"Στενές επαφές" του Σοβιετικού στρατού με UFO


Όλο και περισσότερα μυστικά έρχονται στο φως απ’ την «πάλαι ποτέ» Σοβιετική Ένωση. Μυστικά αρχεία ανοίγουν, απόρρητοι φάκελοι ξεθάβονται και αποκαλύπτονται συμβάντα άγνωστα για τον πολύ κόσμο. Κάποια τέτοια συμβάντα αφορούν στις επαφές του στρατού της ΕΣΣΔ με Αγνώστου Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα (Α.Τ.Ι.Α.) και πιθανά με εξωγήινους.

Αυτός ήταν σίγουρα και ο λόγος που στα τέλη της δεκαετίας του 1960, ιδρύθηκε ένα ειδικό εργαστήριο μελέτης αυτών των αγνώστων ιπτάμενων επισκεπτών της Σοβιετικής Ένωσης, του οποίου η ύπαρξη κρατήθηκε για χρόνια μυστική. Μάλιστα οι ερευνητές των UFO της ΕΣΣΔ κατηγορούν τώρα τις στρατιωτικές αρχές της χώρας, ότι η στάση φοβίας του σοβιετικού στρατού – προϊόν του «Ψυχρού Πολέμου» - πιθανόν να απέτρεψε προσπάθειες επικοινωνίας εξωγήινων πολιτισμών με τη Γη, καθώς κάθε ΑΤΙΑ αντιμετωπίζονταν σαν μια απειλή.

Πάντως δεν είναι και λίγα τα συμβάντα επαφής του σοβιετικού στρατού με ΑΤΙΑ. Ας δούμε μερικά:

- Βρισκόμαστε στα 1947. Ένα ΑΤΙΑ σε σχήμα πούρου πετάει σε ύψος 4.000 μέτρων στα σύνορα Τουρκίας και σοβιετικού Καυκάσου. Οι Σοβιετικοί προσπαθούν να το καταρρίψουν, αλλά μάταια. Το αντικείμενο φαίνεται απρόσβλητο απ’ τα πυρά τους και απομακρύνεται απ’ τους διώκτες του με ταχύτητα 2.000 χλμ/ώρα !!!

- Αργότερα, στα 1984: ένα ΑΤΙΑ σε σχήμα μπάλας πετάει στα 2.000 μέτρα πάνω από μια στρατιωτική περιοχή του Τουρκεστάν. Δικαιολογημένα θεωρείται απειλή, αλλά τα αεροπλάνα που σηκώνονται για να το αναχαιτίσουν δεν μπορούν να βάλλουν εναντίον του όταν αυτό κατεβαίνει σε ύψος μόλις 100 μέτρων. Αλλά ούτε τα ελικόπτερα μπορούν να το προσεγγίσουν καθώς αυτό «αποφασίζει» ότι δεν θέλει την συντροφιά τους και ανυψώνεται ξαφνικά σε ύψος που τα ελικόπτερα δεν μπορούν να φτάσουν.

- 1985: κοντά στην πόλη Krasnovodsk, τα ραντάρ «πιάνουν» ένα ΑΤΙΑ σε σχήμα δίσκου και διάμετρο περίπου 1.000 μέτρα !!! Το ΑΤΙΑ έμεινε ακίνητο στον ουρανό για πολύ ώρα και ξαφνικά από μέσα του βγήκε ένα μικρός ιπτάμενος δίσκος (μόλις 5 μέτρων) ο οποίος έπεσε στην Κασπία Θάλασσα. Κάθε φορά όμως που θαλάσσια σκάφη προσπαθούσαν να πλησιάσουν τον δίσκο αυτό, αυτός απομακρύνονταν με «αλματάκια» 1 χλμ. !!!

Πέρα όμως απ’ αυτά τα αξιοθαύμαστα συμβάντα, φαίνεται ότι και οι ίδιοι οι Σοβιετικοί δεν έκατσαν με σταυρωμένα χέρια. Στα τέλη της δεκαετίας του 1960 ίδρυσαν ένα μυστικό εργαστήριο μελέτης των ΑΤΙΑ, στο οποίο φαίνεται ότι παράλληλα διεξάγονταν και πειράματα για τη μελέτη της αντιβαρύτητας. Και μάλλον δεν είναι τυχαίο ότι στην περιοχή του εργαστηρίου – κοντά στην πόλη Kapustin Yar – θεάθηκαν το 1971 ιπτάμενα αντικείμενα σε σχήμα τσιγάρου να ίπτανται σε ύψος 800 μέτρων και να ταξιδεύουν με ταχύτητα 150 χλμ./ώρα, αλλά χωρίς τον παραμικρό θόρυβο.

Τέτοιες περιγραφές ενισχύουν τα σενάρια, ότι κάποια από τα θεωρούμενα UFO δεν αποτελούσαν παρά πειράματα των «Μεγάλων Δυνάμεων» για ιπτάμενα συστήματα κατασκοπείας ή ακόμα και επίθεσης κατά της αντίπαλης πλευράς στην περίοδο του Ψυχρού Πολέμου.

Ίσως ανάλογα μυστήρια διαλευκανθούν αν περισσότερα ντοκουμέντα έρθουν σιγά – σιγά στο φως από την «σκοτεινή» εποχή της Σοβιετικής Ένωσης. Ως τότε – ή ίσως και για πάντα – όλα θα μοιάζουν με μυστήρια και απλές υποθέσεις!

Αρχική πηγή - http://www.anomalia.narod.ru/photo/120.htm

Πηγή - http://english.pravda.ru/science/19/94/378/11873_UFO.html

Μετάφραση - Απόδοση - Σχολιασμός: Esoterica.gr

Δείτε κι άλλες συναρπαστικές ειδήσεις και έρευνες από τον χώρο του Ανεξήγητου, του Εσωτερισμού και της Μεταφυσικής

Στείλτε τα δικά σας σχόλια και παρατηρήσεις στο arthra@esoterica.gr

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ