Πολλαπλά σύμπαντα για όλα τα... γούστα !

Πόσες φορές δεν έχουμε σκεφτεί πώς θα ήταν ο κόσμος ή η ζωή μας, αν ένα συμβάν (μικρό ή μεγάλο, σημαντικό ή ασήμαντο) δεν είχε την έκβαση που είχε, αλλά είχε μια διαφορετική εξέλιξη;

«Αν δεν είχε συμβεί έτσι, τώρα θα ήμουν …»
«Αν τα πράγματα είχαν πάει καλά, τότε σήμερα θα είχα …»
«Αν δεν είχα πατήσει εκείνο το καρφί, τώρα θα βρισκόμουν …».

Γενικά, αν δεν είστε ικανοποιημένοι απ’ την εξέλιξη κάποιων γεγονότων ή αν απορείτε πώς θα ήταν ο κόσμος αν είχε κερδιθεί ή χαθεί η «τάδε» μάχη, ίσως να έχετε τη δυνατότητα να βλέπατε και την εξέλιξη που θα είχαν τα γεγονότα, αν είχε συμβεί κάτι άλλο απ’ αυτό που συνέβη. Πώς; Δεν ξέρουμε! Όμως πάντα θα υπάρχει η πιθανότητα να γνωρίσετε και την άλλη πλευρά της ιστορίας, αν έχει κάποια δόση αλήθειας η θεωρία των «Πολλαπλών Συμπάντων» που πραγματεύονται κάποιοι σύγχρονοι θεωρητικοί φυσικοί.

Η θεωρία αυτή βασίζεται σε διάφορες (και ανεξάρτητες μεταξύ τους) πρόσφατες ανακαλύψεις στην Αστρονομία, την Κοσμολογία και τη Φυσική. Ανακαλύψεις που αφήνουν ανοικτή την πιθανότητα ύπαρξης κι άλλων Συμπάντων, παράλληλων με το δικό μας!

Απλά κάποιοι προχωράνε ακόμα πιο πολύ αυτές τις ιδέες, μιλώντας για σύμπαντα παράλληλα με το δικό μας, σαν άλλες «πραγματικότητες» παράλληλες της δικής μας, όπου όμως τα γεγονότα εξελίσσονται λίγο διαφορετικά απ’ ό,τι στην πραγματικότητα του δικού μας σύμπαντος. Θα μπορούσε π.χ. να υπάρχει μια «ιδανική Γη», ένας «παράδεισος» σ’ ένα άλλο σύμπαν, όπου οι άνθρωποι δεν θα βίωναν τον πόνο, τη φτώχια, τη δυστυχία κι όλα τα δεινά που υποφέρει η ανθρωπότητα … σ’ αυτή τη Γη!

Για κάποιους θεωρητικούς επιστήμονες, αυτή η πιθανότητα δεν είναι καθόλου «σχήμα λόγου» ή επιστημονική φαντασία. Για παράδειγμα ο κοσμολόγος Max Tegmark έχει φτάσει να μιλάει για αντίγραφα των εαυτών μας που ζουν σ’ ένα «παράλληλο» με τον δικό μας γαλαξία, του οποίου μάλιστα την απόσταση ο κ. Tegmark έχει υπολογίσει στο περίπου!

Η θεωρία του Tegmark βασίζεται στην θεώρηση της Κβαντικής Φυσικής ότι, μια «πραγματικότητα» διαιρείται σε δύο δυνατές «πραγματικότητες» κάθε φορά που ένα γεγονός της αρχικής «πραγματικότητας» μπορεί – βάσει πιθανοτήτων – να έχει δύο δυνατές εκβάσεις. Από κάθε μια απ’ τις δευτερεύουσες «πραγματικότητες» θα μπορούσαν να προκύψουν άλλες εναλλακτικές «πραγματικότητες» κ.ο.κ.

Έτσι μπορούν να υπάρχουν ταυτόχρονα (!) πολλά σύμπαντα («πραγματικότητες»), όπου θα εξελίσσονται όλες οι πραγματικές εκβάσεις, όλων των δυνατών περιπτώσεων εξέλιξης της ζωής !!! Μ’ άλλα λόγια κάθε στιγμή επιλέγουμε (ή οι συνθήκες επιλέγουν για εμάς) σε ποιο απ’ τα δυνατά σύμπαντα θα ζούμε !!!

Αν και πολλοί φυσικοί αντιτίθενται στην θεωρία των πολλαπλών συμπάντων, δεν θα ήταν γοητευτική αυτή η θεώρηση των συμπάντων … για όλα τα γούστα;

http://www.zwire.com/site/news.cfm?newsid=10411977
&BRD=1281&PAG=461&dept_id=7559&rfi=6

Δείτε κι άλλες συναρπαστικές ειδήσεις και έρευνες από τον χώρο του Ανεξήγητου, του Εσωτερισμού και της Μεταφυσικής

Στείλτε τα δικά σας σχόλια και παρατηρήσεις στο arthra@esoterica.gr

 

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ