Οκτώβριος 2002


 
  Τετάρτη 30
Οκτωβρίου
Ένα UFO, ένα συμβάν... δύο εμπειρίες!

Διαβάστε για την ασυνήθιστη, πλην όμως διαπιστωμένη, κατηγορία θεάσων και επαφών με UFO και γενικότερα παραφυσικών εμπειριών του ευρύτερου πεδίου όπου οι μάρτυρες του γεγονότος περιγράφουν εντελώς διαφορετικά, πολλές φορές, την εμπειρία τους. Μία σημαντική παράμετρος του "Φαινόμενου UFO" η οποία απαιτεί πολύ προσεκτική και ενδελεχή διερεύνηση...

Περισσότερα

 
Ο Big Brother στο Διάστημα!!!

Φαίνεται ότι τα reality show τύπου "Big Br*ther" έχουν μείνει πολύ πίσω στην Ελλάδα! Τουλάχιστον ως προς τα δώρα που προσφέρουν στους διαγωνιζόμενους. Επειδή στη Ρωσία το τηλεοπτικό κανάλι TV1 ετοιμάζει ένα σόου - διαγωνισμό επιβίωσης, ο νικητής του οποίου θα κερδίσει ούτε λίγο, ούτε πολύ … ταξίδι στο διάστημα!!

Περισσότερα

 
Άγιο χριστιανικό λείψανο ευωδιάζει!!!

Κάποιοι Χριστιανοί πιστεύουν ότι οι ευλογημένοι από το Θεό άνθρωποι, ακόμα και όταν ταφούν έχουν μια ευχάριστη μυρωδιά στο σώμα τους, γιατί τους επισκέπτεται ο Χριστός, μία πίστη αρκετά διαδεδομένη και στην χώρα μας. Διαβάστε τις εκπληκτικές λεπτομέρειες για μία τέτοια περίπτωση που είδε το φως της δημοσιότητας τον τελευταίο καιρό!

Περισσότερα

 

 
  Δευτέρα 28
Οκτωβρίου
Σ Α Τ Α Ν Α Σ - Μέρος Β'

"Η Ανάπτυξη της έννοιας του Σατανά δια μέσου των Αιώνων"

Γνωστός και ως: Ο Διάβολος, Βελζεβούλ, Λούσιφερ, Μεφιστοφελής, Πρίγκιπας του Σκότους, Καταραμένος Όφις, Δόλιο Πνεύμα, Σατανική Δύναμη, Κύριος της Απάτης, κ.λπ.

Συνεχίζουμε σήμερα την ενδιαφέρουσα σειρά Άρθρων που πραγματεύονται την έννοια του Σατανά... Υλικό πραγματικά "ψαγμένο"! Μην προσπεράσετε...

Περισσότερα

 
"Στα ίχνη του Δολοφόνου"... με χρήση Software !

Μια νέα μέθοδος που βασίζεται στη χαρτογράφηση των τόπων των εγκληματικών χτυπημάτων με τη βοήθεια των ηλεκτρονικών υπολογιστών και ενός προγράμματος «γεωγραφικής κατατομής» (geographic profiling software) υπόσχεται να δώσει λύση στο μυστήριο της δολοφονίας 8 ανύποπτων πολιτών στην περιοχή του Maryland των ΗΠΑ και να βοηθήσει την αστυνομία στο ανθρωποκυνηγητό που έχει εξαπολύσει.

Περισσότερα

 
Εξηγούνται επιστημονικά οι μεταθανάτιες εξωσωματικές εμπειρίες;

Ο Ελβετός νευρολόγος Olaf Blanke ανέπτυξε μία θεωρία που προσπαθεί να δώσει νευροφυσιολογική εξήγηση στις εξωσωματικές εμπειρίες! Η θεωρία του βασίζεται στις ιδιότητες που έχει ένα τμήμα του ανθρώπινου εγκεφάλου που είναι γνωστό ως "γωνιώδης γύρος". Πάντως οι υποθέσεις του επιδέχονται πολλές αμφισβητήσεις πράγμα που ήδη έχει γίνει... από συναδέλφους του που επίσης έχουν ασχοληθεί με τα φαινόμενα αυτά.

Περισσότερα

 
1000!!! Νέα Γεογλυφικά στη Νάζκα του Περού

Θα θεωρούσαμε, και όχι αδικαιολόγητα, πως έχουν πλέον ανακαλυφθεί όλα. Κι όμως 1000 περίπου νέα Γεογλυφικά ανακαλύφθηκαν πρόσφατα στην περιοχή Palpa, 640 χλμ. Νότια της Λίμα και 40 χλμ. βόρεια της πόλης της Νάζκα. Σημαντικό στοιχείο στην ανακάλυψη αυτή είναι ότι, τα γεογλυφικά αυτά είναι προγενέστερα των ήδη γνωστών!

Περισσότερα

 
Εξωγήινες επισκέψεις στην Βρετανία

Τις τελευταίες μέρες δύο ακόμη φωτογραφίες έχουν αναστατώσει τους «λάτρεις» της UFO-λογίας στην Βρετανία...

Περισσότερα

 

 
  Παρασκευή 25
Οκτωβρίου
Το Πεντάγραμμο και ο "Ξεπεσμός" του

Διαβάστε για τον τρόπο με τον οποίο ένα πανανθρώπινο, παγκόσμιο σύμβολο με βαθύτατη εσωτερική ουσία - όπως όλα τα αρχετυπικά σύμβολα εξάλλου - έχει περιέλθει στις μέρες μας σε δυσμένεια, παραφθορά και υπόκειται σε τρομερές παρανοήσεις εξαιτίας της αμφιλεγόμενης χρήσης του από ομάδες που έχουν διατηρήσει πολύ λίγη από την αυθεντική εσωτερική αλήθεια ή και την έχουν διαστρεβλώσει για να εξυπηρετήσουν εγωιστικούς και αντεξελικτικούς σκοπούς!

Το Πεντάγραμμο ή Πεντάλφα, ένα από τα κυριότερα Σύμβολα του Ανθρώπου σε "Ξεπεσμό"...

Περισσότερα

 
Διαστημικά ταξίδια με Ηλιακά πανιά !

Το σχεδιασμό αυτής της τεχνολογίας, προωθεί ο οργανισμός "Ithaca" που διευθύνει η χήρα του γνωστού αστρονόμου Carl Sagan. Εάν οι πρώτες δοκιμές που θα πραγματοποιηθούν το Φθινόπωρο στεφθούν με επιτυχία ίσως αυτό σημάνει την αυγή μίας νέας εποχής στην εξερεύνηση και εκμετάλευση του διαστήματος από τον άνθρωπο με χρήση αστρόπλοιων που θα ταξιδεύουν με ταχύτητες που θα φτάνουν το 1/10 αυτής του Φωτός !!

Περισσότερα

 
Το μέγεθος του παπουτσιού ΔΕΝ συνδέεται τελικά με το μέγεθος του πέους !!

Τελικά και αυτός ο Μύθος καταρρίφθηκε !!
Υπαίτιοι
δύο Βρετανοί Επιστήμονες οι οποίοι διεξήγαγαν μία έρευνα επί του θέματος που αποκάλυψε... καμία συσχέτιση!
Υπάρχει πάντως μεγάλο πεδίο ακόμη για σχετικές έρευνες, εφόσον οι μύθοι αυτού του τύπου έχουν μεγάλο εύρος (και εκπληκτική ευρηματικότητα πολλές φορές). Υπάρχουν για παράδειγμα οι ανάλογοι "μύθοι" του μεγέθους της μύτης, των δακτύλων κ.ο.κ.

Μία εύλογη απορία πάντως θα ήταν σχετικά με την χρησιμότητα αυτού του τύπου των ερευνών για το κοινωνικό σύνολο...

Περισσότερα

 
Μαθητές σε ομαδική Υστερία

Σε ένα σχολείο στο Βόρνεο, για δυό συνεχόμενες μέρες, κάποιοι μαθητές βρέθηκαν ξαφνικά και χωρίς προφανή αιτία σε κατάσταση πανικού. Γύρω στους 30 μαθητές βίωσαν μια κατάσταση ομαδικής υστερίας που ξεκίνησε και τις δύο μέρες από τις τουαλέτες του σχολείου...

Περισσότερα

 
Αστρολογία, Μαγεία και Μυστήρια σε αρχαιολογική ανασκαφή

Μυστήριώδη ευρήματα σε αρχαιολογική ανασκαφή στην Γερμανία, τα οποία οι Γερμανοί αρχαιολόγοι υποστηρίζουν ότι είναι από τα παλιότερα που έχουν βρεθεί σε όλο τον κόσμο. Στην παρουσίαση που έγινε στα ΜΜΕ δείχθηκε ένα τμήμα στο οποίο η αρχαιολογική σκαπάνη είχε κατεβεί περίπου μισό μέτρο κάτω από το έδαφος και είχαν εμφανιστεί τοιχώματα φτιαγμένα από πέτρα τα οποία ήταν περιτριγυρισμένα από τάφρους. Ο Wolfhard Schlosser καθηγητής αστρονομίας είπε ότι η όλη κατασκευή ήταν με τέτοιο τρόπο φτιαγμένη που σε κάθε ισημερία ο ήλιος φαινόταν σαν να εξαφανίζεται πίσω από το βουνό Brocken. Έτσι πολλοί επιστήμονες πιστεύουν ότι το κτίριο αυτό λειτουργούσε σαν αστεροσκοπείο, έτσι ώστε να κανονίζουν το ημερολόγιο για τις καλλιέργειες τους !

Περισσότερα

 

 
  Τρίτη 22
Οκτωβρίου
ΣΧΟΛΙΟ - ESOTERICA.gr:
"Η Νέα Θρησκευτικότητα"

Βιώσαμε αυτές τις ημέρες μία ακόμη άκρατη εμφάνιση των δειγμάτων αυτής της Θρησκευτικότητας του "Θαυμαστού Καινούργιου Κόσμου": οι έτεροι των ιεροκηρύκων και ιερουργών (για τους άλλους δεν θα μιλήσουμε σήμερα...) της Ισχυρής αυτής Παγκόσμιας Θρησκείας, οι τηλεοπτικοί παρουσιαστές και έγκριτοι σχολιαστές συμπεριφέρονται με την πλήρη δικαιοδοσία και δύναμη που τους παρέχει η θέση τους. Κάθε απόπειρα διαφορετικής θέσης, αντίδρασης, αποστασιοποίησης ή αποστροφής αντιμετωπίζεται με ένα γερό και "θανατηφόρο" μίγμα χλευασμού, επιστημοφανούς κατάκρισης και καταδίκης, και δεν αργούν φυσικά αυτά να μετατραπούν και σε καθολική, μαζική θέση μέσα από την εκπληκτική δύναμη υποβολής που διαθέτουν τα τηλεοπτικά μέσα, συνεπικουρούμενα και από τα υπόλοιπα, κάποτε κραταιά, μέσα ενημέρωσης...

Είτε πρόκειται για τις εκλογές, είτε για τα κάθε λογής, πλέον, Big-Br*thers, είτε για την μεγάλη "Νίκη κατά της Τρομοκρατίας" - εγχώριας και Παγκόσμιας - που όπως μας λένε... "έχει πολύ δρόμο ακόμη για να ολοκληρωθεί", είτε για τα πάντοτε δημοφιλή shows των Πολεμικών συρράξεων - καλά, από αυτά μάλλον θα χορτάσουν τα αδηφάγα μάτια μας τους καιρούς που έρχονται - οι "Ιερές Συνάξεις" των απογευματινών και βραδινών ωρών θα μας ενημερώσουν, θα μας καθοδηγήσουν και θα μας μυήσουν στα πάντα! Μην ανησυχείτε φίλοι μας, αυτή η Θρησκεία δεν απαιτεί πολλά... ούτε όρκους πίστης, ούτε δοκιμασίες, ούτε έστω και κάποια ηθική δέσμευση! Ή μήπως απαιτεί πάρα πολλά;

Δεν μπορέσαμε κι εμείς να αντισταθούμε και για τη σημερινή ημέρα σας παρουσιάζουμε ένα μικρό... θρησκειολογικό αφιέρωμα - με σατανικές προεκτάσεις αναμφίβολα!

 
Σημάδια σε σχήμα σταυρού εμφανίστηκαν στο μέτωπο Ιερέα!

Σύμφωνα με αναφορές ένας Ιερέας κατά τη διάρκεια μιας λειτουργίας σε μια εκκλησία στο Ζάγκρεμπ έβγαλε στο μέτωπο του σημάδια από αίμα σε σχήμα σταυρού. Και αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά...

Το όχι και τόσο σπάνιο αυτό φαινόμενο των αιμορραγούντων σημαδιών που είναι περισσότερο γνωστά ως "Στίγματα" έχει προβληματίσει επιστήμονες και ερευνητές του Μεταφυσικού πεδίου. Πρόκειται για προϊόν αυθυποβολής, υστερικόμορφα συμπτώματα, εκδήλωση του συλλογικού ασυνείδητου μέσα από ευαίσθητους ψυχικούς φορείς, δείγματα επέμβασης ή μηνυμάτων από ανώτερερες οντότητες μέσα από "αγνά" κανάλια επικοινωνίας, ο κατάλογος των πιθανών υποθέσεων μπορεί να τραβήξει πολύ εις μάκρος και είναι πιθανό να ευθύνονται ταυτόχρονα διάφοροι από τους παράγοντες αυτούς, ανάλογα βέβαια με την περίπτωση... Το σίγουρο είναι ότι η συγκεκριμένη ομάδα φαινομένων θέτει σε σοβαρή δοκιμασία τη λογική μας και την εικόνα που έχουμε για την ανθρώπινη υπόσταση!

Περισσότερα

 
ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ

Σύμφωνα με έναν από τους πολλούς ορισμούς που έχουν δοθεί "ΜΥΣΤΙΚΙΣΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ λέγεται μια πνευματική στιγμή, ή μια στιγμή θρησκευτικής κατάνυξης".
Ο δρ. James Austin μιλάει όμως για την "απόδειξη της ύπαρξης του εγκεφάλου" μέσα από τις υπερβατικές εμπειρίες! Το βιβλίο του (844 σελίδων !) "Το Ζεν και ο Εγκέφαλος", που εκδόθηκε από τις εκδόσεις του ΜΙΤ το 1998 και αποτελεί μία εκλαΐκευση των θεωριών του προέτρεψε πολλούς επιστήμονες να ενστερνιστούν την "νευροθεολογία", την μελέτη της νευροβιολογίας της θρησκείας και της πνευματικότητας! Ένα μεγάλο πάθος διακατέχει όλους αυτούς τους νέους ερευνητές για την αποκάλυψη των νευρολογικών αιτιών των πνευματιστικών και μυστικιστικών εμπειριών...
Όμως εξηγεί στην πραγματικότητα η γνώση των νευροχημικών μηχανισμών και των διαδικασιών που λαμβάνουν χώρα στον ανθρώπινο εγκέφαλο κατά τη διάρκεια αυτών των βιωμάτων την πραγματική αιτία που τα προκαλεί;;

Πιστεύουμε ότι η απάντηση έχει ήδη δοθεί...

Περισσότερα

 
Σ Α Τ Α Ν Α Σ - Μέρος Α'

"Πρόλογος. Αποσπάσματα απ' τη Βίβλο. Σύγχρονες δοξασίες"

Γνωστός και ως: Ο Διάβολος, Βελζεβούλ, Λούσιφερ, Μεφιστοφελής, Πρίγκιπας του Σκότους, Καταραμένος Όφις, Δόλιο Πνεύμα, Σατανική Δύναμη, Κύριος της Απάτης, κ.λπ.

Περισσότερα

 

 
  Κυριακή 20
Οκτωβρίου
** "ΦAINOMENA" - Τεύχος Nο 17 - 23/10/2002 **

Το 17ο τεύχος του περιοδικού "ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ" - Ένθετο στην Εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος" που θα κυκλοφορήσει αυτήν την Τετάρτη περιλαμβάνει 4 άρθρα από το αρχείο του ESOTERICA.gr και τους Συνεργάτες του και πολλά άλλα ενδιαφέροντα θέματα! Αυτό το τεύχος αποτελεί μία εκτενή αναφορά στις Μαντικές και Προβλεπτικές Τέχνες γενικότερα με αρκετά άρθρα αφιερωμένα στην Αστρολογία, στα Ταρώ, στο Φενγκ Σούι, στην εσωτερική Χειρομαντεία...:

- "O ήλιος των Δωριέων", από τον Κέλσο,
- Aστρολογία: τα «πώς» και τα «γιατί»,

- "Φενγκ Σούι: Συντονιστείτε με την ενέργεια του σύμπαντος", άρθρα για το Φενγκ Σούι από τη Συνεργάτη μας κα Γιούλη Κιάφη:1, 2, 3, 4,
- Tο χέρι σαν μικρόκοσμος

Διαβάστε το! ...


"ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ" - ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ειδική Συνεργασία)

 

 
  Παρασκευή 18
Οκτωβρίου
ΑΓΡΟΓΛΥΦΙΚΑ: Μια άλλη θεωρία εξωγήινης προέλευσης ή απλά... υπερβολές;

Μια ομάδα ερευνητών στην Αγγλία, προσπαθεί να αποδείξει την εξωγήινη προέλευση αυτών των σχηματισμών, βασισμένη στα δεδομένα έρευνας της αμερικανής γεωλόγου Diane Conrad η οποία αφού εξέτασε δείγματα εδάφους από ένα αγρογλυφικό που βρέθηκε στη Utah διαπίστωσε ιδιαίτερα αυξημένη τάξη στους κρύσταλλους του εδάφους, τόση που παρατηρείται μόνο σε ιζηματογενή πετρώματα που έχουν εκτεθεί για εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια στη θερμότητα του πυρήνα της Γης και σε πιέσεις τόνων άλλων πετρωμάτων, στοιχείο που υποδεικνύει τη χρήση μίας μεγάλης πηγής ενέργειας κατά το σχηματισμό τους !

Περισσότερα

 
Το μουλάρι - θαύμα του Μαρόκο !!

Το ότι ένα Μουλάρι, που ως γνωστόν είναι η στείρα διασταύρωση Αλόγου με Γάιδαρο, θα μπορούσε να καταστεί έγκυο ήταν πέρα από κάθε επιστημονική πρόβλεψη...

Καρπός της απροσδόκητης παραγωγικότητας του Μουλάριου-Θαύματος από το Μαρόκο είναι ένα αρσενικό πουλαράκι... απροσδιόριστου είδους!

Περισσότερα

 
Αποκαλύψεις για την αρχαία αίρεση των Εσσαίων

Φινλανδοί αρχαιολόγοι θεωρούν ότι η αίθουσα όπου βρέθηκαν τα περίφημα "χειρόγραφα του Κουμράν" είναι έτσι τοποθετημένη κατά την καλοκαιρινή Ισημερία σε σχέση με τις ακτίνες του Ηλιου, όπως ακριβώς συμβαίνει με τα Αιγυπτιακά ιερά που ήταν αφιερωμένα στην Ηλιακή λατρεία !!

Περισσότερα

 
"Υπολογιστής στέλνει απάντηση σε πρόβλημα πίσω στον χρόνο μέσω... Σκουληκότρυπας"

Μην χαμογελάτε τόσο εύκολα με την ανάγνωση του παραπάνω τίτλου που θα μπορούσε να ανήκει και στο σενάριο πολύ "προχωρημένης" ταινίας Ε.Φ. Είναι γνωστό ότι τεχνολογία των υπολογιστών προχωράει με τρομερά γρήγορα άλματα τις τελευταίες δεκαετίες. Δείτε όμως πώς μπορεί να επιταχυνθεί ακόμα περισσότερο όταν συνδυάζεται με τη σύγχρονη θεωρητική Φυσική και τη Θεωρία της Σχετικότητας!

Περισσότερα

 

 
  Πέμπτη 17
Οκτωβρίου
Εκδόσεις "ΜΕΤΑΕΚΔΟΤΙΚΗ-ΑΡΧΕΤΥΠΟ", 4 Νέα Βιβλία !

Παρουσιάζουμε σήμερα 4 από τις αρκετές καινούργιες εκδόσεις των εκδόσεων "Μεταεκδοτική - Αρχέτυπο":

· ΑΙΝΙΓΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑΣ
"Ο συγγραφέας του βιβλίου, μετά από μελέτη των ιστορικών στοιχείων, αλλά και των αρχαίων παραδόσεων και μύθων, παραθέτει στοιχεία που, ξεκινώντας από την αμφισβήτηση της ηλικίας και της εξελικτικής πορείας του ανθρώπινου γένους, φτάνουν στο σημείο να μας παρέχουν αδιάσειστες ενδείξεις για την ύπαρξη ενός ή περισσότερων προηγμένων πανάρχαιων πολιτισμών..."

· ΙΡΛΑΝΔΙΑ - ΣΚΩΤΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΩΝ ΞΩΤΙΚΩΝ, Εκδόσεις Terra Nova
Οι Εκδόσεις Terra Nova συνεχίζοντας τη διαδρομή τους στους χώρους της λογοτεχνίας του Φανταστικού, του Παράξενου, του Μυστηρίου και του Μαγικού, κυκλοφόρησαν έναν τόμο με διηγήματα από την ιρλανδική και σκωτσέζικη παράδοση που αφορά τον κόσμο των Ξωτικών.

· ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ
"... το παρόν μας περιλαμβάνει πολλές από τις τεχνολογικές προγνώσεις των οραματιστών του 19ου αιώνα -Ιούλιος Βερν, Νίκολα Τέσλα κ.ά.- αλλά και κάτι που ξέφυγε από τις προβλέψεις τους: την κυριαρχία της απαισιοδοξίας και το φόβο του μέλλοντος. Οι περισσότεροι στεκόμαστε φοβισμένοι και αμήχανοι μπροστά στο σοκ της τεχνολογικής επανάστασης και της παγκοσμιοποίησης..."

· Η ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΜΟΝΑΧΟΥ ΕΡΝΕΤΙ - Η κατασκευή και η εξαφάνιση της πρώτης Μηχανής του Χρόνου στην Ιστορία
"Με τη Χρονομηχανή του, ο Ερνέτι, παρακολούθησε τη Σταύρωση του Χριστού, αλλά και μια παράσταση της χαμένης τραγωδίας Θυέστης στη Ρώμη του 169 π.Χ. Από το θάνατο του Χριστού παραθέτει μία φωτογραφία ντοκουμέντο και από την παράσταση, αυτούσιο το κείμενο του πατέρα της λατινικής ποίησης Κουΐντο Έννιο, κείμενο που είχε χαθεί.
.."

από τις εκδόσεις "ΜΕΤΑΕΚΔΟΤΙΚΗ - ΑΡΧΕΤΥΠΟ".

Νέες Εκδόσεις ...

 

 
  Τρίτη 15
Οκτωβρίου
Κρυπτοζωολογία - Ο Tolkien είχε δίκιο;

Μία μυστηριώδης ιστορία απο το 1932 μας κάνει να αναρωτηθούμε: Μήπως τα μυθικά πλάσματα της φαντασίας του Tolkien δεν είναι και τόσο μυθικά;

Περισσότερα

 
Ταινία για Αγρογλυφικά και στην Βουλγαρία;;;

Το ότι μετά το "Signs", η επόμενη ταινία που θα πραγματεύονταν το πάντα επίκαιρο θέμα του Μυστηρίου των Αγρογλυφικών θα είχε βουλγαρική προέλευση, αυτό, ομολογούμε, φίλοι μας δεν το περιμέναμε!!

Ίσως πριν από μόλις 10 χρόνια, μία άλλη ταινία που θα πρότεινε απλά μία τέτοια πιθανότητα, θα άνηκε από μόνη της και αξιωματικά στο πεδίο της επιστημονικής φαντασίας...

Περισσότερα

 
Λαχείο-Τρομοκράτης για την Νέα Υόρκη!!!

Οι απόψεις του "Ψυχολόγου", του "Μεταφυσικού", του "Αριθμολόγου" και του "Φιλοσόφου" για το εκπληκτικό γεγονός του ότι ο αριθμός του λαχείου της Νέας Υόρκης την 11η Σεπτεμβρίου του 2001 (9/11) ήταν το 911 !!

Περισσότερα

 

 
  Δευτέρα 14
Οκτωβρίου
!! ΑΝΕΞΗΓΗΤΟ - τεύχος Νοεμβρίου !!

Το τεύχος Νο 171 του περιοδικού ΑΝΕΞΗΓΗΤΟ για τον μήνα Νοέμβριο 2002 ήδη κυκλοφορεί!

Ανάμεσα στ'άλλα περιέχει ένα καταπληκτικό άρθρο του Θ.Βέμπου για τους Αναθεωρητές της Ουφολογίας και μία, με διαφορετικό μάτι, καινούργια θέαση ενός από τα πιο γνωστά περιστατικά του χώρου καθώς και ένα "αναπάντεχο" άρθρο του Γ.Μπαλάνου για την Μορφοδιάταξη και την Βιοδυναμική όπως εμφαρμόζονται στην πλέον γνωστή περίπτωση της ελληνικής τρομοκρατίας - ένα κείμενο που ίσως προκαλέσει πλήθος συζητήσεων, αντιδράσεων, αναζητήσεων αφού προτείνει μία άγνωστη (;;) οπτική για το ζήτημα!

Μην ξεχνάτε τον Μεγάλο Διαγωνισμό μας! Απαντήστε τώρα στις ερωτήσεις για να συμμετέχετε στην κλήρωση για τα δώρα που προσφέρει το περιοδικό!

>> ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ <<


Ανεξήγητο (Ειδική Συνεργασία)

 

 
  Κυριακή 13
Οκτωβρίου
** Δημοτικές & Νομαρχιακές Εκλογές **
Κυριακή 13 Οκτωβρίου

Αγαπητοί Φίλοι του ESOTERICA.gr, επισκέπτες και Μέλη, αν αναρωτιέστε μήπως τρελαθήκαμε ή χάσαμε τον "προσανατολισμό" μας - που μάλλον θα το κάνετε αφότου διαβάσατε τον παραπάνω τίτλο - σας διαβεβαιώνουμε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας!

Απλά επιλέξαμε κι εμείς τη συγκεκριμένη ημέρα για... να ζητήσουμε την ψήφο σας!!
Τέλος πάντων, και εφόσον δεν έχουμε έτοιμες κάλπες, εκλογικά κέντρα(και να είχαμε δηλαδή θα ήταν ίσως "κάπως" δύσκολο να τα βρείτε) κ.λπ. και αφού δεν υπάρχει και αντίπαλος ουσιαστικά, αποφασίσαμε να αρκεστούμε σε μία δημοσκόπηση αρχικά. Το θέμα ήταν:

"Η πιθανότητα ύπαρξης Εξωγήινης Νοημοσύνης και Ζωής γενικότερα"

Παραθέτουμε τα πρώτα αποτελέσματα:

 
Η... εισβολή από τον πλανήτη Άρη άρχισε;

Θυμάστε τις ανακοινώσεις για την πιθανή ανακάλυψη βακτηρίων σε μετεωρίτη που προήλθε από τον Άρη και ο οποίος βρέθηκε στην Ανταρκτική;
Διαβάστε τις συναφείς απόψεις του Anatoli Pavlov του Φυσικο-Τεχνικού Ινστιτούτου της Αγ. Πετρούπολης για την εξήγηση της τρομερής ανθεκτικότητας κάποιων" γήινων" μικροοργανισμών για να καταλάβετε ότι εκείνη η ανακάλυψη έχει τρομερές και ίσως... απροσδόκητες προεκτάσεις.

Περισσότερα

 
Τα σύννεφα της Αφροδίτης μπορεί να κρύβουν σημάδια ζωής !!

Εκπληκτική υπόθεση βέβαια για αυτόν τον πλανήτη που θεωρείται ότι έχει την πλέον αφιλόξενη ατμόσφαιρα για τη διατήρηση ζωής: μία πραγματική Κόλαση δηλητηριωδών αερίων και ακτινοβολίας! Παρόλα αυτά όμως φαίνεται ότι η Ζωή, ακόμη και σε τέτοιες συνθήκες, ίσως μπορεί να Θριαμβεύει! Η δική μας προσθήκη είναι ότι δεν είναι φυσικά απαραίτητο να συνδέουμε τη Ζωή με την αυστηρή βιολογική έννοια με την οποία την γνωρίζουμε στον πλανήτη μας και με τα αισθητήριά που διαθέτουμε...

Περισσότερα

 

 
  Πέμπτη 10
Οκτωβρίου
Υποθέσεις για τα "Τρίγωνα" UFO

Τα "Big Black Delta" - "BBD", όπως είναι διεθνώς γνωστά τα ΑΤΙΑ αυτού του σχήματος , φτάνουν πολλές φορές σε μήκος τα 200 μ., σε πλάτος τα 90 μ. και σε ύψος τα 12 μ. Είναι επίσης πιθανόν να ζυγίζουν ως και 100 τόνους!

Το "National Institute for Discovery Science" εκτιμά ότι σύντομα οι Η.Π.Α. θα αποκαλύψουν την ταυτότητα των BBD !!

Περισσότερα

 
Η ΟΜΑΔΑ "ΕΨΙΛΟΝ"

Πολλά ακούγονται, πολλά λέγονται και ακόμα πιο πολλά γράφονται για αυτή τη περιβόητη ομάδα. Φυσικά δεν θα μπορούσε να λείψει αυτό το θέμα και από τις Ομάδες Συζήτησης του ESOTERICA.gr !

Διαβάστε το καινούργιο άρθρο του Συντονιστή στα Forums, ΚΕΛΣΟΥ, βασισμένο σε αυτές τις δημοφιλέστατες συζητήσεις - FORUMS Link - με αρκετά επιπλέον στοιχεία!

Από την κατηγορία άρθρων μας: "Η ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ".

Περισσότερα

 

 
  Τετάρτη 9
Οκτωβρίου
Ο Εγκέφαλος μπορεί να αυτοθεραπευτεί!

Στην αρχή ήρθαν οι σχετικές ανακαλύψεις για τα κύτταρα του περιφερικού νευρικού συστήματος. Τώρα πλέον υπάρχουν και ερευνητικά πανεπιστημιακά στοιχεία που υποδεικνύουν ότι και τα εγκεφαλικά νευρικά κύτταρα έχουν την ικανότητα διαίρεσης και μετανάστευσης με σκοπό την επούλωση τραυμάτων!

Τα δεδομένα σχετικά με την νευροβιολογία και νευροφυσιολογία αλλάζουν ραγδαία με αυτές τις ανακαλύψεις...

Περισσότερα

 
Ο συμβολισμός του "Γιν-Γιάνγκ"

Ένα σύμβολο, παγκόσμιο πλέον, χρησιμοποιημένο από εκατομμύρια ανθρώπους κάθε ηλικίας, εθνικότητας, φυλής και φύλου. Το συναντάμε χαραγμένο σε μπρελόκ, περιδέραια, δαχτυλίδια , ζωγραφισμένο σε τοίχους και σε μπλουζάκια.
Όπως όλα τα σύμβολα μιλά στο ασυνείδητο και μας γοητεύει, μας μαγνητίζει...

Από την κατηγορία άρθρων μας: "ΣΥΜΒΟΛΑ ΚΑΙ ΜΥΘΟΙ".

Περισσότερα

 
Ταξίδι στο Κέντρο της … Κούφιας Γης

Ερευνητής και οπαδός της θεωρίας της "Κούφιας Γης" προγραμματίζει ταξίδι από τον αρκτικό κύκλο έως την Ανταρκτική μέσα από την "τρύπα των Πόλων" για το οποίο έχει συγκεντρώσει και αρκετές χρηματοδοτήσεις!

Εμείς τι να πούμε; Του ευχόμαστε να μην "κάνει μία τρύπα στο - παγωμένο - νερό" του Β.Πόλου...

Περισσότερα

 

 
  Δευτέρα 7
Οκτωβρίου
** "ΦAINOMENA" - Τεύχος Nο 16 - 9/10/2002 **

Διαβάστε αυτήν την Τετάρτη το νέο, 16ο τεύχος του περιοδικού "ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ" (ένθετο στην εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος") από το οποίο, εκτός από τα 5 άρθρα από το αρχείο του ESOTERICA.gr, ξεχωρίσαμε ιδιαίτερα το άρθρο της Νεκταρίας Καρακώστα σχετικά με τον 2ο αόρατο ήλιο του συστήματός μας (!!) και το "ψαγμένο" Αφιέρωμα: "Aνδρών κακών πάσα γη Aρμαγεδδών" !:

- Tο μυστήριο των συμπτώσεων,
- Tο γεράκι και ο λύκος: Πνεύμα και ψυχή στο σινεμά, (
συζήτηση στα Forums >>)
- Yπατία η Aλεξανδρινή: H παγανίστρια μάρτυς,
- Παραδοσιακοί τρόποι Iατρικής στην Ήπειρο,
- Bελονισμός: H αρχαία κινεζική ιατρική


Διαβάστε το! ...


"ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ" - ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ειδική Συνεργασία)

 

 
  Παρασκευή 4
Οκτωβρίου
Η απαγωγή από εξωγήινους μπορεί να είναι μια ευχάριστη εμπειρία...

Έτσι τουλάχιστον υποστηρίζει η Καναδή ανθρωπολόγος Krista Henriksen, και όχι άστοχα εφόσον το συμπέρασμά της αυτό βασίζεται σε μία σειρά μελετών της πάνω στις αναφορές ανθρώπων που έχουν έρθει σε επαφή με τα όντα αυτά που έχουμε συνηθίσει να αποκαλούμε "εξωγήινους"...

Ίσως κάποια από τα σημαντικότερα συμπεράσματα της ανθρωπολόγου είναι ότι το να κλείνουμε τα μάτια σε αυτό το μεγάλο πλήθος σχετικών εμπειριών ανθρώπων από όλον τον πλανήτη δεν αρκεί για να "εξαφανιστεί" το φαινόμενο και ότι οι επαφές αυτές έχουν στην πλειονότητά τους κάποια σαφή σκοπιμότητα ακόμη και αν δεν γίνεται πλήρως κατανοητή!

Περισσότερα

 
"Crop Circles" - Αγρογλυφικά & Αρχαία Χαράγματα

Το καινούργιο αυτό άρθρο μας από την κατηγορία: "ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ - ΜΥΣΤΗΡΙΑ" καταπιάνεται με τη σχέση που μπορεί να έχουν τα "σύγχρονα" Crop Circles ή Αγρογλυφικά με τα χιλιάδες, πολλές φορές τεραστίου μεγέθους, σχέδια που βρίσκουμε χαραγμένα στα εδάφη όλου του κόσμου.

Τα Αρχαία αυτά Χαράγματα που πολλές φορές γίνονται αντιληπτά μόνο από μεγάλο ύψος (!!) έχουν απασχολήσει αρκετούς επιστήμονες-ερευνητές έως τις μέρες μας και αν και έχουν διατυπωθεί διάφορες υποθέσεις όσον αφορά τη σκοπιμότητά τους, μπορούμε εντούτοις να πούμε ότι η τελευταία καλύπτεται ακόμη με αρκετή άχλη μυστηρίου...

Περισσότερα

 

 
  Πέμπτη 3
Οκτωβρίου
Αναφορές σε Ιπτάμενα Οχήματα στα Ινδικά Έπη!

Γνώριζαν οι Αρχαίοι Ινδοί την ύπαρξη εξωγήινων Πολισμών και τις επισκέψεις τους στον Πλανήτη μας;
Ή το μεγάλο πλήθος των αναφορών για τα εκπληκτικά Ιπτάμενα Οχήματα Vimanas στα επικά κείμενα του υψηλότατου αυτού πολιτισμού σημαίνει κάτι διαφορετικό από τα UFOs, κάτι όμως εξίσου (ή και περισσότερο) εντυπωσιακό!

Περισσότερα

 
Ποιο είναι τελικά το "Ιερό Αγόρι" του Θιβέτ ;;

Ο εξόριστος θρησκευτικός ηγέτης(Dalai Lama) του Θιβέτ έχει ήδη ορίσει το αυθεντικό "Παιδί της Ψυχής"... Όμως και οι κατακτητές Κινέζοι έχουν "εκλέξει" τον δικό τους υποψήφιο για τη θέση αυτή, που, λόγω της κατάστασης που επικρατεί στην πολύπαθη αυτή χώρα, είναι και ο επίσημος !
Οι γονείς του αγοριού είναι, φυσικά, μέλη του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας και βρίσκεται κρυμμένο σε μυστικό χώρο, απλησίαστο ακόμη και από τους μοναχούς!!

Περισσότερα

 
Αγρογλυφικά:"Ένα σημείο των καιρών;"

"Πλαστογραφημένα" Αγρογλυφικά, χωράφια δημητριακών και καλαμποκιών που καταπατούνται, μία ταινία που "σπάει" ταμία και ένα μεγάλο αίνιγμα που ζητάει ακόμη τη λύση του...

Περισσότερα

 
X-Files: ΤΕΛΟΣ ΜΕ… ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ !!

Μετά από 9 χρόνια εκπληκτικής επιτυχίας και αναγωγής σχεδόν στο επίπεδο θρησκείας από άτομα και ομάδες, η πολυθρύλητη σειρά φτάνει στο τέλος της! Στην άλλη "άκρη" του Ατλαντικού φυσικά αυτά...
Το τελευταίο (;;) επεισόδιο επιφυλάσσει όμως πολλές εκπλήξεις για τους οπαδούς του πλέον cult ίσως θεάματος των τελευταίων δεκαετιών!!

Περισσότερα

 




 
  Αρχείο ΝΕΩΝ