ΘΡΗΣΚΕΙΟΛΟΓΙΑ -
ΑΡΘΡΑ

Το "Μήνυμα" της Ομάδας
του ESOTERICA.gr

ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΣ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ
ΨΥΧΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ - ΠΑΡΑΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ
ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ U.F.O.
ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ - ΜΥΣΤΗΡΙΑ
ΑΠΟΚΡΥΦΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ
ΣΥΜΒΟΛΑ ΚΑΙ ΜΥΘΟΙ
Η ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ
ΘΡΗΣΚΕΙΟΛΟΓΙΑ
- 16 on-line
ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ
Άρθρα - 220 on-line

Η Πύλη του Εσωτερισμού, στην Ελλάδα «Esoterica.gr», μέσα στα πλαίσια των σκοπών της προωθεί την σοβαρή και ολιστική εσωτεριστική έρευνα καθώς και τον γόνιμο διάλογο μεταξύ των Αναζητητών της Σοφίας. Η θεματική παρουσίαση του Εσωτερισμού μέσω μελετών και εργασιών αποβλέπει ακριβώς σε αυτόν τον σκοπό. Σε αυτόν τον τομέα της Πύλης θα έχετε την ευκαιρία να μοιραστείτε έναν μεγάλο αριθμό άρθρων, εργασιών και σύντομων νέων από το Ελληνικό και Διεθνές Διαδίκτυο, σχεδόν για όλα τα θέματα τα οποία άπτονται του Εσωτερισμού. Κάποια άρθρα είναι συνεισφορά της συντακτικής μας ομάδας, και τα οποία στην πλειονότητά τους είναι αξιόλογα άρθρα, νέα και μελέτες που ανακαλύπτουμε στο Διεθνές Διαδίκτυο και μεταφράζουμε για εσάς αναφέροντας και την πηγή τους. Κάποια άλλα άρθρα αποτελούν συνεισφορά των διαφόρων Σχολών, Ομάδων, Οργανώσεων και Συλλόγων στην Ελλάδα αλλά ακόμη και μεμονωμένων Αναζητητών της Σοφίας που έχουν κάνει, κατά την γνώμη μας, αξιόλογη εργασία, γι’ αυτό και τους δίνουμε την δυνατότητα να την μοιραστούν με τους άλλους μέσα από την Πύλη.

Όσοι θέλετε να συνεισφέρετε σε αυτήν την ανταλλαγή γνώσης και απόψεων, επισκεφτείτε την παρακάτω σελίδα για περισσότερες λεπτομέρειες. ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΕΣ

Η θρησκευτική εμπειρία πηγάζει από την επαφή που δημιουργείται μεταξύ της εξωτερικής, περιορισμένης και θνητής φύσης και της εσωτερικής, άπειρης κι αθάνατης φύσης του ανθρώπου. Όποιο όνομα και να αποδώσουμε σε αυτήν την Άπειρη Οντότητα, σε όποιο μέρος και να την τοποθετήσουμε, μέσα σε εμάς ή έξω από εμάς, δεν παύει να μας προκαλεί δέος, και να δοκιμάζει τα όρια της περιοριστικής, υλικής μας ύπαρξης. Αυτή η ιστορία της σχέσης καταγράφεται στην γέννηση, εξέλιξη, αντιπαλότητα και γήρανση των διαφόρων θρησκειών. Η μελέτη κάθε θρησκείας, πέρα από το να μας προκαλέσει να ξαναέρθουμε σε επαφή με το Απόλυτο, μπορεί να μας αποκαλύψει και τα στάδια που πέρασε και περνάει η ανθρώπινη συνείδηση, στην αγωνιώδη της προσπάθεια να αγκαλιάσει και να γευτεί το Άπειρο Θεϊκό Ον.
 
Η Ζωή του Ιησού στην Ινδία   "Η Εποχή της Πυράς"
 
H Wicca, η Θεά και οι ειδήμονες   Β Ο Υ Ν Τ Ο Υ
 
ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ Μετάνοια - Κάθαρση - Έμπνευση   Σ Α Τ Α Ν Α Σ - Μέρος Β'
 
Ένα χρέος του Χριστιανισμού προς την Αρχαία Ελλάδα   Χριστούγεννα και εορτές του Ήλιου

ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΑΡΘΡΑ - ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 
Για τα άρθρα του
ESOTERICA.gr