Χειρόγραφο του 17ου αιώνα με περιγραφή εξωγήινης επίσκεψης!!!

Γράφτηκε πριν από 350 χρόνια (!), αλλά κυκλοφόρησε μόλις αυτές τις μέρες, καθώς για όλο αυτό το διάστημα είχε εξαφανιστεί. Πρόκειται για το συγγραφικό έργο του χριστιανού μυστικιστή Thomas Traherne, με γενικό τίτλο «Το Βασίλειο του Θεού». Την ανακάλυψη των χειρογράφων του «Βασιλείου του Θεού» έκανε μάλλον τυχαία ένας βοηθός καθηγητή του Πανεπιστημίου του Cambridge, το 1997.

Συγκεκριμένα σε βιβλίο θα κυκλοφορήσει ένα απ’ τα 42 κεφάλαια του βιβλίου με τίτλο «Ο ξένος από τον Ουρανό».

Στο κεφάλαιο αυτό ο Traherne περιγράφει την επίσκεψη ενός ανθρώπου από το διάστημα στη Γη, ο οποίος μάλιστα απορεί και θαυμάζει τις ατέλειωτες ομορφιές αυτού του «μικρού άστρου» που αποκαλεί «φωλιά των αγγέλων». Ο θαυμασμός του «ξένου» μοιάζει πολύ - θα μπορούσε να πει κανείς - με την πρώτη εντύπωση των αστροναυτών που πάτησαν το πόδι τους στη Σελήνη το 1969.

Ο Traherne ήταν ένας κληρικός του 17ου αιώνα, που αν και πέθανε σε μικρή ηλικία – 38 ετών – άφησε πίσω του ένα πλούσιο συγγραφικό έργο, γεμάτο γλαφυρότητα στις περιγραφές της Πλάσης, τόσο ώστε να οδηγεί τον αναγνώστη σε μια - θρησκευτική - έκσταση.

Δυστυχώς τα έργα του είχαν εξαφανιστεί και άρχισαν να βρίσκονται κομμάτι – κομμάτι. Για παράδειγμα το «Αιώνες Διαλογισμού» (“Centuries of Meditation”) βρέθηκε το 1896 σ’ ένα καλάθι ευκαιριών (!) ενός βιβλιοπωλείου ενώ άλλα εντοπίστηκαν αργότερα στην … Ουάσινγκτον (!)


http://www.guardian.co.uk/uk_news/story/0,3604,812103,00.html

 

Προσθέστε: Σχόλια - Παρατηρήσεις - Δικές σας απόψεις,

στην διεύθυνση arthra@esoterica.gr

 

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ