Το Μυστικό της Μεγάλης Πυραμίδας !
Τι βρίσκεται πισω από την Πόρτα;

 

Στις 22 Μαρτίου 1993, στην τρίτη αποστολή του στην Μεγάλη Πυραμίδα, ο Γερμανός Μηχανικός της Ρομποτικής Rudolf Gantenbrink, που είχε αρχικά προσληφθεί για να βελτιώσει το σύστημα αεραγωγών της Πυραμίδας,στέλνει το μικρό ρομπότ UPUAUT-2 μέσα στον κατώτερο Νότιο "αεραγωγό" που ξεκινάει από τον λεγόμενο "Θάλαμο της Βασίλισσας. Το UPUAUT-2 σταματάει ψηλά, στα 59 περίπου μέτρα από την αρχή του αεραγωγού και δεν μπορεί να προχωρήσει πιο πάνω. Το δρόμο του έχει φράξει ένα απροσδόκητο εύρημα: μία πέτρινη πόρτα με δύο χάλκινες σφραγίδες ή πιθανώς χερούλια!
Το φρεάτιο αυτό έχει ανακαλυφθεί εδώ και 130 χρόνια (1872), σημειώνεται δε ότι η ονομασία "Θάλαμος της Βασίλισσας" δεν αναφέρεται φυσικά στη σύζυγο του Φαραώ Χέοπος, αφού το πιθανότερο εξάλλου είναι η Μεγάλη Πυραμίδα να μην υπήρξε ποτέ ταφικό κτίσμα - το όλο θέμα ονομασίας της ονομασίας της Πυραμίδας ως Πυραμίδα του Χέοπος είναι μάλλον μία διαιωνιζόμενη αρχαιολογική παρεξήγηση (όμως αυτό είναι ένα άλλο ζήτημα). Μέσα στην αίθουσα αυτή δεν βρέθηκε κάποια σαρκοφάγος και η χρησιμότητά της παραμένει άγνωστη... Όπως άγνωστη παραμένει και η σκοπιμότητα του αεραγωγού που σταματάει στα 15,39 μέτρα από την εξωτερική επιφάνεια της Πυραμίδας (ή 12,5 με τη σημερινή της διαμόρφωση), αφήνοντας αρκετό χώρο μέσα στην πέτρινη μάζα για μία άλλη πιθανή αίθουσα!
Σημείωση: από την μέρα της ανακάλυψής της από τον Γερμανό μηχανικό αυτή η περίεργη πέτρινη πόρτα έχει πλέον συνηθιστεί να ονομάζεται "Θύρα του Gantenbrink"

16 Σεπτεμβρίου

Σε λίγες ώρες, στις 17 Σεπτεμβρίου 2002 και ώρα 1η πρωινή (ώρα Γκρήνουιτς) θα διεξαχθεί μία καινούργια αποστολή στην Μεγάλη Πυραμίδα και στον μυστηριώδη αεραγωγό υπό την καθοδήγηση του Γενικού Γραμματέα Αιγυπτιακών Αρχαιοτήτων Dr. Zahi Hawass με σκοπό την ανακάλυψη του τι βρίσκεται πισω απο την πέτρινη μυστηριώδη πόρτα. Θα χρησιμοποιηθεί αυτή την φορά ένα άλλο ρομπότ, το "Pyramid Rover", βελτιωμένη έκδοση ανάλογων ρομποτικών μηχανισμών που χρησιμοποιήθηκαν στο WTC μετά την τραγωδία της 11 Σεπτεμβρίου 2001 για την ανακάλυψη επιζώντων στα χαλάσματα.

Το ρομπότ είναι εξοπλισμένο με ειδική κεραία-ραντάρ για να ανιχνεύσει πίσω από την πέτρινη πόρτα καθώς και με κάμερα οπτικών ινών που, εάν καταστεί δυνατόν, θα περάσει κατώ από τη σχισμή 5-7 χιλιοστών που υπάρχει ανάμεσα στην πέτρινη πόρτα και το έδαφος του "αεραγωγού" ή μέσα από τη σπασμένη κάτω δεξιά γωνία της πόρτας - η οποία συγκρατείται στη θέση της με μία εσοχή στα τοιχώματα του φρεατίου. Τα ευρήματα αυτά, και οι αντίστοιχες μετρήσεις, είναι γνωστά από την αποστολή του UPUAUT-2.


Το Ρομπότ UPUAUT-2 της αποστολής του Gantenbrink


Η σπασμένη γωνία της πέτρινης πόρτας, η εσοχή στα
τοιχώματα και η σχισμή κάτω από την πόρτα (το σκούρο αντικείμενο
που φαίνεται στα δεξιά είναι εξάρτημα του UPUAUT-2)

Η σημαντική αυτή αποστολή θα καλυφθεί ζωντανά από το Κανάλι του National Geographic (http://www.nationalgeographic.co.uk/egypt_chambers/egyptchambers.shtml) σε μία μετάδοση δύο ωρών όπως υπολογίζεται. Η αναμετάδοση θα επαναληφθεί στις 9 το βράδυ (ώρα Γκρήνουιτς).

Στην περιοχή της Γκίζας εστιάζονται επίσης οι προσπάθειες, υποστηριζόμενες από διεθνή συνέδρια και χρηματοδοτήσεις, του ιδρύματος Edgar Cayce για την ανεύρεση της λεγόμενης "Αίθουσας των Αρχείων" που ο ενορατικός Cayce είχε προειδεί. Η "Αίθουσα των Αρχείων" κατά τον Cayce τα αρχεία της Ανρώπινης Ιστορίας από τους ξεχασμένους Πολιτισμούς της Ατλαντίδας και της Λεμουρίας, ακόμη και πιο παλιά. Παρολαυτά οι έρευνες του Ιδρύματος προσανατολίζονται στο έδαφος κάτω από τη Σφίγγα και στους μυστικούς θαλάμους που εικάζεται ότι στεγάζει.



Ο Dr. Zahi Hawass στην είσοδο του "αεραγωγού"

Επισκεφθείτε τις ακόλουθες διευθύνσεις:

The Official Robert Bauval Website - http://www.robertbauval.com/main.html
Rudolf Gantenbrink's "THE UPUAUT PROJECT" - http://www.cheops.org/
National Geographic Channel - http://www.nationalgeographic.co.uk/

(συνέχεια με την είδηση: "Μεγάλη Ανακάλυψη πίσω από την "Θύρα του Gantenbrink" ;;" - 17 Σεπτεμβρίου 2002, Τα πρώτα εκπληκτικά αποτελέσματα της αποστολής)

Arzuna
ESOTERICA.GR

Προσθέστε: Σχόλια - Παρατηρήσεις - Δικές σας απόψεις,

στην διεύθυνση arthra@esoterica.gr

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ