Η SETI έχει αρχίσει να ψάχνει για οπτικά σήματα από εξωγήινους.

 

 

Οι επιστήμονες προκειμένου να κάθονται και να ακούνε διάφορες ιστορίες για τη διάνοια των εξωγήινων, άρχισαν να ψάχνουν. Μια ομάδα αστρονόμων στην Καλιφόρνια σχεδίασε ειδικό εξοπλισμό για τον εντοπισμό ισχυρών κυμάτων φωτός που φτάνουν στη γη από άλλα ηλιακά συστήματα.

"Αυτή είναι ίσως η πιο λεπτή οπτική SETI(search for extraterrestrial intelligence, Αναζήτηση Εξωγήινης Διάνοιας) που έγινε ποτέ" είπε ο Frank Drake διευθυντής του Ινστιτούτου SETI. "Ψάχνουμε για σύντομους αλλά πολύ ισχυρούς παλμούς φωτός από άλλα πλανητικά συστήματα και όχι τον οξύ ήχο ενός πομπού ραδιοφώνου".

Ο Drake άρχισε τη σύγχρονη αναζήτηση εξωγήινης διάνοιας το 1960 ξεκινώντας με την ασύρματη SETI, που χρησιμοποιεί μεγάλες κεραίες και εκατομμύρια αποδέκτες που αναλύουν τον ουρανό για κοντινά σήματα. Οι επιστήμονες είχαν δοκιμάσει μια οπτική SETI, αλλά το αποτέλεσμα ήταν ότι είχαν συνεχώς λάθος συναγερμούς από muon showers και από τη ραδιενεργή αλλοίωση. Περίμεναν το νέο σύστημα έτσι ώστε να σταματήσουν οι συνεχείς λάθος συναγερμοί, και να φτάσουν στο επίπεδο το πολύ ενός λάθους συναγερμού το χρόνο.

Η ομάδα εφοδιάστηκε με το τηλεσκόπιο Nickel των 40 ιντσών στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια με τρεις αγωγούς φωτοπολλαπλασιαστών και λογισμικό έτσι ώστε η εγκατάσταση να λειτουργεί αυτόνομα. Μέχρι στιγμής οι αστρονόμοι έχουν εξετάσει εκατοντάδες ηλιακά συστήματα και κάποια αστρικά συμπλέγματα. Σχεδιάζουν να συνεχίσουν την έρευνα τους σε εβδομαδιαία βάση για τον επόμενο χρόνο.

http://www.sciam.com/news/072501/3.html

 

Προσθέστε: Σχόλια - Παρατηρήσεις - Δικές σας απόψεις,

στην διεύθυνση arthra@esoterica.gr

 

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ