Μηχανή "Ανάγνωσης Σκέψης"
σε βοήθεια ασθενών

 

Μια μηχανή ανάγνωσης της σκέψης επεξεργάζεται μια ομάδα 40 ερευνητών Πανεπιστημίου στη Victoria του Καναδά.

Η συσκευή, που λέγεται CyberLink, είναι σε θέση να συλλαμβάνει και να επεξεργάζεται τα εγκεφαλικά σήματα των ανθρώπων που δεν μπορούν να μιλήσουν, ώστε να μπορούν να επικοινωνούν με τους ανθρώπους τους.

Μοιάζει με μια κορδέλα στο κεφάλι, η οποία αποτελείται από μια διάταξη ηλεκτροδίων ευαίσθητων στα εγκεφαλικά σήματα. Τα πειράματα που έχουν γίνει μέχρι τώρα δείχνουν πως ο άνθρωπος μπορεί να διαμορφώνει τα εγκεφαλικά του σήματα ανάλογα με τις σκέψεις που κάνει.

Για να στείλει ένα μήνυμα ο πάσχων, μεταβάλλει τις συχνότητες του εγκεφάλου του για κάποιο συγκεκριμένο χαρακτήρα του αλφαβήτου και σχηματίζει λέξεις, κάτι που μοιάζει πολύ με τον κώδικα Morse.

Τα σήματα μπορούν να διοχετευθούν σε έναν υπολογιστή συνδεμένο με το CyberLink. Οι ερευνητές ελπίζουν πως μια συσκευή σύνθεσης ήχου θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να μεταφράζει τα μηνύματα σε ανθρώπινη φωνή.

Στην ερευνητική ομάδα συμμετέχουν ηλεκτρολόγοι μηχανολόγοι, φυσιολόγοι, ψυχολόγοι, μηχανικοί και νευροεπιστήμονες.

Η συσκευή προς την οποία προσανατολίζονται, σχεδιάζεται και για χρήση των πιλότων της αμερικανικής αεροπορίας, οι οποίοι εκτελούν πολλαπλές λειτουργίες κατά τις πτήσεις!

http://www.100megsfree4.com/farshores/nmind.htm

 

Προσθέστε: Σχόλια - Παρατηρήσεις - Δικές σας απόψεις,

στην διεύθυνση arthra@esoterica.gr

 

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ