1000!!! ΝΕΑ ΓΕΟΓΛΥΦΙΚΑ ΣΤΗ ΝΑΖΚΑ ΤΟΥ ΠΕΡΟΥ

 

Νομίζαμε ότι είχαν εντοπιστεί όλα. Κι όμως: πάνω από 1000 (!) νέα γεογλυφικά ανακαλύφθηκαν στο Περού απ’ τους αρχαιολόγους John Islas (Περού) και Markus Reindel (Γερμανία), στην περιοχή Palpa, 640 χλμ. Νότια της Λίμα και 40 χλμ. βόρεια της πόλης της Νάζκα.

Σημαντικό στοιχείο στην ανακάλυψη αυτή είναι ότι, τα γεογλυφικά αυτά είναι προγενέστερα των ήδη γνωστών, σηματοδοτώντας ίσως την αυγή του πολιτισμού της Νάζκα. Βρέθηκαν επίσης και μικρογραφίες – πάνω σε ξύλο - των ήδη γνωστών και διάσημων γεογλυφικών.

Τα γεογλυφικά περιλαμβάνουν σχήματα ζώων (αλεπούδες, φάλαινες, πελεκάνους) καθώς και ένα ηλιακό ρολόι μήκους 150 μ. Το όλο συγκρότημα εικάζεται ότι αποτελούσε ιερό τόπο προς τιμή του νερού και της γονιμότητας.

Η έρευνα που έγινε με χρήση αεροφωτογραφιών αποκάλυψε επίσης πλήθος αρχαιολογικών ευρημάτων, όπως π.χ. πολλά νεκροταφεία των ανθρώπων της Νάζκα. Οι τάφοι είναι πολύπλοκοι, πολλές φορές με δομή λαβυρίνθου. Μέσα βρέθηκαν πλούσια και ενδιαφέροντα κτερίσματα που αναμένονται να παίξουν σημαντικό ρόλο στη μελέτη του πολιτισμού αυτού, που, όπως υποστηρίζουν οι Islas και Reindel, είχε ένα πολύ υψηλό επίπεδο.

Μάλλον το μέλλον θα φέρει κι άλλα στοιχεία στην επιφάνεια για τους πολιτισμούς της Ν. Αμερικής.


http://news.nationalgeographic.com/news/2002/10/
1008_021008_wire_peruglyphs.html

 

Προσθέστε: Σχόλια - Παρατηρήσεις - Δικές σας απόψεις,

στην διεύθυνση arthra@esoterica.gr

 

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ