ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
 Η «ΕΠΙΣΤΗΜΗ» ΟΜΟΛΟΓΕΙ: ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΝΑ ΧΡΟΝΟΛΟΓΩ.

Σημείωση: Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο Μέλος για να αποστείλετε μία απάντηση.
Για να εγγραφείτε, κάντε click εδώ. Η Εγγραφή είναι ΔΩΡΕΑΝ!

Ανάλυση Οθόνης:
Όνομα Μέλους:
Password:
Διαμόρφωση: Bold Πλάγια Υπογραμμισμένα Κεντρική Στοίχιση Εισαγωγή Υπερσυνδέσμου Εισαγωγή Email Εισαγωγή Εικόνας Εισαγωγή Κώδικα Εισαγωγή Αποσπάσματος Εισαγωγή Λίστας Εισαγωγή Smilie
   
Μήνυμα:

* HTML ΑΝΕΝΕΡΓΗ
* Κώδικας Forum ΕΝΕΡΓΟΣ

 
Μέθοδος:
Επιλέξτε για να συμπεριλάβετε την ψηφιακή Υπογραφή του Προφίλ σας.
     
Α Ν Α Σ Κ Ο Π Η Σ Η     Σ Υ Ζ Η Τ Η Σ Η Σ
Αρχική Τοποθέτηση
Vassilis_1 Απεστάλη: 23/09/2018, 14:52:21
Ακολουθεί η επιστημονική τεκμηρίωση, για το ότι δεν ξέρει να χρονολογεί το παράγωγο του αποκεκομμένου από την Επιστήμη
«πανεπιστήμιου»: http://www.acrobase.eu/showpost.php?p=855159&postcount=4
= η «επιστήμη».

Η «επιστήμη», το μόνο που έχει να επιδείξει είναι χρονολογικές ασυναρτησίες. Βεβαίως το ίδιο συμβαίνει και στα υπόλοιπα θέματα της κοσμογονίας.
Το μόνο που έχει να επιδείξει είναι ασυναρτησίες: http://www.acrobase.eu/showpost.php?p=815781&postcount=2

Ας πάρουμε όμως μια γεύση τώρα σχετικά με τις χρονολογικές ασυναρτησίες της «επιστήμης».

Η «επιστήμη» όμως δεν έχει κανένα πρόβλημα. Όπως θα δούμε πιο κάτω, έχει μια μέθοδο ασφαλή που παράγει τελικά σίγουρο χρονολογικό αποτέλεσμα για την ηλικία του σύμπαντος.

Ας εμφανισθεί τώρα ενδεικτικά ένας πίνακας ανθολόγιο, που θα εμπεριέχει ασυνάρτητες χρονολογικές της «επιστήμης» «θέσεις» με άπειρη διαφορά μεταξύ τους, που είναι για όλα τα γούστα.

quote:
http://www.iefimerida.gr/news/194591/telika-pos-dimioyrgithike-sympan-nea-theoria-aporriptei-big-bang

…το σύμπαν έχει άπειρη ηλικία…


Συνεχίζουμε:

http://www.sciencenews.gr/index.php/%CE%91%CF%83%CF%84%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1/15-%CE%95%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CE%95%CE%B9%CE%B4%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82/645-%CE%97-%CE%B7%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%8D%CE%BC%CF%80%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%BF%CF%82

quote:
Σε προηγούμενες εκτιμήσεις, η ηλικία του Σύμπαντος υπολογιζόταν… Το 1997… στα 15 δισεκατομμύρια χρόνια.
Αυτή η εκτίμηση περιπλέχθηκε τα τελευταία χρόνια όταν οι αστρονόμοι… υπολόγισαν την ηλικία του Σύμπαντος, περίπου στα 13 με 14 δισεκατομμύρια χρόνια

Δηλαδή σε ένα μικρό χρονικό διάστημα, η χρονολόγηση του 1997 = 15 δισεκατομμύρια χρόνια, υπέστη έκπτωση στη μεγαλύτερη τιμή της 2 δισεκατομμύρια χρόνια!!!!!!!!!!!!!

Αλλά άξιο παρατηρήσεως είναι, ότι τα νούμερα όσο περνάει ο καιρός, αντί να αυξάνουν, παίρνουν την κατηφόρα.
Σύμφωνα με τα παραπάνω δεδομένα μετά την παρέλευση 96 ετών, τα 13 δισεκατομμύρια χρόνια, μπορεί να μειωθούν στο 1 δισεκατομμύριο χρόνια, και έπεται η συνεχής καθοδική πορεία

Αλλά ας κοιτάξουμε και εδώ http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=64620

quote:
Με τιμή 45 (Sandage), το Σύμπαν έχει ηλικία 18 δισεκατομμύρια έτη. Με τιμή 85 (de Vaucouleurs), έχει ηλικία μόλις 8 δισεκατομμύρια έτη.

Τώρα έφθασε η ώρα ώστε να διατυπωθεί η της «επιστήμης» ασφαλής μέθοδος.

Αυτή λοιπόν, η ασφαλής της «επιστήμης» μέθοδος που παράγει τελικά σίγουρο χρονολογικό αποτέλεσμα για την ηλικία του σύμπαντος, είναι αυτή του μαδήματος της μαργαρίτας.

Μπορεί δηλαδή ο κάθε ενδιαφερόμενος να μαδήσει τη μαργαρίτα και όπου κάτσει. Και έτσι θα έχει στα χέρια του, την ασφαλή και «επιστημονικά» αποδεδειγμένη χρονολογική θέση, σχετικά με την ηλικία του σύμπαντος!

Τελικό συμπέρασμα: Η «επιστήμη» ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΧΡΟΝΟΛΟΓΕΙ.

Υπάρχει όμως ένα στοιχείο, μέσα από το οποίο, ομολογεί η ίδια η «επιστήμη», το: ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΝΑ ΧΡΟΝΟΛΟΓΩ

Ας εμφανισθεί αυτό το στοιχείο.

Εδώ: http://www.iefimerida.gr/news/194591/telika-pos-dimioyrgithike-sympan-nea-theoria-aporriptei-big-bang
υποστηρίζει το εξής:

quote:
…το σύμπαν έχει άπειρη ηλικία…

Μετά από αυτή τη θέση της «επιστήμης» περί άπειρης ηλικίας του σύμπαντος, κάθε λογικός άνθρωπος καταλαβαίνει ότι η «επιστήμη» αυτοαναιρείται, και ομολογεί ουσιαστικά, καθαρά και ξάστερα τα ακόλουθα: Μη δίνετε καθόλου σημασία σε διάφορες ασυνάρτητες χρονολογικές θέσεις που έχω εκφράσει (όπως με αυτές που σας έκανα πλύση εγκεφάλου στα διάφορα ντοκιμαντέρ) περί του ότι το σύμπαν μετρά δισεκατομμύρια χρόνια. Είναι τελείως άνευ σημασίας, μιας και θεωρώ ότι το σύμπαν έχει άπειρη ηλικία.

Κάθε λογικός άνθρωπος, ως είναι φυσικό πρέπει να υπακούσει στην προτροπή της «επιστήμης» (καθώς ομολογεί ουσιαστικά ότι Δεν ξέρει να χρονολογεί), και να πετάξει στον κάλαθο των αχρήστων όλες τις ασυνάρτητες χρονολογικές θέσεις της, περί του ότι το σύμπαν μετρά δισεκατομμύρια χρόνια.

Επίσης κάθε λογικός άνθρωπος πρέπει να έχει καταλάβει πλέον, την ανυποληψία στην οποία έχει περιέλθει η «επιστήμη», μετά τις πάνω διαπιστωμένες αυτοαναιρέσεις της, και να πετάξει στον κάλαθο των αχρήστων, και την θέση της, ότι τάχα το σύμπαν έχει άπειρη ηλικία.

Αν η «επιστήμη» είχε σε απόλυτη εκτίμηση τα όργανα μέτρησης χρόνου, δια των οποίων π.χ. αποφαίνεται ότι η ηλικία του σύμπαντος είναι 8 δισεκατομμύρια χρόνια, ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΟΤΙ Η ΗΛΙΚΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΙΡΗ.

Συμπέρασμα: Τα όργανα αυτά, τα αποδοκιμάζει η ίδια η «επιστήμη».

Επί τέλους! Απλή λογική!

Έγινε κατανοητό τώρα το γιατί τα όργανα μέτρησης χρόνου που διαθέτει η «επιστήμη» είναι εντελώς άχρηστα.

Το επωφελές τώρα. Το επωφελές είναι ότι το παράγωγο του αποκεκομμένου από την Επιστήμη «πανεπιστήμιου» = η «επιστήμη», έκανε ότι μπορούσε για να ακυρώσει τον εαυτόν της!

Λοιπόν, Δεν κάνει λάθη η Επιστήμη
όταν εξάγει αποδεικτικά συμπεράσματα: http://www.acrobase.eu/showpost.php?p=815782&postcount=3


ΟΙ 7 ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ (** Από την Νεώτερη στην Παλαιότερη **)
Vassilis_1 Απεστάλη: 11/03/2019, 15:26:00
quote:

Vassilis_1:

Η Επιστήμη έχει τους κανόνες της και τις μεθόδους της.

Για να δούμε τώρα τη θέση της Επιστήμης (= τη σχετική με τη χρήση των πειραμάτων, που σκοπό έχουν να εξιχνιάσουν τα επάνω θέματα της κοσμογονίας), την οποία διατύπωσε δια της μεθόδου της “Επαγωγική λογική”:

quote:
Επαγωγή ή επαγωγικός λογισμός, και συχνά επαγωγική λογική, είναι η κίνηση από το επιμέρους προς το γενικό, από το παρατηρημένο στο μη παρατηρούμενο, από το γνωστό στο άγνωστο, μία γενίκευση από την εμπειρία.
Δηλαδή βγάζουμε συμπέρασμα από κάποιες εικασίες ή υποθέσεις ή παρατηρήσεις ενός γεγονότος, που όμως δεν είναι κατοχυρωμένο.

Ας δούμε τώρα την επιστημονική μέθοδο αναλυτικά, συνδυάζοντάς την με τα πειράματα που γίνονται, για την εξιχνίαση των θεμάτων της κοσμογονίας.

“Επαγωγή ή επαγωγικός λογισμός, και συχνά επαγωγική λογική, είναι η κίνηση από το επιμέρους προς το γενικό, από το παρατηρημένο (= η δημιουργία της ζωής και γενικά του κόσμου, που παρουσιάζεται μπροστά μας) στο μη παρατηρούμενο (= πριν πόσο χρόνο, και με ποιο τρόπο δημιουργήθηκε και συνεχίστηκε η ζωή και γενικά ο κόσμος. Θέματα μη παρατηρούμενα), από το γνωστό στο άγνωστο, μία γενίκευση από την εμπειρία. Δηλαδή βγάζουμε συμπέρασμα από κάποιες εικασίες ή υποθέσεις ή παρατηρήσεις (= διαφόρων πειραμάτων) ενός γεγονότος, που όμως δεν είναι κατοχυρωμένο. (= Άρα από κάποιες εικασίες ή υποθέσεις ή παρατηρήσεις = διαφόρων πειραμάτων, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΟ το συμπέρασμα που βγάζουμε για το πριν πόσο χρόνο, και με ποιο τρόπο δημιουργήθηκε και συνεχίστηκε η ζωή και γενικά ο κόσμος).”


quote:

seismic:

Η επιστήμη πρέπει να στηρίζεται


Και βέβαια η Επιστήμη πρέπει να στηρίζεται στις μεθόδους της, όπως στην επάνω, δια της οποίας αποφάνθηκε κατηγορηματικά:

Δεν είναι κατοχυρωμένο = άχρηστο = αντιεπιστημονικό, το οποιοδήποτε συμπέρασμα, βάσει διαφόρων εικασιών, υποθέσεων, ή πειραμάτων, που σκοπό έχουν να εξιχνιάσουν τα θέματα της κοσμογονίας = πως και πριν πόσο χρόνο δημιουργήθηκε το σύμπαν και η ζωή, θέματα στα οποία κατά τη δημιουργία τους απουσιάζει παντελώς η άμεση παρατήρηση = μη παρατηρούμενα θέματα.


seismic Απεστάλη: 11/03/2019, 11:03:15

Η επιστήμη που μας κρύβουν
Όπως είπε και ο συγχωρεμένος Κ. Καραμανλής....
Υπάρχουν πράγματα που λέγονται και δεν γίνονται και πράγματα που γίνονται και δεν λέγονται.
Αν η επιστήμη επαναπαυθεί στην πεπατημένη γνώση δεν θα εξελιχθεί. Η επιστήμη πρέπει να στηρίζεται με το ένα πόδι στην πεπατημένη γνώση και με το άλλο να είναι έτοιμη να ρίξει μια κλωτσιά και να τα αλλάξει όλα. Πάνω σε αυτή την λογική στηρίχτηκαν όλες οι επιστημονικές επαναστάσεις. Αν το ΝΕΟΝ απαντά και λύνει περισσότερα προβλήματα το ερώτημα είναι γιατί πρέπει να παραμείνουμε στο παλιό? Και όμως υπάρχουν ηλίθιοι επιστήμονες στην Ελλάδα διαπλεκόμενοι με το συμφέρον τους που φρενάρουν την επικοινωνία της επιστήμης.
Τα πράγματα δεν είναι έτσι όπως φαίνονται. Υπάρχουν μεγάλες κρυφές εφευρέσεις που δεν θα τις μάθουμε ποτέ. Κάποτε ένας αστρονόμος είπε: «Ερεύνησα από την μια άκρη στην άλλη το σύμπαν με το τηλεσκόπιό μου. Πουθενά δεν βρήκα τον Θεό». Και κάποιος βιολιστής του απάντησε: «Και εγώ πήρα το βιολί μου και εξέτασα κάθε κομμάτι του και κάθε χορδή του. Πουθενά δεν βρήκα μουσική».


http://antiseismic-systems.com/

Edited by - seismic on 11/03/2019 11:04:27

Vassilis_1 Απεστάλη: 06/03/2019, 15:19:57
quote:

quote:

PY8AGORAS:

Η Επιστήμη είναι εκεί, υπάρχει για όλους, και έχει τους κανόνες της.


quote:

Vassilis_1:

Ακριβώς. Η Επιστήμη έχει τους κανόνες της και τις μεθόδους της.

Για να δούμε τώρα τη θέση της Επιστήμης (= τη σχετική με τη χρήση των πειραμάτων, που σκοπό έχουν να εξιχνιάσουν τα επάνω θέματα της κοσμογονίας), την οποία διατύπωσε δια της μεθόδου της “Επαγωγική λογική”:

quote:
Επαγωγή ή επαγωγικός λογισμός, και συχνά επαγωγική λογική, είναι η κίνηση από το επιμέρους προς το γενικό, από το παρατηρημένο στο μη παρατηρούμενο, από το γνωστό στο άγνωστο, μία γενίκευση από την εμπειρία.
Δηλαδή βγάζουμε συμπέρασμα από κάποιες εικασίες ή υποθέσεις ή παρατηρήσεις ενός γεγονότος, που όμως δεν είναι κατοχυρωμένο.

Ας δούμε τώρα την επιστημονική μέθοδο αναλυτικά, συνδυάζοντάς την με τα πειράματα που γίνονται, για την εξιχνίαση των θεμάτων της κοσμογονίας.

“Επαγωγή ή επαγωγικός λογισμός, και συχνά επαγωγική λογική, είναι η κίνηση από το επιμέρους προς το γενικό, από το παρατηρημένο (= η δημιουργία της ζωής και γενικά του κόσμου, που παρουσιάζεται μπροστά μας) στο μη παρατηρούμενο (= πριν πόσο χρόνο, και με ποιο τρόπο δημιουργήθηκε και συνεχίστηκε η ζωή και γενικά ο κόσμος. Θέματα μη παρατηρούμενα), από το γνωστό στο άγνωστο, μία γενίκευση από την εμπειρία. Δηλαδή βγάζουμε συμπέρασμα από κάποιες εικασίες ή υποθέσεις ή παρατηρήσεις (= διαφόρων πειραμάτων) ενός γεγονότος, που όμως δεν είναι κατοχυρωμένο. (= Άρα από κάποιες εικασίες ή υποθέσεις ή παρατηρήσεις = διαφόρων πειραμάτων, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΟ το συμπέρασμα που βγάζουμε για το πριν πόσο χρόνο, και με ποιο τρόπο δημιουργήθηκε και συνεχίστηκε η ζωή και γενικά ο κόσμος).”

Όπως αντιλαμβάνεσαι PY8AGORAS, η Επιστήμη είναι σαφέστατη. Δεν εγκρίνει τη χρήση των πειραμάτων, καθώς αποφάνθηκε κατηγορηματικά: Δεν είναι κατοχυρωμένο = άχρηστο = αντιεπιστημονικό, το οποιοδήποτε συμπέρασμα, βάσει διαφόρων εικασιών, υποθέσεων, ή πειραμάτων, που σκοπό έχουν να εξιχνιάσουν τα θέματα της κοσμογονίας = πως και πριν πόσο χρόνο δημιουργήθηκε το σύμπαν και η ζωή, θέματα στα οποία κατά τη δημιουργία τους απουσιάζει παντελώς η άμεση παρατήρηση = μη παρατηρούμενα θέματα.



quote:

PY8AGORAS:

Δεν είπε κάτι τέτοιο ποτέ η επιστήμη


Το τι είπε η Επιστήμη έχει καταγραφεί.
Πιο πάνω εμφανίστηκε η μέθοδος της Επιστήμης.
Η Επιστήμη λοιπόν, αποφάνθηκε δια της μεθόδου της κατηγορηματικά:

Δεν είναι κατοχυρωμένο = άχρηστο = αντιεπιστημονικό, το οποιοδήποτε συμπέρασμα, βάσει διαφόρων εικασιών, υποθέσεων, ή πειραμάτων, που σκοπό έχουν να εξιχνιάσουν τα θέματα της κοσμογονίας = πως και πριν πόσο χρόνο δημιουργήθηκε το σύμπαν και η ζωή, θέματα στα οποία κατά τη δημιουργία τους απουσιάζει παντελώς η άμεση παρατήρηση = μη παρατηρούμενα θέματα.


PY8AGORAS Απεστάλη: 06/03/2019, 09:25:09
quote:
Όπως αντιλαμβάνεσαι PY8AGORAS, η Επιστήμη είναι σαφέστατη. Δεν εγκρίνει τη χρήση των πειραμάτων, καθώς αποφάνθηκε κατηγορηματικά: Δεν είναι κατοχυρωμένο = άχρηστο = αντιεπιστημονικό, το οποιοδήποτε συμπέρασμα, βάσει διαφόρων εικασιών, υποθέσεων, ή πειραμάτων, που σκοπό έχουν να εξιχνιάσουν τα θέματα της κοσμογονίας = πως και πριν πόσο χρόνο δημιουργήθηκε το σύμπαν και η ζωή, θέματα στα οποία κατά τη δημιουργία τους απουσιάζει παντελώς η άμεση παρατήρηση = μη παρατηρούμενα θέματα.

Αυτές τις λογικές ακροβασίες και τις αυθαίρετες "εξισώσεις" μόνο στο ξερό σου κεφάλι τις κάνεις.

Δεν είπε κάτι τέτοιο ποτέ η επιστήμη, ούτε κατηγορηματικά ούτε καν για πλάκα.

Και αυτά τα 'δεν είναι κατοχυρωμένο...' είναι πρωτάκουστα.
Τι πάει να πεί αυτό?

Το μόνο άχρηστο εδώ μέσα είναι το μυαλό σου,
που θα πρέπει να το "κατοχυρώσεις" στο Σμιθσόνιαν ως μνημείο (αν)εγκέφαλου στόκου.


.
.
.
" Υπάρχει ο σωστός τρόπος, ο λάθος τρόπος, και ο ...δικός μου τρόπος! "

Vassilis_1 Απεστάλη: 05/03/2019, 15:37:14
quote:

quote:

PY8AGORAS:

Στα της Κοσμογονίας είναι κομματάκι δύσκολο να επικαλεστείς κάποιο πείραμα επιβεβαίωσης


Η ερώτησή μου είναι σαφέστατη.
Δεν ζητώ τη γνώμη σου. Αλλά ζητώ να διατυπώσεις τη θέση της Επιστήμης:

quote:

Vassilis_1:

Λοιπόν, μιας και θεωρείς ότι συμβαδίζεις με την Επιστήμη, σου κάνω μια ερώτηση:

Η Επιστήμη εγκρίνει τη χρήση των πειραμάτων, που σκοπό έχουν να εξιχνιάσουν τα της κοσμογονίας θέματα (πως και πριν πόσο χρόνο δημιουργήθηκε το σύμπαν και η ζωή, στα οποία κατά την δημιουργία τους απουσιάζει παντελώς η άμεση παρατήρηση = μη παρατηρούμενα θέματα), ναι ή όχι;


PY8AGORAS διατύπωσε τη θέση της Επιστήμης.
Εγκρίνει τη χρήση των πειραμάτων, που σκοπό έχουν
να εξιχνιάσουν τα επάνω θέματα της κοσμογονίας, ναι ή όχι;

Όπως αντιλαμβάνεσαι μόνο δύο απαντήσεις υπάρχουν:

1. Η Επιστήμη εγκρίνει τη χρήση των πειραμάτων, που σκοπό έχουν να εξιχνιάσουν τα επάνω θέματα της κοσμογονίας.

2. Η Επιστήμη δεν εγκρίνει τη χρήση των πειραμάτων, που σκοπό έχουν να εξιχνιάσουν τα επάνω θέματα της κοσμογονίας.

Λοιπόν PY8AGORAS, εμφάνισε την μία από τις δύο = τη σωστή απάντηση.


quote:

PY8AGORAS:

Η Επιστήμη είναι εκεί, υπάρχει για όλους, και έχει τους κανόνες της.


Ακριβώς. Η Επιστήμη έχει τους κανόνες της και τις μεθόδους της.

Για να δούμε τώρα τη θέση της Επιστήμης (= τη σχετική με τη χρήση των πειραμάτων, που σκοπό έχουν να εξιχνιάσουν τα επάνω θέματα της κοσμογονίας), την οποία διατύπωσε δια της μεθόδου της “Επαγωγική λογική”:

quote:
Επαγωγή ή επαγωγικός λογισμός, και συχνά επαγωγική λογική, είναι η κίνηση από το επιμέρους προς το γενικό, από το παρατηρημένο στο μη παρατηρούμενο, από το γνωστό στο άγνωστο, μία γενίκευση από την εμπειρία.
Δηλαδή βγάζουμε συμπέρασμα από κάποιες εικασίες ή υποθέσεις ή παρατηρήσεις ενός γεγονότος, που όμως δεν είναι κατοχυρωμένο.

Ας δούμε τώρα την επιστημονική μέθοδο αναλυτικά, συνδυάζοντάς την με τα πειράματα που γίνονται, για την εξιχνίαση των θεμάτων της κοσμογονίας.

“Επαγωγή ή επαγωγικός λογισμός, και συχνά επαγωγική λογική, είναι η κίνηση από το επιμέρους προς το γενικό, από το παρατηρημένο (= η δημιουργία της ζωής και γενικά του κόσμου, που παρουσιάζεται μπροστά μας) στο μη παρατηρούμενο (= πριν πόσο χρόνο, και με ποιο τρόπο δημιουργήθηκε και συνεχίστηκε η ζωή και γενικά ο κόσμος. Θέματα μη παρατηρούμενα), από το γνωστό στο άγνωστο, μία γενίκευση από την εμπειρία. Δηλαδή βγάζουμε συμπέρασμα από κάποιες εικασίες ή υποθέσεις ή παρατηρήσεις (= διαφόρων πειραμάτων) ενός γεγονότος, που όμως δεν είναι κατοχυρωμένο. (= Άρα από κάποιες εικασίες ή υποθέσεις ή παρατηρήσεις = διαφόρων πειραμάτων, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΟ το συμπέρασμα που βγάζουμε για το πριν πόσο χρόνο, και με ποιο τρόπο δημιουργήθηκε και συνεχίστηκε η ζωή και γενικά ο κόσμος).”

Όπως αντιλαμβάνεσαι PY8AGORAS, η Επιστήμη είναι σαφέστατη. Δεν εγκρίνει τη χρήση των πειραμάτων, καθώς αποφάνθηκε κατηγορηματικά: Δεν είναι κατοχυρωμένο = άχρηστο = αντιεπιστημονικό, το οποιοδήποτε συμπέρασμα, βάσει διαφόρων εικασιών, υποθέσεων, ή πειραμάτων, που σκοπό έχουν να εξιχνιάσουν τα θέματα της κοσμογονίας = πως και πριν πόσο χρόνο δημιουργήθηκε το σύμπαν και η ζωή, θέματα στα οποία κατά τη δημιουργία τους απουσιάζει παντελώς η άμεση παρατήρηση = μη παρατηρούμενα θέματα.


PY8AGORAS Απεστάλη: 04/03/2019, 13:03:32
quote:
Η ερώτησή μου είναι σαφέστατη.
Δεν ζητώ τη γνώμη σου.

Ντενεκέ, το μόνο σαφέστατο είναι ότι είσαι άμυαλος και αγράμματος.
Εγώ μόνο τη γνώμη μου λέω. Δεν εκπροσωπώ κανέναν πλην του εαυτού μου, της γκλάβας μου και των αποψεών μου.

quote:
Αλλά ζητώ να διατυπώσεις τη θέση της Επιστήμης:

Η Επιστήμη είναι εκεί, υπάρχει για όλους, και έχει τους κανόνες της.
Αυτά είναι γνωστά. Δεν έχει ανάγκη από συνηγόρους ή υπερασπιστές.

Ή τη δέχεσαι, ή είσαι κομπογιαννίτης,
απλά τα πράγματα.

quote:
PY8AGORAS διατύπωσε τη θέση της Επιστήμης.
Εγκρίνει τη χρήση των πειραμάτων, που σκοπό έχουν
να εξιχνιάσουν τα επάνω θέματα της κοσμογονίας, ναι ή όχι;

Η Επιστήμη δεν κάνει κάνει διακρίσεις σε αντικείμενα, αν είναι Βιολογία, Μαθηματικά , Αστροφυσική ή Κοσμογονία.
Οι αρχές της και οι μέθοδοί της είναι βασικές και θεμελιώδεις και εφαρμόζονται κατ'αναλογία παντού.

quote:
Όπως αντιλαμβάνεσαι μόνο δύο απαντήσεις υπάρχουν:

1. Η Επιστήμη εγκρίνει τη χρήση των πειραμάτων, που σκοπό έχουν να εξιχνιάσουν τα επάνω θέματα της κοσμογονίας.

2. Η Επιστήμη δεν εγκρίνει τη χρήση των πειραμάτων, που σκοπό έχουν να εξιχνιάσουν τα επάνω θέματα της κοσμογονίας.

Λοιπόν PY8AGORAS, εμφάνισε την μία από τις δύο = τη σωστή απάντηση.


Όπως ΔΕΝ αντιλαμβάνεσαι λοιπόν κύριε Καραγκιόζη με περικεφαλαία, αν και έχει μαλλιάσει η γλώσσα μας να στο λέμε επανειλημμένα, αυτή σου η ερώτηση ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΝΟΗΜΑ διότι δεν τίθεται θέμα να 'εγκρίνει' ή να 'μην εγκρίνει' η Επιστήμη τα πειράματα.

Είναι αυταπόδεικτο κομμάτι της by default που λένε!
Εδώ στέλνει τα ρόβερ στη Σελήνη και στον Αρη εξοπλισμένα ώστε να είναι εις θέσιν να κάνουν πειράματα πάσης φύσεως, ώστε να αυξηθούν οι γνώσεις μας και τα πληροφοριακα δεδομένα, κι εσύ μας λες ότι θα υπήξε περίπτωση η Επιστήμη να εξοστρακίσει το πείραμα που είναι βασική της μέθοδος διαχρονικά?

Αυτό που είπα λοιπόν, αλλά ως ντουγάνι που είσαι δεν το πιάνεις και πρέπει να στο λένε καμιά 10αριά φορές σε επανάληψη, είναι το :

quote:
β) Η επιστήμη πάντα ψάχνει επαληθευτικές μεθόδους (μετρήσεις, πειράματα,κλπ), ώστε να βεβαιώσει μια υπόθεση/θεωρία. Σε άλλα πεδία υπάρχουν αρκετές τέτοιες μέθοδοι διαθέσιμες, και σε άλλα όχι και τόσες πολλές. Στα της Κοσμογονίας είναι κομματάκι δύσκολο να επικαλεστείς κάποιο πείραμα επιβεβαίωσης, γιατί αφενός μιλάμε για μεγάλο βάθος χρόνου, και αφετέρου για μεγάλη κλίμακα (ηλιακό σύστημα, γαλαξίες, Σύμπαν). Άρα εκεί προσπαθούμε μέσω κυρίως έμμεσων ενδείξεων/παρατηρήσεων, γεωλογικών, αστρονομικών κλπ, να εξάγουμε όσο περισσότερη και ακριβέστερη γνώση/αναπαράσταση του παρελθόντος μπορούμε.

To 'πιασες τώρα ή να πάμε πάλι από την Α' Δημοτικού???


.
.
.
" Υπάρχει ο σωστός τρόπος, ο λάθος τρόπος, και ο ...δικός μου τρόπος! "

Vassilis_1 Απεστάλη: 04/03/2019, 11:37:14
quote:

PY8AGORAS:

Στα της Κοσμογονίας είναι κομματάκι δύσκολο να επικαλεστείς κάποιο πείραμα επιβεβαίωσης


Η ερώτησή μου είναι σαφέστατη.
Δεν ζητώ τη γνώμη σου. Αλλά ζητώ να διατυπώσεις τη θέση της Επιστήμης:

quote:

Vassilis_1:

Λοιπόν, μιας και θεωρείς ότι συμβαδίζεις με την Επιστήμη, σου κάνω μια ερώτηση:

Η Επιστήμη εγκρίνει τη χρήση των πειραμάτων, που σκοπό έχουν να εξιχνιάσουν τα της κοσμογονίας θέματα (πως και πριν πόσο χρόνο δημιουργήθηκε το σύμπαν και η ζωή, στα οποία κατά την δημιουργία τους απουσιάζει παντελώς η άμεση παρατήρηση = μη παρατηρούμενα θέματα), ναι ή όχι;


PY8AGORAS διατύπωσε τη θέση της Επιστήμης.
Εγκρίνει τη χρήση των πειραμάτων, που σκοπό έχουν
να εξιχνιάσουν τα επάνω θέματα της κοσμογονίας, ναι ή όχι;

Όπως αντιλαμβάνεσαι μόνο δύο απαντήσεις υπάρχουν:

1. Η Επιστήμη εγκρίνει τη χρήση των πειραμάτων, που σκοπό έχουν να εξιχνιάσουν τα επάνω θέματα της κοσμογονίας.

2. Η Επιστήμη δεν εγκρίνει τη χρήση των πειραμάτων, που σκοπό έχουν να εξιχνιάσουν τα επάνω θέματα της κοσμογονίας.

Λοιπόν PY8AGORAS, εμφάνισε την μία από τις δύο = τη σωστή απάντηση.


ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
6.201172E-02
Maintained by Digital Alchemy