Τα σύννεφα της Αφροδίτης μπορεί να κρύβουν σημάδια ζωής


Τα όξινα σύννεφα του πλανήτη Αφροδίτη μπορεί να κρύβουν ίχνη ζωής. Αυτό υποστηρίζουν ερευνητές που λένε ότι η ατμόσφαιρα της Αφροδίτης έχει τις κατάλληλες συνθήκες ώστε να φιλοξενεί ένα μεγάλο αριθμό μικροοργανισμών.

Τα σύννεφα αυτά έχουν μεγάλη συγκέντρωση σε σταγονίδια νερού κι αυτό μπορεί να οδηγήσει σε πολλά συμπεράσματα για την ατμόσφαιρα του πλανήτη αλλά και για τη χημική του σύσταση.

Ο υπεύθυνος της έρευνας είπε ότι ο πλανήτης παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον αστροβιολογικά, ενώ όλη η ομάδα υποστηρίζει ότι η ηλιακή ακτινοβολία και το φως θα πρέπει να παράγουν τεράστιες ποσότητες μονοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα του πλανήτη, κάτι που θα μπορούσε να προκαλέσει καταστροφή. Γι' αυτό το λόγο οι πιστεύουν ότι υπάρχει "κάτι" που το εξαλείφει.

Ο Κ. Schulze-Makuch είπε ότι μπορεί να υπήρχε ζωή στον πλανήτη και στη συνέχεια να μετατοπίστηκε κάπου αλλού μετά την εμφάνιση του φαινομένου του θερμοκηπίου.
Οι ερευνητές πιστεύουν ότι οι μικροοργανισμοί ζουν με τη βοήθεια της υπεριώδους ακτινοβολίας από τον Ήλιο
Πολλοί βέβαια αρνούνται να δεχθούν ότι μπορεί να υπάρχει ζωή στην Αφροδίτη γιατί υποστηρίζουν ότι για να υπάρχει ζωή θα πρέπει να υπάρχει νερό και όχι σταγονίδια.

Παρόλα αυτά θα χρειαστούν τουλάχιστον τρία χρόνια, ώστε να έχουμε σίγουρες απαντήσεις. Το διαστημόπλοιο που θα εξερευνήσει το μυστήριο αυτό έχει προγραμματιστεί να αναχωρήσει το 2005.


http://www.ananova.com/news/story/sm_677786.html

 

Προσθέστε: Σχόλια - Παρατηρήσεις - Δικές σας απόψεις,

στην διεύθυνση arthra@esoterica.gr

 

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ