ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 
 Όλα τα Forums
 .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
 ακούω χαλίκια στην ταράτσα.
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
 
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
sofiakr
Νέο Μέλος


5 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/02/2017, 13:02:29  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
εδώ και δυο εβδομάδες ακούω γύρω στις 12-12:30 στην ταράτσα μου σαν κάποιος να σκορπάει χαλίκια. ανέβηκα και κοίταξα δεν υπάρχει τίποτα. αέρας δεν ήταν, υπήρχε άπνοια. έχω τρομοκρατηθει πολύ με αυτό που συμβαίνει. δεν είμαι η μόνη που το άκουσα το άκουσε κι ο άντρας μου. σαν κάποιος να σκορπάει χαλίκια στην πλάκα της ταράτσας για 30 δευτερόλεπτα περίπου και μετά σταματάει. χθες δεν άκουσα τίποτα. προχθές το βράδυ ήταν τόσο έντονο που παράτησα το τζάκι αναμμένο και την τηλεόραση και έδωσα στα πόδια. τι μπορεί να είναι? συνεβει σε κανέναν? δεν τα πίστευα αυτά μέχρι που το έπαθα η ίδια.αν είναι να πάρω τα παιδιά μου να πάω σε κανένα ξενοδοχείο.

panpam
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2484 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/02/2017, 14:18:11  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

εδώ και δυο εβδομάδες ακούω γύρω στις 12-12:30 στην ταράτσα μου σαν κάποιος να σκορπάει χαλίκια. ανέβηκα και κοίταξα δεν υπάρχει τίποτα. αέρας δεν ήταν, υπήρχε άπνοια. έχω τρομοκρατηθει πολύ με αυτό που συμβαίνει. δεν είμαι η μόνη που το άκουσα το άκουσε κι ο άντρας μου. σαν κάποιος να σκορπάει χαλίκια στην πλάκα της ταράτσας για 30 δευτερόλεπτα περίπου και μετά σταματάει. χθες δεν άκουσα τίποτα. προχθές το βράδυ ήταν τόσο έντονο που παράτησα το τζάκι αναμμένο και την τηλεόραση και έδωσα στα πόδια. τι μπορεί να είναι? συνεβει σε κανέναν? δεν τα πίστευα αυτά μέχρι που το έπαθα η ίδια.αν είναι να πάρω τα παιδιά μου να πάω σε κανένα ξενοδοχείο.Γενικά θόρυβοι στην ταράτσα (αν δεν έχει σκουπίδια/πλαστικά μπουκάλια να κυλάνε από αέρα) προέρχονται από μεγάλα πουλιά (κοράκια/κάργες) που θορυβούν περπατώντας λόγω των νυχιών τους. Οι παράξενοι θόρυβοι στην ταράτσα μάλλον έχουν κάποια φυσική εξήγηση. Σκουπίδια ή πουλιά

...ἐκ γὰρ τοῦ περισσεύματος τῆς καρδίας τὸ στόμα λαλεῖ
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Heretic
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2531 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/02/2017, 14:44:34  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
panpam τα πουλιά του Χίτσκοκ θα είναι. Κάθε βράδυ γύρω στις 12 η ώρα κάνουν επίσκεψη στη Σοφία... έλεος τι άλλο πια θα ακούσουμε...

sofiakr κάποτε είχαν παρατηρήσει παρόμοιο περιοδικό θόρυβο σε κάποιον εξωτερικό τοίχο σπιτιού. Αποδείχτηκε πως οφείλονταν σε συστολές και διαστολές του τοίχου λόγω μεταβολής της θερμοκρασίας. Εμφάνιζε περιοδικότητα σε κάποια εποχή του χρόνου, λόγω της γωνίας που τον χτύπαγε ο ήλιος. Στην περίπτωση σου μπορεί να προέρχεται από κάποιο ψυχρό ρεύμα αέρα που φυσάει το βράδυ (σε ποιο μέρος της Ελλάδας βρίσκεσαι;) Με οικιακό μετεωρολογικό σταθμό (με εξωτερικό αισθητήρα, έχω ένα τέτοιο στην ταράτσα μου) μπορείς να δεις αν συμβαίνει κάτι τέτοιο). Συνδυάζεται και με εξωτερική ασύρματη κάμερα. Κάνε πρώτα αυτά και μετά σκέφτεσαι αν σε επισκέπτονται καλικάντζαροι.


Abyssus Abyssum Invocat

Edited by - Heretic on 15/02/2017 16:20:13Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

sofiakr
Νέο Μέλος


5 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/02/2017, 08:00:36  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
το σκέφτηκα κι εγώ αυτό με τις συστολές διαστολές αλλά είμαι και πολλά χρόνια στο σπίτι και πρώτη φορά το ακούω.τα προηγούμενα χρόνια δεν συστελλόταν το ταβάνι? υπάρχει περίπτωση να είναι από το κλιματιστικό? κάποια συστολή διαστολή σε καμιά σωλήνα του? το θέμα είναι πως το ακούω πότε στο δωμάτιο μου και άλλοτε στο σαλόνι. ανάλογα σε ποιο δωμάτιο βρίσκομαι εκείνη την στιγμή που συμβαίνει. εχθές δεν άκουσα τίποτα. απόψε το βράδυ το άκουσα πάλι αλλά πιο ήπια από άλλες φορές και είχε μικρή διάρκεια.το ακούω μέρα παρά μέρα. όσο για πουλιά ζω σε πόλη δεν νομίζω να είναι κάτι τέτοιο.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

sofiakr
Νέο Μέλος


5 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/02/2017, 09:19:51  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
χθες που ανέβηκα στην ταράτσα να λιβανίσω, ναι το έκανα κι αυτό, παρατήρησα κάποια πετραδάκια και μια πέτρα πιο μεγάλη όμοια με κάστανο με κολλημένο τσιμέντο στην μισή επιφάνεια. αυτές δεν τις είχα προσέξει την προηγούμενη φορά που πήγα να τσεκάρω. το θέμα είναι ότι όλη η γειτονιά μου είναι γεροντάκια με εξαίρεση 2-3 άτομα 60 χρονών.δεν βλέπω το λόγο να θέλει κάποιος να μου κάνει πλάκα ποιος παππούς θα πέταγε χαλίκια στις 12 το βράδυ...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Heretic
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2531 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/02/2017, 22:43:48  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
sofiakr η υπόθεση με τη μόνωση είναι περίεργη. Εντελώς γενικά και πρόχειρα, κάποιου είδους φτηνές μονώσεις αρχίζουν να κάνουν διάφορα κουλά μετά από κάποια χρόνια ζωής. Επίσης τα φαινόμενα με τη θερμοκρασία προκαλούν και τον λεγόμενο δρόσο ή σημείο δρόσου, όπου η υγρασία που υπάρχει σε χώρους συμπυκνώνεται και γίνεται νερό.

Δεν ξέρω αν πιάνει το θυμιατό στους ανοιχτούς χώρους τα κακά πνεύματα αλλά μια φορά στην καριέρα μου (σαν ντετέκτιβ) θυμάμαι το εξής σκηνικό: Η μάνα ενός φίλου μου έβρισκε πράγματα πάνω στην ταράτσα. Μικροπράγματα, πετραδάκια, βίδες, κομμάτια σκληρό πλαστικό και ξύλο. Οπως και σε σένα, δίπλα δεν υπήρχαν ύποπτοι παρά μια άλλη ταράτσα που ένας γείτονας είχε βάλει ένα (φιλικό) κυνηγόσκυλο. Ο δε φουκαράς σκύλος ξεροστάλιαζε όλη μέρα και φυσικά σήκωνε κάθε τρις και λίγο τον κόσμο στο πόδι (για να πάνε να ασχοληθούν μαζί του φυσικά).

Ο Σέρλοκ Χολμς (εγώ) και ο βοηθός του απέκλεισαν φυσικά την περίπτωση να πέταγε ο σκύλος όλα τα πράγματα, σαν αδύνατη. Όπως έγραψε όμως ο Α.Κ Ντόιλ (το σημάδι των τεσσάρων) "όταν αποκλείσεις το αδύνατο, αυτό που μένει όσο απίθανο κι αν φαίνεται, πρέπει να είναι η πραγματικότητα" (κάπως έτσι). Αποδείχτηκε ότι από ένα παρα-δίπλα μπαλκόνι, έβγαινε ένας μπάρμπας και πέταγε το βράδυ πράγματα στη ταράτσα, μάλλον όχι για να πετύχει τον σκύλο που τον ξύπναγε. Πιο πολύ από αγανάκτηση, μπας και τα δει ο μλκας ιδιοκτήτης του και φιλοτιμηθεί να τον βάλει κάπου αλλού. Πολλά από αυτά που πέταγε όμως, έκαναν γκελ πάνω στο τσιμέντο της ταράτσας του σκύλου, και έπεφταν πάνω στην ταράτσα του φίλου μου. Και αυτός νόμιζε πως του τα πέταγαν αυτού.

Abyssus Abyssum InvocatΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Craven
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
557 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/02/2017, 14:58:36  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Craven  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Το ότι προσπαθείτε να δώσετε λογική εξήγηση σε κάποιον που έχει μπει να πάρει απάντηση για κάτι απόλυτα φυσιολογικό ειδικά σε λίγο παλιά σπίτια, σε ένα φόρουμ που πραγματεύεται το παραφυσικό (γεγονός το οποίο εμένα μου δείχνει το τι απάντηση πραγματικά αποζητά ο άλλος) και μιλάει και για λιβανίσματα, με ξεπερνά... χαρά στο κουράγιο σας.

Χτυπούν το βράδυ στην ταράτσα πετραδάκια
μετρώ τους χτύπους τον ήχο τους μετρώ
πίσω απ’ τον τοίχο πάλι θα `μαστε παρέα
τακ τακ εσύ λιβάνι εγώ

Αχ βαχ....Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

sofiakr
Νέο Μέλος


5 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/02/2017, 14:54:14  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
panpam
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2484 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/02/2017, 09:23:05  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:Πάντως την πιθανή εξήγηση με πουλιά στην οροφή δεν την έβγαλα από το νου μου. Μου έτυχε.
Με ξύπνησε χαράματα θόρυβος σα να πετά κάποιος χαλίκια στην οροφή. Βγήκα να δω τι γίνεται και ήταν απλά δύο κάργες που χοροπηδούσαν. Ακουγόταν ακριβώς σα να πετά κάποιος χαλίκια/πετραδάκια

...ἐκ γὰρ τοῦ περισσεύματος τῆς καρδίας τὸ στόμα λαλεῖ
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

sofiakr
Νέο Μέλος


5 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/02/2017, 22:49:36  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
μπορει να ειναι πουλια. δεν το αποκλείω καθολου. ζω σε πολη. μπορει να πετανε πουλια την νυχτα? μπορει να ειναι νυχτεριδες? το καλοκαιρι μπηκε μια νυχτεριδα στο σπιτι. αυτες φτιαχουν φωλια? μηπως ξερει κανενας? κι αν φτιαχνουν που συνηθως? που να ψαξω?

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ammophila
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
52 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/02/2017, 13:59:49  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

μπορει να ειναι πουλια. δεν το αποκλείω καθολου. ζω σε πολη. μπορει να πετανε πουλια την νυχτα? μπορει να ειναι νυχτεριδες? το καλοκαιρι μπηκε μια νυχτεριδα στο σπιτι. αυτες φτιαχουν φωλια? μηπως ξερει κανενας? κι αν φτιαχνουν που συνηθως? που να ψαξω?
Σοφία κρα, για φωλιές νυχτερίδων να ψάξεις σε μέρος σκοτεινό με υγρασία , που έιναι απόμακρο και έχει πολύ καιρό να δεχθεί επίσκεψη ανθρώπου . Συνήθως είναι μέρος που μυρίζει μούχλα σαν χαλασμένο τυρί μαζί με πατημένα μυρμήγκια μυρωδιά κάπως( από τα περιττώματα των νυχτερίδων ) και έχει μια αφή σαν λιπαρή υφή. Αν δεν βρεις φωλιά , τότε πλύνε τα "ύφαλα " σου . Μετά εβγα από το σπιτι και ξαναμπές .

Μυρμηγκολέων ώλετο παρά το μη έχειν βοράν

Edited by - ammophila on 25/02/2017 14:06:57Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

   
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.109375
Maintained by Digital Alchemy