Επιστήμονες υποστηρίζουν πως η κλωνοποίηση των ανθρώπων σχετίζεται με την πίστη στα UFO

 

 

Πίσω από ένα σχέδιο πιστής αντιγραφής ανθρώπων, υποβόσκει μια πίστη στην επιστημονική φαντασία που στηρίζεται στα UFO και υπόσχεται αιώνια ζωή μέσω της κλωνοποίησης.

Η Brigitte Boisselier είναι ένας από τους τρεις επιστήμονες που ξάφνιασαν την Εθνική Ακαδημία Επιστημών τον περασμένο Αύγουστο, προβλέποντας πως μια ανθρώπινη οντότητα πολύ σύντομα θα μπορεί να αντιγραφεί γενετικά. Εκτός από καθηγήτρια στη χημεία, η Boisselier είναι και μέλος μιας κίνησης (Raelians), η οποία υποστηρίζει πως οι άνθρωποι δημιουργήθηκαν από εξωγήινες οντότητες, τους λεγόμενους Ελωχίμ.

Είναι κάτοχος διδακτορικού στη φυσικοχημεία από το πανεπιστήμιο του Dijon της Γαλλίας και έχει ένα άλλο διδακτορικό στην αναλυτική χημεία από το πανεπιστήμιο του Houston. Οι Raelians διδάσκουν πως η κλωνοποίηση μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν φυσικός τρόπος νίκης πάνω στον θάνατο. Αφού ένα ανθρώπινο σώμα μπορεί ν' αναπαραχθεί, πιστεύουν πως η συνείδηση του πραγματικού προσώπου μπορεί να μεταφερθεί στο νέο σώμα.

Οι Raelians μας ξενίζουν με την ασυνήθιστη πίστη τους στην πρόοδο. Γι' αυτό θέλουν να έχουν περισσότερες και ορθότερες πληροφορίες, λέει ένα μέλος τους. Επίσης υποστηρίζεται πως έχουν δημιουργήσει μια όμορφη φιλοσοφία που προσφέρει πλήρη ευτυχία. Έχουν περίπου 55.000 μέλη σε 84 χώρες. Δεν έχουν εκκλησίες ή γραφεία. Συναντούνται σε σπίτια μελών ή νοικιασμένες αίθουσες. Διδάσκουν πως η πίστη τους δεν βρίσκεται στα κτήρια αλλά μέσα στους ανθρώπους. Η ομάδα τους αποτελείται από τους τελευταίους επιζώντες από μια ντουζίνα πιστών των UFO, σύμφωνα με τον J. Gordon Melton από τη Santa Barbara, έναν σπεσιαλίστα σε νέες θρησκευτικές κινήσεις.

Η έξαρσή τους ήταν στην αρχή της New Age γύρω στα 1980. Είναι πάντα αφοσιωμένοι γύρω από ένα πρόσωπο. Στην περίπτωση των Raelians, το πρόσωπο αυτό ήταν ο Claude Vorilhon, γνωστός σαν "Ο Προφήτης" στους οπαδούς του. Ο Vorilhon λέει πως δέχτηκε επίσκεψη δύο φορές στα 1970 από όντα ψηλά ως 4 πόδια, με λαδί δέρμα, μακριά μαύρα μαλλιά και αμυγδαλωτά μάτια. Ισχυρίζεται πως οι "Δημιουργοί", όπως τους αποκαλεί, δημιούργησαν την ανθρώπινη γραμμή στα εργαστήριά τους και ότι έχουν κρατήσει την επαφή με αγγελιοφόρους τους όπως τον Βούδα, τον Μωυσή, τον Ιησού και τον Μωάμεθ.

Η ιστορία ακούγεται σαν ανάμιξη από δημοφιλή επιστημονικά παραμύθια όπως το φιλμ του Steven Spielberg "Close Encounters". Και η Βίβλος μπορεί να μοιάζει με επιστημονική φαντασία επίσης. Είναι η καταγραφή της ένωσης ανάμεσα σε πολύ σημαντικούς ανθρώπους και πολύ ειδικούς ανθρώπους.

Από το 1997 που κλωνοποιήθηκε ένα πρόβατο, οι Raelians οργανώθηκαν σε μια εταιρεία στις Μπαχάμες για να ολοκληρώσουν τις δικές τους έρευνες για την κλωνοποίηση, αλλά η κυβέρνηση των νησιών ακύρωσαν την άδεια. Η Boisselier λέει πως υπάρχει ένα νέο εργαστήριο σε μυστική τοποθεσία στις Η.Π.Α., πίσω από μια εταιρεία που λέγεται Clonaid.

Μερικοί επιστήμονες εξέφρασαν αμφιβολίες για το ότι η κλωνοποίηση μπορεί να πετύχει απόλυτα σε ανθρώπινα όντα. Άλλοι ανησυχούν για τις συνέπειες σφαλμάτων και παραλείψεων που μπορεί να συμβούν σ' αυτή την προσπάθεια. Ο Allan Colman, ένας απ' αυτούς που βοήθησαν στην κλωνοποίηση της Dolly στα μέσα της δεκαετίας του '90, πιστεύει πως θ' αποτύχει. Ένα από τα προβλήματα που προκύπτουν από τη μυστικότητα με την οποία διεξάγονται οι έρευνες είναι ότι δεν γίνονται δημοσιεύσεις για τα λάθη και τις αποτυχίες, κι έτσι κάθε εργαστήριο δεν ξέρει τι έχει συμβεί ήδη στα υπόλοιπα.

Οι Raelians είναι ασαφείς πάνω στο πώς μπορεί η συνείδηση να μεταφερθεί από το ένα σώμα στο άλλο. Ο Newman λέει πως η εργασία θα γίνει σε τρεις φάσεις: πρώτα η κλωνοποίηση του σώματος, μετά η επιτάχυνση του ρυθμού ανάπτυξης ώστε να παραχθεί ένα πλήρες σώμα σύντομα και, τέλος, γίνεται η μεταφορά της συνειδητότητας στον κλώνο.

Το κόστος στην Clonaid δεν είναι χαμηλό. Πρόκειται για 200.000 δολάρια για ένα απλό κλωνοποιημένο σώμα αλλά το τίμημα συνηθίζεται να μην πληρώνεται μέχρι η εργασία να πετύχει, σύμφωνα με το επίσημο site της εταιρείας. Επίσης, τα ανθρώπινα ωάρια κοστίζουν 5.000 δολάρια.

Μια ακόμα προτεινόμενη υπηρεσία είναι η Insuraclone, μια τράπεζα από κελιά γι' αυτούς που επιθυμούν να κλωνοποιηθούν σε περίπτωση θανάτου. Αυτή η υπηρεσία τιμάται στα 50.000 δολάρια.

Τέλος, η εταιρεία διαθέτει ένα σχέδιο για κατοικίδια που το ονομάζει Clonapet. Εκτός από το πρόγραμμα κλωνοποίησης, οι Raelians συντηρούν ποικίλες εκδηλώσεις όπως την 6η Αυγούστου, την ημέρα της Χιροσίμα. Σταθεροί πυρήνες τους υπάρχουν σε γαλλόφωνες περιοχές όπως στο Κεμπέκ, στη Γουαδελούπη, στη Μαρτινίκα, στη Γκαμπόν, στα Ενωμένα Νησιά και τη Γαλλική Πολυνησία.

http://www.sun-sentinel.com/news/local/southflorida/sfl-809rael.story?coll=sfla-home-headlines

 

Προσθέστε: Σχόλια - Παρατηρήσεις - Δικές σας απόψεις,

στην διεύθυνση arthra@esoterica.gr

 

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ