Φόβοι για το Απόκρυφο ωθούν τους παιχνιδοπώλες να αναθεματίζουν τα παιχνίδια του Harry Potter

 

Οι μεγαλύτεροι βρετανικοί οίκοι ανακόπτουν τις προμήθειες των παιχνιδιών της ταινίας του Harry Potter, επειδή οι χριστιανικές τους πεποιθήσεις τους κάνουν να αγωνιούν μήπως τα παιδιά στραφούν προς τον αποκρυφισμό.

Στην περίπτωση του Gary Grant και της συζύγου του Catherine, που διατηρούν μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες, υπολογίζεται πως η ζημιά, για την περίοδο των Χριστουγέννων, θα είναι πάνω από μισό εκατομμύριο στερλίνες.

Ο ίδιος λέει πως δεν θέλει, σαν γονέας που είναι, τα παιδιά να στραφούν στον ασκητισμό και τον αποκρυφισμό.

Ένας διευθυντής σχολείου, ο Tony Whatmough υποστηρίζει πως τα βιβλία του Harry Potter προβάλλουν μια σωστή ηθική για τα παιδιά και δεν είναι θυμωμένος με τη στάση του κ. Grant απέναντι στην ταινία.

Λέει πως αν και υπάρχουν κίνδυνοι στον αποκρυφισμό, τέτοιοι κίνδυνοι υπάρχουν και σε όλα τα υπόλοιπα πεδία της ηθικής και του τρόπου ζωής και σκέψης. Δεν πιστεύει πως η μαγεία είναι ένα πρόβλημα αφού τα παιδιά είναι ικανά να ξεχωρίσουν το πραγματικό από το φανταστικό.

Η ταινία του πρώτου βιβλίου αυτής της σειράς του εφήβου μάγου, του Harry Potter και της Φιλοσοφικής Λίθου, θα προβάλλεται τον Νοέμβριο.

Μια σειρά από επιτραπέζια παιχνίδια, φιγούρες δράσης και ηλεκτρονικά παιχνίδια πρόκειται να την ακολουθήσουν.

http://www.portal.telegraph.co.uk/news/main.jhtml?xml=/news/2001/09/24/npott24.x ml&sSheet=/news/2001/09/24/ixhomef.html

Προσθέστε: Σχόλια - Παρατηρήσεις - Δικές σας απόψεις,

στην διεύθυνση arthra@esoterica.gr

 

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ