Ανθρωποκούνελος κατασκευάζεται από Κινέζους επιστήμονες!


Κινέζοι επιστήμονες χρησιμοποίησαν κλωνοποίηση για να δημιουργήσουν υβριδικά έμβρυα που περιέχουν ένα μίγμα του DNA από ανθρώπους και κουνέλια. Περισσότερα από εκατό υβρίδια δημιουργήθηκαν από εμβύθινση ωαρίων κουνελιών σε κύτταρα ανθρώπινου δέρματος, και αφέθηκαν να αναπτυχθούν στο εργαστήριο γιά αρκετές ημέρες. Μετά το τέλος της εκκόλαψης, οι επιστήμονες κατέστρεψαν τα δείγματα γιά να ανακτήσουν από αυτά τα αποκαλούμενα εμβρυικά κύτταρα μίσχων από το εσωτερικό τους, αναφέρει η Washington Post.

Αν και επιστήμονες από το πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης είχαν αναμίξει ανθρώπινα κύτταρα και ωάρια αγελάδων σε μιά παρόμοια προσπάθεια να δημιουργηθούν υβριδικά έμβρυα ως πηγή κυττάρων μίσχων, τα πειράματά τους δεν είχαν επιτυχία.

Αν οι πιό πρόσφατες εξελίξεις όντως ισχύουν, τότε η συζήτηση περί ηθικής στην έρευνα της κλωνοποίησης αναζωπυρώνεται. Μερικοί φυσικά αναρωτιούνται τι είδους πλάσμα θα προέκυπτε, εαν το υβριδικό έμβρυο αφηνόταν να αναπτυχθεί μέσα σε μιά μήτρα. Αν και κάποια τέτοια πειράματα, που έγιναν στο παρελθόν το αποκλείουν, κανένας δεν γνωρίζει σήμερα εάν ένα τέτοιο έμβρυο θα μπορούσε στο μέλλον ν' αναπτυχθεί σε βιώσιμο ον.

Το επιστημονικό επίτευγμα των Κινέζων, το οποίο καθοδηγείται από τον Hui Zhen Sheng του 2ου ιατρικού πανεπιστημίου της Σαγγάης, ανακοινώθηκε στα περιοδικά Cell Research και Nature.

http://www.ananova.com/news/story/sm_809043.html?menu=
news.scienceanddiscovery

Δείτε κι άλλες συναρπαστικές ειδήσεις και έρευνες από τον χώρο του Ανεξήγητου, του Εσωτερισμού και της Μεταφυσικής

Στείλτε τα δικά σας σχόλια και παρατηρήσεις στο arthra@esoterica.gr

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ