Οκτώβριος - Νοέμβριος 2001

 
  Παρασκευή 30
Νοεμβρίου
Δραστηριότητες - Εκδηλώσεις

Εμπλουτίσαμε τις σελίδες των Δραστηριοτήτων με προτάσεις για τον Δεκέμβριο. Προθεσή μας είναι το συγκεκριμένο τμήμα του ESOTERICA.gr να γίνει από τα πλέον δυναμικά του site και να συγκεντρώνει διαρκώς τις πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες εκδηλώσεις για τον Έλληνα Αναζητητή.
Ευχαριστούμε τις Οργανώσεις-Ομάδες-Φορείς για τα στοιχεία που μας παρέχουν καθώς και τους μεμονωμένους επισκέπτες. Και ας επαναλάβουμε για άλλη μία φορά ότι στηρίζουμε τις παραπάνω φιλοδοξίες μας (όπως και άλλες) και στη δική σας συμβολή!
Προτάσεις Δραστηριοτήτων: episkeptes@esoterica.gr

Δραστηριότητες, Εκδηλώσεις, Προτάσεις ...


 

 
  Τετάρτη 28
Νοεμβρίου
"Νέα Ακρόπολη"

Μία καινούργια Φιλοξενία στο ESOTERICA.gr!! Παρουσίαση του "Διεθνούς Πολιτιστικού Οργανισμού Νέα Ακρόπολη"
Φιλοξενίες


 
Αν αρχίζουν να αυτοκτονούν και τα πουλιά…

Στην Ινδία ένα παράξενο φαινόμενο αυτοκτονίας πουλιών προβληματίζει τους ειδικούς.
Περισσότερα


 
"This is the end, my only friend the end"
Στίχοι όχι από τον Τζιμ Μόρισον αλλά από τον Οσάμα Μπιν Λάντεν

Ένα 15% του πληθυσμού των Η.Π.Α., σύμφωνα με πρόσφατες δημοσκοπήσεις, πιστεύει πως ήρθε το τέλος του κόσμου. Από τις 11 Σεπτεμβρίου φαίνεται πως τρεις από τους τέσσερις καβαλάρηδες της Αποκάλυψης εμφανίζονται στον ορίζοντα: Πόλεμος, Θάνατος και Λιμός. Ο τέταρτος;;;
Περισσότερα


 
Ομοιοπαθητική: Άνθρακας; Ο θησαυρός!!!

Την ώρα που ο πανικός απλώνεται στις Η.Π.Α. για τα κρούσματα ανθρώπων που μολύνονται από το βακτήριο του άνθρακα (στη δερματική ή την πνευμονική του μορφή) και η ανησυχία αυξάνει στον υπόλοιπο κόσμο, στην Ινδία κάποιοι ομοιοπαθητικοί γιατροί υποστηρίζουν ότι κατέχουν τη λύση.
Περισσότερα


 
Harry Potter. Τώρα θα κάνει μεταπτυχιακά στην… Αυστρία

Οι διασκεδαστικές περιπέτειες του Harry Potter πρόκειται να παρουσιάζονται στην Αυστρία σε ένα πραγματικό "Hogwarts", ένα σχολείο μαγείας.
Περισσότερα


 
Σας παρακαλούμε, απενεργοποιήστε τα κινητά σας. Διώχνετε τα φαντάσματα!!!

Μια εταιρεία τηλεοπτικών προγραμμάτων υποστηρίζει ότι τα κινητά τηλέφωνα από ένα στοιχειωμένο σπίτι φοβίζουν τα φαντάσματα εξαιτίας της ηλεκτρονικής τους παρεμβολής.
Περισσότερα


 
Τα μαθηματικά του σύμπαντος είναι πιο εύκολα από του… σχολείου

Όπως λέει ο Wolfram, δεν έχει ανακαλύψει ακόμα, το απλό πρόγραμμα που δημιουργεί το Σύμπαν, αλλά έχει σοβαρές ενδείξεις ότι κάτι τέτοιο υπάρχει. Ίσως μάλιστα να είναι τόσο απλό όσο λίγες γραμμές μαθηματικού κώδικα.
Περισσότερα


 
Αν δεν τα καταλάβετε θα σας καταλάβουν. Ποια; Μα… τα πνεύματα!

Η σύγχρονη δυτική ψυχολογία και ψυχιατρική δεν θεωρεί τις δαιμονικές παρενοχλήσεις σαν μια κλινική πραγματικότητα. Όμως πολλοί φωτισμένοι πρακτικοί και ερευνητές αντιλαμβάνονται πως ποικίλες μορφές ψυχώσεων, όπως η σχιζοφρένεια ή κάθε αιφνίδια ή ακραία μεταβολή στη συμπεριφορά, υποδηλώνουν πνευματική κατάληψη.
Περισσότερα


 
Stonehenge και Μαγεία εναντίον Υπουργείου Συγκοινωνιών

Ένα τούνελ - προϋπολογισμού 130 εκατομμυρίων λιρών - που θα κατασκευαστεί στον αρχαιολογικό χώρο του Wiltshire στην Αγγλία, θορύβησε τον λευκό μάγο Kevin Carlyon. Ο Carlyon υποστηρίζει ότι η κατασκευή αυτή θα καταστρέψει τις ενεργειακές γραμμές ley που συγκλίνουν στην περιοχή, προξενώντας κακοτυχία.
Περισσότερα


 
"Όποιος φέυγει από το μαντρί, τον τρώει το… βαμπίρ"

Μια οικογένεια αγροτών στην πόλη Chihuahua του Μεξικού ισχυρίζονται πως μυστηριώδη πλάσματα που έμοιαζαν με βαμπίρ σκότωσαν και ρούφηξαν το αίμα από περισσότερα από 60 πρόβατα μέσα στις εβδομάδες που προηγήθηκαν της εορτής των Αγίων Πάντων.
Περισσότερα


 
Όι Εικόνες της ημέρας (Αρχείο)

Άλλες δύο εικόνες από τον καλλιτέχνη Grev Kafi:

Ο Αβατάρα Κάλκι
Οι Διδάσκαλοι Μόρυα και Κουτ Χούμι

 
"MATRIX" "Σταματήστε το Σύμπαν, να κατέβω κάτω"

Μεταφυσικές σκέψεις και φιλοσοφία με αφορμή την ταινία "THE MATRIX". Έχετε σκεφτεί, όταν βλέπατε την ταινία ότι...
- Δεν είμαστε παρά Ολογράμματα αγνού φωτός συνδεδεμένα με τη σκέψη του Δημιουργού. Ποτέ δεν υπήρξε, ούτε θα υπάρξει αυτό που αποκαλούμε "στερεά ύλη". Όλα είναι κενά. Παρ' όλα αυτά δεν μπορούμε να περάσουμε π.χ. μέσα από ένα τοίχο, επειδή αυτό δεν επιτρέπεται απ' τους κανόνες του Matrix που καθορίζει η Πρωταρχική Διάνοια.
Ή ότι…
- Το Σύμπαν μας είναι ένα απ' τα πιο επικίνδυνα, επειδή βρίσκεται σε πολύ πειραματικό στάδιο. Μέσα του το επίπεδο αμνησίας φτάνει στο μέγιστο και ο βαθμός παρεμβατικότητας είναι τεράστιος. Το να εξελιχθεί κάποιος μέσα του είναι εξαιρετικά δύσκολο.

Άκρως ενδιαφέρουσα προσθήκη στην παρουσίασή μας της ήδη cult ταινίας "Matrix"
Περισσότερα...
Κινηματογράφος...

 

 
  Τρίτη 27
Νοεμβρίου
Νέοι Εκδοτικοί οίκοι στο ESOTERICA.gr

Με χαρά μας φιλοξενούμε τους Εκδοτικούς οίκους "ΔΙΜΕΛΗΣ" και "ΚΟΝΙΔΑΡΗΣ" και έχουμε για σήμερα τις παρουσιάσεις των βιβλίων "ΧΑΛΔΑΪΚΑ ΛΟΓΙΑ ή ΧΡΗΣΜΟΙ" και "Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ" αντίστοιχα.
Νέες Εκδόσεις


 
Περιοδικό "ΙΔΕΟΘΕΑΤΡΟΝ"

Το τριμηνιαίο περιοδικό "ΙΔΕΟΘΕΑΤΡΟΝ" μας έδωσαν οι εκδόσεις "ΙΔΕΟΘΕΑΤΡΟ"
Νέες Εκδόσεις

 

 
  Κυριακή 25
Νοεμβρίου
"ΟΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΕΥΓΕΝΕΙΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ", Αjahn Sumedho - Μέρος Β'

Το δεύτερο μέρος του άρθρου για τον Βουδισμό και τις 4 Ευγενείς Αλήθειες.
Διαβάστε το !!
Περισσότερα


 

 
  Πέμπτη 22
Νοεμβρίου
Περιοδικό "ΑΝΕΞΗΓΗΤΟ" !! - Τεύχος Δεκεμβρίου

Κυκλοφόρησε το εκπληκτικό νέο τεύχος του Ανεξήγητου. Ανανεωμένο και πάντα επίκαιρο !!
(Τα περιεχόμενα του τρέχοντος τεύχους αλλά και των προηγούμενων στις σελίδες του ESOTERICA.gr)
Περιοδικό "ΑΝΕΞΗΓΗΤΟ" (ειδική συνεργασία)


 

 
  Τρίτη 20 Νοεμβρίου
Νέες Εκδόσεις - "ΜΕΤΑΕΚΔΟΤΙΚΗ-ΑΡΧΕΤΥΠΟ"

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα την ΜΕΤΑΕΚΔΟΤΙΚΗ για τα βιβλία που μας παραχώρησε να παρουσιάσουμε.
Πρόκειται για τα πολύ ενδιαφέροντα "ΑΛΛΟΜΟΡΦΟΙ - Η Αναζήτηση για την Εξωγήινη Νοημοσύνη", "Η Σκοτεινή Πλευρά της Νέας Παγκόσμιας Τάξης" και "TECHGNOSIS - Μύθος, Μαγεία και Μυστικισμός στην Εποχή της Πληροφορίας" και ανήκουν στις πλέον πρόσφατες εκδόσεις της.
Νέες Εκδόσεις

 

 
  Δευτέρα 19 Νοεμβρίου
"2002 - Η ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΛΟΓΟΥ"

Ένα άρθρο για το Κινέζικο Ημερολόγιο, Αστρολογία και το Φενγκ Σούι που περιλαμβάνει αναδρομή στα γεγονότα του 2001 καθώς και προβλέψεις και πρακτικές συμβουλές για το έτος 2002.
Το ιδιαίτερα ενδιαφέρον αυτό άρθρο είναι προσφορά της κας Γεωργίας Κιάφη, επαγγελματία σύμβουλου και διδάσκαλου του Φενγκ Σούι και Πεπρωμένου, την οποία και ευχαριστούμε θερμά για τη συνεισφορά της.

Εάν επιθυμείτε κι εσείς να συνεργαστείτε με την ομάδα του ESOTERICA.gr για τον εμπλουτισμό του περιεχομένου του παρακαλούμε επικοινωνήστε στη διεύθυνση arthra@esoterica.gr
Περισσότερα


"ΟΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΕΥΓΕΝΕΙΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ", Αjahn Sumedho - Μέρος Α'

Ξεκινάμε σήμερα την δημοσίευση ένος άρθρου για τον Βουδισμό και τις 4 Ευγενείς Αλήθειες που θα ολοκληρωθεί σε 4 μέρη. Πιστεύουμε ότι όλοι οι αναζητητές θα βρουν μέσα σε αυτό πολύ χρήσιμες γνώσεις και πρακτικές διδασκαλίες.
Περισσότερα


 

 
  Κυριακή 18 Νοεμβρίου
ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΤΟ BIG BROTHER (δεν εννοούμε την… Μαίρη!!!)

Κάμερα κατέγραψε όντα που μοιάζουν με αγγέλους σε σόου του Big Brother. Όχι φυσικά στην Ελλάδα αλλά στην Ν. Αφρική. Εμπρός Ghostbusters.
Περισσότερα


 
Το μήλο, κάτω από την μηλιά θα πέσει

Δεν είναι καθημερινό φαινόμενο ένας 11χρονος με μαγνητικές δυνάμεις, κυρίως όταν αυτές ακριβώς τις δυνάμεις τις διαθέτει και ο παππούς του.
Περισσότερα


 
Μπορεί στην αντιτρομοκρατία να μην τα πήγαν καλά, οι Αμερικανοί αλλά στην… αντιβαρύτητα, σίγουρα πολύ καλύτερα

Μετά από δεκαετείς έρευνες, ο δημοσιογράφος Nick Cook παρουσίασε το βιβλίο του "The Hunt for Zero Point". Σ' αυτό ο Cook αναφέρει ότι, ήδη απ' τη δεκαετία του 1950, οι Η.Π.Α. επεξεργάζονται με σοβαρότητα το φαινόμενο της αντιβαρύτητας, προωθώντας την "ηλεκτροβαρυτική" τεχνολογία, χάρη στην οποία μπορούν να ανυψώσουν και να προωθήσουν οχήματα, χωρίς να χρειάζονται φτερά ή κάποιου είδους προώθησης.
Περισσότερα


 
Δύσκολοι καιροί για άθεους στην Αμερική

Μια απ' τις πρώτες αντιδράσεις των αμερικανών μετά το τρομοκρατικό χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου, ήταν να αναζητήσουν καταφύγιο στο Θεό. Πολλοί μαζεύτηκαν στις εκκλησίες, αναζητώντας μια ανακούφιση και προσευχόμενοι ομαδικά για τα θύματα της επίθεσης, αλλά και για την Αμερική. Όλοι φαίνονταν ενωμένοι κάτω από μια θρησκευτική ενότητα … εκτός απ' τους αθεϊστές.
Περισσότερα


 
Βρήκες τους αριθμούς του Τζόκερ; Μάγος είσαι;

Ο Μάγος David Copperfield προβλέπει τους αριθμούς του λαχείου στη Γερμανία.
Περισσότερα


 
Φοβού τους Harry Potter και δώρα φέροντες…

Οι μεγαλύτεροι βρετανικοί οίκοι ανακόπτουν τις προμήθειες των παιχνιδιών της ταινίας του Harry Potter, επειδή οι χριστιανικές τους πεποιθήσεις τους κάνουν να αγωνιούν μήπως τα παιδιά στραφούν προς τον αποκρυφισμό.
Περισσότερα


 
Δεν έβρισκε Ινδιάνους και βολεύτηκε με τους… Εβραίους

Ένα βιβλίο που εκδόθηκε πρόσφατα, αναφέρεται ότι στον Χίτλερ άρεσε πολύ να παριστάνει τον καουμπόη που στήνει ενέδρα και πυροβολεί Ινδιάνους.
Περισσότερα


 
Η νέα θεωρία της Φυσικής. Η θεωρία της… νιφάδας

Ο καθηγητής μαθηματικών Stewart θεωρεί ότι οι μαθηματικές και φυσικές έννοιες που απαιτούνται για την περιγραφή μιας νιφάδας χιονιού έχουν τόσο γενική και ισχυρή εφαρμογή, ώστε να τις συναντάμε στη δομή του σύμπαντος ολόκληρου.
Περισσότερα


 
Μια κορδέλα που διαβάζει τις σκέψεις

Μια μηχανή ανάγνωσης της σκέψης επεξεργάζεται μια ομάδα 40 ερευνητών πανεπιστημίου στη Victoria του Καναδά.
Περισσότερα


 
Στις ΗΠΑ ο κίνδυνος έρχεται από ψηλά. Αν δεν είναι τρομοκράτης θα είναι…εξωγήινος

Πάνω από ένα εκατομμύριο αμερικανοί ισχυρίζονται πως είχαν κάποτε την εμπειρία μιας επαφής με UFO.
Περισσότερα


 
Όι Εικόνες της ημέρας (Αρχείο)

Οι εικόνες που παρουσιάζουμε σήμερα έχουν σαν θέμα τη σημαντικότερη φυσιογνωμία του δυτικού Αποκρυφισμού-Εσωτερισμού για τα τελευταία 200 χρόνια.
Αναφερόμαστε φυσικά στην Helena Petrovna Blavatsky. Μπορείτε να διαβάσετε και τα σχετικά άρθρα μας από την κατηγορία ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΣ.
εικόνα 1
εικόνα 2

 
DHARMA THE CAT !!

 
  Τρίτη 13 Νοεμβρίου
Βιβλιοπαρουσιάσεων... συνέχεια!!

Τρία ακόμη σημαντικά βιβλία μας έδωσαν για να παρουσιάσουμε οι εκδότες: "Ιάμβλιχος", "Αιώνιος Ηνίοχος" και "Ιδεοθέατρο" τους οποίους και ευχαριστούμε ιδιαίτερα για τη συνεργασία.

Διαβάσετε οπωσδήποτε τις παρουσιάσεις των: "ΛΑΪΛΑ, Ένα Ταξίδι Αναζήτησης", "ΣΡΙ ΣΑΝΚΑΡΑΤΣΑΡΙΑ: Το πολύτιμο κόσμημα της Διάκρισης" και "Η κοιλάδα των Ρόδων".
Νέες Εκδόσεις

 

 
Νέες Εκδόσεις

Δύο νέα βιβλία (Ο ΑΦΕΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και Η ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ) και το νέο τεύχος από το ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΗΜΑΡ παραλάβαμε από τις εκδόσεις ΔΙΟΝ - "ΨΑΡΑΣ".

Νέες Εκδόσεις

 

 
  Κυριακή 11 Νοεμβρίου
Προβολή Δραστηριοτήτων - Εκδηλώσεων

Σήμερα εγκαινιάζουμε ένα καινούργιο τμήμα, αυτό των Δραστηριοτήτων, Εκδηλώσεων, Προτάσεων από τον ευρύτερο χώρο της Μεταφυσικής Αναζήτησης, της Έρευνας του Μυστηρίου και του Εσωτερισμού. Ευελπιστούμε το συγκεκριμένο τμήμα του ESOTERICA.gr να διευρύνεται συνεχώς έτσι ώστε να προσφέρει τις πλέον ενδιαφέρουσες και εποικοδομητικές προτάσεις στους Έλληνες Αναζητητές.
Αυτό όμως θα είναι εφικτό μόνον εάν υπάρξει και η δική σας συμβολή !! Περιμένουμε λοιπόν τις προτάσεις σας στη Διεύθυνση: episkeptes@esoterica.gr

Δραστηριότητες, Εκδηλώσεις, Προτάσεις ...

 

 
  Τρίτη 6 Νοεμβρίου
Αλλαγές στο ESOTERICA.gr !!

Όπως θα έχετε ήδη παρατηρήσει το ESOTERICA.gr στα πλαίσια της συνεχούς ανανέωσης και του εμπλουτισμού του έχει υποστεί κάποιες "μικρές επεμβάσεις"... Τις επόμενες ημέρες επέρχονται και άλλες, σημαντικές αναβαθμίσεις στο περιεχόμενο του τόπου που, είμαστε βέβαιοι, θα προσφέρει ακόμη περισσότερα μέσα σε σας, τους "αναζητητές του Μεταφυσικού, του Μυστήριου και του Εσωτερικού".

Για οποιαδήποτε σχόλια, ιδέες ή ακόμη και δημιουργικές αντιθέσεις περιμένουμε τα μηνύματά σας στη διεύθυνση esoterica@esoterica.gr

 

 
  Δευτέρα 5 Νοεμβρίου
Εξωγήινοι, εμπρός για μια μεγαλειώδη πρεμιέρα στο… Broadway

"Στα βάθη του διαστήματος έχει ξυπνήσει ένας δαίμονας, τόσο ισχυρός που η επιρροή του φτάνει πέρα απ' τα άστρα. Μια μοιραία νύχτα, βρίσκει καταφύγιο στα βάθη της μυστικής στρατιωτικής βάσης των Η.Π.Α., "Area 51" ("Περιοχή 51"). Ο Rick Adams, επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας της βάσης, καλείται να βρει ένα τρόπο για να σωθεί η ανθρωπότητα απ' την εξωγήινη εισβολή."
Αυτή είναι μια γεύση απ' την υπόθεση ενός νέου μιούζικαλ επιστημονικής φαντασίας με τίτλο "Area 51".
Περισσότερα


 
Μικρά πράσινα ανθρωπάκια ή μικρά πράσινα… δολαριάκια;

Ένα UFO που φέρεται να έπεσε σε μια κωμόπολη, έχει κάνει λίγο πιο πλούσιους σε εμπειρίες αλλά και σε… χρήματα τους κατοίκους της κωμόπολης.
Περισσότερα


 
Ελοχίμ: "Αγάπη μου κλωνοποίησα τους… ανθρώπους"

Raelians: Είναι πάντα αφοσιωμένοι γύρω από ένα πρόσωπο. Στην περίπτωση των Raelians, το πρόσωπο αυτό ήταν ο Claude Vorilhon, γνωστός σαν "Ο Προφήτης" στους οπαδούς του. Ο Vorilhon λέει πως δέχτηκε επίσκεψη δύο φορές στα 1970 από όντα ψηλά ως 4 πόδια, με λαδί δέρμα, μακριά μαύρα μαλλιά και αμυγδαλωτά μάτια. Ισχυρίζεται πως οι "Δημιουργοί", όπως τους αποκαλεί, δημιούργησαν την ανθρώπινη γραμμή στα εργαστήριά τους και ότι έχουν κρατήσει την επαφή με αγγελιοφόρους τους όπως τον Βούδα, τον Μωυσή, τον Ιησού και τον Μωάμεθ.
Περισσότερα


 
Email από… ΕΞΩΓΗΙΝΟΥΣ. Είναι φτηνό, σούπερ τεχνολογικό, γρήγορο, διακριτικό, ακίνδυνο

Μήπως αξίζει να το δοκιμάσουμε;
Ο Καναδός καθηγητής Allen Tough του Πανεπιστημίου του Τορόντο χρησιμοποιεί μια πρωτάκουστη μέθοδο προσέγγισης εξωγήινων: σε μια ιστοσελίδα που έχει στήσει στο Internet, τους ζητάει να του στείλουν e-mail, επεξηγώντας τους γιατί αξίζει να επικοινωνήσουν με … τους γήινους.
Περισσότερα


 
Σας βλέπουμεεεε….

Οι επιστήμονες προκειμένου να κάθονται και να ακούνε διάφορες ιστορίες για τη νοημοσύνη των εξωγήινων, άρχισαν να ψάχνουν. Μια ομάδα αστρονόμων στην Καλιφόρνια σχεδίασε ειδικό εξοπλισμό για τον εντοπισμό ισχυρών κυμάτων φωτός που φτάνουν στη γη από άλλα ηλιακά συστήματα.
Περισσότερα


 
ΖΩΗ ΣΤΟΝ ΑΡΗ; Κι όμως υπάρχει, λένε τώρα Ούγγροι επιστήμονες

Τρεις Ούγγροι επιστήμονες - οι βιολόγοι Tibor Ganti και Eors Szathmary και ο αστρονόμος Andras Horvath - υποστηρίζουν ότι εντόπισαν δείγματα ζωντανών οργανισμών στον Άρη, μετά από ανάλυση 60.000 φωτογραφιών, που πάρθηκαν από το διαστημικό όχημα Mars Global Surveyor.
Περισσότερα


 
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΖΩΗ ΣΤΟΝ ΑΡΗ; Δεν πειράζει, ο ΔΙΑΣ να είναι καλά

Το νερό είναι απαραίτητο για τη ζωή, και πολλοί επιστήμονες σκέφτονται ότι οι σεληνιακοί ωκεανοί του Δία, σκοτεινοί και παγωμένοι όπως φαίνονται να είναι, προσφέρουν μια καλύτερη πιθανότητα για εύρεση εξωγήινης ζωής απ' ότι στον Άρη.
Μπρρρρ……
Περισσότερα


 
Θεωρία της α-σχετικότητας

Τελικά, η σύγχρονοι Φυσικοί έχουν βάλει στόχο να μας τρελάνουν! Καμιά γνώση δεν μπορεί να θεωρηθεί σταθερή … Ακόμα και οι Νόμοι της Φύσης αλλάζουν καθώς το Σύμπαν μεγαλώνει ηλικιακά.
Περισσότερα


 
Δημοσκόπηση: Ένας στους τρεις πιστεύει στα φαντάσματα. Εμπρός, φαντάσματα. Οι υπόλοιποι… δύο πρέπει να πάρουν το μάθημά τους

Μέχρι σήμερα τα φαντάσματα υπάρχουν. Η Καθολική Εκκλησία ετοιμάζεται να εξορκίσει κάποιον από το παλιό σπίτι του Handel στο Λονδίνο. Σήμερα πολλές ταινίες και βιβλία με φαντάσματα έχουν πολύ μεγάλη δημοτικότητα(π.χ. η "έκτη αίσθηση") ενώ υπάρχουν πάνω από 650.000 ιστοσελίδες που ασχολούνται με το θέμα.
Περισσότερα


 
Μακάβριο. Ο Ισαάκ γλίτωσε από τον Αβραάμ αλλά όχι αυτός ο 20χρονος

Η ινδική αστυνομία υποψιάζεται πως κάποιος αυτοαποκαλούμενος "απεσταλμένος του Θεού" αποκεφάλισε το γιο του σε μια τρομερή απόκρυφη ιεροτελεστία.
Περισσότερα


 
Περιοδικό "ΑΝΕΞΗΓΗΤΟ" !! - Τεύχος Νοεμβρίου

Όπως κάθε μήνα και αυτό το τεύχος του Ανεξήγητου περιέχει πολλά και, κυρίως, ενδιαφέροντα άρθρα
Περιοδικό "ΑΝΕΞΗΓΗΤΟ" (ειδική συνεργασία)


 
Μήπως κουραστήκατε από τα πολλά νέα;
Είμαστε σίγουροι πως όχι! Εμείς πάντως σας έχουμε μία μικρή έκπληξη... Στα πλαίσια του συνεχούς εμπλουτισμού του ESOTERICA.gr ας παρακολουθήσουμε μαζί τις περιπέτειες του... DHARMA!

  Οκτώβριος 2001

 
  Δευτέρα 29 Οκτωβρίου
Το ESOTERICA.gr πάει... κινηματογράφο!!

Από σήμερα, μετά από προτροπές σας, εγκαινιάζουμε ένα καινούργιο τμήμα με θέμα τον Κινηματογράφο. Ταινίες με εσωτεριστικές, μεταφυσικές και φιλοσοφικές αναζητήσεις που αγαπήθηκαν, που συζητήθηκαν, που γοήτευσαν ή και.. ίσως απογοήτευσαν κάποιους.
Ταινίες που πέρασαν και βλέποντάς τις μας ενέπνευσαν και μας προβλημάτισαν και θα θέλαμε να συζητήσουμε για αυτές, να μάθουμε αν και οι άλλοι επηρεάστηκαν όπως εμείς.

** 13ο Πάτωμα, 6η Αίσθηση, Ο Μονομάχος, Το Κελί, Matrix, Θα σε βρω στον Παράδεισο, Truman Show,
Harry Potter, Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών **

Κινηματογράφος...

 

 
  Πέμπτη 25 Οκτωβρίου
2 Καινούργια άρθρα !!

Το Αλχημικό έργο σε Ανατολή και Δύση
ΑΡΘΡΟ… (κατηγορία: Απόκρυφες Επιστήμες)

Μενίρ, Κολοσσοί και Ζωντανά Αγάλματα
Πόσο στενή είναι η σχέση μεταξύ Χριστιανικής και Αιγυπτιακής θρησκείας;
ΑΡΘΡΟ
(κατηγορία: Η Εσωτερική Ιστορία της Ανθρωπότητας)

 

 
  Σάββατο 20 Οκτωβρίου
"ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ"

Σήμερα η παρουσίαση του βιβλίου "ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ" από τις Εκδόσεις "ΔΟΜΙΟΣ"
Νέες Εκδόσεις


 

 
  Τρίτη 16 Οκτωβρίου
Περιοδικό "ΑΝΕΞΗΓΗΤΟ" !! - Τεύχος Οκτωβρίου

Για όσους δεν έχουν ακόμη διαβάσει το "ΑΝΕΞΗΓΗΤΟ" αυτού του μήνα περιέχει αρκετά άρθρα ουσιαστικού εσωτερικού και μεταφυσικού ενδιαφέροντος. (Τα περιεχόμενα του τρέχοντος τεύχους αλλά και των προηγούμενων στις σελίδες του ESOTERICA.gr)
Περιοδικό "ΑΝΕΞΗΓΗΤΟ" (ειδική συνεργασία)


 

 
  Παρασκευή 12 Οκτωβρίου
Από σπουδαστής, σοφός σε 3 χρόνια με την μελέτη της Βεδικής Αστρολογίας

Να δούμε πότε θα ενταχθεί στο μάθημα επαγγελματικού προσανατολισμού, στα ελληνικά σχολεία, το επάγγελμα του Αστρολόγου. Πάντως στην Ινδία τα πράγματα έχουν προχωρήσει πολύ.
Περισσότερα

 
Αν ξεμείνατε από θεωρίες συνομωσίας…

Αν ξεμείνατε… από θεωρίες συνομωσίας… μετά την παραδοχή του Μπιν Λάντεν ότι αυτός ήταν υπεύθυνος για την επίθεση στο WTC τότε μην χάνετε χρόνο. Σας προτείνουμε τα κατάλληλα sites.
Περισσότερα

 
Φυσικό αέριο. Όχι μόνο πηγή ενέργειας αλλά και πηγή… μαντικής

Οι αρχαίες προφητείες που γίνονταν στους Δελφούς μπορεί να εμπνεύστηκαν από φυσικό αέριο.
Περισσότερα

 
Ευτυχώς ο Οκτώβριος είχε Παρασκευή και 12… Παρατρίχα…

Δείτε γιατί η "Παρασκευή και 13" είναι μια γρουσούζικη ημέρα.
Περισσότερα

 
Μαύρο φίδι που σε 'φαγε…

Στην Ινδία δες τι μπορείς να πάθεις αν δεν κάνεις την τελετουργία του κατευνασμού του Θεού - Φιδιού.
Περισσότερα

 

 
  Τρίτη 9 Οκτωβρίου
ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ 2000

Με χαρά μας φιλοξενούμε σήμερα μία παρουσίαση του πολύ ενδιαφέροντος βιβλίου του Μ. ΚΑΧΙΡ από τις Εκδόσεις "ΠΥΡΙΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ"

Νέες Εκδόσεις

 

 
  Δευτέρα 8 Οκτωβρίου
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΩΝ ΣΤΟ WTC
Δεν ξέρουμε σίγουρα αν ο Osama Bin Laden σχετίζεται με την επίθεση στο WTC αλλά σίγουρα έχει κάποια σχέση ο… Νοστράδαμος

Προέβλεψε την επίθεση ο Νοστράδαμος; Δείτε μια άποψη.
Περισσότερα

 
Και πάλι ο συνήθης ύποπτος Νοστράδαμος

Αλήθεια ή ψέμα. Μάλλον ψέμα, ισχυρίζεται ένα από τα έγκυρα sites στο θέμα των προφητειών.
Περισσότερα

 
Από παιδί κι από τρελό μαθαίνεις την αλήθεια

Δεν εμφανίστηκε ακόμη ο τρελός, εμφανίστηκε όμως το παιδί για να μας πει ότι προφήτεψες τον 3ο παγκόσμιο πόλεμο.
Περισσότερα

 
Κι όμως ένας μέντιουμ είχε προβλέψει ζωντανά στην τηλεόραση το γεγονός πριν … 3 μήνες

Η ψυχικός Valerie Clarke απ' το Lancashire της Αγγλίας, έκανε πριν τρεις μήνες μια ανατριχιαστική πρόβλεψη, για τη σφαγή στο Παγκόσμιο Κέντρου Εμπορίου (WTC), μέσω της εκπομπής του BBC "Kilroy Show".
Περισσότερα

 
Θρύλοι και μύθοι γύρω από την επίθεση στο WTC

Άνθρωποι που πέφτουν από τον 82ο όροφο και δεν παθαίνουν τίποτε, ο αριθμός 11, η μορφή του Σατανά κ.α. Θρύλοι που δημιουργήθηκαν γύρω από μια ιστορία.
Περισσότερα

 
Και μέσα σε όλα να πάλι και ο Σατανάς

Δεν ξέρουμε αν είναι Σατανική σύμπτωση όμως φαίνεται ότι ο Σατανάς αναζητάει την δημοσιότητα και εμφανίζεται σε όλα τα Μ.Μ.Ε. μέσα από τους καπνούς της έκρηξης.
Περισσότερα

 
Αλλού ψάχνουμε τον Σατανά κι από αλλού μας εμφανίζεται

Το "διάβασμα" της σκέψης ενός ανθρώπου από μακριά μέσω της τεχνολογίας του δορυφόρου φαίνεται εξωπραγματικό αλλά είναι αληθινό.
Περισσότερα

 
Γιατί έχουμε ανάγκη τις θεωρίες συνομωσίας;

Το BBC αναρωτιέται γιατί μετά από κάθε γεγονός ανακύπτουν συνεχώς θεωρίες συνομωσίας. Πολλοί αμφισβήτησαν αν πραγματικά οι Αμερικανοί προσγειώθηκαν στο φεγγάρι, άλλοι θεωρούν ότι JFK σκοτώθηκε από την CIA, ή ότι η πριγκίπισσα Diana δολοφονήθηκε κ.α.
Περισσότερα

 
Προφητείες από το βιβλίο "Η Κοιλάδα των Ρόδων"

Ένα ελάχιστα γνωστό βιβλίο "Η κοιλάδα των Ρόδων" μας μιλάει για το μέλλον μέσα από μια πολύ πρωτότυπη και μυστηριώδη εμπειρία του συγγραφέα του. Δείτε την σειρά των αλλαγών της ανθρωπότητας μέσα στα επόμενα δύο χιλιάδες χρόνια όπως την περιγράφει ο Πάουλ Ντίναχ.
ΑΡΘΡΟ

 
"Islamic Studies, Islam, Arabic, and Religion"

Αυτοί οι τρομοκράτες δεν ήταν Ισλαμιστές αλλά μαζικοί δολοφόνοι υποστηρίζει ένα έγκυρο site των Ισλαμιστών της Αμερικής. Δείτε πώς και γιατί καταδικάζουν τους τρομοκράτες.
http://www.arches.uga.edu/~godlas/home.html

 

 
  Τρίτη 2 Οκτωβρίου
Όι Εικόνες της ημέρας (Αρχείο)

Στο ESOTERICA.gr προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ένα αρχείο με ενδιαφέρουσες εικόνες που να λειτουργούν σαν έμπνευση και ακόμη σαν αντικείμενο μελέτης για τον Έλληνα αναζητητή.
Σήμερα μία εκπληκτική συλλογή με αλχημικές παραστάσεις των πλανητών !! Εμπρός λοιπόν, δείτε, μελετήστε και αποσυμβολίστε ...

Παραστάσεις των Πλανητών

 



 
  Αρχείο ΝΕΩΝ