Ο Big Brother στο Διάστημα!!!

 

Φαίνεται ότι τα reality show τύπου “Big Brother” έχουν μείνει πολύ πίσω στην Ελλάδα! Τουλάχιστον ως προς τα δώρα που προσφέρουν στους διαγωνιζόμενους. Επειδή στη Ρωσία το τηλεοπτικό κανάλι TV1 ετοιμάζει ένα σόου - διαγωνισμό επιβίωσης, ο νικητής του οποίου θα κερδίσει ούτε λίγο, ούτε πολύ … ταξίδι στο διάστημα.

Το TV1πρόκειται να κλείσει σχετική συμφωνία με το Ρωσικό Πρακτορείο Αεροπλοΐας και Διαστήματος “Rosaviakosmos”, αξίας 20.000.000 δολαρίων. Στην συμφωνία που αναμένεται να υπογραφεί γύρω στον Δεκέμβριο, θα συμμετάσχουν και άλλοι φορείς, όπως το Κέντρο Εκπαίδευσης Κοσμοναυτών “Gagarin” και το Ιατρικό-Βιολογικό Ερευνητικό Ινστιτούτο.

Βέβαια, στο σόου δεν θα συμμετέχει όποιος κι όποιος! Οι υποψήφιοι θα περνάνε αυστηρά ιατρικά τεστ καθώς και αθλητικές και άλλου τύπου δοκιμασίες. Τελικά θα επιλεγούν δύο, οι οποίοι θα εκπαιδευτούν στο Κέντρο Εκπαίδευσης Κοσμοναυτών “Gagarin”. Απ’ αυτούς μόνο ο ένας θα πετάξει στο διάστημα με ένα τριθέσιο διαστημικό όχημα τύπου Soyuz, ενώ ο δεύτερος θα ανήκει σε ένα αναπληρωματικό πλήρωμα.

Την παραγωγή του «διαστημικού» reality show φαίνεται να έχει αναλάβει ο αμερικανός παραγωγός Mark Burnett, ο οποίος ήταν παραγωγός και μιας ανάλογης σειράς του CBS με τον τίτλο "Survivor", το οποίο σημειώνει μεγάλη επιτυχία στις Η.Π.Α.

Ο Burnett έχει προσπαθήσει και στο παρελθόν να «αθλοθετήσει» ένα … διαστημικό τρόπαιο. Συγκεκριμένα, επρόκειτο για ένα ταξίδι στο διαστημικό σταθμό Mir. Το σχέδιό του όμως απέτυχε, αφού οι Ρώσοι έβγαλαν τον Mir απ’ την τροχιά του, ολοκληρώνοντας κάπως πρόωρα την αποστολή του, εξαιτίας οικονομικών προβλημάτων.

Αυτή τη φορά όμως το ρωσικό κανάλι TV1 αναμένει το σχέδιο να πετύχει και ο νικητής να πετάξει στο διάστημα τον Οκτώβριο του 2003 … Ίδωμεν …

http://www.space.com/news/russia_contest_021009.html

 

Προσθέστε: Σχόλια - Παρατηρήσεις - Δικές σας απόψεις,

στην διεύθυνση arthra@esoterica.gr

 

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ