ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΛΙΘΙΝΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΗΣ ΤΟΥ STONEHENGE


Μια νέα ανακάλυψη, μιας μεγαλιθικής κυκλικής κατασκευής, που οι αρχαιολόγοι υποθέτουν ότι μπορεί να είναι αρχαιότερη του Stonehenge, έρχεται να ρίξει φως στο αίνιγμα των μεγαλιθικών κατασκευών … ή να περιπλέξει τα πράγματα !

Η κατασκευή αυτή ανακαλύφθηκε σε ένα λόφο κοντά στον διάσημο αρχαιολογικό τόπο Callanish στο Lewis της Σκοτίας, από μια ομάδα αρχαιολόγων του πανεπιστημίου του Μάντσεστερ με επικεφαλή τον καθηγητή Colin Richards.

Ο νέο-ανακαλυφθείς κύκλος – που ονομάστηκε Na Dromannan – έχει διάμετρο γύρω στα 30 μέτρα, ενώ το ύψος των μονόλιθών του είναι από 2 έως 4 μέτρα. Ενδιαφέρον επίσης είναι το γεγονός ότι, η κατασκευή βρίσκεται στο χώρο ενός λατομείου, απ’ το οποίο κατά πάσα πιθανότητα προέρχονται και οι μονόλιθοι του κύκλου του Callanish. Επίσης ενδιαφέρον βρίσκει ο καθηγητής Richards στον – κάπως ιδιαίτερο - τρόπο με τον οποίο υποθέτει ότι χτίστηκε η κατασκευή, καθώς και το γεγονός ότι η μονόλιθοι έχουν προφανώς μεταφερθεί – σ’ αυτόν αλλά και σε άλλους κύκλους – από ένα τόπο που θεωρούνταν ιερός.

Πάντως το νέο εντυπωσιακό στοιχείο είναι ότι, η διάσημη μονολιθική κατασκευή του Stonehenge, δείχνει να είναι πρόσφατη (!!!) σε σχέση με κάποιες άλλες μονολιθικές κατασκευές που ανακαλύφθηκαν τα τελευταία χρόνια στην Αγγλία, όπως αυτή του Callanish. Οι μετρήσεις των επιστημόνων δείχνουν ότι το Callanish κατασκευάστηκε τουλάχιστον μισή χιλιετηρίδα πριν το Stonehenge (μεταξύ 2.900 και 2.600 π.Χ. με βάση την επίσημη αρχαιολογική χρονολόγηση).

Επίσης όπως και ο Stonehenge, έτσι και στο Callanish, έχουν γίνει αξιόλογες μετρήσεις για τον αστρονομικό προσανατολισμό του μνημείου. Για παράδειγμα, ο Boyle Somerville έχει υποδείξει– ήδη απ’ το 1913 – ότι ένας διάδρομος του μνημείου έδειχνε την ανατολή του άστρου Capella γύρω στο 1.800 π.Χ.

Το πέπλο μυστηρίου που καλύπτει το μνημείο του Callanish, έχει κάνει κάποιους να δώσουν σημασία στον ιερό του χαρακτήρα, γεγονός που προσελκύει πολλούς επισκέπτες την ημέρα κυρίως του θερινού ηλιοστασίου.

http://100megsfree4.com/farshores/a03circ.htm

Δείτε κι άλλες συναρπαστικές ειδήσεις και έρευνες από τον χώρο του Ανεξήγητου, του Εσωτερισμού και της Μεταφυσικής

Στείλτε τα δικά σας σχόλια και παρατηρήσεις στο arthra@esoterica.gr

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ