ΑΓΡΟΓΛΥΦΙΚΑ: Μια άλλη θεωρία εξωγήινης προέλευσης ή απλά... υπερβολές;

 

Στο άλυτο μυστήριο των αγρογλυφικών ("crop circles") που έχουν εμφανιστεί απ' τα τέλη της δεκαετίας του 1970 και συνεχίζουν να εμφανίζονται κυρίως στην Αγγλία, έχουν δοθεί πολλές εξηγήσεις. Ανάμεσά τους δεν λείπουν κι αυτές που τα θέλουν να σχετίζονται με εξωγήινους, θεωρώντας τα σαν "μηνύματα" ενός άλλου νοήμονος πολιτισμού.

Τώρα μια ομάδα ερευνητών στην Αγγλία, προσπαθεί να αποδείξει την εξωγήινη προέλευση αυτών των σχηματισμών, βασισμένη στα δεδομένα έρευνας της αμερικανής γεολόγου Diane Conrad. Η Conrad εξέτασε δείγματα εδάφους από ένα αγρογλυφικό που βρέθηκε κοντά στο σπίτι της στη Utah και διαπίστωσε ότι η σύσταση του εδάφους είχε αλλοιωθεί.

Συγκεκριμένα διαπίστωσε ότι ο βαθμός κρυστάλλωσης του εδάφους είχε αυξηθεί, κάτι που σημαίνει ότι οι κρύσταλλοι του εδάφους βρίσκονταν σε αυξημένη τάξη. Τόσο αυξημένη τάξη παρατηρείται μόνο σε ιζηματογενή πετρώματα που έχουν εκτεθεί για εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια στη θερμότητα του πυρήνα της Γης και σε πιέσεις τόνων άλλων πετρωμάτων.

Τα δεδομένα αυτά, κάνουν την ομάδα των άγγλων ερευνητών, με αρχηγό την Nancy Talbott, να πιστεύει ότι κάποια νέα ενεργειακή πηγή σχετίζεται με την εμφάνιση των αγρογλυφικών. Κάποια πηγή ενέργειας που δεν προέρχεται από τον γήινο πολιτισμό. Έτσι αναπτύσσεται ... άλλη μια θεωρία για την προέλευση των αγρογλυφικών!

Παρόλα αυτά ... τι γίνεται με τους ... γήινους, που καυχιούνται δημόσια ότι έχουν κατασκευάσει αγροφλυφικά;Επειδή υπάρχουν και τέτοιοι! Μάλιστα στην Αγγλία, οι κατασκευαστές αυτοί έχουν συστήσει σύλλογο και διαθέτουν ιστοσελίδα για την προβολή τους, στην οποία μάλιστα δεν παραλείπουν να δώσουν οδηγίες για την κατασκευή τους.

Επιπλέον οι ιστορίες και οι διάφορες θεωρίες για αγρογλυφικούς σχηματισμούς ενισχύονται από δημοσιογράφους που βιάζονται να προβάλλουν μια είδηση, άσχετα από το πόσο αληθινή μπορεί να είναι, απλά για να ... πουλήσουν! Έτσι πολλά ρεπορτάζ καταλήγουν με φράσεις όπως: "το ζήτημα ερευνάται", "περιμένουμε τα εργαστηριακά αποτελέσματα" κτλ., αφήνοντας έτσι το μυστήριο στη μέση και ... την ακροαματικότητα σε υψηλά επίπεδα.

Για παράδειγμα ο συνεργάτης της Talbott, Dr. Levengood, αναπτύσσει τη θεωρία ότι τα φυτά που μαραίνονται για τη δημιουργία ενός σχηματισμού, αφυδατώνονται από μέσα προς τα έξω, με την εφαρμογή μιας ενέργειας όμοιας με των μικροκυμάτων.

Μάλιστα η ομάδα της Talbott έχει δεχθεί και χρηματοδοτήσεις για τις έρευνές της. Βέβαια τα αποτελέσματα που παίρνει απ' τις εργαστηριακές έρευνες δεν είναι πάντα ευνοϊκά. Για παράδειγμα, ο καθηγητής Reynolds, ειδικός στην ανάλυση των πετρωμάτων με ακτινοβολία, απάντησε ότι η ενέργεια που θα προκαλούσε την κρυσταλλοποίηση αυτή του εδάφους θα έπρεπε να είναι τόσο ιχσυρή ώστε θα αποτέφρωνε τα φυτά.

Όλα αυτά συμβαίνουν ενώ πληθαίνουν οι φωνές αυτών που υποστηρίζουν ότι η κατασκευή των αγρογλυφικών είναι απλά μια απάτη.

Άσχετα πάντως αν είναι απάτη ή όχι, σίγουρα η ερμηνεία τους συχνά περιέχει μεγάλη δόση υπερβολής και "φαντασίας".

http://www.heraldsun.news.com.au/common/story_page/0,5478,5181281%255E401,00.html

 

Προσθέστε: Σχόλια - Παρατηρήσεις - Δικές σας απόψεις,

στην διεύθυνση arthra@esoterica.gr

 

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ