Οι αθεϊστές αναζητούν το ρόλο τους, καθώς οι ΗΠΑ στρέφονται προς την πίστη

 

Μια απ' τις πρώτες αντιδράσεις των αμερικανών μετά το τρομοκρατικό χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου, ήταν να αναζητήσουν καταφύγιο στο Θεό.

Πολλοί μαζεύτηκαν στις εκκλησίες, αναζητώντας μια ανακούφιση και προσευχόμενοι ομαδικά για τα θύματα της επίθεσης, αλλά και για την Αμερική. Όλοι φαίνονταν ενωμένοι κάτω από μια θρησκευτική ενότητα … εκτός απ' τους αθεϊστές.

Άνθρωποι δηλ. που δεν δέχονται την ύπαρξη που Θεού ή άνθρωποι (που με ένα πνεύμα αγνωστικισμού) αρνούνται ότι μπορεί να γίνει γνωστή η ύπαρξή του.

Πολλοί στις ΗΠΑ τους χαρακτηρίζουν "ριζοσπάστες" για τις θέσεις τους αυτές. Αν και συμπάσχουν με το έθνος τους, φαίνονται να αποκλείονται από κάθε ομαδική εκδήλωση, Ακόμα κι ο πρόεδρος Bush κάνει συχνά αναφορές στο Θεό, στις ομιλίες του.

Χαρακτηριστικά η άθεη νοσοκόμα Gail Pepin, δηλώνει: "Νιώθω πολύ αποκλεισμένη. Υπάρχει μεγάλη ενότητα, αλλά όλη κάτω απ' το όνομα του Θεού. Κι όμως νιώθω τόσο δυνατά την κατάσταση όσο και οι υπόλοιποι."

Αλλά για αποκλεισμό μιλάει και ο Ron Barrier εκπρόσωπος τύπου της American Atheists Inc., τονίζοντας ότι οι αθεϊστές απλά δεν επιτρέπουν στον εαυτό τους να πέσουν σε μια συναισθηματική κατάσταση που αποδίδει τα πάντα σε υπερφυσικές αιτίες και αποτελέσματα.

Κατά τα άλλα προσφέρουν στην πατρίδα όσο και οι πιστοί αμερικανοί: μαζεύουν χρήματα για τα θύματα, προσφέρουν αίμα και διάφορες υπηρεσίες κ.ο.κ.

Εξάλλου υποστηρίζουν ότι μιλώντας συνεχώς οι αμερικάνοι πολιτικοί για το Θεό, συμβάλλουν στο να γίνει αποδεχτή η πολεμική σύγκρουση σαν θρησκευτικός πόλεμος ανάμεσα στον Χριστιανισμό και τους Μουσουλμάνους (άλλο που δεν θέλει ο Osama bin Laden).

Κάποιοι μάλιστα ανησυχούν επειδή οι παρούσες εξελίξεις κάνουν όλο και πιο δυσδιάκριτη τη διαχωριστική γραμμή εκκλησίας - πολιτείας.

Άλλοι πάλι (αθεϊστές) θεωρούν ότι δεν υπάρχει τέτοιο πρόβλημα. Θεωρούν ότι το πρόβλημα αυτό είναι του … Αφγανιστάν.

http://web.tallahasseedemocrat.com/content/tallahassee/2001/10/13/religion/1013.rel.atheists.htm

Προσθέστε: Σχόλια - Παρατηρήσεις - Δικές σας απόψεις,

στην διεύθυνση arthra@esoterica.gr

 

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ