Οι Νόμοι της Φύσης μεταβάλλονται καθώς το Σύμπαν ενηλικιώνεται.

 

 

Τελικά, η σύγχρονοι Φυσικοί έχουν βάλει στόχο να μας τρελάνουν! Καμιά γνώση δεν μπορεί να θεωρηθεί σταθερή … Ακόμα και οι Νόμοι της Φύσης αλλάζουν καθώς το Σύμπαν μεγαλώνει ηλικιακά.

Αυτό ισχυρίζεται μια διεθνή ομάδα ερευνητών από Η.Π.Α., Βρετανία και Αυστραλία , με επικεφαλής τον αστροφυσικό John Webb του Πανεπιστημίου New South Wales.

Οι επιστήμονες βασίστηκαν σε παρατηρήσεις του φωτός ενός κβάζαρ (αντικείμενα που παράγουν 10 τρισεκατομμύρια φορές περισσότερη ενέργεια απ' τον ήλιο μας, ανά δευτερόλεπτο), που βρίσκεται σε απόσταση 14 δις ετών φωτός απ' τη Γη. Εντοπίστηκαν λοιπόν περίεργες διαφορές στο φάσμα του κβάζαρ, καθώς το φως του περνούσε μέσα από ένα νέφος αστρικής ύλης και στο φάσμα του όπως το λάμβαναν αργότερα στη Γη (δίχως την παρεμβολή του νέφους).

Το συμπέρασμα των παρατηρήσεων ήταν ότι … η ταχύτητα του φωτός είχε ίσως αλλάξει, απ' τη στιγμή που έφυγε απ' το νέφος με προορισμό τη Γη. Αν συμβαίνει αυτό που ισχυρίζεται η ομάδα, τότε οι επιπτώσεις είναι τεράστιες.

Φανταστείτε ότι, η ταχύτητα του φωτός δεν θα είναι πια σταθερή στην τιμή που όρισε ο Einstein, αλλά και άλλες σταθερές και νόμοι που διατυπώθηκαν τους πρόσφατους αιώνες, δεν θα έχουν μόνιμη ισχύ. Η ομάδα του Webb μέτρησε την γνωστή ως "σταθερά λεπτής υφής" (a), μια έννοια που περιλαμβάνει τρεις ποσότητες: το φορτίο του ηλεκτρονίου (e), τη σταθερά του Πλανκ (h) και την - ως τώρα αποδεκτή - ταχύτητα του φωτός (c).

Βρέθηκε λοιπόν μια μικρή διαφορά μεταξύ του φάσματος στο κβάζαρ και του φάσματος στο εργαστήριο, κάτι που σημαίνει ότι, κάποιο στοιχείο που συμμετέχει στον υπολογισμό της σταθεράς αυτής είχε μεταβληθεί. Αν και θα μπορούσε να είχε μεταβληθεί οποιαδήποτε απ' τις τρεις ποσότητες που συνθέτουν την σταθερά, ο Webb δηλώνει ότι υπάρχουν θεωρητικοί λόγοι για να προτιμηθεί μια μεταβολή στην ταχύτητα του φωτός.

Τα ευρήματα των επιστημόνων, τα οποία θα δημοσιευτούν σε ένα μήνα περίπου, δεν αποδεικνύουν την ύπαρξη άλλων διαστάσεων (όπως π.χ. υποστηρίζει η θεωρία των υπερχορδών), που υποτίθεται ότι είναι υποατομικές και ίσως καθορίζουν τις δυνάμεις της φύσης - βαρύτητα, ηλεκτρομαγνητική ασθενή και ισχυρή πυρηνική.

Παρ' όλα αυτά ο Webb δηλώνει ότι, θεωρίες που υποστηρίζουν ότι κάθε αλλαγή στο μέγεθος αυτών των μικροσκοπικών διαστάσεων (πιθανόν λόγω της διαστολής του σύμπαντος), θα μπορούσαν να εξηγήσουν τις παρατηρήσεις του κβάζαρ. Αν τελικά οι μετρήσεις τους αποδειχθούν σωστές, τότε θα έχουμε μια νέα επανάσταση στη Φυσική, η οποία θα πρέπει να επανεξετάσει απ' την αρχή τις θεμελιώδεις τις αρχές.

http://dailynews.yahoo.com/h/nm/20010816/sc/science_laws_dc_1.html

 

Προσθέστε: Σχόλια - Παρατηρήσεις - Δικές σας απόψεις,

στην διεύθυνση arthra@esoterica.gr

 

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ