Η Δύναμη της Προσευχής



Κλινικές έρευνες εξακολουθούν να επιβεβαιώνουν τις θεραπευτικές ιδιότητες της προσευχής. Ο Dr. Larry Dossey αποκάλυψε τα αποτελέσματα από μια δεύτερη φάση ερευνών του Πανεπιστημίου του Duke για τη δύναμη της προσευχής.

Το πρόγραμμα MANTRA του Duke δείχνει πως καρδιοπαθείς που πιστεύουν στην προσευχή έχουν 50% με 100% λιγότερες παρενέργειες από αυτούς που δεν προσεύχονται.

Εάν ασθενείς συμφωνήσουν να συμμετέχουν στη μελέτη, θα επιλεγούν με τυχαίο τρόπο τα ονόματα των ασθενών και θα πάνε σε προσευχόμενες ομάδες σε ολόκληρο τον κόσμο. Τα πρώτα ονόματα που έχουν μέχρι τώρα σταλεί με e-mail σε βουδιστικές ομάδες στο Νεπάλ, σε ινδουιστικές ομάδες στην Ινδία και σε ιουδαϊκές ομάδες στην Ιερουσαλήμ. Καθολικές αδελφές του Unity Village του Μισούρι και προτεστάντες στη Βόρεια Καρολίνα έχουν επίσης δηλώσει συμμετοχή.

Η πλήρη αναφορά της έρευνας θα δημοσιευθεί σε ένα προσεχές τεύχος της American Journal of Cardiology, σύμφωνα με τον Dossey. Θα είναι η πρώτη φορά που μια καρδιολογική εφημερίδα δημοσιεύει μια μελέτη για τα αποτελέσματα της προσευχής από απόσταση.

Ο Dossey επίσης σημειώνει εκατοντάδες άλλων μελετών πάνω στην δύναμη της προσευχής οι οποίες, μέχρι τώρα, έχουν αγνοηθεί, τόσο από την αλλοπαθητική όσο και από την παραδοσιακή ιατρική. Αν και βασίζεται στην έρευνα του Duke, ο Dosey συμπεραίνει πως δεν υπάρχει επιστροφή. "Αυτή είναι μια τεράστια αλλαγή στην ιατρική. Η ιατρική δεν θα μπορεί να είναι ποτέ όπως πριν."


http://www.mercola.com/2001/jun/30/prayer.htm

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ