Μάιος 2002

 
  Παρασκευή 31
Μαΐου
** "ΦAINOMENA" - Τεύχος Nο 7 - 5/6/2002 **

Στα πλαίσια της συνεργασίας μας με το περιοδικό "ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ" - ένθετο στην εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος" σας παρουσιάζουμε το τεύχος που πρόκειται να κυκλοφορήσει. Όπως θα μπορέσετε και μόνοι σας να δείτε τα περιεχόμενα είναι άκρως ενδιαφέροντα για μία ακόμη φορά!

"ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ" - ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ειδική Συνεργασία)

 

 
  Πέμπτη 30
Μαΐου
Μήπως πλησιάζουμε στην ανακάλυψη της βυθισμένης Ατλαντίδας;

Ο συσχετισμός αυτός είναι αναπόφευκτος βέβαια, μετά την ανακάλυψη μεγαλιθικών κατασκευών - ανάμεσα σ'αυτά και Πυραμίδες - σε μεγάλο βάθος στα ανοικτά της Κούβας. Πολλοί είναι αυτοί που έχουν ισχυριστεί ότι ο πραγματικός χώρος της μυθικής Ατλαντίδας βρίσκεται όντως στα σημερινά νερά της μυστηριώδους Καραϊβικής.
Λέτε να επαληθευτούν τελικά τα λόγια του "προφήτη" Εντγκαρ Κέυση; Οι έρευνες πάντως στη συγκεκριμένη περιοχή συνεχίζονται...

Περισσότερα

 
UFO πάνω από ρωσική πόλη

Αυτό φυσικά, θα πουν κάποιοι, δεν είναι και κάτι πρωτόγνωρο! Και θα έχουν οπωσδήποτε δίκιο καθώς συγκεκριμένες περιοχές της αχανούς αυτής χώρας είναι από τους πιο πολυσύχναστους τόπους στη γη σε Άγνωστης Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα. Ας μη ξεχνάμε ότι τεράστιες εκτάσεις της ρωσικής γης είναι σχεδόν ανεξερεύνητες!

Περισσότερα

 

 
  Δευτέρα 27
Μαΐου
Οι Δέκα κορυφαίες Απίθανες Εφευρέσεις που λειτουργούν

Τι θα απαντούσατε εάν σας έλεγαν ότι:
"οι κυριότερες εφημερίδες αγνόησαν την ιστορική πτήση, το 1903, του αεροπλάνου των αδελφών Wright, επειδή το "Scientific American" υπέδειξε ότι η πτήση ήταν μια απάτη, και για πέντε χρόνια οι αξιωματούχοι της Ουάσινγκτον, δεν πίστευαν ότι μια μηχανή βαρύτερη απ' τον αέρα είχε πετάξει";

"Αδύνατον", μπορεί να λεγατε. Και όμως το παραπάνω είναι ένα πέρα για πέρα αληθινό ιστορικό γεγονός. Όπως και πολλά άλλα παρόμοια, μερικά από τα οποία αναφέρονται στο παρόν άρθρο. Οι οραματιστές και οι πρωτοπόροι μοιράζονται συνήθως την κοινή μοίρα του να μη γίνονται αποδεκτοί στην εποχή τους ή και ακόμη να γίνονται περίγελος της "καθώς πρέπει" επιστημονικής κοινότητας.

Διαβάστε για τις 10 απίθανες εφευρέσεις του αιώνα που μόλις πέρασε που ίσως γίνουν αποδεκτές σε αυτόν που διανύουμε...

Περισσότερα

 
Η κούφια Γη στις Ινδικές Puranas

Μία μελέτη για τις διάφορες αναφορές που υπάρχουν στα αρχαία Ινδικά κείμενα για την"Κούφια Γη" μία από τις ξανααποκαλυμένες, στα τελευταία 200 χρόνια, αρχέγονες δοξασίες πολλών μεγάλων πολιτισμών (και ειδικά του Ινδικού).
Μία θεωρία πραγματικά απίστευτη όσο και
ερεθιστική για τη φαντασία που έχει αποκτήσει πάμπολλους θιασώτες τις τελευταίες δεκαετίες και υποστηρίζεται και από αφηγήσεις ανθρώπων που υποστηρίζουν πως έχουν επισκεφτεί το εσωτερικό της Γης!

Περισσότερα

 
Η Βεδική κουλτούρα παραμένει στην κούφια Γη

Συνεχίζοντας την αναφορά μας στην "Κούφια Γη" ένα άρθρο γι'αυτόν τον θρυλούμενο, παράλληλο με τον δικό μας και κρυμένο από τα μάτια μας πολιτισμό που ακμάζει εκεί! Ένας συνδυασμός των μαρτυριών των "επισκεπτών" και αρχαίων περιγραφών.

Περισσότερα

 

 
  Παρασκευή 24
Μαΐου
"Το Βιβλίο της Ουράντια" - Ελληνες αναγνώστες και μελετητές

Ουράντια είναι το κοσμικό όνομα του πλανήτη μας που ανήκει στο σύμπαν του Nέβαδον!
Τα παραπάνω υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, το κείμενο του "Βιβλίου της Ουράντια" που γράφτηκε πρίν από 70 περίπου χρόνια.
Ανεξάρτητα αν αποτελεί ή όχι ένα μήνυμα που δόθηκε στη δική μας ανθρωπότητα από Οντότητες της Συμπαντικής Πνευματικής Iεραρχίας, το συγκεκριμένο έργο δεν παύει να είναι ένα από τις πλέον πολυσυζητημένες και ενδιαφέρουσες θεωρίες στον χώρο της πνευματικής Αναζήτησης του αιώνα μας.

Στη διεύθυνση που σας προτείνουμε σήμερα φιλοξενείται η ομάδα των Ελλήνων αναγνωστών και μελετητών του Βιβλίου, τμήμα του διεθνούς οργανισμού "Urantia Foundation" και περιέχει πλήθος πληροφοριών σχετικά με το κείμενο και τις δραστηριότητες της ομάδας.

"Το Βιβλίο της Ουράντια" - (Προτεινόμενο Link)

 
Διάλεξη και διήμερο Σεμινάριο/Εργαστήριο - "Το Βιβλίο της Ουράντια"


Την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2002, ώρα 7.00 μ.μ. στην αίθουσα "Σώμα Ελληνίδων Οδηγών", Π. Π.Γερμανού 23 στη Θεσσαλονίκη θα υπάρξει διάλεξη με θέμα:

Το Βιβλίο της Ουράντια "H πέμπτη εποχιακή αποκάλυψη:αινίγματα, κοσμολογία, εξωπλανητικές προσωπικότητες."

Ομιλητής ο κος Κωνσταντίνος Διαμαντόπουλος, (Αντιπρόσωπος του "Urantia Foundation" στην Ελλάδα).
Θα ακολουθήσει
διήμερο Σεμινάριο/Εργαστήριο.


Περισσότερα για τη δραστηριότητα...

 
Βρέθηκε ο βασιλιάς του Stonehenge;

Διαβάστε σχετικά με την εκπληκτική αρχαιολογική ανακάλυψη που μπορεί να αναδειχτεί τελικά σε μία από τις σημαντικότερες των τελευταίων δεκαετιών!!

Περισσότερα

 

 
  Τετάρτη 22
Μαΐου
Ενεργοποίηση τμήματος του ESOTERICA.gr !

Με μεγάλη μας χαρά σας ανακοινώνουμε αγαπητοί επισκέπτες και Μέλη του ESOTERICA.gr ότι ενεργοποιήσαμε ένα τμήμα του Δικτυακού Τόπου μας που για αρκετό καιρό είχε παραμείνει ανενεργό.
Μιλάμε για Το "Βήμα" των επισκεπτών και των Προσωπικοτήτων !

Δεν θα μπορούσαν μάλιστα να γίνουν καλύτερα τα "εγκαίνια" αυτου του χώρου αφού σαν πρώτη φιλοξενια έχουμε μία Συνέντευξη από έναν ιδιαίτερα αξιόλογο άνθρωπο στον χώρο της Εσωτερικής Αναζήτησης στην Ελλάδα, τον κ. Ηλία Κατσιάμπα, ιδρυτή και διευθυντή του Ομακοείου Τρικάλων & Θεσσαλονίκης.


Διαβάστε την ενδιαφέρουσα, από πολλές πλευρές, συνέντευξη που μας παραχώρησε!

Περισσότερα

 
Όσκαρ... "επιστημονικής ομορφιάς" (;;)

Για όσους τώρα πιστεύουν ότι η σύγχρονη Επιστήμη έχει καταντήσει "άσχημη", καλό θα είναι να διαβάσουν αυτό το Νέο από την παγκόσμια επιστημονική ειδησεογραφία και ίσως αρχίσουν να ξανασκέφτονται το ζήτημα.
Μπορούμε ίσως και να διοργανώσουμε ένα γρήγορο Γκάλοπ:
"Εσείς πιστεύετε ότι ένα Πείραμα θα μπορούσε να είναι Όμορφο;"
Αν η απάντησή σας είναι θετική μπορείτε ίσως και να ψηφίσετε τις προτιμήσεις σας...

Περισσότερα

 
"Αποδείξεις για τη μαθηματική κατασκευή της Ελληνικής γλώσσας"

Σε αντίθεση με τις άλλες γλώσσες, η Ελληνική γλώσσα είναι μία υπέροχη μαθηματική δημιουργία και ως μαθηματική κατασκευή είναι κατά συνέπεια και μουσική γλώσσα. Διαβάστε το σχετικό άρθρο του μαθηματικού - συγγραφέα Λευτέρη Αργυρόπουλου το οποίο αποτελεί μία θαυμάσια εισαγωγική μελέτη των μυστηρίων και των πολύτιμων μυστικών που κρύβει η ελληνικη γλώσσα!

Περισσότερα


 
  Παρασκευή 17
Μαΐου [ ΙΙ ]
** "ΦAINOMENA" - Τεύχος Nο 6 - 22/5/2002 **

Από αυτήν την εβδομάδα αγαπητοί φίλοι του ESOTERICA.gr ο δικτυακός μας τόπος ξεκινάει μία Συνεργασία με το ένθετο Περιοδικό στην εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος "ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ", η οποία ευελπιστούμε ότι έχει να προσφέρει σημαντικά πράγματα στο κοινό και των δύο πλευρών.

Για όσους δεν το γνωρίζουν το Περιοδικό "ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ" είναι μία άκρως αξιόλογη καινούργια σχετικά προσπάθεια στον χώρο των περιοδικών έντυπων μέσων με μία σοβαρή και έγκυρη προσέγγιση (υποστηρίζεται εξάλλου από την μεγάλης κυκλοφορίας Εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος") στο πεδίο της Αναζήτησης του Αγνώστου και του Παράδοξου.

Είμαστε, από την πλευρά μας, πεπεισμένοι ότι τα "ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ" θα εξακολουθήσουν να έχουν και θα αυξήσουν την ευρεία και θερμότατη απήχηση που είχαν μέχρι τώρα στο αναγνωστικό κοινό!

Τα "ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ" είναι δεκαπενθήμερη έκδοση και κυκλοφορούν κάθε Τετάρτη.

Προχωρήστε λοιπόν να δείτε μία παρουσίαση των αξιόλογων θεμάτων του τεύχους που πρόκειται να κυκλοφορήσει!


"ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ" - ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ειδική Συνεργασία)

 
Forums: 1700 Μηνύματα - 270 Θέματα Συζήτησης !!


Μερικά από τα πιο δημοφιλή και από τα πιο πρόσφατα Θέματα:

·
Ο συμβολισμός του ερπετού
· Χριστιανισμός και Δωδεκάθεο

· Η Ανακάλυψη που θα αλλάξει τον Κόσμο
· Η Παγκόσμια Γνώση
· Η Μύηση ως κλειδί της αποκάλυψης του εαυτού
· Μετενσάρκωση - Μετεμψύχωση
· Προτεινόμενα βιβλία
· ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ
· Η Κόλαση του Δυϊσμού Σώματος-Νου!!
· ΥΠΕΡΦΥΣΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
· Αστρική Προβολή

Εσείς θα μείνετε έξω από αυτό το "ρεύμα" γνώσης;

ESOTERICA.gr Forums!


 

 
  Παρασκευή 17
Μαΐου
!! ΑΝΕΞΗΓΗΤΟ - τεύχος Ιουνίου !!

Κυκλοφόρησε το τεύχος Ιουνίου του περιοδικού "Ανεξήγητο" με ένα πλήθος από ενδιαφέροντα άρθρα όπως μπορείτε κι εσείς να δείτε στη αντίστοιχη σελίδα μας.

Από τη θεματολογία του τρέχοντος τεύχους εμείς ξεχωρίζουμε τα άρθρα: "The Mothman Prophecies: η αληθινή ιστορία" και "Ερμής ή Θωθ; Ποιός ήταν ο Τρισμέγιστος;"

Ανεξήγητο (Ειδική Συνεργασία)

 

 
  Πέμπτη 16
Μαΐου
Οι τέσσερις Κολώνες του Πεπρωμένου - Φενγκ Σούι !

Σήμερα 16 Μαΐου ο δάσκαλος Ρέιμοντ Λο, του οποίου αντιπρόσωπος για ολόκληρη την Ευρώπη είναι η συνεργάτις μας κα Γιούλη Κιάφη, θα παρουσιάσει πρακτικά την παραδοσιακή κινεζική τέχνη προβλεπτικής ωροσκοπίας "4 Κολώνες του Πεπρωμένου" - "4 pillars of destiny".

Η παρουσίαση αυτής της πανάρχαιας μεθόδου με ιστορία 4.500 ετών θα γίνει στις 20:00 στο ξενοδοχείο Caravel.
Πληροφορίες: Γιούλη Κιάφη,
τηλ.: 0973488348,
e-mail: georgiakiafi@hotmail.com

 
Ευαγγέλια, Χριστός, θαύματα

"Ιστορικοί προβληματισμοί για τους ακρογωνιαίους λίθους της Χριστιανοσύνης"

Αν υπάρχουν προβληματισμοί για την προέλευση και το περιεχόμενο των ευαγγελίων, τότε σίγουρα υπάρχει και ένα μεγάλο κενό γύρω από το ιστορικό πρόσωπο του Χριστού, κενό που αποτελεί μαζί με τις αντιφάσεις των ευαγγελίων, τους δυο κύριους στόχους των σκεπτικιστών της Βίβλου.

Διαβάστε την καινούργια εκπληκτική μελέτη του κου Γιώργου Ιωαννίδη σχετικά με την ιστορικότητα του προσώπου του Ιησού, με την αξιοπιστία των ευαγγελίων, με τα θαύματα του Ιησού, με την απεμπολή του δόγματος της Μετενσάρκωσης απο την χριστιανική θρησκεία και πολλά άλλα πραγματικά ιδιαίτερα ενδιαφέροντα.

Επικοινωνήστε στη διεύθυνση arthra@esoterica.gr για δικές σας απόψεις, σχόλια, παρατηρήσεις κ.λπ.

Περισσότερα

 
"Η Αλήθεια είναι εκεί έξω..."

Δεν θα ξεκινήσουμε την αναμετάδοση της πολύ επιτυχημένης και αγαπημένης σειράς, τουλάχιστον όχι ακόμη!

Έντονοι λόγοι και αντίλογοι φαίνεται να υπάρχουν όμως τελευταία για την ταυτότητα των Α.Τ.Ι.Α.
Αφορμή στάθηκε η έκδοση ενός καινούργιου βιβλίου.

Περισσότερα

 
Και άλλο μυστήριο "Αγρογλυφικό" εμφανίστηκε!

Στην περιοχή του Wiltshire στην Αγγλία όπου και στο παρελθόν έχουν παρουσιαστεί επανειλημένα τα μυστηριώδη και πολλές φορές θαυμαστής αισθητικής σχήματα, τα πιο γνωστά παγκοσμίως ως Crop Circles οι κάτοικοι και οι ερευνητές είχαν την ευκαιρία να παρατηρήσουν από κοντά τον καινούργιο σχηματισμό που εμφανίστηκε την πρώτη εβδομάδα του Μαΐου. Εμείς οι υπόλοιποι μόνο μέσα από φωτογραφίες...

Περισσότερα

 

 
  Παρασκευή 10
Μαΐου
Πετάξτε τους Μαγνήτες μακριά! Κάποιος θέλει να ελέγξει το νου σας!

Έλπίζουμε να μην έχετε ήδη προβεί σε κάποια απελπισμένη ενέργεια και τα ηχεία σας να λειτουργούν ακόμη... Αστειευόμαστε βέβαια με τον παραπάνω τίτλο όμως δεν είναι καθόλου αστείο το ότι επιστημονικά πειράματα που διενεργούνται ήδη εδώ και δεκαετίες φαίνεται να καταλήγουν εσχάτως στο ότι μαγνητικοί παλμοί διαφόρων συχνοτήτων μπορούν να ελέγχουν ακόμη και τις ανώτερες ψυχο-νοητικές λειτουργίες του ανθρώπου.
Και τα όπλα σε αυτό το υψηλής τεχνολογίας οπλοστάσιο του ελέγχου της ανθρώπινης δραστηριότητας φαίνεται να αυξάνονται σε αριθμό μέρα με τη μέρα! Αυτά που ανακοινώνονται επισήμως δηλαδή...

Περισσότερα

 
ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ : Η φιλοσοφία της Αστρολογίας

Ένα ακόμη θαύμασιο άρθρο από τη σειρά μελετών μας για την Αστρολογία, μία από τις "υψηλές" παραδοσιακές επιστήμες. Ένα κείμενο που προσπαθεί να ανατρέψει με την απροκατάληπτη και ουσιαστική του επιχειρηματολογία την φαινομενική αντίθεση μεταξύ της Φιλοσοφίας και της Αστρολογίας. Και φυσικά αναφερόμαστε στις πραγματικές-εσωτερικές έννοιες αυτών των όρων...

Διαβάστε το οπωσδήποτε!
(και κάποιος από τους ειδήμονες των Ομάδων Συζήτησης στην Αριθμοσοφία και τις αριθμολογικές μελέτες ας κάνει, παρακαλούμε, κάποια μικρή ανάλυση... με αυτό το άρθρο φτάσαμε τα 111! Τι λέτε να κρύβει ο αριθμός;)

Επικοινωνήστε στη διεύθυνση arthra@esoterica.gr για δικές σας απόψεις, σχόλια, παρατηρήσεις κ.λπ.

Περισσότερα

 

 
  Τετάρτη 8
Μαΐου
"Ο φανατισμός σε όλο του το μεγαλείο"

ή:

"Κριτική στο Β' τόμο της Ισιδας Αποκαλυμμένης από κάποιον που ΔΕΝ είναι εσωτεριστής!"

Ένα φοβερό άρθρο-καταγγελία, μία επιστολή-διαμαρτυρία του Μέλους μας "Κέλσου" που ουσιαστικά ο στόχος του είναι κάθε αστήρικτη και προκατειλημένη άποψη, κάθε κριτική που ως "υλικό έρευνάς" έχει τις προσωπικές προτιμήσεις και τα κάθε λογής ταμπού, ειδικά όταν τα πρόσωπα στα οποία αναφέρεται έχουν προσφέρει τη ζωή τους στην αναζήτηση και στην προάσπιση της Αλήθειας!

Ειδικά σήμερα που είναι η επέτειος των 111 ετών από τον θάνατο της Ε.Π.Μπλαβάτσκυ, το άρθρο αυτό είναι κάτι παραπάνω από επίκαιρο! Διαβάστε το και συμμετέχετε στη συζήτηση των Forums με θέμα: Ελένη Πετρόβνα Μπλαβάτσκυ (1831 - 1891) όπου θα βρείτε μεταξύ των άλλων και πλήθος βιογραφικών στοιχείων για την μεγάλη αυτή εσωτερίστρια.


Περισσότερα

 

 
  Σάββατο 4
Μαΐου
Καλή Ανάσταση !!

Πολύ σημαντικές αυτές οι ημέρες για τον χριστιανικό κόσμο. Για μία ακόμη φορά το επίκεντρο μεταφέρεται στους πολύπαθους τόπους της Ιουδαίας, όμως δυστυχώς η χροιά των γεγονότων είναι, για μία ακόμη φορά, θλιβερή...

Εμείς ελπίζουμε τα μηνύματα Αγάπης που έφεραν στην ανθρωπότητα ανά τους Αιώνες τα φωτισμένα της Τέκνα, να εξακολουθούν να βρίσκουν ανταπόκριση στις καρδιές μας. Ευχόμαστε σε όλους, ανεξαρτήτως ιδεολογιών και λατρευτικών σχημάτων, να εμβαθύνουν στο εσωτερικό νόημα αυτών των ιδεών και να τις ενσαρκώνουν με ολοένα και καλύτερο τρόπο σε πράξεις!

Ευχόμαστε ακόμη να αποτελούν τέτοιες στιγμές την ευκαιρία για να ξεπερνιούνται οι προκαταλήψεις, οι μισαλλοδοξίες και τα οποιαδήποτε πλασματικά όρια, για να είναι πραγματικά δυνατό να ακολουθήσουμε τον δρόμο της πνευματικής ΑΝΑ-Σ-ΤΑΣΗΣ που μας προτείνουν τα πολύτιμα Άνθη της Ανθρωπότητας σε όλες τις εποχές. Αυτοί οπωσδήποτε είχαν ξεπεράσει τους περιορισμούς τους ... Ας δώσουμε για λίγο στον εαυτό μας το περιθώριο για να αναρωτηθούμε: "εμείς τι έχουμε κάνει;"

 
1500 Μηνύματα - 250 Θέματα Συζήτησης !!

Ένας ρυθμός Αύξησης που ξεπερνά το 25% σε χρόνο λιγότερο του ενός Μηνός ! Δεν είναι εκπληκτικό;

Μερικά από τα πιο δημοφιλή και από τα πιο πρόσφατα Θέματα:

·
Ο συμβολισμός του ερπετού
· Χριστιανισμός και Δωδεκάθεο

· Η Ανακάλυψη που θα αλλάξει τον Κόσμο
· Η Παγκόσμια Γνώση
· Η Μύηση ως κλειδί της αποκάλυψης του εαυτού
· Μετενσάρκωση - Μετεμψύχωση
· Προτεινόμενα βιβλία
· ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ
· Η Κόλαση του Δυϊσμού Σώματος-Νου!!
· ΥΠΕΡΦΥΣΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
· Αστρική Προβολή

Εσείς θα μείνετε έξω από αυτό το "ρεύμα" γνώσης;

ESOTERICA.gr Forums!

 
Το Newsletter του ESOTERICA.gr είναι γεγονός !

Δεν χρειάζονται, πιστεύουμε, πολλές λεπτομέρειες καθώς όλα τα Μέλη των Forums πρέπει να έχουν ήδη λάβει το 1o Newsletter του ESOTERICA.gr!

Σκοπεύουμε να το ενημερώνουμε και να το αποστέλουμε τουλάχιστον σε όλα τα Μέλη των Ομάδων Συζήτησης (για αρχή) σε συχνή χρονική βάση και θα περιέχει τα σημαντικά νέα και προσθήκες στην ύλη του δικτυακού μας Τόπου καθώς και άλλες πληροφορίες που δεν συμπεριλαμβάνονται στις επίσημες ανανεώσεις.

Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για άλλη μία φορά για τη συμμετοχή σας η οποία μας δίνει κουράγιο για να συνεχίσουμε !

Εγγραφή στις Ομάδες Συζήτησης …

 
Πρόταση ταινίας: La Belle histoire - "Η Όμορφη ιστορία"

Μετά από αρκετό καιρό σας έχουμε μία πρόταση για ταινία (στο βίντεο) και την παρουσίαση της γαλλικής ταινίας του 1992 La Belle histoire.

Η ταινία είναι πανέμορφη εικαστικά και είναι έντονα αλληγορική περιέχοντας πλήθος εσωτερικών συμβολισμών και εννοιών όπως της Μετενσάρκωσης, της απόκρυφης ιστορίας του χριστιανισμού κ.ά.

Αφορμή για την αναφορά μας σ'αυτήν την ταινία υπήρξε το πλήθος των ταινιών που προβλήθηκαν αυτές τις ημέρες στα τηλεοπτικά κανάλια με θέμα τη ζωή του Ιησού Χριστού και την ιστορία του χριστιανισμού γενικότερα. Δεν θέλουμε να υποτιμήσουμε με κανέναν τρόπο τις ταινίες αυτές, μερικές είναι εκπληκτικές πράγματι, όμως εκτιμούμε ιδιαίτερα τη "διαφορετική" ματιά του σκηνοθέτη και σεναριογράφου Claude Lelouch πάνω σ'αυτά τα θέματα. Ίσως όχι και τόσο διαφορετική πάντως αν ψάξουμε την ουσία των πραγμάτων...

Σας προειδοποιούμε πάντως πως η ταινία είναι, δυστυχώς, σπάνια.

Κινηματογράφος ...

 

 
  Πέμπτη 2
Μαΐου
Έσπασε ο κώδικας ενός από τα χειρόγραφα της Νεκράς Θάλασσας !

Και για να είμαστε περισσότερο συντονισμένοι με το "κλίμα" των σημαντικών αυτών ημερών για τον χριστιανικό κόσμο σας μεταφέρουμε το αναπάντεχο νέο για την αποκρυπτογράφηση ενός από τα κείμενα αυτά, η συγγραφή των οποίων αποδίδεται στην κοινότητα των Εσσαίων. Τουλάχιστον έως τώρα δηλαδή ...
Διαβάστε τα εκπληκτικά αποτελέσματα μίας πρόσφατης έρευνας όπως μεταδόθηκαν από το BBC2.

Περισσότερα

 
Τηλεπάθεια με την... εμφύτευση μικρότσιπ

Ένα ακόμη βήμα πρόσθεσε ο γνωστός καθηγητής Kevin Warwick στην προσπάθειά του για την ανάπτυξη Cyborgs με ασύλληπτες δυνατότητες. Ενημερωθείτε για την παρούσα φάση ανάπτυξης Κυβερνο-Προσθετικών στοιχείων με απώτερο στόχο την Μεταβίβαση Σκέψης!

Περισσότερα

 
Αυξημένη δραστηριότητα UFOs πάνω απο αγγλική πόλη

Σειρά εμφανίσεων A.T.I.A. σημειώθηκε τον τελευταίο καιρό στην πόλη του Bedhampton στην Αγγλία.
Οι αναφορές λένε ότι οι εμφανίσεις έχουν καταγραφεί με βιντεοκάμερα!

Περισσότερα

 




 
  Αρχείο ΝΕΩΝ