Σατανικό πρόσωπο εμφανίζεται στιγμιαία
στη φωτογραφία των Δίδυμων Πύργων

 

 

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ -- Η πρώτη απ' τις παρακάτω φωτογραφίες, που δείχνει πυκνά σύννεφα καπνού να βγαίνουν απ' το Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου (ΠΚΕ), μετά την τρομοκρατική επίθεση της περασμένης Τρίτης, προκάλεσε την περιέργεια πολλών αναγνωστών των εφημερίδων, οι οποίοι αναρωτήθηκαν αν είχε παραποιηθεί με κάποιο τρόπο ώστε να εμφανίζεται μια "εικόνα του Σατανά" ανάμεσα στους σχηματισμούς καπνού.

Πολλοί διέκριναν "καθαρά" δύο μάτια, μία μύτη, ένα στόμα καθώς και κέρατα ανάμεσα στους καπνούς, δημιουργώντας έτσι την εικόνα ενός σατανικού προσώπου. Πολλοί λοιπόν τηλεφώνησαν υποστηρίζοντας ότι βλέπουν το πρόσωπο του Σατανά. Άλλοι πάλι έβλεπαν ανάμεσα στους καπνούς τον Θεό.

Όμως το Associated Press, μέσω του αντιπροέδρου του Vin Alabiso, αρνήθηκε κάθε επέμβαση με οποιοδήποτε τρόπο στην φωτογραφία, δηλώνοντας ότι απλά ο καπνός σε συνδυασμό με το φωτισμό και τις σκιές δημιούργησε μια εικόνα την οποία ερμήνευσαν οι αναγνώστες με ποικίλους τρόπους.

 

 

Πάντως και ο I.J. Kranats, θεωρεί φυσιολογικό το φαινόμενο σχηματίζονται ασυνήθιστες εικόνες σε σύννεφα, καθώς και στους σχηματισμούς καπνού από ερείπια - αλλού πυκνά και αλλού λεπτότερα - όταν αυτά αναμειγνύονται με άκαυστα θραύσματα μιας έκρηξης, σε συνδυασμό με τα ρεύματα αέρα.

 

 

http://www.100megsfree4.com/farshores/psatim.htm

 

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ