Τα μαλλιά του Yeti αψηφούν την ανάλυση του DNA



Βρετανοί επιστήμονες που βρίσκονται στα ίχνη του Yeti (του χιονάνθρωπου των Ιμαλαΐων) έχουν ανακαλύψει μια από τις ισχυρότερες αποδείξεις για την ύπαρξη του μυθικού πλάσματος των Ιμαλαίων, ένα δείγμα από μαλλιά τα οποία φαίνεται πως είναι αδύνατο να αναγνωριστούν, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Monday".

Γενετικοί έλεγχοι στα μαλλιά, τα οποία έχουν συγκεντρωθεί από δένδρα στο Bhutan, απέτυχαν να αποδώσουν το DNA τους σε κάποιο από τα γνωστά ζώα, γράφει η αναφορά στους "The Times".

Το εύρημα, το οποίο έχει προκαλέσει έκπληξη στους σκεπτικιστές ερευνητές, υποδεικνύει μια υψηλή πιθανότητα στο να ανήκει το δείγμα σε κάποιο είδος που δεν έχει ανακαλυφθεί ακόμη.

Στο Bhutan, μια αποστολή που διευθύνεται από κυβερνητικό αξιωματούχο, ερευνά στο ανατολικότερο μέρος της χώρας, όπου πιστεύεται πως υπάρχει ένα μεγάλο ζώο.

"Μας είπαν πως έχουν βρει αποδείξεις για τον Yeti σε κοιλότητα ενός δέντρου cedar"
, λέει ο Rob McCall, ένας ζωολόγος που είναι μέλος της αποστολής. Ο Dr. McCall και η ομάδα του αφαίρεσαν μάλλινες τρίχες από το δέντρο και τις έστειλαν στη Βρετανία για ανάλυση.

Ο Bryan Sykes, καθηγητής της Ανθρώπινης Γενετικής στο Ινστιτούτο της Oxford για την Μοριακή Ιατρική, ένας από καλύτερους ειδικούς στην ανάλυση DNA στον κόσμο, ο οποίος εξέτασε τα μαλλιά, είπε στους "The Times": "Βρήκαμε κάποιο DNA σ' αυτά, όμως δεν ξέρουμε τι είναι αυτό. Δεν είναι άνθρωπος, ούτε αρκούδα, ούτε κάτι άλλο, και είμαστε πολύ μακριά από το να μπορούμε να το καθορίσουμε. Είναι ένα μυστήριο και δεν πιστεύω πως μπορεί να υπάρξει ένα τέλος σε ένα μυστήριο. Δεν έχουμε αντιμετωπίσει ποτέ ξανά ένα DNA το οποίο να μην γνωρίζουμε από πριν σε ποιο είδος ανήκει".



http://english.sohu.com/20010403/file/0887,246,100034.html

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ