Και τρίτη μυστική πόρτα στους "αεραγωγούς"
της Μεγάλης Πυραμίδας !!

Το Μυστικό της Μεγάλης Πυραμίδας ! - ( συνέχεια )
( 16 Σεπτ. Τι βρίσκεται πισω από την Πόρτα;
17 Σεπτ. Μεγάλη Ανακάλυψη πίσω από την "Θύρα του Gantenbrink" ;; )


Η τρίτη μυστηριώδης Πόρτα...

30 Σεπτεμβρίου

Πριν προλάβει καν να κοπάσει ο "θορυβος" για την ανακάλυψη της 2ης κρυφής πόρτας του Κατώτερου Νοτίου "Αεραγωγού" ανακοινώθηκε τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2002 από τον Υπουργό Πολιτισμού της Αιγύπτου κο Farouq Hosni ότι ο ρομποτικός ερπυστριοφόρος μηχανισμός της iRobot, υπό την καθοδήγηση της υπεύθυνης ομάδας επιστημόνων και τεχνικών και την γενική εποπτεία του καθηγητή και Γραμματεά του Ανώτατου Συμβουλίου Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου Zahi Hawass, ανακάλυψε μία πανομοιότυπη "Θύρα" στον ανεξερεύνητο έως τώρα Κατώτερο Βόρειο "Αεραγωγό" που επίσης έχει την είσοδό του στον λεγόμενο Θάλαμο της Βασίλισσας. Η πόρτα βρίσκεται περίπου στο ίδιο ύψος (περίπου 65 μέτρα) όπως και η διδυμή της στον απέναντι "αεραγωγό".

Η δεύτερη αυτή επιχείρηση έγινε μακριά από τα "φώτα της δημοσιότητας" και αφότου οι κάμερες του National Geographic είχαν "κλείσει" (τουλάχιστον όσον αφορά το ζωντανό "show" της 17ης Σεπτεμβρίου). Σημειώνεται μάλιστα πως η ακριβής ημερομηνία που διενεργήθηκε έχει παραμείνει ασαφής, η μόνη αναφορά έχει γίνει από τον ειδικό στην αρχαία αιγυπτιακή αρχιτεκτονική Dieter Arnold ο οποίος μίλησε για Παρασκευή (20 Σεπτεμβρίου), στοιχείο που προσθέτει στο συνολικό μυστήριο και ασάφεια που καλύπτει τις πρόσφατες επιχειρήσεις του κου Hawass μέσα στην Πυραμίδα. Ο τελευταίος δήλωσε ότι "περιμένει την ανακάλυψη και άλλης κρυφής πόρτας πίσω και από αυτήν...". Με το πέρας της επιχείρησης της 17ης Σεπτεμβρίου στον Νότιο Αεραγωγό ο κος Hawass είχε δηλώσει ότι θα περάσουν ίσως 12 μήνες μέχρι να εξεταστούν οι βιντεοσκοπήσεις της κάμερας του ρομπότ και τα στοιχεία που έχουν συλλεχθεί πριν συνεχιστούν οι έρευνες (;;).

Ο Βόρειος "Αεραγωγός" ακολουθεί διαφορετική και πιο πολύπλοκη πορεία απο τον Νότιο με πολλές στροφές, ανόδους και καθόδους μάλλον στην προσπάθεια που έγινε κατά την κατασκευή του να αποφευχθεί η συνάντησή του με τη Μεγάλη Γαλαρία (διάδρομος που οδηγεί στον Κεντρικό Θάλαμο της Πυραμίδας). Στο παρελθόν είχαν γίνει προσπάθειες για την εξερεύνησή του απο τον Waynman Dixon το 1872 ο οποίος βρήκε μέσα του ένα μικρό μπρούτζινο άγκιστρο και μία γρανιτένια σφαίρα όπως και από τον Morton Edgar το 1920, η αποτυχημένη προσπάθεια του οποίου άφησε μέσα στον αγωγό και κομμάτια των εύκαμπτων μεταλικών ράβδων που χρησιμοποιήθηκαν. Στην επιχείρηση του 1993 από τον Rudolf Gantenbrink (που ανακάλυψε και την 1η πόρτα στον Νότιο Αεραγωγό) το ρομπότ του σταμάτησε περίπου στα 19 μέτρα από την είσοδο.

Όπως μπορούμε να δούμε και από την εικόνα που ήλθε στο φως της δημοσιότητας από την ανακάλυψη της 3ης Πόρτας, αυτή διαθέτει επίσης 2 μπρούτζινες "λαβές" και πιθανώς βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση από την αντίστοιχή της στον Ν. Αεραγωγό (κρίνοντας από την μικρότερη οξείδωση-διάβρωση των "λαβών").

Μετά από την καινούργια αυτή ανακάλυψη δεν ανακοινώθηκε απο τον καθηγητή Zahi Hawass κάτι σχετικά με πιθανή συνέχεια των επιχειρήσεων, αλλά δεν αποκλείεται να φέρει για άλλη μία φορά τον επιστημονικό - και όχι μόνο - κόσμο προ εκπλήξεων καθώς φαίνεται πως χειρίζεται την κατάσταση με απόλυτη ελευθερία και όπως κρίνει ο ίδιος. Η Μεγάλη Πυραμίδα αυτήν τη στιγμή βρίσκεται σαφώς "στα χέρια του"...


Ο καθηγητής Zahi Hawass σε συνέντευξη τύπου


Οι δύο πόρτες (να τις ονομάσουμε "μπροστινές";)
των "αεραγωγών του Θαλάμου της Βασίλισσας!
Πάνω του Βόρειου, κάτω του Νότιου...

 

Το Cartouche (έμβλημα με ιερογλυφικά) του φαραώ Khufu (Χέοπα) που υποτίθεται ότι αναπαριστά το όνομά του και το οποίο είναι το ιστορικό στοιχείο πάνω στο οποίο βασίστηκε η όλη υπόθεση της απόδοσης της κατασκευής της Μεγάλης Πυραμίδας στον Φαραώ αυτόν. Το σχέδιο έγινε στις 27 Μαΐου 1837 από τον συνταγματάρχη Howard Vyse που το ανακάλυψε σχεδιασμένο εντελώς άτεχνα (μαζί με άλλα ιερογλυφικά το πιθανότερο από τους εργάτες στην μεταφορά-τοποθέτησή τους) σε μία από τις γρανιτένιες πλάκες των "Θαλάμων αποσυμίεσης" πάνω από τον κεντρικό Θάλαμο. Το έμβλημα αυτό έχει γίνει από παλιά αντικείμενο μεγάλων αμφισβητήσεων και ατέρμονων συζητήσεων για την εγκυρότητά του, καθώς σήμερα παρουσιάζεται αρκετά διαφορετικό απο το αρχικό σχέδιο(;;) και αυτό που φαίνεται στο αρχικό σχέδιο περιέχει το όνομα του ΡΑ (Θεού Ήλιου) και όχι του Khufu! (το κυκλικό σύμβολο δεξιά)

Περισσότερα για την "αμφιλεγόμενη" ιστορία, σκοπιμότητα και σημασία της Μεγάλης Πυραμίδας σε μελλοντικό άρθρο μας...


(συνέχεια των είδησεων:
<< Μεγάλη Ανακάλυψη πίσω από την "Θύρα του Gantenbrink" ;;
- 17 Σεπτεμβρίου 2002
<< Τι βρίσκεται πισω από την Πόρτα; - 16 Σεπτ. )

Arzuna
ESOTERICA.GR

Προσθέστε: Σχόλια - Παρατηρήσεις - Δικές σας απόψεις,

στην διεύθυνση arthra@esoterica.gr

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ