ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
 Κιβωτός - ΜΥΘΟΣ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ?
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 13
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
allzzaro
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
6226 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/09/2003, 14:48:12  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους allzzaro  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Δεν θα συμφωνήσω για το αν υπήρχαν πλοία τέτοιου μεγέθους η όχι πριν 5000 χρόνια. Πρέπει να καταλάβουμε κάτι σημαντικό. Το να σχεδιάσω ένα πλοίο για να πλεύσω είναι πολύ διαφορετικό από το να μπορεί να μεταφέρει κάποιους τόνους βάρος, το οποίο μάλιστα ΚΙΝΕΙΤΑΙ.

Δικαιολογημένα διαφωνείς pete. Σίγουρα κατασκεύαζαν κάποιο είδος κωπήλατου ιστοφόρου αλλά τέτοιο πλοίο ίσως οχι, εκτός ΕΑΝ κάποιος τους τους καθοδηγούσε. Σε φωτογραφίες βλέπω την κιβωτό να μην εχει βύθισμα αλλά το φάρδος της ξεπερνά τα ορια της φαντασίας.
Τώρα οσο αφορά τα ζωα αυτό είναι υπεράνω κάθε φαντασίας.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

allzzaro
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
6226 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/09/2003, 14:56:58  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους allzzaro  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
φιλε allzzaro τι να σου πω το ειχα δει σε ενα ντοκυμαντερ τωρα αν το ειχαν βαλει σε καμια πισινα και του πεταγανε πανω κουβαδες με νερο

Γειά σου edorama.
Κοιταξε τίποτα δεν είναι απίθανο. Ο αλλος ήρθε απο την Αμερική κολυμπώντας με τη βοήθεια ενός καταμαράν. Αλλά ομως το 2.000 με GPS, με ασύρματη επικοινωνία, με πολλές βοήθειες και το κυριώτερο με γνώσεις.
Τώρα εκείνη την εποχή με τι γνώσεις, με τί πορεία, με τι εφόδια, και με τόσους κινδύνους.

Νομίζω οτι οι Κυκλαδίτες οι Μινωίτες ουδέποτα χρησιμοποίησαν τέτοια σκάφη. Μία εξ αρχής πρέπει να χρησιμοποιήσαν σύγχρονα πλοία ακόμα και το 7.000 ΠΧ. Τώρα οσο αφορά το πιο πρίν αν ισχύει το σύστημα με τις σφήνες και τις είχαν επινοήσει τότε ταξίδευαν.
Τώρα οσο αφορά τις τριήρεις που πολλοί λέγουν οτι δεν ταξίδευαν λόγω ελλειψης καρίνας καθώς και του τριγωνικού πανιού που εχει την δυνατότητα να πλευσει όρτσα, οι τριήρεις σκόπιμα δεν είχαν καρίνα για να βγαίνουν στην ακτή. Οι Κυκλαδίτες και οι Μινωίτες δεν εβγαζαν τα πλοία τους στην ακτή και πιθανόν να πλαγιοδρομούσαν κιόλας.
Ο Πηλέας ο Μασσαλιώτης είχε πληροφορίες απο προηγούμενους ταξιδευτές και εφθασε μέχρι το Β. Πολικό κύκλο. Δεν εφτασε τυχαία εκεί.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

allzzaro
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
6226 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/09/2003, 15:39:41  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους allzzaro  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Κάτι αλλο που με προβληματίζει edorama

Ο Σόλωνας υποστηρίζει οτι κατά τον καταποντισμο της Ατλαντίδας το 10.000 ΠΧ οι ``Ελληνες`` ευρίσκοντο σε πόλεμο με τους Ατλαντες.
Η υπεροχή των Ελλήνων ήταν φανερή και μιλά για ναυμαχία στην περιοχή των Ατλάντων. Με τι πλοία οι Ελληνες πήγαν εκείνη την εποχή και πολέμησαν.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ostria
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


4324 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/09/2003, 19:14:01  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ostria  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε allzzaro σε κάποιο άλλο θέμα ή θέματα έχω αναφέρει όλα τα στοιχεία που έχω βρει για τους κατακλυσμούς, όσους κυρίως αναφέρονται στην ελληνική μυθολογία

Επιγραμματικά:

Παραδόσεις κατακλυσμών στην ελληνική μυθολογία

1)Η πιό γνωστή του Δευκαλίωνα (συσχετιζόμενη με την παγκόσμια παράδοση, κυρίως θεσσαλική)
2)Η του Ωγύγου (θηβαϊκή παράδοση) όπου πλημμύρα κατέκλυσε την Βοιωτία. (αρχαιότερη ή σύγχρονη του Δευκαλίωνα;)
3)Η φερόμενη ως νεώτερη του Δαρδάνου (αρκαδική παράδοση)
4)Των Σαμοθρακών (περί κατακλυσμού των χαμηλοτέρων μερών της Σαλαμίνος- πιθανόν χρονικά να συμπίπτει με αυτή του Δαρδάνου)

Ο Πλάτων στον Τίμαιο, εξετάζοντας τις παραδόσεις των διαφόρων περιοχών σχετικά με τον κατακλυσμό του Δευκαλίωνος μας λέει τα εξής:

1) βεβαιώνει οτι συνέβει επί Δευκαλίωνος "κατακλυσμός" μεν εν Θεσσαλία,
2) "εκπύρωσις" δε εν Αιθιοπία
3) τότε εβασίλευε εν Αθήναις ο Κραναός
4) εν Μαραθώνι ο Τριόπας

Αλλοι συγγραφείς αναφέρουν ότι τα γεγονότα αυτά έγιναν επί Κέρκοπος (του Α προφανώς), Μωϋσέως, αλλά και των ανωτέρω.

Τοπικές Παραδόσεις:

1) Εν Μεγάροις, η λεγομένη "επομβρία η επί Δευκαλίωνος" συνέβει ότε βασίλευε ο Μέγαρος, υιός του Διός, ο οποίος εσώθη μετά της μητρός του Σιθνίδος νύμφης, επί της κορυφής της Γερανίας (1451μ)

2) Εν Αργει, ένθα κατέφυγε αυτός ο Δευκαλίων λήξαντος του κατακλυσμού, και ίδρυσε προς ανάμνησιν δια την άφεσιν του ιερόν του "Διός Αφέσιου".

3) Εν Αρκαδία (arca = κιβωτός;), βασιλεύοντος του Νυκτίμου συνέβει ο κατακλυσμός ούτος μετά μεγάλων αστραπών, βροντών και κεραυνών εκ των οποίων εσώθη ο Νύκτιμος.
(Μια λίγο διαφορετική παράδοση είναι αυτή που λέει ότι ο κατακλυσμός έγινε επί βασιλείας του Λυκάονος επειδή από ασέβεια θυσίασε στον Δία ένα παιδί. Οι άνθρωποι σώθηκαν στην κορυφή του όρους Κυλλήνη-2376μ)

4) Εν Ηλιδι, βασιλευόντος του Αεθλίου, εγγονού του Δευκαλίωνος.

5) Εν Αθήναις, πλείσται παραδόσεις περί τούτου υπάρχουσιν, ιδίως το ότι εσώθησαν εκ του κατακλυσμού οι επονομασθέντες "χύτρινοι" άνθρωποι.

6) Εν Παρνασσό, η γνωστή θεσαλλική παράδοση. Από τον κατακλυσμό δημιουργήθηκε κατά την παράδοση η Τομή των Τεμπών, διά της οποίας έφυγαν τα ύδατα και η μεγάλη τότε λίμνη έγινε έφορη πεδιάδα.

Αλλες παραδόσεις βρίσκουμε σε όλα σχεδόν τα μέρη και τις αποικίες της Ελλάδας, στην Ηπειρο, την Λέσβο, την Χίο, την Ρόδο, ιδίως την Κρήτη, την Λοκρίδα, την Απαμεία -κιβωτός της Φρυγίας-, την Κάβυδο της Λυκίας, το Ικόνιο της Λυκαονίας, την Ιεράπολη, την Αίτνα της Σικελίας κλπ.

Η γνωστή θεσσαλική παράδοση λέει ότι ο Δευκαλίωνας και η Πύρρα (παιδιά των αδελφών Τιτάνων Προμηθέα και Επιμηθέα και γενάρχες των Ελλήνων) κατασκεύασαν κιβωτό υπό τις οδηγίες αλλά και την πρακτική βοήθεια του Προμηθέα, η οποία έπλεε για 9 μέρες (9 μέρες κράτησε ο κατακλυσμός που έστειλε ο Δίας για να αφανίσει τους ανθρώπους), η οποία τελικά κάθισε στον Παρνασσό ή στη Οθρυ, ή στον Αθω κατά τον Σέρβιον, ή στην Αίτνα κατά τον Υγίνον.

Για τον Παρνασσό, ο μύθος λέει ότι κάθισε πάνω στην ψηλότερη κορυφή την Λυκώρεια (2457μ) όπου μετά Ο Δευκαλίων έκτισε και την αρχαιότατη πολίχνη Λυκώρεια (πιθανόν δυτικά του Κωρυκίου άντρου).
Μία άλλη τοπική παράδοση λέει τα εξής:
"Εννιά μερόνυχτα ο Υέτιος Δίας ξέσπασε το κακό του πάνω στη γη, για να ξεκάνει τη διεφθαρμένη γενιά του χαλκού αιώνα. Ο κόσμος τρομαγμένος έτρεχε να σωθεί στα ψηλώματα των βουνών από το ξαφνικό κακό. Μερικοί κάτοικοι από την πόλη πού είχε χτίσει ο Παρνασσός, για να γλιτώσουν, πιάσανε τις κορυφές του Παρνασσού. Τα νερά όμως όλο και ανέβαιναν. Αναγκάστηκαν τότε ακούγοντας τα ουρλιάσματα των λύκων κοντά στη Λιάκουρα να φτάσουν ως εκεί. Από τότε κράτησε το όνομα Λυκώρεια από το λύκος και όρος. Ούτε και εκεί κατάφεραν να σωθούν. Τα νερά σκέπασαν και αυτή ακόμα τη Λιάκουρα .
Σταμάτησε η καταστροφή και τα νερά αποτραβήχτηκαν. Τότε ο Δευκαλίωνας βγήκε από την κιβωτό του μαζί με τη γυναίκα του Πύρρα και έκαναν θυσία στο Φύξιο Δία. "

Οι παραδόσεις πολλές και μας λένε ότι αρκετοί άνθρωποι σώθηκαν τελικά είτε ανεβαίνοντας στις κορυφές των βουνών είτε επιζώντας μέσα σε πλοία.

Οσο για την χρονολογία έχουμε:

* Με την οριστική απόχωριση των παγετώνων κατά την
Πλειστόκαινο Περίοδο (η επόμενη γεολογική περίοδος η
οποία αντιστοιχεί στην Παλαιολιθική και Μεσολιθική
εποχή, από 2 εκ - 10χ χρόνια) η Αιγιαλίδα καταποντίστηκε
και εξαφανίστηκαν οριστικά οι εσωτερικές λίμνες όπως της
Μεγαλούπολης και του Ευρώτα, ενώ ενοποιήθηκαν οι λίμνες
που κάλυπταν την περιοχή των Κυκλάδων και του Βορείου
Αιγαίου, σχηματίζοντας το Αιγαίο Πέλαγος.

Scientists of Geology confirm that 12.000 - 15.000 years ago Thessaly was a lake and only around 10.000 B.C. at the end of the Pleistocene Epoch -when the recession of glaciers started- Thessaly took its current geological form. (History of the Greek Nation Vol. A. Page 12, Ekdotiki-Athens).

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

yunan
Νέο Μέλος


49 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/09/2003, 23:59:38  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους yunan  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Για σας αγαπητοί εσωτερικιστές

Διάβασα όλο το forum (σχεδόν όλο γιατί τα μακροσκελή κείμενα μου την δίνουν λιγάκι) και μου δημιουργήθηκαν κάποιες απορίες. Για παράδειγμα γιατί προσπαθείτε να εξηγήσετε τι λεει η γένεσης και όποιο άλλο βιβλίο της Βίβλου με την λογικη. Σε λίγο θα μπούμε σε λεπτομέρειες για το αν γίνεται να φτιαχτεί άνθρωπος από πηλό ή το ποτέ ανακαλύφτηκε η αγγειοπλαστική. Ήμαρτον

Τα θρησκευτικά βιβλία και γενικά η μυθολογία δεν νομίζω να μπορεί να ερμηνευθεί με την λογική 100% . Προσωπικά δεν πιστεύω σε ύπαρξη κιβωτού πρόκειται για έναν μύθο που βόλευε την λογική κάποιων πριν από μερικές χιλιάδες χρόνια.

Πραγματικά πιστεύεται ότι μετά από τόσες χιλιάδες χρόνια θα μπορούσε να είχε διατηρηθεί ένα ξύλινο καράβι θαμμένο; Καλά από τι ξύλο το έφτιαξε ; Ακόμα δεν νομίζω ότι οι συμπαθείς κατά τα αλλά Εβραίοι θα ναυπηγούσαν τέτοιο καράβι. Την μοναδική φορά στην ιστορία τους που χρειάστηκαν να διασχίσουν θάλασσα
( Έξοδος ) προτίμησαν να γίνει θαύμα και να χωριστεί η θάλασσα για να περπατήσουν παρά να φτιάξουν καραβιά J

Τώρα για το αν έγινε κατακλυσμός ή όχι θα σας μεταφέρω τι είχα δει σε ένα ντοκιμαντέρ του BBC νομίζω. Με τους παγετώνες ως γνωστόν το νερό μαζεύτηκε στους πόλους και έτσι η στάθμη της θάλασσας έπεσε αρκετά . Αυτό είχε ως αποτέλεσμα κλειστές θάλασσες ( π.χ Μεσόγειος ή Περσικός Κόλπος ) να μετατραπούν σε μεγάλες λίμνες. Με τον καιρό η στάθμη τους έπεσε ακόμα και οι άνθρωποι κατοίκησαν περιοχές που παλιότερα ήταν ο βυθός της θάλασσας ( όσο κι αν φενεται παράξενο ο βυθός είναι πολύ γόνιμος ,βλέπε Ολλανδία ). Όταν μετά από «λίγο» καιρό έλιωσαν οι πάγοι ανέβηκε η στάθμη της θάλασσας (σας θυμίζει κάτι αυτό ; ) απότομα και αυτό πέρασε στην μυθολογία ως κατακλυσμός . Τώρα θα μου πείτε γιατί απότομα .Αν σκεφτείς ότι η Μεσόγειος ενώνεται με τον Ατλαντικό μέσω το Γιβρατάλ αν είχε πέσει ποιο πολύ η στάθμη της Μεσόγειου από τον Ατλαντικό όταν αυτός ‘ξαναενώθηκε’ με τη Μεσόγειο χιλιάδες τόνοι νερού εισήλθαν στην λεκάνη της Μεσόγειου .Αυτό εμένα μου μοιάζει με κατακλυσμό.

Ελπίζω να βοήθησα λίγο τον διάλογο.

1.61803398874989484820458683436564...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Πασχαλης
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
480 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/09/2003, 02:14:30  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Πασχαλης  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Πασχαλης  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Ο κατακλυσμός ομως είναι πραγματικότητα.Εξήγησε μας την επιφανειακή ερμηνεία.
allzzaro

Καθε μυθος, πλεκεται πανω σε ενα ιστορικο πλαισιο το οποιο ειναι οφθαλμοφανες, αρκει βεβαια οι παραβολες και οι υπερβολες του μυθου να μην εκληφθουν ως μερος της ιστορικοτητας.

Ετσι και οι μυθοι για κατακλυσμους, εχουν βασιμη αναφορα σε ιστορικους και πραγματικους κατακλυσμους.

Η τελευταια παγετωδης περιοδος και η σταδιακη υποχωρηση των παγων (18000 - 8000 χρονια), εγινε αιτια για καποια τοπικα κατακλυσμικα φαινομενα.

Μια χρονολογια που συνδεεται με κατακλυσμικα φαινομενα, ειναι το 9500 περιπου.(Πριν 11.500 χρονια περιπου). Αυτος ο κατακλυσμος εχει παγκοσμια επιδραση , αλλα νομιζω οτι οφειλεται σε ενα βιαιο και ξαφνικο συμβαν -οπως η πτωση ενος αστεροειδη -και οχι στη σταδιακη οπισθοχωρηση των παγων....Αυτος ο κατακλυσμος εχει συνδεθει με την Ατλαντιδα, νομιζω ομως οτι ειναι παρανοηση του Ντονελλυ πανω στο Πλατωνικο κειμενο..Μια πιο προσεκτικη μελετη του κειμενου, θα μας δειξει οτι η Ατλαντιδα ΔΕΝ ηταν καθολου στον Ατλαντικο...Τελος παντων, αυτο ειναι ενα αλλο θεμα..

Ο επομενος χρονολογικα κατακλυσμος λαβαινει χωρα το 4500 περιπου. Εστια του κατακλυσμου ο περσικος κολπος (το δελτα των ποταμων Τιγρη και Ευφρατη), στα ελη του δελτα, στα συνορα Ιραν-Ιρακ.
Αιτια η πτωση μεταιωριτη. Ζωνη επιδρασης, απο Μεσογειο μεχρι ανατολικα των Ινδιων. Γεωλογικο φαινομενο, η διανοιξη των Δαρδανελιων - Βοσπορου, με αποτελεσμα να καλυφθουν και να κατακλυσθουν απο νερα, πολλες πολεις στα παραλια του Ευξεινου ποντου. Ο λογος ηταν οτι, η σταθμη των υδατων του Ευξεινου ποντου ηταν 200 μ. χαμηλοτερα απο τη Μεσογειο. Η αποτομη εισροη υδατων δημιουργησε κατακλυσμικα φαινομενα στο Αιγαιο και στον Ευξεινο Ποντο..

Αρχαιολογικα ευρηματα υποθαλασσια κοντα στις ακτες του Ευξεινου Ποντου, δειχνουν πολεις που εχουν κατακλυσθει και η χρονολογηση των ευρηματων αναγεται στην εποχη αυτη. Ακομα, προσδιορισθηκε κατω απο το ελωδες εδαφος του Περσικου κολπου, κρατηρας που οφειλεται στην πτωση μεταιωριτη..Εχει δημιουργηθει μετα το 5000 ,ειναι δυσκολο να προσδιοριστει η ακριβης χρονολογια, γιατι βρισκεται κατω απο τα ελωδη νερα και εχει επιδρασει σημαντικα πανω του το δελτα των δυο μεγαλων ποταμων.

Τριτος τοπικος κατακλυσμος, ο κατακλυσμος που αναφερεται σε πολλες δικες μας μυθολογιες, εγινε στα ιστορικα χρονια. 1628. Αιτια η εκρηξη του ηφαιστειου της Θηρας, γεγονος που συντελεσε στην διαλυση της Μινωικης κυριαρχιας. Οι Μινωιτες ηταν οι Ατλαντιοι(περι αυτου αν ζητηθει, συνηγορουν παρα πολλα στοιχεια).

Καραβια υπηρχαν και το 4500 και οπωσδηποτε τα Μινωικα χρονια. Αναρωτιεμαι αν μετα απο ενα τοσο βιαιο γεγονος, ενα εστω μετριο καραβι, πεταγμενο εκατονταδες μετρα μεσα στη στερια, τι εντυπωση θα εδινε στους απλοϊκους ανθρωπους και ποση πρωτη υλη μυθων θα εδινε.
Ακομα, ενα τσακισμενο καραβι, βαθια μεσα στο εσωτερικο, σκαρφαλωμενο απο το παλιροϊκο κυμα πανω σε κανα λοφο, με τους ναυαγους μισοπεθαμενους, τα θηλαστικα και τα πουλερικα που κουβαλουσαν τα καραβια για τη διατροφη των ναυτικων, να πετιουνται απο το σπασμενο σκαρι, τι εντυπωση θα εδωσαν σε τυχαιους παρατηρητες και τι πλουσιο υλικο για μυθοπλασιες θα αποτελεσαν.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

illuminati.VE
Νέο Μέλος

Greece
2 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/09/2003, 02:20:42  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους illuminati.VE  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Θα ήθελα να πώ ότι σχεδόν σε όλες τις θρησκείες υπάρχει ανφορά σε κατακλυσμό!

Don't Expect Something for NothingΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

allzzaro
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
6226 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/09/2003, 18:55:46  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους allzzaro  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Μια πιο προσεκτικη μελετη του κειμενου, θα μας δειξει οτι η Ατλαντιδα ΔΕΝ ηταν καθολου στον Ατλαντικο...Τελος παντων, αυτο ειναι ενα αλλο θεμα..

Γειά σου ΠΑΣΧΑΛΗ Οχι. Δεν είναι αλλο θέμα. Είναι το θέμα μας.
Η θέση της Ατλαντίδας μέχρι σήμερα είναι στον Ατλαντικό. Εαν ομως δεν είναι εκεί αλλά στη Μεσόγειο αλλάζουν πολλά.
Πες περισσότερα.

Φίλε yunan κατ αρχήν καλώς ήρθες στη συζήτηση.
Οι αρχαίοι ιερείς της Αιγύπτου μιλούν οχι για εναν αλλά για πολλούς κατακλυσμούς. Σίγουρα ο κατακλυσμός που αναφέρεις απο τους παγετώνες ήταν ενας απο αυτούς που κατέκλυσε την Αιγηίδα η οποία πρέπει να ήταν περίπου 100 μέτρα κάτω απο την σημερινή επιφάνεια της Μεσογείου.

Εδω ο OSTRIA μας αναφέρει φυσικά σωστά το ύψος ενός κατακλυσμού στον Παρνασσό 4.500 μέτρα. Τα νερά απο το λιώσιμο των παγετώνων πλημμύρισαν αργά μάλλον τη Μεσόγειο αλλά το να φτάσουν σε αυτό το υψος το βρίσκω δύσκολο. Ο Κατακλυσμός αυτός που ήταν κατακλυσμός σίγουρα εγινε αυτό είναι βέβαιο αλλά δεν είναι ο κατακλυσμός νομίζω που ψάχνουμε.

Τώρα η πτώση του μετεωρίτη και οσο αφορά τον Ευξεινο ΠΑΣΧΑΛΗ.
Εκεί πρέπει να εχουμε εναν αλλο κατακλυσμό χωρίς να μπορούμε να διατυπώσουμε το μέγεθός του. Το 5000 ΠΧ εχουμε σοβαρούς αναπτυσσόμενους πολιτισμούς. Των ανερχόμενων Μινωιτών, Κυκλάδων
Τσατάλ Χουγιούκ, Μεσσοποταμίας. Ενας τέτοιος κατακλυσμός θα επηρρέαζε αμεσα την πορεία τους. Οπότε και αυτός συντάσετε και με τον προηγούμενο δηλαδή ναι μέν ήταν κατακλυσμός αλλά οχι μάλλον αυτός που ψάχνουμε.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

allzzaro
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
6226 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/09/2003, 19:00:26  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους allzzaro  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Εδώ παιδιά ενας κατακλυσμός οπου τα νερά του να ανέβουν 4.000 μέτρα δεν μπορεί να γίνει απο γήινες αιτίες. Για να να ανέβουν τα νερά τόσο ψηλά πρέπει να μετακινηθεί ο άξονας της γής ωστε να μειωθεί η μαγνητική της ελξη με αποτέλεσμα τα νερά να ανέβουν σύντομα.
Το σπουδαίο της υπόθεσης ήταν οτι κάποιοι ήξεραν οτι θα γίνει αυτό.
Και στην βίβλο και στην υπόθεση του Δευκαλίωνα είχαν προειδοποιηθεί.
Κάποιοι λοιπόν είχαν μελετήσει το φαινόμενο.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

OTEIO
Νέο Μέλος

Greece
37 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/09/2003, 00:54:24  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους OTEIO  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
η κιβωτος ηπαρχει πριν απο λιγο καιρο εδειξαν ενα ντοκιμαντερ στο νετ οπου ειχα ανακαλιψει το κουφαρι ενος τεραστοιου πλοιου στι τουρκια και πιστευουν πως ειναι οι κιβωτος το βρικαν στα σινορα τισ τουρκιας με τιν αρμενια στιν πλαγεια ενος βουνου οταν το εδειξε ανατριχειασα δεν το πιστευα μεχρι που το ειδα με τα ειδια μου τα ματια

NO MONEY NO FUNNY.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ananasss
Πλήρες Μέλος


884 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/09/2003, 01:07:09  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ananasss  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
sorry βραι ΟΤΕΙΟ, αλά εποίτειδαις τω κάννοισ???

ΚΑΝΕΝΑΣ δεν είναι ΑΝΩΤΕΡΟΣ από τον άλλο,
μπροστά στη ΖΩΗ και στο ΘΑΝΑΤΟ


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
beyond
Πλήρες Μέλος

Greece
1446 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/09/2003, 14:03:46  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους beyond  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος beyond  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΚΛΥΣΜΟ ΤΕΛΙΚΑ ? ΣΕ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΠΗΓΗ ΙΣΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΞΟΥΜΕ ..

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ostria
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


4324 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/09/2003, 15:52:23  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ostria  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
H αρχαιότερη γραπτή αναφορά για τον κατακλυσμό θεωρείται αυτή των Σουμερίων στο "Επος του Γκιλγκαμές" και η παλιότερη μαρτυρία για την πρότυπη απόδοση του Επους που έχουμε ως τώρα είναι του 13ου αιώνα πΧ.
(σε μας έχουν φτάσει κυρίως τα Βαβυλωνιακά αντίγραφα που είναι κατά πολύ μεταγενέστερα)

Ο Γιλγκαμές θεωρείται ιστορικό πρόσωπο, ο πέμπτος βασιλιάς της πρώτης δυναστείας της Ουρούκ, και απ ότι λένε έζησε μεταξύ του 2700 και του 2500 πΧ.

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-


Edited by - Ostria on 15/09/2003 15:53:25Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

allzzaro
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
6226 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/09/2003, 16:24:53  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους allzzaro  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Nαί αυτή ειναι η αρχαιότερη αναφορά που έχουμε. Και χρονολογικά είναι πολλύ προτύτερα του Νώε.

quote:
Η επιφανειακη ερμηνεια αυτων των μυθων, μας στερει απο την ευκαιρια να κατανοησουμε τους θησαυρους των αλληγορικων μυνηματων που καλυπτονται μεσα στο μυθο

Φίλε Πασχάλη δεν σχολίασες το παραπάνω. Το περιμένω. Εχει ενδιαφέρον

Φίλε ΟΤΕΙΟ διάβασε τα παραπάνω μου αναφέρει και ο mercury εκεί γίνεται χαμός με τις κιβωτούς.

Εχω χάσει τον EDORAMA. Πού είσαι βρήκα κάτι σχετικό με τις γκαβίλιες.
Πιθανόν να στερεωθούν τα ξύλα με γκαβίλιες χωρίς καρφιά αλλά είναι πολύ πιθανόν να ανοίξουν τα ξύλα απο την πίεση.
Αλλο πρόβλημα είναι τα μέρη που δεν βρέχονται εκεί δεν σφίγγουν. Ενώ αντίθετα εκεί που σφίγγουν λόγω του μεγέθους της γκαβίλιας σκευρώνουν και ανοίγει το ξύλο.
Εσύ βρήκες τίποτα??

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ostria
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


4324 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/09/2003, 16:37:55  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ostria  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Το σπουδαίο της υπόθεσης ήταν οτι κάποιοι ήξεραν οτι θα γίνει αυτό.
Και στην βίβλο και στην υπόθεση του Δευκαλίωνα είχαν προειδοποιηθεί.
Κάποιοι λοιπόν είχαν μελετήσει το φαινόμενο.

Αυτό που λες φίλε allzzaro είναι όντως σπουδαίο, αν βέβαια δεν είναι μεταγενέστερες προσθήκες των συγγραφέων των μύθων...


'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Πασχαλης
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
480 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/09/2003, 21:05:17  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Πασχαλης  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Πασχαλης  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Μια πιο προσεκτικη μελετη του κειμενου, θα μας δειξει οτι η Ατλαντιδα ΔΕΝ ηταν καθολου στον Ατλαντικο...Τελος παντων, αυτο ειναι ενα αλλο θεμα..
--------------------------------------------------------------------------------


Γειά σου ΠΑΣΧΑΛΗ Οχι. Δεν είναι αλλο θέμα. Είναι το θέμα μας.


allzzaro


Ολη η ιστορια με την Ατλαντιδα, ξεκινησε απο την αναφορα απου εκανε ο Πλατωνας στο ΤΜΑΙΟΣ και στο ΚΡΙΤΙΑΣ.
Ας δουμε ομως το κειμενο...

"Λεγει γαρα τα γεγραμμενα, οσην η πολις υμων επαυσε ποτε δυναμιν θβρει πορευομενην αμα επι πασαν Ευρωπην και Ασιαν, εξωθεν ορμηθεισαν εκ του Ατλαντικου πελαγους".

Αναρρωτιεμαι, αφου απο τον Ομηρο ακομα ο Ωκεανος λεγεται Ωκεανος, γιατι εδω αναφερεται πελαγος;
Μαθαινουμε ομως οτι η μεσογειος θαλασσα ειναι η θαλασσα του Ατλαντα, γιατι πιστευαν παλαιοτερα οτι ο Ατλαντας στο κεντρο της Μεσογειου κρατουσε τις στηλες που στηριζαν τον ουρανο. Ετσι, η Μεσογειος ειναι το πελαγος του Ατλαντα, το Ατλαντικο πελαγος.(Περισσοτερα στο θεμα Μυθος και θρησκεια/Ορφεας-Ορφισμος).

Συνεχιζει το κειμενο,"οτε γαρ πορευσιμον ην το εκει πελαγος΄νησον γαρ προ του στοματος ειχεν, ο καλειτε, ως φατε υμεις, Ηρακλεους στηλας".

Η λεξη -στομα- μας βαζει σε υποψιες, γιατι υποδεικνυε απο πισω ενα λιμανι και το στομα ειναι το ανοιγμα του λιμανιου και οχι ενα στενο περασμα.
Ομως ολοι ξερουμε οτι οι Ηρακλειες στηλες ειναι το Γιβραλταρ...Εδω ειναι η παρανοηση...
Ανακαλυπτουμε οτι οι Ηρακλειες στηλες ηταν δυο στηλες - η μια σμαραγδινη και η αλλη απο χρυσο- μπροστα απο τον ναο του Ηρακλη στην ΤΥΡΟ της φοινικης.(Ορα β' βιβλιο Ηροδοτου, κεφ. 42,44,45).
Οι γνωριζοντες περαιτερω, θα γνωριζουν τον αρχιτεκτονα ΧΙΡΑΜ απο την ΤΥΡΟ της Φοινικης...

Το κειμενο στη συνεχεια μας λεει οτι, δυτικα απο τις Ηρακλειες στηλες ειναι μια νησος οσο η Ασια και η Λιβυη, απο την οποια μεταβαινουμε στα περιξ νησια και μετα απο τα αλλα νησια ειναι ο παργματικος Ποντος.( Ποντος= ανοιχτη θαλασσα και ωκεανος)

Δυτικα απο την Τυρο της Φοινικης, μεγαλα νησια ειναι η Κυπρος, η Κρητη, Η Σικελια και η Σαρδηνια και Κορσικη.Απο το νησι, μας λεει το κειμενο, μεταβαινουμε στα περιξ νησια. Πλειαδα αλλων νησιων κοντα, εχει μονον η Κρητη. Τις Κυκλαδες..

Οσο για το υπερβολικο μεγεθος, νομιζω η δυναμη που ειχαν οι Μινωιτες, δικαιολογει να την φανταζονται τεραστια..

Αν τωρα εξετασουμε και το γεγονος των ηφαστειων, ευκολα καταληγουμε στη Θηρα και στον Μινωικο πολιτισμο που ηταν μια θαλασσοκρατορια στη Μεσογειο και οχι μονο..

Ακομα ο μυθος του Θησεα μας δειχνει οτι η Αθηνα ηταν υποτελης στη Κρητη, μεχρι που, μετα την εκρηξη του ηφαιστειου της θηρας, εσβησε η Μινωικη δυναμη και καταληφθηκε απο τους Αχαιους.

Ειναι γνωστο βεβαια οτι προστατης θεος της Ατλαντιδας και της Κρητης ηταν ο Ποσειδωνας, οπως και οι δυο γεωργικες παραγωγες που αναφερονται για την Ατλαντιδα και τα υδραυλικα εργα που ειχε με κρυα και ζεστα νερα η Ατλαντιδα, γεγονοτα που τα βρισκουμε στην Κρητη και στον Μινωικο πολιτισμο..

Οσο βεβαια για το ποιος πολιτισμος καταστραφηκε απο την εκρηξη του ηφαιστειου της Θηρας, ειναι ιστορικα γνωστο..

Για το θεμα τωρα των χρονολογιων, νομιζω οτι οι Αιγυπτιοι ειχαν καποιο μετρικο συστημα που στην αποδοση του εδινε "τραβηγμενες" χρονολογιες, οπως και οι χρονολογιες στη Γενεση...

Αναφερθηκα πολυ συνοπτικα στο θεμα, νομιζω ομως οτι ο καθε καλοπροαιρετος ερευνητης θα βρει το εναυσμα για μια περαιτερω ερευνα..

Μ Ε Μ Ν Η Σ Σ Ο Α Π Ι Σ Τ Ε Ι Ν

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Avallon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5090 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/09/2003, 23:18:00  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλοι μου σας ευχαριστώ για τη συμμετοχή σας στο θέμα που άνοιξα.

Θα ήθελα πρώτα να σας ζητήσω συγνώμη για την απουσία μου όλες αυτές τις μέρες αλλά βρισκόμουν σε διακοπές απ’ όπου γύρισα χθες και κατά φοβερή σύμπτωση βρήκα το σπίτι μου πλημμυρισμένο οπότε και κατανοείτε γιατί δεν έχω πολύ ελεύθερο χρόνο…

Παρ’όλα αυτά διάβασα όλα όσα γράψατε και θα σας πω και τη δικιά μου θεωρία που εν μέρει νομίζω συμφωνεί με την Οστρια…

Όπως ξέρουμε μύθοι για τον/τους κατακλυσμούς υπάρχουν πολλοί και όχι μόνο στη Μεσόγειο αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο, σε όλες τις ηπείρους και σε όλες τις φυλές (διορθώστε με αν κάνω λάθος αλλά υπάρχει και στους Ινδιάνους).

Ετσι εξηγείτε γιατί τελικά σωθήκαν όλες οι φυλές και όχι μόνο η Λευκή…
Απ΄ότι φαίνεται κάποιος ή κάποιοι ήξεραν τι μέλλει γενέσθαι και το αποκάλυψαν σε κάποιους ανθρώπους εξασφαλίζοντας έτσι επιζήσαντες από κάθε φυλή.

Εννοείται βέβαια ότι κάθε φυλή φρόντισε να διασώσει τα ζώα της δικής της πανίδας (λυπάμαι αλλά αδυνατώ να φανταστώ τον Εβραίο Νώε να σώζει πολική αρκούδα)

Υπόσχομαι να επανέλθω με πληροφορίες μόλις αποκαταστήσω τις βλάβες στο σπίτι μου.

Και πάλι συγνώμη αν νομίσατε ότι άφησα το θέμα στη μοίρα του"Τάδε έφη Avallon"
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
hrismig
Μέλος 2ης Βαθμίδας


325 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/09/2003, 10:02:56  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους hrismig  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

...κατά φοβερή σύμπτωση βρήκα το σπίτι μου πλημμυρισμένο
Να φτιάξεις μία κιβωτό! (Καρφιά έχεις;)

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

allzzaro
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
6226 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/09/2003, 21:19:18  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους allzzaro  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ευχομαι avallon να μην είναι κάτι σοβαρό.

Φίλε Πασχάλη.
Πολύ ενδιαφέροντα.Θα τα μελετήσω προσεκτικότερα.
Με προβληματίζει οτι η Ηπειροι σαν ``Παγγαία`` ταιριάζουν απόλυτα οσο αφορά την Ιβηρική χερσόνησο και την Καραιβική. Οπότε δεν χωρά μια αλλη Ηπειρος ανάμεσα τους. Εκτός αν εμφανίστηκε κατόπιν και μετά εξαφανίστηκε.
Οπότε μια θεωρία της Ατλαντίδας στη Μεσόγειο είναι πολύ πιό νοητή.
Σε οτι αφορά τώρα τις χρονολογίες των Αιγυπτίων εκεί μου φαίνεται οτι τα εχουν κάνει μούσκεμα. Απορώ πως βγάζουν την καταστροφή της το 10.000 ΠΧ και μάλιστα με ακρίβεια.

Τώρα αν η Ατλαντίδα βρισκόταν στην Κρήτη σίγουρα δεν θα εννοούμε τον Μινωικό πολιτισμό αλλά κάποιον προτύτερο ο οποίος να .. καταστράφηκε .
Αλλά πάλι γιατί αναφέρουν οι ιερείς οτι οι Ελληνες βρίσκοταν σε πόλεμο με τους Ατλάντιους και μάλιστα ενικούσαν. Για ποια εποχή μιλάει? Τη Μινωική??

quote:

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

allzzaro
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
6226 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/09/2003, 21:26:52  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους allzzaro  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Αυτό που λες φίλε allzzaro είναι όντως σπουδαίο, αν βέβαια δεν είναι μεταγενέστερες προσθήκες των συγγραφέων των μύθων.

Τι να σου πώ OSTRIA.

Μετά απο τόσα χρόνια είναι ευτύχημα που έχουμε τόσες πληροφορίες.
Αιωνία η μνήμη στους ιστορικούς που μας άφησαν αυτούς τους θησαυρούς που αναφέρει ο ΠΑΣΧΑΛΗΣ εστω και σαν μύθους έστω και παραποιημένους.

Μήν ξεχνάτε φίλοι μου οτι κάθε πληροφορία είναι ανεκτίμητη.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Πασχαλης
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
480 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/09/2003, 16:51:17  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Πασχαλης  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Πασχαλης  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
allzzaro
quote:
Αλλά πάλι γιατί αναφέρουν οι ιερείς οτι οι Ελληνες βρίσκοταν σε πόλεμο με τους Ατλάντιους και μάλιστα ενικούσαν. Για ποια εποχή μιλάει? Τη Μινωική??

Νομιζω, παλι θα αντλησουμε στοιχεια μεσα απο το μυθο, εφοσον βεβαια τα ιστορικα στοιχεια του μυθου επιβεβαιωνονται απο την αρχαιολογικη σκαπανη.
Ο μυθος του Θησεα και του Λαβυρινθου, μας αφηνει την υποψια οτι οι Αθηναιοι ηταν υποτελεις στους Μινωιτες και εστελναν -φορο υποτελειας- 7 νεους και 7 νεες, θυσια για τον Μινωταυρο.
Αυτο μου θυμιζει ενα πολυ συνηθισμενο γεγονος στα Ελληνικα δεδομενα, να στελνουν οι υποτελεις τους ευγενεις γονους τους, ομηρους στην επικυριαρχη πολιτεια. Ετσι ο Φιλιππος, γνωρισε στη Θηβα τη περιφημη λοξη φαλαγγα, οταν ο ιδιος ηταν ομηρος στη Θηβα του Πελοπιδα και Επαμεινωνδα.

Το 1450 π.χ.χ. η Κρητη ηδη εχει καταληφθει απο τους Μυκηναιους και τους λοιπους Αχαιους, οντας εξασθενημενη και διαλυμενη μετα την καταστροφη που προξενησε η εκρηξη του ηφαιστειου της Θηρας.
Εδω νομιζω δηλωνεται ενα ιστορικο γεγονος. Η Μινωικη Κρητη, που, λογω της τερασιας δυναμης της, δε χρειαστηκε ποτε να περιτοιχιστει, ( σε καμμια Κρητικη μητροπολη δεν βρεθηκαν τειχη της Μινωικης περιοδου), ητηθηκε τελικα και κατακτηθηκε απο τους Αθηναιους(!).Προφανως εδω η αναφορα ειναι λιγο σωβινιστικη, γιατι η ηττα της Ατλαντιδας -Μινωικης Κρητης, ηταν αποτελεσμα ολων των Αχαιων.

Αποηχος και τελευταια καταληψη πολης του Μινωικου πολιτισμου, ηταν η Τροια.
Ενας πολεμος εμφυλιος μεταξυ των Ελληνων και των θεων των Ελληνων, ιστορικη αναφορα της τελειωτικης διαλυσης της Μινωικης θαλασσοκρατοριας.
Ας μη ξεχναμε οτι στο πλευρο των Τρωων, πολεμησαν ολα τα Ελληνικα φυλα της Μ. Ασιας και οι Θρακες και οι Μακεδονες.
Ο Απολλοδωρος ακομα μας λεγει οτι , ο Πριαμος και η Εκαβη ηταν απο την Ημαθια της Μακεδονιας (Βεροια).
Ενα γεγονος που μας εκανε ιδιαιτερη εντυπωση ηταν το ακουσμα απο καποια παιδια της Βεροιας, προσφατα, της φρασης, "αει στη Τροια". Στην Ερωτηση μας γιατι λεγεται αυτη η φραση και οχι "αει στο διαβολο", πηραμε την αφοπλιστικη απαντηση.."Επειδη απο το στρατο των Μακεδονων που πηγαν να πολεμησουν στο πλευρο των Τρωων, δε γυρισε κανενας. Κατα συνεπεια ηταν και ειναι η πιο ..βαρια καταρα!"

Το βαθυτερο σκαλισμα της ιστοριας, της μυθολογιας και της προϊστοριας, μας φανερωνει κατι ...συμπτωσεις, που μονο συμπτωσεις δεν δειχνουν.
Το ονομα-τιτλος Μινωας, το συνανταμε στην Αιγυπτο, Μεσσοποταμια, Σουμερια, ακομα και στους Ινδιανους της Αμερικης, σαν Μανου, Μενες, Μανης και Μανιτου!

Ενα αλλο σημαντικο γεγονος ειναι η υπαρξη των φθογγων ΠΛΣ, στην ευρυτερη περιοχη της μεσογειου.
ΠΛΣ
η ΠΡΣ
η ΦΛΣ
η ΠΡΘ
η ΦΛΧ κλπ.

Ετσι εχουμε καποιες ονομασιες λαων,
ΠΕΛΑΣ-ΓΟΙ
ΠΕΡΣ-ΕΣ
ΦΙΛΙΣ-ΤΑΙΟΙ ΚΑΙ ΦΑΛΙΣ-ΚΟΙ
ΠΑΡΘ-ΟΙ
ΦΕΛΛΑΧ-ΟΙ......

Συμφωνα με τη μυθολογια, ο Πελασγος αναφερεται και σαν γιος του Δαναου, ο οποιος αφου εκδιωχθηκε απο το Αργος, ηρθε στη Μακεδονια και εκτισε την πολη Ποσειδωνια στη λιμνη των Γιαννιτσων, οπου και βασιλευσε, πολη η οποια εγινε αργοτερα ΑΙΓΕΣ και αποτελεσε την πρωτη πρωτευουσα των Μακεδονων βασιλεων.
Ακομα, η εξασθενηση της Μινωικης δυναμης, εξασθενησε και τις Κρητοφοινικικες αποικιες, με αποτελεσμα να επιστρεψουν αρκετοι στην ηπειρωτικη Ελλαδα, συνεπεια της πιεσης των σημιτικων φυλων στη Φοινικη.
Ο Καδμος, μια πολυ γνωστη μυθολογικη περιπτωση, (ας μη βιαστουν καποιοι να τονισουν την ομοιοτητα με το ΑΔΑΜ, γιατι ομοιοτητα υπαρχει, ομως το ονομα ΑΔΑΜ ηδη απο πολλα χρονια πριν αναφερονταν στα Καβειρια μυστηρια της Σαμοθρακης).

Εχω λοιπον την υπονοια οτι, η Πελασγια και η Μινωικη αυτοκρατορια, ειναι ταυτοσημες και αναφερονται στην περιοχη που περικλειεται απο το Γιβραλταρ μεχρι την Μεσοποταμια.Μαλλον ηταν μια χαλαρη συνομοσπονδια αυτονομων πολεων-χωρων, που ξεκινησε απο την 7η χιλιετηριδα, εφτασε στην ακμη της το 2500 και εσβησε μετα την εκρηξη του ηφαιστειου της Θηρας, το 1628 π.χ.χ.
Θα μου πειτε, η Αιγυπτος πως εμεινε απεξω;
Δεν εμεινε, γιατι η ιστορια μας διδασκει οτι καποτε κυβερνηθηκε απο του ΥΚΣΩΣ,(ακομα ψαχνουν οι ιστορικοι και αρχαιολογοι απο που εμφανιστηκαν, γιατι, λες και εμφανιστηκαν απο το πουθενα, αν ΔΕΝ λαβουμε υποψη μας τη Μινωικη Κρητη!!!).


Ωχ, σας κουρασα...με πιανει καπου-καπου!!!


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

allzzaro
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
6226 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/09/2003, 17:20:39  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους allzzaro  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Πασχάλη γειά σου.

Δεν θα σου απαντήσω τώρα, θα συμφωνήσω βέβαια, αλλά θέλω να βρώ χρόνο να τα μελετήσω.
Αν και υπάρχει τόπικ για την Ατλαντίδα οι απόψεις αυτές ταυτίζονται και με τον κατακλυσμό.
Ετσι επιφανειακά που το διάβασα .. ο κατακλυσμός που είναι?
Με δυσκόλεψες.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

allzzaro
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
6226 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/09/2003, 22:32:10  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους allzzaro  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλοι μου μολις πήρα στα χέρια μου κάτι εξαιρετικά πολύτιμο.
Πασχάλη για σένα
[red] ]ΕΠΕΙΓΟΝ [/red
quote:
Αμερικανοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι βρήκαν την χαμένη Ατλαντίδα και ότι τμήμα της ήταν η Κύπρος.
Υστερα από μυστικές έρευνες που διήρκησαν μία δεκαετία, ο καθηγητής Ρόμπερτ Σάρμαστ υποστηρίζει ότι το παραμυθένιο, ονειρικό αρχαίο νησί βρίσκεται στον πυθμένα της θαλάσσιας περιοχής μεταξύ Κύπρου και Συρίας και ότι η Κύπρος είναι ότι απέμεινε από την Ατλαντίδα.
Πιστεύει επίσης ότι η χαμένη πολιτεία και κατ΄ επέκταση η Κύπρος, είναι η πηγή αυτού που η Βίβλος περιγράφει ως «Κήπους της Εδέμ». Τονίζει μάλιστα ότι το μέρος που ερεύνησε στην Κύπρο παρουσιάζει εκπληκτική ομοιότητα με τις αναφορές του Πλάτωνα στην Ατλαντίδα στο βιβλίο του Τίμαιος και Κριτίας.
Ο καθηγητής Ρόμπερτ Σάρμαστ κυκλοφόρησε ήδη βιβλίο με τίτλο ''Η ανακάλυψη της Ατλαντίδας'' και σύμφωνα με τον ίδιο τώρα αναμένεται να αρχίσει έρευνες στον βυθό της περιοχής.
Πιστεύει μάλιστα ότι έχει σοβαρές πιθανότητες να ανακαλύψει κτίρια, δρόμους και ό,τι μπορεί να απέμεινε από την χαμένη ονειρική Ατλαντίδα.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Avallon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5090 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/09/2003, 09:12:06  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Τι άλλο θα ακούσουμε?
Είναι τρελλοί αυτοί οι Αμερικάνοι...


"Τάδε έφη Avallon"
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
allzzaro
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
6226 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/09/2003, 12:54:02  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους allzzaro  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Τι άλλο θα ακούσουμε?
Είναι τρελλοί αυτοί οι Αμερικάνοι...

Οπα .. Περίμενε avallon κάτι βρήκαν.
Δεν είπαμε οτι είναι η Ατλαντίδα.
Μία βυθισμένη πόλη. Ισως μια αλλη Ατλαντίδα. Γιατί οχι?
Δεν εχουμε ξαναβρεί βυθισμένες πολιτείες.
Για να δούμε τι στοιχεία θα προκύψουν.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

LOGOS
Μέλος 1ης Βαθμίδας


149 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/09/2003, 22:51:41  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους LOGOS  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητοί φίλοι,παρότι οι γνώσεις μου γύρω απο το θέμα είναι ελάχιστες οφείλω να πώ οτι έμεινα έκπληκτος με τις απόψεις που έχουν καταθέσει και οι υποστηρικτές και οι αμφισβητούντες την κιβωτό.Κάποιο φένεται να προβληματιστήκαν και να προσπαθούν να δώσουν λογικές εξηγήσεις άλλοι κάνανε την δική τους έρευνα και τελικά μέσα σε αυτόν τον κατακλυσμό πληροφοριών και απόψεων που εκτίθονται ίσως στη δική μας κιβωτό να οφείλουμε να περισυλλέξουμε όλες τις μορφές συλλογισμών που παρουσιάζονται.
Σε καθαρά φυσικό επίπεδο λόγω της αρχής διατήρησης ύλης και ενέργειας ίσως κάποια απο τα μόρια μου να περιέχουν στοιχεία απο την ύλη της κιβωτού ή του περιεχομένου της.Σε ένα πιο φιλοσοφικό επίπεδο ίσως σπέρματα των ευαισθησιών του Νώε να συναντούμε σε οργανώσεις τύπου National Geographic,Green peace κτλ.Είτε βρούμε το σκελετό της κιβωτού είτε ακόμα και του Νώε...το σημαντικό είναι οτι αυτά ,είτε ώς μύθοι είτε ως πραγματικότητες,εξελίχθηκαν σε κάτι άλλο ή κατεύθηνα εξελίξεις.Και η συζήτηση αυτή καθ'αυτή είναι μια εξέλιξη της κιβωτού.
Και τελικά αυτό ίσως να είναι το σημαντικότερο απ'όλα.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Avallon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5090 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/09/2003, 10:57:50  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Νομίζω ο LOGOSέδωσε την πιο εσωτερική απάντηση


"Τάδε έφη Avallon"
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
allzzaro
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
6226 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/09/2003, 13:36:27  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους allzzaro  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Νομίζω ο LOGOSέδωσε την πιο εσωτερική απάντηση

Ναι avallon

Η εσωτερική αναζήτηση στηρίζετε στην εννοια της μή απόδοσης της εξωτερικής αναζήτησης.
Σε περίπτωση λοιπόν που οι επιστήμονες ανακαλύπτουν κάτι νέο αλλάζει ριζικά η δομή της εσωτερικής αναζήτησης η οποία βασίζεται πάνω στην ανικανότητα της εξωτερικής.
Μήν ξεχνάμε οτι ενας ερευνητής ερευνά και εξωτερικά και εσωτερικά.
Η μίξη της εξωτερικοεσωτερικής γνώσης είναι το πόρισμα.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

hrismig
Μέλος 2ης Βαθμίδας


325 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/09/2003, 14:49:51  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους hrismig  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
...Ναι βρε παιδιά αλλά πόσο "επιστημονικό" σας φαίνεται να βγαίνει πρώτα ένα βιβλίο και μετά να ξεκινάνε οι έρευνες; Εμένα μου φαίνεται μάλλον "εμπορικοεπιστημονικό".

Όσο για τις πόλεις κάτω από το νερό μην ξεχνάτε ότι πέρισυ μόλις ανακάλυψαν μία αντίστοιχη πόλη έξω από την Αλεξάνρεια στην Αίγυπτο...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

lencolas
Πλήρες Μέλος

Greece
1316 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/09/2003, 19:44:53  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους lencolas  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΑΝ ΚΑΙ ΑΡΓΗΣΑ ΛΙΓΟ-ΑΛΛΑ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΟΤΙ ΞΕΧΝΟΥΣΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΣΤΟ ΠΑΤΡΙΚΟ ΜΟΥ-ΑΝΑΦΕΡΩ ΣΗΜΕΡΑ ΤΗΝ ΑΦΗΓΗΣΗ ΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΩΡΙΚΟΥΣ ΟΠΩΣ ΕΙΧΑ ΠΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΠΑΛΙΟΤΕΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΠΟΥ ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΔΕΙ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΑΓΓΙΞΕΙ ΤΗΝ ΚΙΒΩΤΟ.
"ΗΤΑΝ 8 ΧΡΟΝΩΝ Ο ΑΓΚΟΠΙΑΝ,ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΣΤΟ 1908 ΟΤΑΝ Ο ΘΕΙΟΣ ΤΟΥ ΤΟΝ ΠΗΡΕ ΣΤΟ ΑΡΑΡΑΤ,ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΑΡΑΓΓΙ ΤΗΣ ΑΧΟΡΑΣ,ΠΕΡΝΩΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΦΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ.ΚΑΘΩΣ ΤΟ ΒΟΥΝΟ ΓΙΝΟΤΑΝΕ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΠΟΤΟΜΟ Ο ΘΕΙΟΣ ΤΟΥ ΤΟΝ ΜΕΤΕΦΕΡΕ ΣΤΟΥΣ ΩΜΟΥΣ ΤΟΥ ΩΣΠΟΥ ΕΦΤΑΣΑΝ ΣΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΜΟΙΑΖΕ ΜΕ ΜΕΓΑΛΟ ΠΛΟΙΟ ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΕΞΟΧΗ ΒΡΑΧΟΥ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΜΙΑ ΒΡΑΧΟΣΕΙΡΑ,ΚΑΙ ΣΚΕΠΑΣΜΕΝΟ ΕΝΜΕΡΕΙ ΜΕ ΧΙΟΝΙ.ΕΙΧΕ ΕΠΙΠΕΔΑ ΑΝΟΙΓΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΤΡΥΠΑ ΣΤΗ ΣΤΕΓΗ.Ο ΑΓΚΟΠΙΑΝ ΣΚΕΦΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΟΤΙ ΕΠΡΟΚΕΙΤΟ ΓΙΑ ΠΕΤΡΙΝΟ ΣΠΙΤΙ,ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ Ο ΘΕΙΟΣ ΤΟΥ ΤΟΥ ΕΔΕΙΞΕ ΤΟ ΣΑΝΙΔΕΝΙΟ ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΙΠΕ ΠΩΣ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΞΥΛΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΠΩΣ ΗΤΑΝ Η ΚΙΒΩΤΟΣ,ΟΠΩΣ ΤΟΥ ΕΙΧΑΝ ΠΕΡΙΓΡΑΨΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ.Ο ΘΕΙΟΣ ΤΟΥ ΤΟΝ ΑΝΕΒΑΣΕ ΑΠΟ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΒΡΑΧΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΗ ΣΤΕΓΗ ΤΗΣ ΚΙΒΩΤΟΥ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΤΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΦΟΒΑΤΑΙ "ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΙΕΡΟ ΠΛΟΙΟ... ΚΑΙ ΤΑ ΖΩΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ ΕΔΩ".Ο ΑΓΚΟΠΙΑΝ ΑΝΕΒΗΚΕ ΣΤΗ ΣΤΕΓΗ ΚΑΙ ΓΟΝΑΤΙΣΕ ΚΑΙ ΦΙΛΗΣΕ ΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ΣΤΕΓΗΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΕΠΙΠΕΔΗ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΕΥΚΟΛΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ.
ΕΝΩ ΣΤΕΚΟΤΑΝ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗΝ ΚΙΒΩΤΟ Ο ΘΕΙΟΣ ΤΟΥ ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΕ,ΑΛΛΑ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΕΞΟΣΤΡΑΚΙΣΤΗΚΑΝ ΣΑΝ ΝΑ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΠΕΤΡΑ.ΜΕΤΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΚΟΨΕΙ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΞΥΛΟ Μ'ΕΝΑ ΜΥΤΕΡΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΑΛΛΑ ΑΠΕΤΥΧΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ.ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΤΟΥ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΚΙΒΩΤΟ ΕΜΕΙΝΑΝ ΕΚΕΙ 2 ΩΡΕΣ ΚΟΙΤΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΑΙ ΤΡΩΓΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΤΟΥ.ΟΤΑΝ Ο ΑΓΚΟΠΙΑΝ ΓΥΡΙΣΕ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥ ΑΝΥΠΟΜΟΝΩΝΤΑΣ ΝΑ ΠΕΙ ΣΤΑ ΑΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΤΟΥ,ΕΚΕΙΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΑΝ ΗΡΕΜΑ: "ΝΑΙ,ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΕΙΔΑΜΕ ΤΗΝ ΚΙΒΩΤΟ."
Ο ΑΓΚΟΠΙΑΝ ΠΕΘΑΝΕ ΤΟ 1972.ΜΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΧΑΡΤΕΣ ΜΕ ΑΚΡΙΒΕΙΑ,ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ Σ'ΕΝΑ ΧΑΡΤΗ ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΟΠΟΥ ΕΙΧΕ ΔΕΙ ΤΗΝ ΚΙΒΩΤΟ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΑΝΕΒΕΙ ΕΠΑΝΩ ΤΗΣ,ΟΜΩΣ ΕΛΕΓΕ ΣΤΑΘΕΡΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΟΝ ΡΩΤΟΥΣΑΝ ΟΤΙ ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΣΤΟ ΑΡΑΡΑΤ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΣΤΗΝ ΚΙΒΩΤΟ."
ΑΝ ΚΑΙ Η ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΟ ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΝΤΑΣΗΣ ΦΩΝΗΣ,ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΠΑΝΙΟ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΦΗΓΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ,ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΟ ΑΤΟΜΟ,ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΡΩΤΟ ΧΕΡΙ,ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΟΥΝ ΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΕΣ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ......

ΦΙΛΙΚΑ

The Truth Is Out There..Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 13 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7  8  9 10
 11 12 13
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.171875
Maintained by Digital Alchemy