Το μουλάρι - θαύμα του Μαρόκο

 

 

Ένα μουλάρι γέννησε αρσενικό πουλάρι σε μια κωμόπολη του Μαρόκο. Μπορεί να θεωρηθεί ότι δεν είναι κάτι τόσο σημαντικό αλλά, παρόλα αυτά αποτελεί ένα μεγάλο επιστημονικό θαύμα αφού το μουλάρι προέρχεται από διασταύρωση αλόγου με γάιδαρο, και είναι στείρο, εκτός βέβαια από αυτή την ιδιάζουσα περίπτωση.

Μέχρι στιγμής, από το 1527, υπήρξαν 60 παρόμοιες καταστάσεις σε όλο τον κόσμο. Τα τελευταία χρόνια υπάρχουν καταγεγραμμένες δύο ακόμη περιπτώσεις , μία στην Κίνα το 1988 και άλλη μία στο Μαρόκο το 1984.

Η 14-χρονη μητέρα γέννησε στις 28 Αυγούστου, σε μια αγροτική περιοχή, στην επαρχία Oulmes, 80 χιλιόμετρα νότια της αρχαίας πόλης FEZ. Η φάρμα στην οποία γέννησε βρίσκεται στους πρόποδες των βουνών Atlas.
Πολλοί άνθρωποι επισκέφθηκαν αυτή και το πουλάρι της, πολλοί από τους οποίους ταξίδεψαν πολλές ώρες για να αποδώσουν φόρο τιμής στη γέννηση θαύμα καθώς και για να φέρουν δώρα.

Η ιδιοκτήτρια δεν γνώριζε ότι το μουλάρι ήταν έγκυος, και βρέθηκε μπροστά σε μεγάλη έκπληξη.

Ο Δρ. Kay, ο οποίος εξέτασε τη μητέρα και το παιδί, ανέφερε ότι το άλογο έχει 64 χρωμοσώματα και ο γάιδαρος 62, οπότε αν διασταυρωθούν προκύπτει το μουλάρι που έχει 63 χρωμοσώματα. Τα 63 δεν μπορούν να διαιρεθούν σε δύο ίσα ζευγάρια χρωμοσωμάτων και γι' αυτό τα μουλάρια δεν μπορούν να γεννήσουν.

Το νεογέννητο πουλάρι πάντως έχει κάτι από γάιδαρο, κάτι από μουλάρι και κάτι από άλογο, αν και δε μοιάζει σε κανένα ιδιαίτερα.

http://news.bbc.co.uk/2/hi/science/nature/2290491.stm

Προσθέστε: Σχόλια - Παρατηρήσεις - Δικές σας απόψεις,

στην διεύθυνση arthra@esoterica.gr

 

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ