Φαντάσματα: Έρευνα για να αποδειχτεί ότι δεν... υπάρχουν

Τελικά υπάρχουν ή δεν υπάρχουν φαντάσματα; Αυτή η ερώτηση θα έκανε κάποιους να γελάσουν, είτε επειδή θεωρούν την ύπαρξη των φαντασμάτων κάτι το απόλυτα φυσιολογικό και συνηθισμένο, είτε επειδή θεωρούν ότι πρόκειται για φαντασιώσεις αλαφροΐσκιωτων. Σ’ αυτή την κατηγορία φαίνεται να ανήκουν κάποιοι ερευνητές στην Αγγλία, που διεξάγουν πειράματα για να αποδείξουν ότι φαντάσματα δεν υπάρχουν !

Φανταστείτε να αποδειχθεί κάτι τέτοιο! Πολλές θρησκείες και συστήματα σκέψης θα κατέρρεαν ή θα έπρεπε να αναθεωρήσουν την άποψή τους για τον κόσμο του αόρατου. Επιπλέον οι κυνηγοί φαντασμάτων θα έμεναν … άνεργοι!

Η όλη προσπάθεια ανήκει στην εταιρία Parascience («Παρα-επιστήμη), η οποία ασχολείται με τη μελέτη παραφυσικών φαινομένων. Η εταιρία αποφάσισε λοιπόν να διεξάγει την πιο εκτεταμένη και εμπεριστατωμένη έρευνα για φαντάσματα με σκοπό να διαπιστώσει αν η ύπαρξή αποτελεί γεγονός ή … μυθεύματα. Η έρευνα προσπαθεί να εξακριβώσει, γιατί κάποιοι άνθρωποι είναι πιο επιρρεπείς στη θέαση φαντασμάτων ενώ άλλοι όχι, αλλά και γιατί αρέσει στα φαντάσματα να μαζεύονται σε κάποιο μέρος.

Κοινή πεποίθηση των μελών της ομάδας είναι ότι, πολλές εμπειρίες εμφάνισης φαντασμάτων δεν είναι παρά αποτέλεσμα της επίδρασης στον άνθρωπο ηλεκτρομαγνητικών πεδίων μεγάλης έντασης. Η πεποίθηση αυτή προκύπτει και από πειραματικά δεδομένα που προέκυψαν από εργαστηριακά πειράματα που διεξήγαγε ο καθηγητής Michael Persinger του πανεπιστημίου Laurentian του Οντάριο, αλλά και από επιτόπου ερευνητικές διαπιστώσεις άλλων μελών της ομάδας.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση μιας αγροτικής οικογένειας, που κάλεσε την ομάδα της εταιρίας Parascience να ερευνήσει το στοιχειωμένο σπίτι τους στην περιοχή Cheshire. Οι ερευνητές κατάφεραν να εντοπίσουν πίσω από κάποιες υδρορροές, δύο παμπάλαια και ξεφτισμένα ηλεκτρικά καλώδια, που σύμφωνα με την άποψή τους δημιουργούσαν ένα αρκετά ισχυρό ηλεκτρομαγνητικό πεδίο, ικανό να κάνει τους κατοίκους του σπιτιού να «βλέπουν φαντάσματα»!

Φυσικά, η ομάδα έρευνας της Parascience συνεχίζει τα πειράματα για να έχει πιο ακριβή αποτελέσματα. Πρόσφατα μάλιστα ξεκίνησε για λογαριασμό του τηλεοπτικού καναλιού “Living TV” άλλο ένα πείραμα ανίχνευσης φαντασμάτων στο κάστρο at Fyvie στην περιοχή Aberdeenshire, το οποίο θεωρείται ένα από τα πιο στοιχειωμένα κτίρια της Μεγ. Βρετανίας. Τα μέλη της ομάδας κατάφεραν να εντοπίσουν την εστία των παραφυσικών φαινομένων σε ένα δωμάτιο που είχαν στοιβαχτεί έπιπλα. Φαίνεται ότι εκεί έβρισκαν τα φαντάσματα την ησυχία τους !!!

Σκοπός όμως της ομάδας όμως δεν είναι να εντοπίσει κάποιο φάντασμα, αλλά να εντοπίσει την αιτία των παραφυσικών συμβάντων, αποδεικνύοντας έτσι την μη-ύπαρξη φαντασμάτων.

Φαντάσματα τρέμετε !!! Σύντομα μπορεί να … ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΤΕ !!!

http://icliverpool.icnetwork.co.uk/0100news/0100regionalnews
/tm_objectid=14487725&method=full&siteid=50061&headline
=how-a-bit-of-dodgy-wiring-ghosts-don-t-exist-name_page.html

Μετάφραση - Απόδοση - Σχολιασμός: Esoterica.gr

Δείτε κι άλλες συναρπαστικές ειδήσεις και έρευνες από τον χώρο του Ανεξήγητου, του Εσωτερισμού και της Μεταφυσικής

Στείλτε τα δικά σας σχόλια και παρατηρήσεις στο arthra@esoterica.gr

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ