Όλα λύνονται με υπολογιστές και χωροχρονικές... "σκουληκότρυπες"


Η τεχνολογία των υπολογιστών προχωράει με τρομερά γρήγορα άλματα τις τελευταίες δεκαετίες. Δείτε όμως πώς μπορεί να τρέξει ακόμα περισσότερο όταν συνδυάζεται με τη σύγχρονη θεωρητική Φυσική και τη Θεωρία της Σχετικότητας.

Προς το παρόν , βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο η ανάπτυξη "κβαντικών υπολογιστών", οι οποίοι βασίζονται στις ιδιότητες των υποατομικών σωματιδίων. Σε θεωρητικό επίπεδο, οι κβαντικοί υπολογιστές θα μπορούν να λειτουργούν με τρομερά μεγάλες ταχύτητες σε σχέση με τους κλασικούς υπολογιστές. Για παράδειγμα θα μπορούν να σπάσουν κώδικες μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, ενώ ένας κλασικός υπόλογιστής θα χρειάζονταν κάποια ... χρόνια!

Ο φυσικός Todd Brun του πανεπιστημίου του Princeton, προσπάθησε να διευρύνει ακόμα περισσότερο το πλαίσιο λειτουργίας των υπολογιστών, βασιζόμενος στις χωροχρονικές καμπύλες που η σύγχρονη Φυσική αποκαλεί "κλειστές χωροχρονικές καμπύλες", όπως αυτές προκύπτουν σαν συνέπεια των "σκουληκότρυπων" ("wormholes"), των οποίων η ύπαρξη προβλέπεται θεωρητικά από την εξέλιξη της Θεωρίας της Σχετικότητας του Einstein.

Για το λόγο αυτό, ο Burn ανέπτυξε ένα πρόγραμμα υπολογιστή που εκμεταλλεύεται ακριβώς την ύπαρξη των "σκουληκότρυπων" !!! Αρχικά το πρόγραμμα ελέγχει μια "σκουληκότρυπα" και ΑΝ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙ ΟΤΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ Ο ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ ΘΑ ΕΛΥΝΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ΤΟΤΕ ... ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΣΕ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΣΩΜΑΤΙΑ ... ΠΙΣΩ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ ΜΕΣΩ ΤΗΣ "ΣΚΟΥΛΗΚΟΤΡΥΠΑΣ" !!!

Αν καταλάβατε καλά εδώ έχουμε άλλο ένα λογικό παράδοξο απ' αυτά που αντιμετωπίζει η κοινή ανθρώπινη λογική όταν έχει μπροστά της τις συνέπειες της εφαρμογής της σχετικότητας του Χωρόχρονου.

Ο Brun αναφέρει σαν παράδειγμα ανταλλαγής πληροφοριών μέσα στο χρόνο, την περίπτωση ενός ερευνητή που λαμβάνει από το μέλλον, από τον μελλοντικό του εαυτό, τη λύση για ένα πρόβλημα. Καθώς αυτός γερνάει μπορεί ξανά να στείλει πίσω στο χρόνο τα δεδομένα για τη λύση του προβλήματος στον νεότερο εαυτό του !!! Η απλή λογική "σπάει" σ' έναν τέτοιο "φαύλο κύκλο" που θυμίζει λίγο την ταινία "Ο Εξολοθρευτής". Παρόλα αυτά ο Burn υποστηρίζει ότι κάτι τέτοιο δεν παραβαίνει τη λογική, απλά ... τον μέσο όρο της".

Μια τέτοια τεχνολογία θα βοηθούσε κατά τον Burn στη λύση προβλημάτων που ακόμα και οι πιο γρήγοροι υπολογιστές θα χρειάζονταν τόσο χρόνο για να επιλύσουν, όσο η ηλικία του Σύμπαντος και ακόμα πιο πολύ !!! Έτσι τίποτα δεν θα είναι άλυτο για τους υπολογιστές, και ούτε για τον άνθρωπο θα υπάρχει άλυτο μυστήριο, αφού κάνοντας περάσματα μπρος και πίσω στο χρόνο, θα έχουμε ... μια αιωνιότητα για να τα λύσουμε.

Βέβαια ακόμα υπάρχει το πρόβλημα της πρακτικής επιβεβαίωσης της ύπαρξης και λειτουργίας των "σκουληκότρυπων", των οποίων η θεωρητική ύπαρξη συνεπάγεται και μια τρομερή ευσισθησία που θα την οδηγούσε στην κατάρρευση μετά από την παραμικρή ταλάντωση. ... Λεπτές ισορροπίες στη Φύση και ... στη λογική μας.

 

http://www.upi.com/view.cfm?StoryID=20021001-125805-3380r

 

Προσθέστε: Σχόλια - Παρατηρήσεις - Δικές σας απόψεις,

στην διεύθυνση arthra@esoterica.gr

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ