Ο Παγκόσμιος Ιστός (WWW) κατέχει την πραγματική ιστορία πίσω από κάθε συγκάλυψη

 

Αν είστε λάτρης των υποθέσεων συνωμοσιών ή υποθέσεων που έχουν για κάποιο λόγο συγκαλυφθεί ή πλαστογραφηθεί στην σύγχρονη ιστορία, το WWW είναι το πλέον κατάλληλο μέσο για την πληροφόρησή σας.

Πράγματι, ο Παγκόσμιος Ιστός έχει εξελιχθεί σε μια απέραντη αποθήκη τέτοιων υποθέσεων, καλύπτοντας μια τεράστια γκάμα: από συγκαλύψεις εμφάνισης UFO μέχρι και σενάρια για τη δολοφονία του J.F, Kennedy. Παρακάτω, παραθέτουμε μια σειρά "ιντερνετικών τόπων" με σχετικό περιεχόμενο:

α) Το Smoking Gun (www.thesmokinggun.com), το οποίο περιέχει επίσημα κυβερνητικά έγγραφα και πρακτικά δικών, κυρίως απ' τις Η.Π.Α. Αν και δεν είναι κατεξοχήν site συνωμοσιών, παρέχει βοηθητικό υλικό για τους λάτρεις του είδους (απ' το πιστοποιητικό θανάτου του βομβιστή της Οκλαχόμα Timothy McVeigh μέχρι έγγραφα του διαζυγίου του Tom Cruise και της Nicole Kidman.

β) Το Real History Archives (www.webcom.com/lpease/index2.html). Περιέχει πληροφορίες για ένα μεγάλο φάσμα γεγονότων, όπως η συντριβή της πτήσης 800 της TWA, το σύνδρομο του Πολέμου του Κόλπου, τις δολοφονίες του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ και του Μάλκολμ Χ, τη βομβιστική επίθεση της Οκλαχόμα, κ.λπ.

γ) Κατεξοχήν συνωμοτικό site το Conspiracy-net.com (www.conspiracy-net.com) περιέχει πολλές υποθέσεις συγκαλύψεις UFO, ενώ διαθέτει και ειδική σελίδα με τη "Συνωμοσία της Εβδομάδας".

δ) Πολλά sites ασχολούνται με σενάρια για τη δολοφονία του J.F. Kennedy. Ένα απ' τα πιο σημαντικά είναι το The Kennedy (mcadams.posc.mu.edu/home.htm) στο οποίο τίθονται "καυτά" ερωτήματα, όπως: γιατί δεν εκτέθηκε η σορός του Kennedy ή γιατί άλλαξε η πορεία της αυτοκινητοπομπής του JFK λίγο πριν τον μοιραίο πυροβολισμό.

ε) Το Lincoln Assassination theories (home.att.net/~rjnorton/Lincoln74.html) παραθέτει πιθανές θεωρίες για μια παλιότερη δολοφονία: αυτή του Αβραάμ Λίνκολν. Ανάμεσά τους κι αυτή που παρουσιάζει τη δολοφονία του Αμερικανού προέδρου, σαν Ομοσπονδιακό σχέδιο, πίσω απ' το οποίο βρίσκονταν η Καθολική Εκκλησία.

στ) Ένας πιο πρόσφατος θάνατος, αυτός της πριγκίπισσας Νταϊάνα παρουσιάζεται από πληθώρα sites, όπως το Lodonnet (www.lodonnet.co.uk/ln/talk/news/features_diana_memorial.html). Η επίσημη εκδοχή του αυτοκινητιστικού δυστυχήματος στο Παρίσι, το 1998, εμπλουτίζεται με πολλά σενάρια συνωμοσίας. Το πιο δημοφιλές θέλει πίσω απ' το "ατύχημα" να βρίσκεται η βασιλική οικογένεια και η Βρετανική Υπηρεσία Πληροφοριών, ενώ άλλες φήμες θέλουν την ίδια τη Νταϊάνα να σκηνοθετεί το θάνατό μιας σωσίας της, για να γλυτώσει απ' τους παπαράτσι και τους κατασκόπους της βασιλικής οικογένειας.

ζ) Σκηνοθετημένη όμως ήταν και η "δήθεν" προσεδάφιση του διαστημοπλοίου "Απόλλων" στη Σελήνη, το 1969. Έτσι υποστηρίζει το site Apollo Hoax (www.apollo-hoax.co.uk) παραθέτοντας γνώμες ειδικών και μια σειρά "σκηνοθετημένων" φωτογραφιών. Λάτρες των συνωμοσιών ... σπεύσατε.

 

http://www.thestar.com/NASApp/cs/ContentServer?GXHC_gx_session_id_
=ed99c258a651c982&pagename=thestar/Layout/Article_Type1&c=Article&cid=995974075842&
call_page=TS_News&call_pageid=968332188492&call_pagepath=News/News

 

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ