Περίεργο Φαινόμενο θανάτου πουλιών στην Ινδία

 

Και ξαφνικά στο χωριό Jatinga της επαρχίας Assam στη Β.Δ. Ινδία, τα πουλιά άρχισαν να αυτοκτονούν.

Το λυπηρό και μυστηριώδες αυτό φαινόμενο έχει αφήσει άφωνους τους ειδικούς, που μελετούν το φαινόμενο. Κάθε βράδυ οι χωρικοί στήνουν καρτέρι με φακούς και φωτιές περιμένοντας τα πουλιά. Ξαφνικά διάφορα είδη πουλιών εμφανίζονται απ' το πουθενά και κατευθύνονται αμέσως προς το φως, για να πιάσουν και να τα σκοτώσουν οι χωρικοί με σφεντόνες και άλλα όπλα.

Τα πουλιά - κατά ένα περίεργο τρόπο - δεν αποφεύγουν τα φώτα. Έτσι καθημερινά θανατώνονται μέχρι και 500 με 600 πουλιά, από περίπου 50 διαφορετικά είδη πουλιών. Και σύμφωνα με το θρύλο, το φαινόμενο επαναλαμβάνεται απ' τα τέλη του 19ου αιώνα, από Αύγουστο μέχρι και Οκτώβριο.

Οι τότε κάτοικοι του χωριού, μέλη της φυλής Zemi Naga, πιστεύοντας ότι πρόκειται για δαίμονες που πέφτουν απ' τον ουρανό, εγκατέλειψαν το χωριό, στο οποίο εγκαταστάθηκε το 1905 η φυλή Jaintias.

Οι ειδικοί θεωρούν ότι δεν πρόκειται για ομαδική αυτοκτονία, αλλά για ομαδικό αποπροσανατολισμό των πουλιών, που πλησιάζουν τελικά απελπισμένα το χωριό για να ζητήσουν καταφύγιο. Το συνεχιζόμενο φαινόμενο έχει ανησυχήσει και τους ντόπιους, που φοβούνται πλέον για την εξαφάνιση κάποιων ειδών πουλιών.

http://www.100megsfree4.com/farshores/n01bird.htm

 

Προσθέστε: Σχόλια - Παρατηρήσεις - Δικές σας απόψεις,

στην διεύθυνση arthra@esoterica.gr

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ