Σεπτέμβριος 2003


 
  Κυριακή 28
Σεπτεμβρίου
ESOTERICA.gr Forums! - πάνω από 2100 θέματα Συζήτησης, 50800 μηνύματα, 2800 Μέλη !!

Τα Forums(ή Fora) του ESOTERICA.gr έχουν πάρει πραγματικά φωτιά! Διαβάστε και συμμετάσχετε στις μοναδικές(για την ευρύτητα των πληροφοριών τους και την ποιότητα που τις χαρακτηρίζει) για τα ελληνικά δεδομένα Συζητήσεις που διεξάγονται εκεί, όπως:

· Κάρμα & Μετενσάρκωση (σειρά γνώσης)
· ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ H ΠΡΟΣΕΥΧΗ ;
· αστρικη προβολη
·
TA 7 CHAKRAS
·
Οι Έλληνες ανακάλυψαν την Αμερική;
· Σχετικα με το 666...
· ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ & ΛΟΓΟΙ ΣΟΦΙΑΣ
·
ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΚΑΙ ΥΔΡΟΒΙΑ ΤΕΡΑΤΑ
· Η Φιλοσοφία στην πράξη.....
· "ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ".... Απο το Esoterica.gr στον Alpha
·
ΨΥΧΟΚΙΝΗΤΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ
·
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΘΕΩΡΙΑ ΚΟΥΦΙΑΣ ΓΗΣ
· ΠAPNHΘA: Tο Mαγικό Bουνό της Aττικής Γης
· ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΣ Ο...."ΝΑΖΩΡΑΙΟΣ";
· ΤΖΙΟΡΝΤΑΝΟ ΜΠΡΟΥΝΟ
·
Κιβωτός - ΜΥΘΟΣ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ;
· Βρυκόλακες στην Σαντορίνη !!!
· Συνειδητό Ονείρεμα
· REIKI -Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΙΑΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ
· ΝΕΩΤΕΡΕΣ ΕΞΩΓΗΙΝΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ;
· ΜΥΣΤΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ !!!

· Esotericoσταυρόλεξα

Forums

 
Εγγραφή στα NewsLetters του ESOTERICA.gr !

Και μην ξεχνάτε αυτήν τη δυνατότητα...
Εάν θέλετε να λαμβάνετε τα ενημερωτικά NewsLetters με τα σημαντικότερα νέα (και πολλές εκπλήξεις) του ESOTERICA.gr μπορείτε να εισάγετε την e-mail σας διεύθυνση στο αντίστοιχο πεδίο (...δεξιά, κάτω από τις Κατηγορίες Άρθρων)

 

 
  Πέμπτη 25
Σεπτεμβρίου
Εκδόσεις "ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ", Βιβλιοπαρουσίαση !

Φιλοξενούμε σήμερα ένα Βιβλίο του Συνεργάτη του ESOTERICA.gr και Συντονιστή των Ομάδων Συζήτησης, Βασίλη Χλέτσου, που μόλις κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις "ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ":

· Η ΧΑΜΕΝΗ ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ
Συγγραφέας: Βασίλης Χλέτσος


Τμήμα του βιβλίου υπάρχει σε μία πρώιμη μορφή Άρθρου (σε τρία Μέρη) στην Κατηγορία άρθρων μας "ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΣ".

O συγγραφέας θα βρίσκεται στην Έκθεση Βιβλίου στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου και συγκεκριμένα στο Περίπτερο των εκδόσεων Γεωργιάδη 136-137 αυτή την Κυριακή 28/9 και τις ώρες 20:00-22:00.

Εκδόσεις "ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ".

Διαβάστε περισσότερα για το παραπάνω (και πολλά ακόμη) βιβλίο!
Νέες Εκδόσεις ...

 
Συναίσθημα: "Η κινητήρια δύναμη της Ζωής"

Σήμερα, φιλοσοφία και επιστήμη επιδιώκουν μια σύγκλιση στην αναζήτηση γύρω απ’ τη Ζωή. Σ’ αυτό το πνεύμα έχει γραφτεί και το βιβλίο του νευρολόγου Antonio Damasio “Looking for Spinoza” («Αναζητώντας τον Σπινόζα»). Μέσα απ’ το έργο του, ο Damasio προσπαθεί να προσεγγίσει τις σκέψεις του Σπινόζα, που αφορούν αυτήν την συναισθηματική και γεμάτη πάθος για ζωή πλευρά της ανθρώπινης ψυχής, την οποία αρχίζει να αποκαλύπτει και η σύγχρονη Φυσιολογία και Νευρολογία.

Περισσότερα

 

 
  Δευτέρα 22
Σεπτεμβρίου
Η Παραψυχολογία κερδίζει έδαφος στα ευρωπαϊκά πανεπιστήμια

Ήδη εδώ και χρόνια, τα πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης στην Ολλανδία και το πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου στη Σκοτία, διαθέτουν έδρες Παραψυχολογίας. Πρόσφατα όμως ανακοινώθηκε και η ίδρυση έδρας Παραψυχολογίας στο πανεπιστήμιο της πόλης Lund της Σουηδίας, το οποίο είναι ένα από τα παλαιότερα της Σκανδιναβίας!

Μήπως αυτή η φαινομενική, κατά την γνώμη μας, ρήξη μεταξύ του Ορθολογικού και του Υπερβατικού, του Εμπειρικού και του Παράδοξου, της τεχνοκρατικής Επιστήμης και της Μεταφυσικής μεταλάσσεται σιγά-σιγά σε μία συνεργατική και εξελικτική σχέση; Αναγνωρίζουμε ότι υπάρχει παρά πολύς δρόμος ακόμα μπροστά, αλλά, ευτυχώς για όλους μας, τα πρώτα μονοπάτια έχουν ήδη ανοιχτεί από κάποιους...

Περισσότερα

 
"Γένεσις" ή Εξέλιξη; Θρησκεία ή Επιστήμη;

Μοιάζει να είναι πλέον ένα "αιώνιο" ερώτημα και μία παγιωμένη διαμάχη! Παρολαυτά το ζήτημα έχει και καινούργιες προεκτάσεις και... εξελίξεις:

Οι διάφορες επιθέσεις ενάντια στη Δαρβινική θεωρία της Εξέλιξης δεν προέρχονται τώρα από την εκκλησία, δηλαδή άμεσα από τους υποστηριχτές της Θεϊκής Δημιουργίας, αλλά από ομάδες που προβάλλουν μιά νέα θεωρία, η οποία αν και στην ουσία είναι «μιά καλή μεταμφίεση του βιβλικού δόγματος», ωστόσο παρουσιάζεται ως σύγχρονη υπόθεση.

Περισσότερα

 

 
  Τετάρτη 17
Σεπτεμβρίου
Περίεργα φαινόμενα (ή και πειράματα) στη Βουλγαρία

Ερωτηματικά και έντονες φήμες για απόκρυψη κάποιων παραφυσικών φαινομένων ή για «περίεργα» και μυστικά πειράματα που διεξάγει ο στρατός, κυκλοφορούν τις τελευταίες μέρες στη Βουλγαρία...

Περισσότερα

 
ESOTERICA.gr Forums! - πάνω από 2000 θέματα Συζήτησης, 47500 μηνύματα, 2500 Μέλη !!

Επισκεφθείτε τα Forums(ή Fora) του ESOTERICA.gr, διαβάστε και συμμετάσχετε στις μοναδικές για τα ελληνικά δεδομένα(και όχι μόνο) Συζητήσεις που διεξάγονται εκεί, όπως:

· αστρικη προβολη
· Μεταφυσική Σκέψη των Δυτικών και Γιόγκα
· ΠΟΙΟΣ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ;
·
TA 7 CHAKRAS
·
Ο Βουδισμός (σειρά γνώσης)
· Σχετικα με το 666...
· ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ & ΛΟΓΟΙ ΣΟΦΙΑΣ
·
ΟΛΥΜΠΙΟΙ ΘΕΟΙ : ΥΠΗΡΞΑΝ ;;;
· Η Φιλοσοφία στην πράξη.....
· ΘΕΑΣΗ Α.Τ.Ι.Α ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
·
ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ;
·
ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ
· Aleister Crowley
· ΙΝΔΟΥΙΣΜΟΣ
· ΤΖΙΟΡΝΤΑΝΟ ΜΠΡΟΥΝΟ
·
Κιβωτός - ΜΥΘΟΣ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ;
· Η ΚΑΤΑΡΑ ΤΟΥ ΤΟΥΤΑΓΧΑΜΩΝ
· Συνειδητό Ονείρεμα
· AΔΕΛΦΕΣ ΨΥΧΕΣ
· Το πραγματικο προσωπο του χριστου
· Τρίγωνο των Βερμούδων

· Esotericoσταυρόλεξα

Forums

 

 
  Τρίτη 16
Σεπτεμβρίου
Εκδόσεις "ΝΕΑ ΑΚΡΟΠΟΛΗ", 3 Βιβλία !

Τρεις ακόμη καινούργιες Βιβλιοπαρουσιάσεις από τις Εκδόσεις "ΝΕΑ ΑΚΡΟΠΟΛΗ":

· Η Μυστηριακή Αίγυπτος
Συγγραφέας: Fernard Shwartz


· Εισαγωγή στη Σοφία της Ανατολής
Συγγραφέας: Γεώργιος Α. Πλάνας


· Ο Εσωτερικός Δρόμος των Πολεμικών Τεχνών
Συγγραφέας: Michel Echenique



Εκδόσεις "ΝΕΑ ΑΚΡΟΠΟΛΗ".

Διαβάστε περισσότερα για το παραπάνω (και πολλά ακόμη) βιβλίο!
Νέες Εκδόσεις ...

 

 
  Παρασκευή 12
Σεπτεμβρίου
Ανακάλυψη Μεγαλιθικής κατασκευής αρχαιότερης του Stonehenge !

Μια νέα ανακάλυψη, μιας μεγαλιθικής κυκλικής κατασκευής, που οι αρχαιολόγοι υποθέτουν ότι μπορεί να είναι αρχαιότερη του Stonehenge, έρχεται να ρίξει φως στο αίνιγμα των μεγαλιθικών μνημείων ανά τον κόσμο... ή να περιπλέξει - ακόμη περισσότερο - τα πράγματα !

Περισσότερα

 
"Αιρετικοί" Επιστήμονες στο στόχαστρο του επιστημονικού κατεστημένου

Αν νομίζετε ότι μόνο ο πρόσφατος Μεσαίωνας έχει να επιδείξει φαινόμενα «κυνηγιού μαγισσών» τότε γελιέστε. Τον 19ο και τον 20ο αιώνα, είναι αρκετές οι περιπτώσεις επιστημόνων των οποίων οι απόψεις διώχθηκαν ή θεωρήθηκαν «αιρετικές». Αλλά, ακόμη και στις αρχές του 21ου αιώνα, το φαινόμενο, όπως φαίνεται, δεν έχει εξαλειφθεί...

Περισσότερα

 

 
  Τετάρτη 10
Σεπτεμβρίου
Γεώργιος Γκουρτζίεφ - Η Ανατομία ενός Μύθου

Ένα πολύ καλό και κατατοπιστικότατο άρθρο από τον φίλο του ESOTERICA, κο Άρη Ανθή για την μεγάλη αυτή μορφή του Εσωτερισμού, τον Γέωργιο Γκουρτζίεφ!

Γεώργιος Γκουρτζίεφ, ήταν από κάθε άποψη, ένας αξιοσημείωτος άνθρωπος, που όμως μέχρι σήμερα παραμένει ένα μυστήριο. Αν και με την παρουσία και το έργο του επηρέασε, και συνεχίζει μέχρι σήμερα, πενήντα ακριβώς χρόνια από το θάνατό του, να επηρεάζει ορισμένα από τα πιο φωτεινά μυαλά της παγκόσμιας διανόησης, της επιστήμης και της τέχνης, αλλά και πολλούς "ανώνυμους" καθημερινούς ανθρώπους, εντούτοις κανείς, ακόμη και οι πιο στενοί μαθητές του, δεν μπορεί να ισχυριστεί με βεβαιότητα πως "γνώρισε" τον Γκουρτζίεφ."

Ένα άρθρο από την Κατηγορία άρθρων μας,
"ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΣ"

Περισσότερα

"Φαντάσματα... στη δημοσιότητα"

Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά τέσσερα (!!!) φαντάσματα ισχυρίζεται ότι βρίσκονται στο σπίτι της, η κα Joyce Rouson. Και για του λόγου το αληθές επιδεικνύει μια φωτογραφία που – χωρίς η ίδια να το επιδιώκει – αποτύπωσε τους μυστηριώδεις συγκάτοικούς της...

Περισσότερα

 

 
  Κυριακή 7
Σεπτεμβρίου
Είχε δίκιο ο Αϊνστάιν για την αντιβαρύτητα;

Αν και ο ίδιος ο Einstein χαρακτήρισε τη θεωρία του για την αντιβαρύτητα ως ένα από τα μεγάλα λάθη του, για τον Roger Highfield, υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι η θεωρία του Einstein πιθανότατα ισχύει. Το σύμπαν έχει την τάση να διαστέλλεται και αυτό προϋποθέτει τη δράση μιας ξεχωριστής δύναμης με χαρακτηριστικά αντίθετα από αυτά της βαρύτητας!

Διαβάστε οπωσδήποτε την είδηση αυτή που περιλαμβάνει αρκετά ενδιαφέροντα - και νέα - στοιχεία για το Πληθωρισμικό Σύμπαν, την "Σκοτεινή Ενέργεια", την "Ενέργεια Χαμαιλέοντας" ή "Πεμπτουσία" και πολλά άλλα!

Περισσότερα

 
"Ανθρωποκούνελος" κατασκευάζεται από Κινέζους επιστήμονες!

Κινέζοι επιστήμονες χρησιμοποίησαν κλωνοποίηση για να δημιουργήσουν υβριδικά έμβρυα που περιέχουν ένα μίγμα του DNA από ανθρώπους και κουνέλια. Περισσότερα από 100 υβρίδια δημιουργήθηκαν με αυτήν τη διαδικασία!!

Μήπως η κατάσταση στον χώρο της γενετικής μηχανικής αρχίζει να θυμίζει τις εσωτερικές παραδόσεις για ανάλογα πειράματα από την εποχή της Ατλαντίδας, που συνέβαλλαν - μαζί με αρκετές άλλες αλαζονικές "παρεκτροπές" - στην καταστροφή εκείνου του μεγάλου Πολιτισμού;;

Περισσότερα

 

 
  Πέμπτη 4
Σεπτεμβρίου
!! Σεπτέμβριος 2003 - Περιοδικό ΑΝΕΞΗΓΗΤΟ !!

Το τεύχος Νο 181 του περιοδικού ΑΝΕΞΗΓΗΤΟ για τον Σεπτέμβριο του 2003 ήδη κυκλοφορεί! Η Θεματολογία του τεύχους για άλλη μία φορά είναι εντυπωσιακή, συμπεριλαμβάνοντας εμπεριστατωμένες μελέτες για παράξενα φαινόμενα όπως τις οντότητες που ονομάζονται από τους ερευνητές ως "Ιπτάμενοι Ράβδοι", τους Φασματικούς Σωσίες, αναφορά για τις ανακαλύψεις Πυραμίδων(!!) στην Ιταλία, παρουσιάσεις παραδοσιακών εσωτερικών δρόμων και θεραπευτικών συστημάτων ("Μικιό", "DAR'SHEM", "Αστροσαμανισμός") και πολλά ακόμη!

Ανεξήγητο (Ειδική Συνεργασία)

 
θεατρική Ομάδα ΡΟΔΑ - "Μάντης Αμφιάραος", Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου

Η θεατρική Ομάδα ΡΟΔΑ παρουσιάζει την παράσταση "Μάντης Αμφιάραος" σε σκηνοθεσία Μαρίας Περετζή. Η τελευταία παράσταση δίνεται αύριο Παρασκευή στο Θέατρο Ρεματιάς (Χαλάνδρι).

Από το δελτίου τύπου:
"Μάντης Αμφιάραος" είναι η νέα παραγωγή της θεατρικής ομάδας ΡΟΔΑ. Μετά το μέγα έπος της Ινδίας "Ραμαγιάνα", το πανάρχαιο μεσοποταμιακό "Έπος του Γκιλγκαμές" και την "Τρικυμία" του Σαίξπηρ, η ομάδα ΡΟΔΑ εμμένει στο ρεπερτόριο των μεγάλων επών και των υπερπαραγωγών, με μία παράσταση εμπνευσμένη από τους μύθους της Αρχαίας Ελλάδας."

Ώρα έναρξης: 9.00 μ.μ.
Για περισσότερες πληροφορίες:Τηλ.: 210-2719168, 693-7422456
info@rodatheater.gr
www.rodatheater.gr

 

 
  Δευτέρα 1
Σεπτεμβρίου
Εκδόσεις "ΝΕΑ ΑΚΡΟΠΟΛΗ": "ΤΑΤΒΑΣ"

Φιλοξενούμε σήμερα μία καινούργια Βιβλιοπαρουσίαση ενός ιδιαίτερα ενδιαφέροντος βιβλίου από τις Εκδόσεις "ΝΕΑ ΑΚΡΟΠΟΛΗ":

· ΤATΒΑΣ - Οι Δονήσεις του Αιθέρα
Συγγραφέας: Dr. KRUMM-HELLER



Εκδόσεις "ΝΕΑ ΑΚΡΟΠΟΛΗ".

Διαβάστε περισσότερα για το παραπάνω (και πολλά ακόμη) βιβλίο!
Νέες Εκδόσεις ...

 


 




 
  Αρχείο ΝΕΩΝ