Ούγγροι υποστηρίζουν ότι βρήκαν ίχνη ζωής στον Άρη.

 

 

Τρεις Ούγγροι επιστήμονες - οι βιολόγοι Tibor Ganti και Eors Szathmary και ο αστρονόμος Andras Horvath - υποστηρίζουν ότι εντόπισαν δείγματα ζωντανών οργανισμών στον Άρη, μετά από ανάλυση 60.000 φωτογραφιών, που πάρθηκαν από το διαστημικό όχημα Mars Global Surveyor.

Στις φωτογραφίες διακρίνονται χιλιάδες σκοτεινές κηλίδες σε χιονοσκέπαστους κρατήρες του Νότιου Πόλου του Άρη, παρόμοιες με οργανισμούς που έχουν βρεθεί στο Νότιο Πόλο της Γης. Σύμφωνα με τις δηλώσεις των επιστημόνων, οι οργανισμοί διατηρούνται κάτω από στρώματα πάγου κατά τη διάρκεια του χειμώνα του Άρη (όταν η θερμοκρασία φτάνει τους - 328ο F).

Το καλοκαίρι όμως, όταν η θερμοκρασία μόλις ξεπερνάει το μηδέν, οι πάγοι λιώνουν. Μετά το λιώσιμο των πάγων δημιουργούνται σκοτεινές κηλίδες διαμέτρου από 30 πόδια μέχρι πολλές εκατοντάδες γιάρδες. Οι οργανισμοί αυτοί μπορούν επίσης να λιώσουν τον πάγο, απορροφώντας ενέργεια απ' τον Ήλιο δημιουργώντας έτσι συνθήκες ζωής.

Η Agustin Chicarro, ηγετικό στέλεχος του προγράμματος Mars Express, του European Space Agency (ESA), που σχεδιάζει να εκτοξεύσει στον Άρη ένα διαστημικό όχημα το 2003, επισκέφτηκε πρόσφατα την Ουγγαρία για να δει από κοντά τα ευρήματα της ομάδας.

Όλοι μαζί προσπαθούν να καθορίσουν τον τρόπο της ουγγρικής συμμετοχής σ' αυτή την αποστολή στον Άρη, ώστε να ερευνηθούν περαιτέρω απαραίτητα στοιχεία.

Αν οι υποψίες των επιστημόνων αποδειχτούν αληθινές, θα πρόκειται για τους πρώτους ζωντανούς οργανισμούς που ανακαλύπτονται σε άλλον πλανήτη.

http://dailynews.yahoo.com/h/nm/20010907/sc/science_mars_hungary_dc_1.html

 

Προσθέστε: Σχόλια - Παρατηρήσεις - Δικές σας απόψεις,

στην διεύθυνση arthra@esoterica.gr

 

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ