Ο Μάγος David Copperfield προβλέπει τους αριθμούς του λαχείου στη Γερμανία

 

Ο David Copperfield είναι ίσως ο πιο γνωστός μάγος της εποχής μας.

Πολλά και απίστευτα τα κατορθώματά του: το ότι κόπηκε στη μέση, ότι κατάφερε να πετάξει καθώς και η εξαφάνιση ενός βαγονιού τρένου.

Το τελευταίο του κατόρθωμα ήταν να προβλέψει σωστά τους 6 αριθμούς του γερμανικού λαχείου της κλήρωσης της 13ης Οκτωβρίου του 2001. Ο Copperfield είχε κάνει την πρόβλεψη από τον προηγούμενο Φεβρουάριο και το χαρτί που είχε γράψει τους 6 αριθμούς σφραγίστηκε παρουσία συμβολαιογράφου σε ένα κουτί που φυλασσόταν 24 ώρες το 24ωρο.

Το κουτί ανοίχτηκε σε τηλεοπτικό σόου μία ώρα μετά την κλήρωση. Την ίδια στιγμή όμως ο Robert Rau, ένας γερμανός δημόσιος υπάλληλος που έχει ασχοληθεί και έχει γράψει βιβλίο για τους τρόπους και τα τρικ που οι μάγοι, όπως ο Copperfield, χρησιμοποιούν για να παραπλανούν το κοινό, προσπαθούσε να ξεσκεπάσει τις μεθόδους του μάγου και να αποδείξει ότι κάθε άλλο παρά για πρόβλεψη επρόκειτο.

Ισχυρίζεται λοιπόν ότι, καθώς είχαν χαμηλώσει τα φώτα, κάποιος συνεργός του μάγου, άνοιξε το κουτί από κάτω, πάνω στη βάση που βρισκόταν και τοποθέτησε το χαρτί με τους σωστούς αριθμούς - οι οποίοι βέβαια δεν είχαν καμία σχέση με αυτούς που ο μάγος είχε "προβλέψει".

Αντίθετα ο Copperfield, ισχυρίζεται ότι η μέθοδός του δουλεύει, αλλά μόνον όταν η πρόβλεψη κρατιέται μυστική. Γι' αυτό και κάθε φορά που προσπάθησε να την δώσει σε κάποιο φίλο του, απέτυχε.

http://www.100megsfree4.com/farshores/pmagic.htm

 

Προσθέστε: Σχόλια - Παρατηρήσεις - Δικές σας απόψεις,

στην διεύθυνση arthra@esoterica.gr

 

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ