πόσον οι πράξεις επιβάλλονται απ’ το περιβάλλον μας, τα γονίδιά μας ή γενικά από εξωγενείς παράγοντες;» Τώρα η πειραματική Ψυχολογία τολμά να δώσει κάποιες απαντήσεις στο ερώτημα αυτό...

Περισσότερα

 

 
  Σάββατο 15
Μαρτίου
Αληθινά τα συμπτώματα αυτών που έχουν απαχθεί από UFO !!

Η πιο πρόσφατη διαπίστωση σχετικά με τους ανθρώπους που ισχυρίζονται ότι έχουν πέσει θύματα απαγωγής από εξωγήινους (abductees στα άγγλικά) αφορά την ψυχολογική τους κατάσταση. Μελέτες ερευνητών πάνω σε τέτοιους ανθρώπους δείχνουν ότι τείνουν να έχουν φαντασιώσεις και να υποφέρουν από δυσάρεστες εμπειρίες στον ύπνο τους, συμπτώματά που μάλιστα μοιάζουν με αυτά, των βετεράνων πολέμου που έχουν τραυματιστεί σε μάχες!

Στοιχεία σαν το παραπάνω, αποτελέσματα μελετών ορισμένων, γνωστών και καθόλα σοβαρών, επιστημόνων, Ψυχολόγων, Ψυχοθεραπευτών και Ψυχιάτρων δείχνουν ότι το φαινόμενο της Απαγωγής από Εξωγήινους αποτελεί μία πραγματική ψυχολογική οντότητα η οποία απαιτεί την προσοχή μας και την μεγαλύτερη σοβαρότητα αντιμετώπισης. Αν αναλογιστούμε δε ότι μόνον στις ΗΠΑ ο αριθμός των ανθρώπων με τέτοιες "εμπειρίες" φτάνει τα 4.000.000 ...

Περισσότερα

 
Καταστατικός Χάρτης της Ευρώπης: Με κέντρο τον Θεό ή τον Άνθρωπο;

Το ερώτημα εγείρεται για άλλη μια φορά ακόμα και στον καταστατικό χάρτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης! Σε ποιες αξίες στηρίζει ο σύγχρονος άνθρωπος την κοινωνική του οργάνωση και τον πολιτισμό; Βλέπει ένα κόσμο οργανωμένο από μια Ανώτερη Διάνοια ή από ένα Πνεύμα ή από κάτι που ονομάζει Θεό ή βάζει τον εαυτό του σαν κέντρο και μέτρο της κοινωνίας και του Σύμπαντος;

Περισσότερα

 

 
  Πέμπτη 13
Μαρτίου
Ανακαλύφθηκε συσκευή που επιτρέπει να δούμε το ενεργειακό πεδίο ενός ανθρώπου! (;;)

Τώρα πλέον ο καθένας μπορεί να δει την ανθρώπινη αύρα, χάρις σε μια συσκευή που εφηύρε ο Ρώσος καθηγητής Konstantin Korotkov απ’ την Αγ. Πετρούπολη. Η συσκευή εκμεταλλεύεται το φαινόμενο Kirlian, πάνω στο οποίο έχει βασιστεί εδώ και δεκαετίες η φωτογράφηση της ανθρώπινης αύρας. Η μέθοδος Kirlian βασίζεται ουσιαστικά στην στερεοποίηση των ιονισμένων πεδίων του ανθρώπου σε ένα περιβάλλον με μεγάλη φόρτιση.

Περισσότερα

 
Απολίθωμα ξαναφέρνει στην επιφάνεια διαφωνίες για την καταγωγή μας απ’ τον πίθηκο

Ένα απολίθωμα που βρέθηκε στο Sterkfontein της Νότιας Αφρικής προκαλεί πονοκέφαλο στους ανθρωπολόγους και χαλάει κάπως την εικόνα των επιστημόνων που προσπαθούν να συνδέσουν τα κομμάτια της «σπασμένης» αλυσίδας πιθήκου – ανθρώπου. Συγκεκριμένα τοποθετεί τον τελευταίο κοινό πρόγονο χιμπατζήδων και ανθρώπων πολύ παλιότερα στο παρελθόν απ’ ό,τι πίστευε η επιστήμη. Κυρίως όμως αυτή ανακάλυψη ανασκευάζει την επιστημονική άποψη ότι ο άνθρωπος ορθώθηκε στα δύο του πόδια όντας προηγουμένως ένα τετράποδο!

Λέτε σιγά-σιγά να αρχίσουν να έρχονται στο φως τα απαραίτητα επιστημονικά δεδομένα που θα επαληθεύσουν τις παμπάλαιες εσωτερικές δοξασίες;;

Περισσότερα

 

 
  Τρίτη 11
Μαρτίου
Εκδόσεις "ΜΕΤΑΕΚΔΟΤΙΚΗ - ΑΡΧΕΤΥΠΟ", 7 Νέα Βιβλία !

Έχουμε σήμερα για εσάς, 7 Νέες Βιβλιοπαρουσιάσεις από τις Εκδόσεις "ΜΕΤΑΕΚΔΟΤΙΚΗ - ΑΡΧΕΤΥΠΟ":

· Ο ΔΙΑΜΑΝΤΕΝΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ
Συγγραφέας: LAMA OLE NYDAHL

· Μ.Π.Α! - η Μεγάλη Πραγματική Ανταρσία!
Συγγραφέας: Βασίλης Νόττας

· Ο ΑΡΧΟΝΤΑΣ ΤΗΣ ΑΒΥΣΣΟΥ
Συγγραφέας: DONALD TYSON

...και από τη νέα σειρά Βιβλίων, "ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ", 4 Βιβλία:
· Η ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΣΗ
Συγγραφέας: HUBERT BENOIT

· ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ
Συγγραφέας: JOHN G. BENNETT - MAURICE NICOLL

· ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ
Συγγραφέας: LAMA GUENDUNE RINPOCHÉ

· 4 Χ 5
Συγγραφείς: Αϊνστάιν, Ταγκόρ, Γκροτόφσκι, Κρισναμούρτι, Ταρκόφσκι


από τις εκδόσεις "ΜΕΤΑΕΚΔΟΤΙΚΗ - ΑΡΧΕΤΥΠΟ".

Διαβάστε περισσότερα για τα παραπάνω βιβλία!
Νέες Εκδόσεις ...

 

 
  Κυριακή 9
Μαρτίου
"ΧΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΝΥΧΤΕΣ"

Πιστεύουμε ότι ίσως δεν υπάρχει καλύτερη περίοδος από αυτή που διανύουμε, και υπό το φως της έντονης "κινητικότητας" σχετικά με τον αραβικό κόσμο, για τη δημοσίευση αυτής της εκπληκτικής εργασίας πάνω σε ένα από τα αριστουργήματα της αραβικής Λογοτεχνίας από τη συνεργάτιδά μας, Ισλαμολόγο, Χριστίνα Παππά.

"Οι "Χίλιες και μια Νύχτες" είναι αναμφισβήτητα ένα από αυτά τα έργα που επί αιώνες τώρα εκπροσωπεί τον αραβικό λόγο εκτός Ανατολής ενώ ταυτόχρονα συμπυκνώνει στη συλλογική μνήμη της Δύσης όλη τη γοητεία και τη νοσταλγία του αραβικού μεσαίωνα..."

"...υπάρχουν ενδείξεις που μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η βάση για πολλές από τις ιστορίες που περιλαμβάνονται στο περσικό κείμενο "Χίλια Παραμύθια"(το Περσικό πρωτότυπο του πολύ μεταγενέστερου αραβικού κειμένου) είναι η ινδική μυθολογία και ότι ο δανεισμός αυτός πραγματοποιήθηκε πολύ παλιά, ίσως τον 3ο αιώνα!"

Υπενθυμίζουμε ότι τα κείμενα από τις "Χίλιες και μια Νύχτες" έχουν έντονα συσχετιστεί με τη συμβολική διάσταση του Σουφικού Μυστικισμού!
Διαβάστε οπωσδήποτε την μελέτη αυτή της Χριστίνας Παππά...

Ένα άρθρο από την Κατηγορία άρθρων μας,
"ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ"

Περισσότερα


 
  Σάββατο 8
Μαρτίου
Φωτογραφίζοντας το παρελθόν !!!

Μία εκπληκτική είδηση που μας φέρνει στον νου την Εσωτερική Διδασκαλία για τα Ακασικά Αρχεία! Μάλιστα, εάν υπάρχει κάποια αλήθεια σε αυτήν, ίσως αποτελεί την πρώτη γνωστή και τεκμηριωμένη τεχνολογική μέθοδο άντλησης πληροφοριών από αυτά!!
Όπως συμβαίνει και στο παραψυχολογικό φαινόμενο που συνήθως ονομάζεται «τηλεμετρία», ο Ρώσος ερευνητής Henry Silanov πιστεύει ότι η φύση καταγράφει ό,τι συμβαίνει γύρω μας, λειτουργώντας σαν ένα «διαχρονικό φιλμ». Η ειδική φωτογραφική μηχανή με την οποία ισχυρίζεται ότι κατέγραψε το παρελθόν, συλλαμβάνει υπεριώδη ακτινοβολία που διέρχεται από τον φακό της κάμερας ο οποίος είναι κατασκευασμένος από καθαρό χαλαζία...

Περισσότερα

 
Γνωρίζουν Μαθηματικά τα... φυτά;

Μια περίεργη όσο και εντυπωσιακή έκθεση φυτών παρουσιάζεται αυτό τον καιρό στο Βοτανικό Κήπο του Κολεγίου Smith στην Μασαχουσέτη των Η.Π.Α. Δεν είναι μια κοινή έκθεση φυτών, αλλά μια εντυπωσιακή επίδειξη των Νόμων της Φύσης και πώς αυτοί εκδηλώνονται μέσα απ’ την ανάπτυξη των φυτών. Οι διοργανωτές της έκθεσης, όλοι τους εξέχοντες επιστήμονες, θέλουν να δείξουν στο κοινό, ότι τα φυτά αναπτύσσονται με βάση... απλούς μαθηματικούς κανόνες και αναλογίες.

Μία ακόμη από τις αμέτρητες ενδείξεις-αποδείξεις της Διάνοιας που διαποτίζει ολόκληρο το Σύμπαν...

Περισσότερα

 
Χρήση κωδικών (barcodes) για να μη "χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα"

Μια νέα μέθοδος εφαρμόζεται για πρώτη φορά στο νοσοκομείο La Zarzuela στη Μαδρίτη της Ισπανίας, η οποία βοηθάει τους νοσοκόμους αλλά και την ίδια τη μητέρα να αναγνωρίσει το παιδί της. Η μέθοδος αυτή στηρίζεται στους πολύ γνωστούς σε όλους μας κωδικούς που έχουν όλα τα προϊόντα πάνω στη συσκευασία τους (τα γνωστά μπάρκοουντ, Barcode).

Υποψιαζόμαστε ότι η είδηση θα δώσει περισσσότερη τροφή στις, κατά μεγάλο ποσοστό, υστερικές κραυγές περί "Σφραγίσματος" (...του Αντίχριστου βέβαια, όχι του δοντιού!).

Περισσότερα

 
Ο «μαγικός» αριθμός 4, κινητήρας της ζωής

Η έρευνα του Geoffrey West, του επιστημονικού εργαστηρίου του Los Alamos, οδήγησε στη διατύπωση μιας σειράς Νόμων που ονόμασε «Νόμους αλλομετρικής κλίμακας». Σε όλους αυτούς τους νόμους θεμελιώδη ρόλο παίζει πάντα ο αριθμός 4. Όλοι οι οργανισμοί συμπεριφέρονται σαν να ζουν σ’ ένα χώρο όχι τριών διαστάσεων όπως κοινώς αντιλαμβανόμαστε, αλλά τεσσάρων όπως προβλέπει και η Θεωρία της Σχετικότητας του Αϊνστάιν!

Περισσότερα

 

 
  Πέμπτη 6
Μαρτίου
Αφιέρωμα στον "Πνευματικό Διδάσκαλο"

Παρουσιάζουμε σήμερα 3 άρθρα που προέρχονται από τις αντίστοιχες ομιλίες του 8ου Πανελλήνιου Συμποσίου που διοργάνωσε την 8η Δεκεμβρίου 2002 η "Κίνηση Φιλοσοφικών και Μεταφυσικών Ομάδων για Ελεύθερη Πνευματική έκφραση"!
Το επιτυχημένο και ενδιαφέρον αυτό Συμπόσιο είχε θέμα: "Ο ρόλος του Πνευματικού Διδασκάλου τη σύγχρονη εποχή".

Ευχαριστούμε του εξαίρετους εισηγητές για την παραχώρηση των κειμένων!

· Οι Διδάσκαλοι της Συμπόνιας
Εισηγήτρια: Ασπασία Παπαδομιχελάκη
· Οι αρχές και η Ζωή ενός Πνευματικού Δασκάλου
Εισηγητής: Θεόδωρος Βερβερέλης
· Η ερωτική σχέση Δασκάλου και Μαθητή στο πνευματικό Μονοπάτι και πότε πρέπει να ψάξουμε για ένα καινούργιο Δάσκαλο
Εισηγητής: Γαβριήλ Σιμονέτος


Ανταποκριτής του ESOTERICA.gr στο Συμπόσιο ο Συντονιστής των Forums, Κέλσος.

Τρία άρθρα από την Κατηγορία άρθρων μας "ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΣ"


 
  Τρίτη 4
Μαρτίου
Ο Συμβολισμός και η προέλευση των Αποκρεών-Καρναβαλιού !

Ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο πάνω στην προέλευση και τους ποικίλους συμβολισμούς που σχετίζονται με την περίοδο του χριστιανικού εορτολογίου που διανύουμε, μία περίοδο βέβαια που έχει ρίζες πολύ βαθιά μέσα στον χρόνο!

από το Μέλος και Συντονιστή των Forums, ΠΛΩΤΙΝΟ!

Ένα άρθρο από την Κατηγορία άρθρων μας "ΣΥΜΒΟΛΑ ΚΑΙ ΜΥΘΟΙ"

Περισσότερα

 

 
  Κυριακή 2
Μαρτίου
Ο Διαλογισμός βοηθάει στην άμυνα του οργανισμού !

Καθώς ο Διαλογισμός έχει πλέον διαδοθεί ευρύτατα στη Δύση, είναι σίγουρα πάρα πολλοί αυτοί που πιστεύουν ακράδαντα στην χρησιμότητά του για την πνευματική ανάπτυξη του ανθρώπου! Υπάρχουν επίσης πολλοί που θεωρούν ιδιαίτερα ευεργετικά τα αποτελέσματά του και στον οργανισμό του Ανθρώπου, στο βιολογικό επίπεδο.
Επιστημονικές μελέτες όπως η πρόσφατη του Πανεπιστημίου Wisconsin-Madison των Η.Π.Α. έρχονται να συνηγορήσουν υπέρ αυτής της άποψης!

Περισσότερα

 
Μεταμορφική Τεχνική

Κατά τη δεκαετία του '60 ένας άγγλος φυσικός θεραπευτής ο Robert St. John, ανέπτυξε με βάση τη ρεφλεξολογία αυτό που αρχικά ονόμασε "προγεννητική θεραπεία" και αργότερα Μεταμορφική Τεχνική ή Μεταμόρφωση!

από τον κ. Μιχάλη Γεωργίου

Ένα άρθρο από την Κατηγορία άρθρων μας "ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ"


Περισσότερα





 
  Αρχείο ΝΕΩΝ