ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

 

Ένα 15% του πληθυσμού των Η.Π.Α., σύμφωνα με πρόσφατες δημοσκοπήσεις, πιστεύει πως ήρθε το τέλος του κόσμου.

Από τις 11 Σεπτεμβρίου φαίνεται πως τρεις από τους τέσσερις καβαλάρηδες της Αποκάλυψης εμφανίζονται στον ορίζοντα: Πόλεμος, Θάνατος και Λιμός.

Μόνο ο Λοιμός μας έλειπε. Όμως τώρα με τον πανικό του άνθρακα μάλλον συμπληρώθηκε το καρέ. Σύμφωνα με αυτά τα χαρακτηριστικά από το βιβλικό έργο της Αποκάλυψης, άλλος ένας καβαλάρης αναμένεται - πολλοί πιστεύουν πως πρόκειται για τον Θεό ή τον Ιησού - με στέμμα και ρομφαία, πάνω σε ένα άσπρο άλογο, έτοιμος να κατακτήσει τον κόσμο.

Πολλοί πιστεύουν πως αυτές οι μέρες αντιπροσωπεύουν την οργή και την εκδίκηση του Θεού, πως πρόκειται για το τέλος του κόσμου. Λένε πως ο Θεός καταδικάζει ένα έθνος που βγήκε από τον ορθό δρόμο.

Τώρα ανακάλυψαν πως η Αμερική είναι ένα έθνος που επιτρέπει τις εκτρώσεις, που παράγει και εξάγει πορνογραφικό υλικό και προωθεί τη βία μέσα από τα Μ.Μ.Ε. Πιστεύουν πως ο Θεός χρησιμοποιεί τον Osama bin Laden, ώστε να προκαλέσει την προσοχή των ανθρώπων.

Στην ίδια γραμμή βρίσκονται και οι Jerry B. Jenkins και Tim LaHaye, συγγραφείς της σειράς βιβλίων "Left Behind", σειράς βασισμένης στην Αποκάλυψη. Έχουν πουλήσει 45 εκατομμύρια αντίτυπα από τα οκτώ βιβλία της σειράς και ξεκίνησαν την πρώτη έκδοση του ένατου βιβλίου τους από τα 2,8 εκατομμύρια αντίτυπα, το οποίο κυκλοφορεί από τις 30 Οκτωβρίου.

Η θεμελίωση στη σύγχρονη εποχή προφητικών ερμηνειών, ιδιαίτερα στον γυναικείο πληθυσμό που είναι γνωστή σαν ντεσπενσατιοναλισμός, αποδεικνύεται με την ίδρυση του κράτους του Ισραήλ το 1948.

Πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν πως ο Ιησούς το προείπε στην Καινή Διαθήκη και πολλοί υπολογίζουν την επιστροφή του Ιησού από το1948, όταν εμφανίστηκε το σύγχρονο κράτος του Ισραήλ. Αυτό προκαλεί τις καταστροφές σε παγκόσμια κλίμακα όπως και την τρομοκρατική επίθεση στη Νέα Υόρκη και την Ουάσινγκτον.

http://www.startribune.com/stories/614/768013.html

 

Προσθέστε: Σχόλια - Παρατηρήσεις - Δικές σας απόψεις,

στην διεύθυνση arthra@esoterica.gr

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ