Μάιος 2003


 
  Σάββατο 31
Μαΐου
Εκπομπή "ΑΘΕΑΤΟΝ" - Ειδική Συνεργασία !

Το δεύτερο μέρος της Συζήτησης για το Matrix, αύριο Κυριακή:

Εκπομπή "ΑΘΕΑΤΟΝ" (1/6) - TV ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Θέμα της εκπομπής: "Το Matrix και οι προεκτάσεις του"

Την εκπομπή παρουσιάζει ο δημοσιογράφος Άκης Ρούσσος.

την Κυριακή 25 Μαΐου, στις 11 το βράδυ, στην εκπομπή "ΑΘΕΑΤΟΝ" στο TV ΠΕΙΡΑΙΑΣ (συχνότητα UHF 51- Δορυφόρος W2 στις 16° για την επαρχία, μέσω της NOVA).


Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκπομπή και το Θέμα της, σε προηγούμενη ανακοίνωση.

 
Εγγραφή στα NewsLetters του ESOTERICA.gr !

Και μην ξεχνάτε αυτήν τη δυνατότητα...
Εάν θέλετε να λαμβάνετε τα ενημερωτικά NewsLetters με τα σημαντικότερα νέα (και πολλές εκπλήξεις) του ESOTERICA.gr μπορείτε να εισάγετε την e-mail σας διεύθυνση στο αντίστοιχο πεδίο (...δεξιά, κάτω από τις Κατηγορίες Άρθρων)

 

 
  Παρασκευή 30
Μαΐου
Ο χιμπατζής είναι πιο... άνθρωπος από ό,τι νομίζαμε

Η Θεωρία της Εξέλιξης φαίνεται πως έχει ακόμη αρκετά κενά που αναμένουν να καλυφθούν! Ίσως και οι ανακαλύψεις που θα γίνουν στον Μέλλον να συνταράξουν συθέμελα την άποψη που έχουμε για το είδος μας...
Οπωσδήποτε μία τέτοια, εάν ευσταθεί στο βαθμό που ανακοινώθηκε βέβαια, είναι αυτή του Morris Goodman του πανεπιστημίου Wayne του Detroit, ο οποίος διαπίστωσε ότι το 99,4% του γονιδιώματος του ανθρώπου είναι πανομοιότυπο με του χιμπατζή!! Σύμφωνα με αυτά τα, καινούργια, δεδομένα ο Goodman κατατάσσει πλέον τα δύο από τα τρία είδη των Χιμπατζήδων στον Κλάδο των Ανθρωπιδών !(;;)

Περισσότερα

 
Ήταν ο Einstein και ο Newton αυτιστικοί;

Ποια είναι τα όρια του φυσιολογικού και ποια τα χαρακτηριστικά μιας ιδιοφυΐας ;
Ερωτήματα σαν αυτό εγείρουν ανακοινώσεις όπως αυτή που έκαναν Βρετανοί επιστήμονες, οι οποίοι θεωρούν ότι οι δύο κολοσσοί που άνοιξαν δρόμους στον χώρο της Επιστήμης αλλά και του ανθρώπινου πολιτισμού γενικότερα, έπασχαν από μία μορφή αυτισμού! Θα μπορούσαμε να φέρουμε και άλλα, πάμπολλα, παραδείγματα μεγάλων διανοητών ή επιστημόνων που θεωρήθηκε(ή και ίσχυε όντως) ότι παρουσίαζαν στοιχεία ψυχοδιανοητικής ανισορροπίας...

... αλλά τελικά, τι είναι φυσιολογικό και τι όχι; Και ακόμα: ποιος μπορεί να το κρίνει;

Περισσότερα

 

 
  Τετάρτη 28
Μαΐου
Ανακάλυψη πυραμίδων στην Ιταλία !!!

Οι πυραμίδες τελικά είναι παντού !!! Σε όλα τα γεωγραφικά μήκη και πλάτη του πλανήτη. Η πιο πρόσφατη σχετική ανακάλυψη, με την βοήθεια εικόνων από δορυφόρο, έγινε στην Ιταλία. Συγκεκριμένα ανακαλύφθηκαν τρεις πυραμίδες στην πόλη Montevecchia κοντά στο Μιλάνο.

Περισσότερα

 
Κοσμικοί Άνεμοι: Οι Μαύρες Τρύπες εκβάλλουν τόσο, όσο καταναλώνουν

Μια νέα διαπίστωση σχετικά με τη λειτουργία των Μαύρων Τρυπών - αποτέλεσμα μελετών πανεπιστημίων των Η.Π.Α. - είναι ότι, οι γιγάντιες Μαύρες Τρύπες που βρίσκονται στο κέντρο των γαλαξιών, εκβάλλουν τόση ύλη, όση είναι αυτή που «καταπίνουν»!

Περισσότερα

 

 
  Δευτέρα 26
Μαΐου
Οι σχολές Feng Shui - Τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματά τους με ιστορικές αναφορές

Ένα άρθρο από τη Συνεργατιδά μας κα Γιούλη Κιάφη, Σύμβουλο του Feng Shui. Ένα άρθρο που, όπως λέει και η ίδια η συγγραφέας, προσπαθεί να μας δώσει κάποια στοιχεία για να ξεχωρίσουμε τι είναι αληθινό και πραγματικά αποτελεσματικό.

"Τα τελευταία χρόνια, το Feng Shui, η κινέζικη αυτή τέχνη της χωροθεσίας, έχει κυριολεκτικά κατακτήσει το ενδιαφέρον του κοινού στη Δύση. Ως αποτέλεσμα, πληροφορίες καταφτάνουν συνεχώς χρησιμοποιώντας την λέξη Feng Shui χωρίς όμως στην πραγματικότητα να έχουν οτιδήποτε κοινό με το παραδοσιακό Feng Shui που εφαρμόζεται εδώ και χιλιάδες χρόνια."

Ένα άρθρο από την Κατηγορία άρθρων μας,
"ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ"

Περισσότερα


 
  Σάββατο 24
Μαΐου
Μήπως οι εξωγήινοι μας κρύβουν τα μηνύματά τους;

Ιδιαίτερη εντύπωση και προβληματισμό φαίνεται πως προκαλεί σε αρκετούς επιστήμονες και ερευνητές το γεγονός ότι τα διάφορα προγράμματα για την ανίχνευση σημάτων/μηνυμάτων από ανεπτυγμένους εξωγήινους πολιτισμούς (με χαρακτηριστικότερα παραδείγματα τα προγράμματα του Ιδρύματος SETI και το παγκόσμιας εμβέλειας SETI@home) δεν έχουν καταφέρει να ανακαλύψουν τίποτα (αξιόλογο) έως τώρα!!

Πολλοί προτείνουν θεωρίες προσπαθόντας να εξηγήσουν αυτήν την... αδυναμία των γήινων μέσων έρευνας. Μία από αυτές παρουσιάζουμε σήμερα, που ούτε λίγο ούτε πολύ, διατείνεται ότι οι "εξωγήινοι" ακολουθούν μία στρατηγική αποτελεσματικής απόκρυψης των σημάτων τους!!
Από τους Walter Simmons και Sandip Pakvasa του Πανεπιστημίου της Χαβάης.

Περισσότερα

 
Αιρέσεις και Εσχατολογία...

... "Έρχεται το τέλος του κόσμου;"
- Δεν θα το λέγαμε!!

"Τις τελευταίες μέρες μια θρησκευτική (;) ομάδα από την Ιαπωνία, εστίασε πάνω της τα φώτα της δημοσιότητας - κυρίως στην "χώρα του ανατέλλοντος ηλίου", αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο. Οι λόγοι ήταν δύο: οι «εκκεντρικές» ιδέες και διδασκαλίες που φαίνεται να διακατέχουν τα μέλη της ομάδας, αλλά και η πεποίθηση των μελών της ότι στις 15 Μαΐου θα έρχονταν το τέλος της ζωής στον πλανήτη Γη. Ένα τέλος που δεν ήρθε ποτέ... όπως και τόσα άλλα που διάφοροι «προφήτες» είχαν προβλέψει για τις μέρες μας !"

Διαβάστε προσεκτικά και... προσπεράστε!

Περισσότερα

 
Εκπομπή "ΑΘΕΑΤΟΝ" - Ειδική Συνεργασία !

Υπενθυμίζουμε ότι αυτήν την Κυριακή 25 Μαΐου, το ESOTERICA.gr θα εκπροσωπηθεί στην εκπομπή του κου Άκη Ρούσσου, "ΑΘΕΑΤΟΝ" που προβάλλεται κάθε Κυριακή από το Τηλεοπτικό Κανάλι "TV ΠΕΙΡΑΙΑΣ".
Ενημερώνουμε λοιπόν τους Επισκέπτες, Φίλους και Μέλη των Forums του για το Θέμα της αυριανής Εκπομπής:

Εκπομπή "ΑΘΕΑΤΟΝ" (25/5) - TV ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Θέμα της εκπομπής: "Το Matrix και οι προεκτάσεις του"

την Κυριακή 25 Μαΐου, στις 11 το βράδυ, στην εκπομπή "ΑΘΕΑΤΟΝ" στο TV ΠΕΙΡΑΙΑΣ (συχνότητα UHF 51- Δορυφόρος W2 στις 16° για την επαρχία, μέσω της NOVA).

Την εκπομπή παρουσιάζει ο δημοσιογράφος Άκης Ρούσσος.

Η εκπομπή αναμεταδίδεται από διάφορους τηλεοπτικούς σταθμούς σε πολλές πόλεις της χώρας. Δυστυχώς όμως η ενημέρωση από το κανάλι για τις αναμεταδόσεις (πέραν της δορυφορικής) δεν υπάρχει μέχρις στιγμής.

Η Εκπομπή θα πραγματευτεί στοιχεία σχετικά με την Κινηματογραφική Τριλογία "The Matrix" (με αφορμή την προβολή και στην χώρα μας του 2ου μέρους "The Matrix Reloaded") και τις ποικίλες Εσωτερικές, Μεταφυσικές και Φιλοσοφικές προεκτάσεις της!

Σχετικές Συζητήσεις στα Forums:
· Πιστεύετε οτι ζούμε σε ένα Matrix;
· Matrix Reloaded
· Το φαινόμενο Matrix
· Matrix... Η πρωτότυπη ιδέα

· the matrix

Στην e-mail διεύθυνση atheaton@esoterica.gr μπορείτε να στείλετε απόψεις, ιδέες, προτάσεις, ερωτήσεις, κριτικές για τη συγκεκριμένη αυριανή εκπομπή του "ΑΘΕΑΤΟΝ" αλλά και τις επόμενες!

 

 
  Τετάρτη 21
Μαΐου
Το "ευτυχισμένο προσωπάκι" του πλανήτη Άρη!

Ότι εκτός από το διάσημο "πρόσωπο" στην περιοχή Κυδωνία του Άρη υπάρχουν και άλλοι (πιθανότατα πολύ πιο περίεργοι) υποψήφιοι "τεχνητοί" σχηματισμοί στην επιφάνεια του Πλανήτη, είναι κάτι που γνωρίζαμε...

Αυτό που σίγουρα δεν γνωρίζαμε είναι ότι τα "πράσινα ανθρωπάκια" είχαν αναπτύξει και την... διαδικτυακή επικοινωνία σε σημαντικό βαθμό! Τόσο ώστε να την επεκτείνουν και σε κάπως... μεγαλύτερη κλίμακα!

Εάν το παρακάτω σας θυμίζει κάτι,

ρίξτε μία ματιά στις νέες εκπληκτικές φωτογραφίες του Mars Global Surveyor!!

Περισσότερα

 
"Δαρβίνε... είχες άδικο !"

Ο λόγος για τον Michael Cremo, συγγραφέα των best sellers "Απαγορευμένη Αρχαιολογία" ("Forbidden Archeology") και "Η Κρυφή Ιστορία του Ανθρώπινου Είδους" ("The Hidden History of the Human Race"), έργα μέσα από τα οποία προσπαθεί να αποδείξει ότι η θεωρία της προέλευσης του ανθρώπου από τον πίθηκο καθώς και η αποδιδόμενη ηλικία στο ανθρώπινο είδος, είναι εσφαλμένες και πρέπει να αναθεωρηθούν!!

Περισσότερα

 

 
  Δευτέρα 19
Μαΐου
Εκδόσεις "ΜΕΤΑΕΚΔΟΤΙΚΗ - ΑΡΧΕΤΥΠΟ", 6 Βιβλία !

Έχουμε σήμερα για εσάς, 6 Νέες Βιβλιοπαρουσιάσεις από τις(πολύ δραστήριες ομολογουμένως) Εκδόσεις "ΜΕΤΑΕΚΔΟΤΙΚΗ - ΑΡΧΕΤΥΠΟ":

· ΤΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΟΣ
Συγγραφέας: ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΜΠΟΣ

· ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ - 10000 π.Χ. - 21ος αιώνας μ.Χ. Η Μυστική Πορεία του Ελληνισμού και ο Σύγχρονος Πόλεμος Ανατολής - Δύσης
Συγγραφέας: ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ

· ΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ SEX
Συγγραφείς: Δ. Αναγνωστόπουλος, Ε. Δημοπούλου, Δ. Ευαγγελόπουλος, Γ. Κολοκοτρώνης, Μ. Κόμη, Ε.- Α. Κωστάκη, Σ. Λειβαδοπούλου, Δ. Μαλασπίνας, Α. Μέσκος, Χ. Μήνη, Δ. Μπεκριδάκης, Δ. Ουλής, Γ. Σπυρόπουλος

· ΓΑΙΑ - Ο ΜΥΣΤΙΚΟΣ ΜΑΣ ΠΛΑΝΗΤΗΣ
Συγγραφείς: J. Bright, Δ. Ευαγγελόπουλος, Ν. Κανακάρης, Χ. Κώνστας, Ε.Α. Κωστάκη, Α. Λαγκάς, Σ. Μαργαριτίδου, Χ. Μήνη, Μ. Χαριτάκης

· ΤΟ ΛΥΚΟΦΩΣ ΤΩΝ ΘΕΩΝ - Η μετάβαση από τις αρχαίες λατρείες στο Χριστιανισμό (1ος-6ος αι. μ.Χ.)
Συγγραφέας: ΔΗΜΗΤΡΗΣ Δ. ΚΟΡΓΙΑΝΙΤΗΣ

· ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΜΥΣΤΙΚΙΣΜΟΣ
Συγγραφείς: Κ. Ζάρρας, Γ. Κολοκοτρώνης, Γ. Κόρδης, Α. Λαγκάς, Χ. Μήνη, Γ. Μπαλτογιάννης, Ν. Ξιφαράς, Δ. Ουλής, Μ. Περετζή, Ι. Ποταμιάνος, Γ. Προκοπίου, Γ. Σπυρόπουλος, Δ. Τσινικόπουλους, Ι. Ψάρρας


από τις εκδόσεις "ΜΕΤΑΕΚΔΟΤΙΚΗ - ΑΡΧΕΤΥΠΟ".

Διαβάστε περισσότερα για τα παραπάνω βιβλία!
Νέες Εκδόσεις ...

 

 
  Κυριακή 18
Μαΐου
Εκπομπή "ΑΘΕΑΤΟΝ" - Ειδική Συνεργασία !

Το ESOTERICA.gr ανακοινώνοντας σήμερα την έναρξη μίας άτυπης συνεργασίας με τον αξιόλογο Δημοσιογράφο (και Εσωτεριστή) κο Άκη Ρούσσο και την εκπομπή του "ΑΘΕΑΤΟΝ" που προβάλλεται κάθε Κυριακή από το Τηλεοπτικό Κανάλι "TV ΠΕΙΡΑΙΑΣ", ενημερώνει τους Επισκέπτες, Φίλους και Μέλη των Forums του για το Θέμα της σημερινής Εκπομπής:

Εκπομπή "ΑΘΕΑΤΟΝ" (18/5) - TV ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Θέμα της εκπομπής: "Nibiru αλήθεια ή ψέματα"

την Κυριακή 18 Μαΐου, στις 11 το βράδυ, στην εκπομπή "ΑΘΕΑΤΟΝ" στο TV ΠΕΙΡΑΙΑΣ (συχνότητα UHF 51- Δορυφόρος W2 στις 16° για την επαρχία, μέσω της NOVA).

Καλεσμένη στην εκπομπή που παρουσιάζει ο δημοσιογράφος Άκης Ρούσσος, είναι η Αστρολόγος Αντωνία Πέτα.

Η εκπομπή αναμεταδίδεται από διάφορους τηλεοπτικούς σταθμούς σε πολλές πόλεις της χώρας. Όταν έχουμε σαφή ενημέρωση από το κανάλι για τις αναμεταδόσεις (πέραν της δορυφορικής) θα σας ενημερώσουμε.

Την ερχόμενη Κυριακή (25 Μαΐου), Συντελεστές του ESOTERICA.gr θα συμμετάσχουν στη Συζήτηση που θα φιλοξενήσει η Εκπομπή, σχετικά με την Κινηματογραφική Τριλογία "The Matrix" (με αφορμή την προβολή και στην χώρα μας του 2ου μέρους "The Matrix Reloaded" που ήδη προβάλλεται στο εξωτερικό) και τις ποικίλες Εσωτερικές, Μεταφυσικές και Φιλοσοφικές προεκτάσεις της!

Την εβδομάδα αυτήν θα υπάρξει και σχετική Συζήτηση στα Forums (ή Συζητήσεις καθώς το "The Matrix" έχει ήδη γίνει ένα Cult "Ευαγγέλιο" για πολλούς Αναζητητές!).

Διαθέτουμε την e-mail διεύθυνση atheaton@esoterica.gr για την επικοινωνία σας, όσον αφορά απόψεις, ιδέες, προτάσεις, κριτικές για τη σημερινή εκπομπή του "ΑΘΕΑΤΟΝ" αλλά και τις επόμενες!

 

 
  Σάββατο 17
Μαΐου
Το Λάδι και η παγκόσμια Μαγεία του

"Το λάδι από τα αρχαία χρόνια χρησιμοποιείται τόσο σα μέσο μαγείας όσο και σαν μέσο καθαγιασμού. Με τις ιδιότητες που έχει σα σύμβολο καθιέρωσης, αφιέρωσης, γονιμότητας, χρησιμοποιήθηκε στην μαγεία, και με τις ιδιότητες του χρίσματος, της πνευματικής φώτισης, του ελέους, της χάρης του Θεού και απονομής σοφίας, χρησιμοποιήθηκε στην ιερουργία (ανώτατη μορφή μαγείας)."

Μία εμπεριστατωμένη ματιά στον εσωτερικό συμβολισμό της τελετουργικής χρησιμοποιήσης μίας ουσίας που από την αρχαιότητα έως σήμερα βρίσκεται σε διαρκή χρήση... και όχι μόνον κοινή/καθημερινή!

Ένα άρθρο από την Κατηγορία άρθρων μας,
"ΑΠΟΚΡΥΦΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ"

Περισσότερα

 
Χρήση μαγείας από αστυνομία για σύλληψη δραπέτη !!!

Μάλλον οι Αμερικάνοι, για την αναζητήση των "άπιαστων" καταζητούμενών τους, δεν έχουν σκεφτεί να χρησιμοποιήσουν τις πρωτοποριακές τεχνικές της αστυνομίας της Ζάμπια(ή μήπως το έχουν;...). Τελευταία οι αστυνομικές αρχές αυτής της αφρικανικής χώρας, έχουν καταφύγει σε μάγους για να εντοπίσουν καταζητούμενους που τους διαφεύγουν. Μάλιστα πολλές φορές και οι ίδιοι οι καταζητούμενοι έχουν καταφύγει στη μαγεία για να γλυτώσουν τη σύλληψη!!

Περισσότερα

 

 
  Πέμπτη 15
Μαΐου
!! Ιούνιος 2003 - Περιοδικό ΑΝΕΞΗΓΗΤΟ !!

Το τεύχος Νο 178 του περιοδικού ΑΝΕΞΗΓΗΤΟ για τον Ιούνιο ήδη κυκλοφορεί! Πολύπλευρη και άκρως ενδιαφέρουσα για μία ακόμη φορά η θεματολογία του, ανιχνεύοντας πτυχές τόσο του παράξενου και του ανεξήγητου (Υπόθεση Βαρτζίνια, ανύψωση ογκόλιθων με αντιβαρυτικές μεθόδους από αρχαίους πολιτισμούς) όσο και του εσωτερισμού και της φιλοσοφίας (πολύ καλό το θέμα για τον Ομάρ Καγιάμ) αλλά και άλλων τομέων όπως την Ψυχολογία του ατόμου και του ανθρώπινου πολιτισμού γενικότερα ή τα Ενεργειακά Δίκτυα του πλανήτη!

Ανεξήγητο (Ειδική Συνεργασία)

 

 
  Τρίτη 13
Μαΐου
Έκτη Αίσθηση; "Ναι, μπορεί να υπάρχει", υποστηρίζουν επιστήμονες !

Η λεγόμενη «έκτη αίσθηση» ή με άλλα - πιο επιστημονικά - λόγια, η ικανότητα υπερ-αισθητηριακής αντίληψης (ExtraSensory Perception ή ESP) αποτελούσε πάντα το «μήλον της έριδος» μεταξύ αυτών που δέχονταν την ύπαρξή της ως κάτι φυσιολογικό και των πιο «ορθολογιστών» που αμφισβητούσαν την αυθεντικότητά της. Τώρα όμως έρχονται κάποιοι Σκωτσέζοι επιστήμονες να ισχυριστούν ότι έχουν βρει επιστημονικές αποδείξεις για την ύπαρξη της «έκτης αίσθησης»...

Περισσότερα

 
Ρωσίδα μιλάει γλώσσες από προηγούμενες ζωές !!!

Μία νεαρή Ρωσίδα που ισχυρίζεται ότι μιλάει 120 γλώσσες, πολλές απ’ τις οποίες είναι προϊόν γνώσης από προηγούμενες ζωές της, επιβεβαιώνει την άποψη ότι η Ρωσία θα συνεχίσει για καιρό να κρατάει τα πρωτεία στον χώρο του παραφυσικού και των ανεξήγητων φαινομένων...

Περισσότερα

 

 
  Σάββατο 10
Μαΐου
Η Μαγεία στον Εμπεδοκλή

Η λέξη Μαγεία συνδέεται με το Magus που σύμφωνα με την H.P.Blavatsky προέρχεται από την σανσκριτική λέξη Μaha, δηλαδή μεγάλος και που αναφέρεται σε ανθρώπους που κατείχαν βαθιά εσωτερική γνώση για τη φύση των πραγμάτων και του κόσμου. Ο Εμπεδοκλής ήταν ένας από αυτούς και έζησε μάλιστα στο μεταίχμιο του περάσματος από τα Μυστήρια στις φιλοσοφικές σχολές, αφήνοντας μας ένα μέρος της γνώσης του, μέσα από τους λίγους σωσμένους εξάμετρους επικούς στίχους του, που χαρακτηρίζονται από μία τεράστια δυναμική σε σκέψεις και αναλύσεις.

Ένα άρθρο από την Κατηγορία άρθρων μας,
"ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΣ"

Περισσότερα

 
Ο ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΑΪΝΣΤΑΙΝ

"Υπάρχει ένα αίσθημα ότι ο Αϊνστάιν είχε κατά κάποιο τρόπο μια άμεση σύνδεση με ανώτερες δυνάμεις, όπως ο Μότσαρτ και ο Γκάντι... Η ζωή του παρουσιάζει υψηλά επιτεύγματα καθώς και μια ελπίδα για ένα πνευματικά υγιές μέλλον για την ανθρωπότητα"

Ένα άρθρο από την Κατηγορία άρθρων μας,
"ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ"

Περισσότερα

 

 
  Πέμπτη 8
Μαΐου
"Το Τέλος του Κόσμου πλησιάζει", λένε οι Αμερικανοί

Ένα Εσχατολογικό Ρεύμα φαίνεται πως έχει αρχίσει να διαμορφώνεται τον τελευταίο καιρό...

Η όλη ιστορία με τον πόλεμο στο Ιράκ, τη Βαγδάτη, την αρχαία Βαβυλώνα, τον Τζ. Μπους, τον Σαντάμ και τον Τ. Μπλερ, έφερε στην επιφάνεια τους εσχατολογικούς φόβους των Αμερικανών. Αυτό αποδεικνύει δημοσκόπηση που έγινε για λογαριασμό του περιοδικού "Time" και του CNN. Φαίνεται λοιπόν ότι μεγάλο ποσοστό Αμερικανών λαμβάνει σοβαρά υπ' όψιν τις περιγραφές της "Αποκάλυψης" καθώς και τις προφητείες του Νοστράδαμου.

Να προσθέσουμε στα παραπάνω και τις εξελίξεις (πολύ ανησυχητικές οπωσδήποτε) για την Ίωση της Άτυπης Πνευμονίας, η οποία παρουσιάζει πολλά από εκείνα τα χαρακτηριστικά που μπορεί να της επιτρέψουν να εξελιχθεί σε Πανδημία!

Περισσότερα

 
Eταιρεία προσπαθεί να στείλει μηνύματα στους νεκρούς!

"Ο 31 άχρονος Παύλος Κινσέλλα παρουσιάζει μια μελέτη για το πώς να στέλνουμε μηνύματα στους νεκρούς. O ίδιος έχει μια επιχείρηση και χρησιμοποιεί εθελοντές που πάσχουν από θανατηφόρες ασθένειες για να απομνημονεύσουν τα μηνύματα που θα πουν στους νεκρούς όταν οι ίδιοι πεθάνουν και υπόσχεται ότι θα προσπαθήσει να τους φέρει σε επαφή με την άλλη διάσταση..."

Περισσότερα

 
Η Επιστήμη του Αυτο-Ελέγχου

Στην έρευνά του ο ψυχολόγος Roy Baumeister απ' το πανεπιστήμιο της Φλόριντα, συμπεραίνει ότι ο αυτοέλεγχος δεν είναι ένα επίκτητο χαρακτηριστικό, ούτε μια μαθησιακή-γνωστική διαδικασία. Μάλλον πρόκειται για κάτι που μοιάζει με "ενεργειακό πηγάδι" το οποίο αδειάζει και ξαναγεμίζει σε κύκλους. Κάτι σαν επαναφορτιζόμενη μπαταρία !!!

Περισσότερα

 

 
  Δευτέρα 5
Μαΐου
ΝΟΟΣΦΑΙΡΑ: Μια επερχόμενη, συλλογική, πανανθρώπινη Διάνοια

Την ιδέα της Νοόσφαιρας παρουσίασε για πρώτη φορά ο Ιησουίτης ιερέας και παλαιοντολόγος Pierre Teilhard de Chardin, πολλά χρόνια πριν την εμφάνιση του Internet. Ο Chardin πίστευε ότι σταδιακά αλλά σταθερά, η ανθρωπότητα ακολουθεί μια πορεία από την ατομική συνειδητότητα προς μια συλλογική συνειδητότητα, μια πανανθρώπινη υπερ-συνείδηση.

Διαβάστε οπωσδήποτε το εκπληκτικό αυτό άρθρο που πραγματεύεται μερικές από τις πιο "μυστικιστικές" έννοιες της σύγχρονης επιστήμης και σκέψης γενικότερα! Μορφογενετικά Πεδία, Συλλογικό Υποσυνείδητο, Κυβερνοδιάστημα, Υπερσυνείδητη Τηλεπάθεια και πολλά άλλα σε μία διορατική Σύνθεση/Σύλληψη!

Ένα άρθρο από την Κατηγορία άρθρων μας,
"ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ"

Περισσότερα

 

 
  Σάββατο 3
Μαΐου
Είναι τελικά ο Θεός απλά μια… νοητική κατασκευή του εγκεφάλου μας;

Γιατί άραγε οι άνθρωποι έχουν οράματα; Το BBC αποκαλύπτει ότι η αιτία μπορεί να είναι μια εγκεφαλική ανωμαλία! Κι όμως... μπορεί να πιστεύετε στο Θεό επειδή απλά ο εγκέφαλος σας είναι διαφορετικός !!! Αυτό αποκαλύπτει πρόσφατη επιστημονική έρευνα.

Περισσότερα

 
Γονίδια υπεύθυνα για την Πίστη στο Θεό;

Στο στόχαστρο των ερευνών της σύγχρονης, αναπτυσσόμενης επιστήμης της Γενετικής, δεν βρίσκονται μόνο γονίδια που σχετίζονται με ασθένειες ή μορφικά χαρακτηριστικά του ανθρώπου, αλλά και άλλα που αφορούν την ψυχολογία μας και την κοινωνική μας συμπεριφορά. Φτάνουν μάλιστα οι επιστήμονες να αναζητούν κάποιο γονίδιο που ενισχύει την πίστη του ανθρώπου στο Θεό !

Περισσότερα

 

 





 
  Αρχείο ΝΕΩΝ