ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
 ΛΑΚΕΔΑΙΜΟΝΑ ... ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 2
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
T-SEEKER
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
524 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/07/2003, 22:10:06  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους T-SEEKER  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Οποιος διάβασε το τεύχος Ιουλίου στο " ΤΡΙΤΟ ΜΑΤΙ " θα διάβασε γιαυτήν την συγκλονιστική ανακάλυψη που αλάζει πολλά απόσα ξέραμε περι ελληνων...
επειδή δεν μπορω να παραθέσω ολόκληρο το άρθρο ( εξι σελίδες ) θα πω επιγραμματικα για την ανακαλυψη ...
ο έγκριτος αρχαιολόγος Θεόδωρος Σπυρόπουλος ισχυρίζεται και έχει βάσιμες και απτες αποδείξεις ότι βρήκε την αρχαία Λακεδαίμονα όπου το ανακτορο του μενελαου και της ελενης υπήρχε στην περιοχή του χωριου Πελλάνα στη λακωνία . επειδή οι επιστήμονες δεν κατάφεραν να ανακαλύψουν ποτε αυτο το ανακτορο υπέθεσαν ότι υπαγεται στο μύθο . αλλα ο θεώδωρος σπυρόπουλος βρήκε εκεί το μεγαλύτερο θολωτό μυκηναικο ταφο ολοκληρης της ελλάδος μαζί με πολλα αλλα ευρήματα που τον κανει να πιστεύει ότι προκεται για αυτήν την ανύπαρκτη γι πολλούς πολη λακεδαίμονα από την οποία ¨"πήρε τα φώτα " η σπάρτη . στηριζόμενος σε ιστορικες αναφορες του ομηρου , του ιρόδοτου και άλλων καθώς επισης και διαφόρων ευρημάτων , μεταξύ των οποίων νομίσματα με χαραγμενο πανω τους το γράμμα Ε !!!!!!!! καθως και καποια με το πεντάκτινο αστερι ( το Ε θεωρεί ότι αναφέρεται στην Ελένη ) και στο γεγονός οτι χρονολογείται γύρω στην τρίτη χιλιετία πχ μας δείχνει πως η θεωρία ότι οι έλληνες είναι ινδοευρωπαικα φύλλα όπως την έχουμε διδαχθεί στο σχολείο είναι λανθασμενη ( κατι το οποίο ήδη αμφισβητούνταν από διαφορους αρχαιολογους ) και ότι το ελληνικο φύλλο είναι αυτόχθο ν . επισης βρίσκει σημαδια γραφής που χρονολογουνται πριν απο την υποτιθεμενη δημιουργία της ελληνικης γλωσσας με βαση το φοινικο αλφάβητο ( κάπου 2-4 αιωνες πριν , δεν θυμαμαι ακριβω΄ς ) πράγμα που σημαίνει πως και αυτό είναι λανθασμέο και εξηγεί πως το πιθανότερο είναι πως όταν αναφέρεται σε καποια αρχαία κείμενα περι φοίνικων δεν ενούν τους φοίνικες της ανατολίας αλλα τους έλληνες φοίνικες . επισης βρεθηκε ο μεγαλυτερο κλίβανος του τότε γνωστού κόσμου πραγμα που σημαίνει πως η μεταλουργία ήταν ανεπτυγμένη σαυτον τον πολιτισμό ( εκείνη την εποχή μπορουσε να προμηθευσει με μεταλο όλη την μεσόγειο ) και έτσι αυτοματως τοποθετείται ο ελληνικος πολιτισμός ως ο σημαντικότερος εκείνης της εποχής ( 3 χιλιετία πχ !!! ) και δείχνει πλεον με αποδείξεις ότι αυτός έδωσε τα φώτα στη δύση .επισης όλα αυτα που ανακαλύπτει δείχνουν πως Λακεδαιμόνιοι=Αργοναυτες=Ειρακλείδες... ειανι ο ίδιος λαός . ξενοι αρχαιιιολόγοι (άγλοι , γερμανοί κλπ ) που επισκέφτηκαν τον χώρο δήλωσαν πως βρισκόμαστε μπρστα σε μία τρομερης σημασίας ανακαλυψης που θα αλαξει όσα ξεραμε ... όλα αυτα είναι ανατρεπετικα της μεχρι τώρα ιστορίας και το περιεργο είναι πως η πολιτεία που στην αρχή η ίδια επιχορηγουσε τις έρευνες δεν εκφράζει μία επισημη άποψη πανω στο θεμα .υπάρχει μία ύποπτη σιωπή που υποκαλείπτει τα πάντα .

για περισότερες λεπτομερειες στο περιοδικο ...

"Οτιδήποτε μπορεί να συλλάβει και να πιστέψει ο ανθρώπινος νους μπορεί και να το καταφέρει"

Avallon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5090 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/07/2003, 13:30:23  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Πολύ ενδιαφέρον το θέμα αλλά και πολύ ύποπτο το γεγονός ότι τα ΜΜΕ δεν αναφέραν τίποτα (βέβαια δεν είναι και τόσο σπουδαίο όσο το τι βρακί φόραγε η Βανδή την πρώτη νύχτα του γάμου...).

Εις αναμονήν λοιπόν...μέχρι να το πάρουν χαμπάρι και να του δώσουν την προσοχή που του αρμόζει.


"Τάδε έφη Avallon"
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Avallon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5090 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/07/2003, 13:47:52  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Στο δίκτυο όμως υπάρχουν πληροφορίες για το θέμα στο site e logos που ανήκει στο ίδρυμα του Κωνσταντίνου Καραμανλή:

ΤO ΑΝΑΚΤΟΡΟ ΤΟΥ ΜΕΝΕΛΑΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΩΝ
Ιωάννης Μ. Βαρβιτσιώτης
Βουλευτής, Πρόεδρος του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής
Τον Μάρτιο του 2002 ο Καθηγητής της Αρχαιολογίας και επίτιμος Έφορος Αρχ/των Σπάρτης Θεόδωρος Γ. Σπυρόπουλος ανακοίνωσε την ανακάλυψη του μυκηναϊκού Ανακτόρου του Μενελάου και της Ελένης στην Ομηρική πόλη Λακεδαίμονα, κοντά στην σημερινή κωμόπολη της Πελλάνας, 25 χλμ. ΒΔ της Σπάρτης, και κοντά στην κοίτη του Ευρώτα. Η ανακοίνωση αυτή συνάντησε την επιφύλαξη – τη σιωπηρή αποδοκιμασία θα’ λεγα - αρχαιολογικών κύκλων στην Ελλάδα. Προκαλεί όμως απορία το γεγονός ότι ενώ το ΚΑΣ (Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο) σε πλήρη σύνθεση επισκέφθηκε στις 20.5.2002 τις ανασκαφές τηρεί έκτοτε «άκρα του τάφου σιγή» παρά την υποχρέωση που έχει από το νόμο να εκδόσει σχετική γνωμάτευση. Αλλά και οι αντιδρώντες δεν «πολεμούν» φανερά την ανακάλυψη του Σπυρόπουλου αλλά με ψιθύρους και στο παρασκήνιο προσπαθούν να τη διακωμωδήσουν.
Δεν είμαι αρχαιολόγος, ούτε έχω σπουδάσει σχετικά για να κρίνω τις ανακαλύψεις του Σπυρόπουλου. Έχω όμως αγάπη για τον τόπο μου - κατάγομαι από την περιοχή – και έχω ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα ευρήματα της ανασκαφής. Έτσι γνωρίζω ότι η ανακάλυψη αυτή έχει αποσπάσει θετικά σχόλια από την διεθνή κοινότητα. Και γνωρίζω ακόμη ότι στην Ελλάδα ανθούν οι αντιζηλίες και οι μικροανταγωνισμοί. Έτσι άλλωστε δεν συνέβη με τον Μανόλη Ανδρόνικο με την ανακάλυψή του για τον τάφο του Φιλίππου; Έγινε αντικείμενο έντονης αμφισβήτησης και χρειάστηκε πολύς χρόνος και μεγάλη προσωπική προσπάθεια για να αρθούν οι επιφυλάξεις - και όχι μόνον – που είχε διατυπώσει η πλειοψηφία των ομοτέχνων του.
Είναι όμως ιστορικά βεβαιωμένο ότι ο Μενέλαος ήταν υπαρκτό πρόσωπο, υπήρξε βασιλιάς, και είχε κατά συνέπεια ανάκτορο αντάξιό του. Είναι ακόμη προφανές ότι το ανάκτορο θα έπρεπε να ήταν χτισμένο στην πρωτεύουσα του Κράτους. Ποιά ήταν όμως η πρωτεύουσα του κράτους του Μενελάου;
Ο Σπυρόπουλος υποστηρίζει ότι πρωτεύουσα ήταν η Λακεδαίμων, την οποία εντόπισε στην περιοχή της Πελλάνας, στις ανατολικές υπώρειες του Ταϋγέτου και συγκεκριμένα στον λόφο Παλαιόκαστρο. Οι αντιλέγοντες όμως – και είναι πολλοί – υποστηρίζουν ότι η Λακεδαίμων ήταν περιοχή και όχι πόλη.
Ο Σπυρόπουλος για να στηρίξει την άποψή του παραθέτει χωρία του Ομήρου τόσο στην Ιλιάδα όσο και στην Οδύσσεια από τα οποία συνάγει το συμπέρασμα ότι η Λακεδαίμων ήταν πόλη. Πιο συγκεκριμένα στην Ιλιάδα: Ο Όμηρος απαριθμεί διάφορα τοπωνύμια, προφανώς πόλεις του βασιλείου του Μενελάου, που μετείχαν στην εκστρατεία. Τα τοπωνύμια τα οποία αναφέρονται συνδέονται μεταξύ τους με συμπλεκτικούς συνδέσμους (τε, καί, ήδε) που ως γνωστόν συνδέουν όμοια πράγματα . Στο χωρίο λοιπόν αυτό αναφέρονται αρκετές πόλεις και μεταξύ αυτών και η Λακεδαίμων. Το σχετικό χωρίο της Ιλιάδος έχει σε μετάφραση ως εξής:
Ήσαν εκείνοι που είχαν την κοίλη και κητώεσσα Λακεδαίμονα, και την Φάρι και την Σπάρτη και την Μέση με τα πολλά περιστέρια, που ενέμοντο και τις Βρυσειές και τις τερπνές Αυγειές, εκείνοι επίσης που είχαν τις Αμύκλες και το Έλος την παράλια πολίχνη, και αυτοί που είχαν τον Λά και κατοικούσαν περί το Οίτυλον αρχηγός τους ήταν ο βροντόφωνος Μενέλαος με 60 πλοία.
Αλλά και στην Οδύσσεια η περιγραφή την οποία μας χαρίζει ο Όμηρος είναι διαφωτιστική. Ο γιός του Οδυσσέα Τηλέμαχος φεύγει κρυφά από την Ιθάκη με ένα μικρό ιστιοφόρο και μετά από 3 ημέρες φθάνει στην Πύλο. Αγωνιά για τον πατέρα του και πάει να ρωτήσει το βασιλιά Νέστορα για την τύχη του. Εκείνος δεν γνωρίζει, επειδή έφυγε νωρίς από την Τροία και τον στέλνει να ρωτήσει τον Μενέλαο στη Λακεδαίμονα που καταφανώς, κατά τον Σπυρόπουλο, αναφέρεται ως πόλις. Ο ποιητής στη συνέχεια περιγράφει ότι όταν ο Τηλέμαχος έφθασε στα ανάκτορα του Μενελάου, ο τελευταίος πάντρευε τον γιο του με κόρη από την Σπάρτη (Σπάρτηθεν). Αν τα Ανάκτορα του Μενελάου ήταν στην Σπάρτη, ο Σπυρόπουλος υπογραμμίζει ότι ο Όμηρος δεν θα έγραφε ότι η νύφη του Μενελάου ήταν από την Σπάρτη.
Ασφαλώς σ’ αυτήν την άποψη του Σπυρόπουλου θα υπάρχει επιστημονικός αντίλογος. Μήπως λοιπόν η επιστημονική κοινότητα θα έπρεπε να οργανώσει έναν δημόσιο διάλογο ώστε να φωτισθούμε και εμείς οι αδαείς; Η αρχαιολογική εταιρεία, η έγκυρη και σοβαρή αυτή επιστημονική εταιρεία, η οποία ελπίζω να έχει επανακτήσει τώρα την ηρεμία της, μετά τα εσωτερικά της προβλήματα, τα οποία δυστυχώς δημιουργήθηκαν ύστερα από ατυχείς ενέργειες του Υπουργού Πολιτισμού, μπορεί, νομίζω, να αναλάβει σχετική πρωτοβουλία.
Ανεξάρτητα όμως από αυτό που ανάγεται στη σφαίρα της επιστημονικής ανάλυσης είναι γεγονός ότι η αγγλική Αρχαιολογική Σχολή από το 1830 αναζητούσε το Ανάκτορο του Μενελάου στη μυκηναϊκή Σπάρτη, δηλ. στο ύψωμα της Κοκκινόραχης, όπου υπήρχε Ιερό του Μενελάου και της Ελένης, ιδρυμένο περί το 700 π.Χ. Ανάκτορο όμως δεν ευρέθη εκεί που να ταιριάζει σ’ έναν Μενέλαο! Ούτε βασιλικοί τάφοι βρέθηκαν εκεί ή αλλού στην Λακωνία, ούτε Κυκλώπεια τείχη, ούτε Μέγαρο με ιερά και αποθήκες, τίποτα από αυτά που χαρακτηρίζουν ένα μυκηναϊκό κέντρο και μάλιστα ένα Ανάκτορο ανάλογο του Ατρείδη Μενελάου.
Όλα όμως αυτά βρέθηκαν κοντά στη σημερινή Πελλάνα, που κατά τον Σπυρόπουλο, που επικαλείται τον Όμηρο, είναι η ομηρική Λακεδαίμων - που υπήρξε η πρωτεύουσα του Μενελάου.
Είχα την τύχη να ξεναγηθώ από τον Σπυρόπουλο στο χώρο έσκαβε συστηματικά 22 χρόνια σαν έφορος αρχαιοτήτων Αρκαδίας και Λακωνίας.
Το Ανάκτορο του Μενελάου στην Λακεδαίμονα είναι κατά τον ανασκαφέα ένα από τα μεγαλύτερα του μυκηναϊκού κόσμου. Η συνολική του έκταση είναι 6.000 τ.μ. , αφού ήταν συγκρότημα κατοικίας (Μέγαρο), Λατρείας (Ιερό), διοίκησης του κράτους, με αρχεία, αποθήκες και εργαστήρια. Πολλά από αυτά αναμένουν την πλήρη αποκάλυψή τους.
Για πρώτη φορά στη Λακωνία αποκαλύφθηκε Κυκλώπειο τείχος με κεντρική Πύλη. Είχε κατεδαφιστεί στην Αρχαιότητα, αλλά σώθηκαν καλά τα θεμέλιά του. Υπολογίζεται ότι θα φτάσει ή θα ξεπεράσει σε έκταση το μήκος των Κυκλώπειων Τειχών των Μυκηνών και της Τίρυνθας. Όπως και εκεί άλλωστε το κυκλώπειο τείχος της Λακεδαίμονος περικλείει και την Πηγή, για προμήθεια νερού σε περίπτωση πολιορκίας. Η Πηγή ονομάζεται Πελλανίς και στα ρωμαϊκά χρόνια τροφοδότησε τη Σπάρτη με τα πλούσια νερά της!
Αλλά ένα λαμπρό Ανάκτορο συνοδεύεται από ανάλογους βασιλικούς τάφους. Και πράγματι αποκαλύφθηκαν οι βασιλικοί τάφοι στην θέση Πελεκητή και είναι οι μεγαλύτεροι και μεγαλοπρεπέστεροι θολωτοί λαξευτοί στο βράχο τάφοι ολόκληρης της μυκηναϊκής Ελλάδος!!!
Θαλαμωτοί τάφοι για τους πολίτες βρέθηκαν στα υψώματα ανατολικά και βόρεια του Ανακτόρου , ενώ η μυκηναϊκή πόλη Λακεδαίμων εντοπίσθηκε κάτω από το Ανάκτορο. Έτσι κλείνει, κατά τον Σπυρόπουλο πάντοτε, το κεφάλαιο του μυκηναϊκού κέντρου της Λακωνίας και του Ανακτόρου του Μενελάου και της Ελένης!
Αν όμως δεχθούμε ότι είναι βάσιμη η επιχειρηματολογία όσων αμφισβητούν ότι το ανακαλυφθέν από τον Σπυρόπουλο είναι το ανάκτορο του Μενελάου οφείλουν να εξηγήσουν σε ποιόν ανήκει ο τεράστιος ερειπιώνας που ανακαλύφθηκε. Είναι το ελάχιστο το οποίο πρέπει να κάνουν για να προστατέψουν το δικό τους επιστημονικό κύρος.
Εκείνο πάντως το οποίο οφείλει ο κ. Υπουργός Πολιτισμού να πράξει είναι να δώσει τα αναγκαία μέσα στο Θ. Σπυρόπουλο για να συνεχίσει το ανασκαπτικό του έργο.
Η συνέχιση των ανασκαφών των ανακτόρων στη Λακεδαίμονα δεν είναι μόνο επιστημονική αλλά και εθνική υπόθεση"Τάδε έφη Avallon"
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Avallon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5090 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/07/2003, 14:03:22  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Eχει περάσει ήδη ένας χρόνος από την ανακάλυψη του ανακτόρου και μόλις φέτος ένα περιοδικό γράφει για το θέμα...

Τα σχόλια δικά σας...

Το δικό μου είναι ότι ο χειρότερος εχθρός των Ελλήνων είναι οι Ελληνες!!...


"Τάδε έφη Avallon"
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
T-SEEKER
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
524 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/07/2003, 15:53:39  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους T-SEEKER  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Το δικό μου είναι ότι ο χειρότερος εχθρός των Ελλήνων είναι οι Ελληνες!!...

είναι πραγματικά τραγικό ... ενώ έχουμε την ευκαιρία να αναδειχτούμε διεθνως ακόμη και οι "δικοί μας" πολιτικοί να σιωπούν υπόπτως...
κανείς δεν ενδιαφέρεται λοιπόν γιαυτόν τον ριμαδότοπο ?

"Οτιδήποτε μπορεί να συλλάβει και να πιστέψει ο ανθρώπινος νους μπορεί και να το καταφέρει"Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

hrismig
Μέλος 2ης Βαθμίδας


325 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/07/2003, 17:05:57  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους hrismig  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

quote:
...ακόμη και οι "δικοί μας" πολιτικοί να σιωπούν υπόπτως...
κανείς δεν ενδιαφέρεται λοιπόν γιαυτόν τον ριμαδότοπο ?

Δεν είναι ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ αυτοί που σιωπούν φίλε!...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Avallon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5090 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/07/2003, 19:25:55  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
O ξένος Τύπος καθώς και διάφορα κλαδικά sites του εξωτερικού έχουν ήδη κάνει συχνές αναφορές στο θέμα εδώ και ένα χρόνο...

Μάλιστα είναι έντονη η παρουσίαση του θέματος σε sites αρχαιολογικού ενδιαφέροντος.

March 15, 2002
Helen of Troy palace found among ruins
From John Carr in Athens
http://www.thetimes.co.uk/article/0,,3-236259,00.html

AN archaeologist claims to have found the palace from which Helen of Troy was abducted at the dawn of European history, triggering the Trojan War. Theodore Spyropoulos, a regional official of Greece's Central Archaeological Council, said that more than 20 years of excavation near the small village of Pellana, 15 miles north of modern Sparta, brought to light formidable building foundations dated to around 1200 BC, close to the probable date of the Trojan War.
The scale of the biggest building, approximately 40 ft by 95 ft, indicates that it must have been a palace, he said.
"I am absolutely certain beyond the slightest doubt that Pellana is the Homeric site of the palace of Menelaus," Professor Spyropoulos told the newspaper Eleftheros Typos.
In Homer's epics, Menelaus, King of Sparta, was the husband of the famously beautiful Helen. Furious at her abduction by the Trojan prince Paris, a palace guest, he helped to organise the Greek military punitive expedition known as the Trojan War - the first known East-West conflict.
There are signs of workshops and storerooms, the foundations of a mile-long fortification and a road almost as wide as a modern motorway around the palace remains - all evidence, Professor Spyropoulos says, that the complex must have been the most important in the region.
"There are ten times as many finds here as there have been at Mycenae," he said. Mycenae, 70 miles to the northwest, was the centre of a Bronze Age Greek civilisation that collapsed in the chaos left by the war.
But Professor Spyropoulos's claim goes against generally held archaeological opinion, which places Menelaus's palace three miles northeast of Sparta, at the Menelaion, a Bronze Age mansion where Menelaus and Helen were honoured as demigods for centuries.
David Blackman, director of the British School of Archaeology in Athens, said: "We're awaiting more evidence and confirmation." The school has for years been excavating the Sparta area, including the Menelaion.
But he added: "We have never taken the line that no other alternative to the Menelaion could be considered."
Paul Cartledge, Professor of Greek History at Cambridge University, said that the claim was interesting but would require further and more detailed evidence and documentary substantiation.
"Professor Spyropoulos is a respected excavator and his claim is very interesting. But as yet there is no firm proof that this was Menelaus's palace, let alone the place whence Helen was abducted.
"The ancient Spartans would have been surprised to discover that Helen was not from Sparta but from Pellana, farther to the north."
According to Homer's Odyssey, Helen repented of her unfaithfulness and the ten-year bloodletting that it caused. In an account that sounds too good to be true, she returned to Menelaus and their palace, remaining thereafter a model wife.


"Τάδε έφη Avallon"
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Helios
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
735 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/07/2003, 20:42:37  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Helios  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Τα ιδια και απαραλλαχτα γινονται με τον Αρχανθρωπο των Πετραλωνων.
Ο Πουλιανος,αν δεν διακωμωδειται,αποσιωπαται,απο τα Μεσα Μαζικης Υπνωσης και Αποβλακωσης,του θαυμαστου νεου κοσμου.
Μιλωντας με τον υπευθυνο εκει,σε μια μας επισκεψη,μας μιλησε για τον αγωνα του Πουλιανου,την συνομωσια των Ιουδαιοχριστιανοπροσκυνημενων αρχαιολογων-μη χασουμε τη θεσουλα με τα γροσια-την αντιπαλη δραστηριοτητα Ιουδαικων ελληνικων κυκλων-βλαπτεται το Ιουδαιοχριστιανικο Δογμα της καταγωγης του ανθρωπου βλεπετε,το κοψιμο των επιχορηγησεων,τηνσυντηρηση κυρια απο την οικογενεια Πουλιανου και τις χορηγιες επισκεπτων,δωρητων...
Τα ιδια γινονται και ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ,οσο το Ιουδαιοχριστιανοκυβερνωμενο Νεοελληνικο κρατος,εξακολουθει να λικνιζεται στους ηχους της Βανδη,και να ιαχει στους ρυθμους του Ντεμη...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

DAGON
Μέλος 3ης Βαθμίδας


664 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/07/2003, 16:22:58  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους DAGON  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Και μιας κι έγινε η αρχή, το ίδιο έγινε και με μυκηναϊκό τάφο στα Γλυκά Νερά-μεγαλύτερο από όλους τους γνωστούς τάφους, όπου θάφτηκε κάτω από τόνους μπετόν χωρίς να ανοιχτεί παρά τις έντονες κινητοποιήσεις των κατοίκων της περιοχής.
Πόσοι άραγε ξέρουν ότι για να δημιουργηθεί το αεροδρόμιο των Σπάτων καταστράφηκε πανάρχαια ακρόπολη?
Πόσοι ενδιαφέρονται για την πανίερη Ελευσίνα που καταστρέφεται διαρκώς?
Που δεν υπάρχει ούτε ένα άγαλμα του Θησέα ή του Μεγάλου Αλεξάνδρου?
Που το σύγγραμα του Αρχιμήδη αγοράστηκε από ξένους γιατί το κράτος δεν έδινε περισσότερα? Το κράτος το οποίο κονομάει από τα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους.
Που η Ιερά Οδός είναι θαμμένη κάτω από πολυκατοικίες?
Που τα μισά αρχαία μας στολίζουν μουσεία του εξωτερικού?
Που οι Ακρόπολη καταστρέφεται ΣΚΟΠΙΜΑ?
Που η αρχαιοελληνική γραμματεία εκδίδεται μόνο εξαιτίας της φιλοπατρίας κάποιων ιδιωτών?
Που...που...που...

Το γραικύλικο κράτος ΣΚΟΠΙΜΑ κάνει ότι κάνει. Θα μας μάθουν για το ανάκτορο του Μενέλαου και της Ελένης όταν χτίζουν αεροδρόμια πάνω από ακροπόλεις?

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Πύρρα
Μέλος 2ης Βαθμίδας


283 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/07/2003, 20:37:45  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Πύρρα  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Dragon το είπες πολύ καλά!!!


ΓΡΑΙΚΥΛΟΙ!!!!!!!!

Πύρρα, η περήφανη ΕλληνίδαΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

DAGON
Μέλος 3ης Βαθμίδας


664 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/07/2003, 03:30:03  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους DAGON  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Έτσι ακριβώς είναι φίλη Πύρρα(κι ας με έκανες δράκοντα από Δάγωνα):)

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

candianos
Νέο Μέλος

Greece
1 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/07/2003, 04:32:41  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους candianos  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Την καλησπέρα μου σε όλους.

Η "ταφή" του αρχαιοελληνικού πολιτισμού γίνεται ορατή δια γυμνού οφθαλμού μέρα με τη μέρα στη χώρα μας. Όπως επίσης είναι εμφανέστατη η προσπάθεια αποσιώπησης ανθρώπων που τον υμνούν και θέλουν να κρατήσουν ζωντανή τη φλόγα του. Είναι βλέπετε πιο εύκολο να επιβληθείς και υποτάξεις ένα κοπάδι πρόβατα, παρά μια ενημερωμένη και καλλιεργημένη κοινωνία.

Η γνώση (εγκυκλοπαιδική και εσωτερική) που υπάρχει σε αυτόν το πολιτισμό είναι ανεκτίμητη. Κάθε τόσο στην Ελλάδα ανακαλύπτουμε, τις περισσότερες φορές με μεγάλη καθυστέρηση, έναν ξένο συγγραφέα, πότε Γάλλο, πότε Ιταλό, πότε Λατινοαμερικάνο. Τότε μεταφράζονται μανιωδώς τα έργα τους και εμείς οι αναγνώστες σπεύδουμε να τα αγοράσουμε. Και οι Έλληνες κλασικοί συγγραφείς παραμένουν πάντα άγνωστοι. Τόσο κοντινοί μας, τόσο οικείοι, αλλά ταυτόχρονα τόσο μακρινοί, πιο μακρινοί από τον τελευταίο ξένο συγγραφέα που ανακαλύψαμε. Ολόκληρη η αρχαιοελληνική λογοτεχνία και φιλοσοφία είναι για μας ουσιαστικά άγνωστη. Είναι πραγματικά λυπηρό το γεγονός ότι στη λίστα των ανθρώπων που έχουν κάνει τις ουσιαστικότερες και βαθύτερες αναλύσεις και μελέτες της Ελληνικής Μυθολογίας ΔΕΝ υπάρχει ούτε ένας Έλληνας! (μόνο ο Τσιφόρος έχει ασχοληθεί, αλλά με τον δικό του πετυχημένο πλην σαρκαστικό τρόπο). Ο πλούτος της εσωτερικής φιλοσοφίας που υπάρχει στην Ελληνική Μυθολογία είναι απερίγραπτος και μοναδικός. Μην τον αφήνεται ανεκμετάλλευτο.

Συμφωνώ με τον DAGON. Όσοι από εσάς δεν έχετε δει το ντοκιμαντέρ του Φίλιππου Κουτσάφτη ¨Η Αγέλαστος Πέτρα¨ θα σας πρότεινα να το δείτε. Θα δακρύσει η ψυχή σας.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Avallon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5090 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/07/2003, 07:31:05  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Kαι για να επανέλθουμε στο θέμα μας:

A Palace Coup

Nicholas Paphitis

On a low, olive-girt hill at the head of the Eurotas valley in the southern Peloponnese, archaeologists excavating a 4,600-year-old settlement believe they have located one of the most elusive sites of the Mycenaean world.

Building remains covering up to a hectare of hillside near the modern village of Pellana, in the foothills of Mount Taygetus some 25 kilometers north of Sparta, have been identified as the lost palace of King Menelaus and his wife Helen. According to Greek tradition, the Queen of ancient Lakedaimon-as Homer calls Menelaus' capital-was the fairest woman of her time whose abduction by Prince Paris of Troy sparked the 10-year Trojan War that ended with the destruction of the city in north-western Asia Minor.

Archaeologist Theodoros Spyropoulos, who has headed excavations on the hill of Palaiokastro for the past 22 years, is in no doubt as to the identity of the walled Mycenaean settlement, on which he discovered traces of a temple where Helen was worshiped until 500 years after her death.

"I am absolutely certain that Pellana is Homer's Lakedaimon, the prehistoric centre of Laconia, and that the palace we are excavating is that of Menelaus," he said. Monumental tombs and building remains indicate that Palaiokastro served as a local administrative centre for 1,300 years before the time of Menelaus.

The announcement, a few days before Spyropoulos' retirement as director of the culture ministry's antiquities department for Laconia and Arcadia, is expected to precipitate a lively debate among archaeologists.

"We are very interested to see what Mr Spyropoulos is claiming," David Blackman, director of the British School at Athens, said. "We await more details."

The British School has excavated a Mycenaean hilltop mansion above the east bank of the Eurotas River, five kilometers south-east of Sparta, where a shrine in honor of Menelaus and Helen flourished from the 6th century BC to Roman times. Known as the Menelaion, it is generally accepted as the likeliest candidate for the region's Mycenaean capital. Amyklai, five kilometers south of Sparta, is another contender.

A senior Greek Mycenaean expert also expressed interest in Pellana, stressing however that Spyropoulos has yet to present details of his find at an archaeological forum.

The earliest remains on Palaiokastro-figurines and pottery-date to the late 4th millennium BC, but no traces of buildings that old have yet been found. Around 2600 BC, a large building that appears to have been the local rulers' dwelling was constructed on the hillside. Members of the ruling family were buried in a series of large tumulus graves, ten of which have been excavated so far.

"The tumuli continued for nearly 1,000 years, which confirms that Lakedaimon was the seat of the long-lived prehistoric ruling dynasty of Laconia," Spyropoulos said.

Around 1700 BC, a radical shift of power occurred. The hilltop tumuli were destroyed, and a three-meter-deep royal shaft grave of the type found inside the acropolis of Mycenae was driven through their remains, and surrounded by a ring of smaller burials.

The new settlers raised their palaces on the ruins of the earlier dynasty's mansion. It is the third such structure, built around 1245 BC and destroyed by fire one generation later, that Spyropoulos associates with Menelaus and Helen.

Covering an area of up to a hectare-which included storerooms, workshops and living quarters-its central feature is a royal hall (megaron) that reflects similar buildings at Mycenae, Tiryns and Pylos. Unfortunately, the royal hearth was destroyed by a 9th century sanctuary where Spyropoulos believes Helen was worshiped until 700 BC.

At the foot of the hill, 1.2-kilometer-long cyclopean walls constructed of huge, dressed boulders enclosed an area of 20 hectares where the Mycenaean city was built. Their remains, among them a large gate similar to the Lion Gate of Mycenae, survive to a height of 1.3 meters."Τάδε έφη Avallon"
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
ΕΧΕΜΒΡΟΤΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Sweden
2197 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/07/2003, 17:30:51  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ο Ρωμιός και ο Γραικός, δεν βάζουν εύκολα μυαλό. (καθόλου θα έλεγα)
Ανθρωπάρια που δεν αξίζουν ούτε φτύσιμο. Δυστυχώς η κυβέρνηση και κάθε μορφή εξουσίας αυτής της χώρας, όπως και τα μέσα ενημερώσεως, από τρισάθλιους και βρομερούς σκόλικες, ρωμιούς και γραικούς αποτελείτε.

Καλά πάμε.


Μέγας Συντονιστής και Κλειδοκράτορ των ForumsΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

T-SEEKER
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
524 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/07/2003, 21:09:27  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους T-SEEKER  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
... πραγματικα ! σήμερα ψάχνεις με το κιάλι να βρεις κάποιον πολιτικο που να ενδιαφέρεται γιαυτόν τον τόπο πραγματικα . το μόνο που τους ενδιαφέρει είνια η εξουσία και αν είναι κάπου κάπου να κάνουν καποια "καλή κίνηση" πάλι στην φιλοδοξία για πολιτικη αναγνωριση οφείλεται και όχι στο μεράκι για την πατρίδα τους...
Ελλάς το μεγαλειο σου !

"Οτιδήποτε μπορεί να συλλάβει και να πιστέψει ο ανθρώπινος νους μπορεί και να το καταφέρει"Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

T-SEEKER
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
524 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/07/2003, 21:14:12  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους T-SEEKER  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
α... και "μέγα συντονιστά " ...κλειδοκράτωρ θέλεις να πεις


"Οτιδήποτε μπορεί να συλλάβει και να πιστέψει ο ανθρώπινος νους μπορεί και να το καταφέρει"Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΕΧΕΜΒΡΟΤΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Sweden
2197 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/07/2003, 15:35:30  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

ε……όχι…. αυτό ήθελα να πω!

Μέγας Συντονιστής και Κλειδοκράτορας των Forums


Μέγας Συντονιστής και Κλειδοκράτορας των ForumsΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

lencolas
Πλήρες Μέλος

Greece
1316 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/07/2003, 18:25:08  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους lencolas  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΟΜΟΛΟΓΩ ΟΤΙ ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ,ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΙΔΕΑ ΓΙΑΥΤΗΝ ΤΗ ΤΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ!ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΜΑΘΑ!!!!!!!!
ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΛΥΠΗΡΟ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΙ ΜΕΡΑ ΤΟΣΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΙΤΣΑ ΜΑΣ ΝΑ ΜΕΝΟΥΝ ΑΣΥΝΤΗΡΗΤΑ!ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ,ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΦΑΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!
ΚΡΙΜΑ,ΓΙΑΤΙ ΟΣΟ ΠΑΕΙ ΚΑΙ Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΟΛΟ ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΣΟ ΑΝΤΕΚΤΙΜΗΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΜΑΣ!ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΕΛΛΗΝΗΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ!ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΞΕΡΟΥΝΕ ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝΕ Ο ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ,Ο ΣΟΦΟΚΛΗΣ,Ο ΕΥΡΙΠΗΔΗΣ!ΕΝΩ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΒΙΣΣΗ ,Η ΒΑΝΔΗ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΥΟΣ Η ΟΧΙ!

ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ....
ΦΙΛΙΚΑ

The Truth Is Out There..Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

DAGON
Μέλος 3ης Βαθμίδας


664 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/07/2003, 22:15:37  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους DAGON  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
"ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ"

Μακάρι να αδιαφορούσε φίλε/φίλη lencolas. Διστυχώς-θα το ξαναπώ άλλη μία φορά με κίνδυνο να γίνω εκνευριστικά κουραστικός- Σ Κ Ο Π Ι Μ Α
κάνει ότι κάνει.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

AVATARGR
Πρώην Συνεργάτης

Greece
4317 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/07/2003, 11:28:16  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ.
ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΑΣ.

ΑΛΛΑ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΒΛΕΠΩ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΙΑ ΜΟΝΟ.

ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΜΟΝΟ ΦΙΛΟΣ ΕΚΑΝΕ ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΥΣ.

ΣΩΣΤΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ.
ΓΙΑΤΙ ΟΜΩΣ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ ?????
ΔΕΙΧΝΟΥΜΕ ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ ΚΡΑΤΟΣ ..

ΟΧΙ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ...
ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ..

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ?????
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ????
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ????

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΚΔΟΤΕΣ ????
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΙ ?????
ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ (ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΠΛΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ) ΜΕ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ?????

ΑΠΟΝΤΕΣ ΑΠΑΝΤΕΣ ΕΚΤΟΣ ΕΛΑΧΙΣΤΩΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

** ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**
** ΕΑΝ ΝΙΟΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ**

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

DAGON
Μέλος 3ης Βαθμίδας


664 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/07/2003, 15:40:38  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους DAGON  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε Avatargr εύλογα τα ερωτήματά σου.

"ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΚΔΟΤΕΣ ????"

Ποιοί εκδότες? Του πουλημένου σιωνοκρατούμενου τύπου? Αυτοί
δεν θα μας πούνε και πολλά. Αντίθετα μερικοί ΕΛΛΗΝΕΣ με εθνική συνείδηση και ευαισθησία που τα καταγγέλουν αυτά, χαρακτηρίζονται αμέσως ακροδεξιοί, αρχαιολάγνοι, φασίστες κλπ. Το παιχνίδι της προπαγάνδας σε όλο του το μεγαλείο.

"ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ????"

Οι πανεπιστημιακοί παίζουν το παιχνίδι των ζώων του Υπουργείου Πολιτισμού. Η θεσούλα βλέπεις.

"ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ?????
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ????"

Με το σημερινό σάπιο εκπαιδευτικό σύστημα ούτε αυτοί μπορούν να κάνουν πολλά. Είτε γιατί είναι απλοί διορισμένοι δημοσιουπαλληλίσκοι που θέλουν μόνο να συμπληρώσουν το 8ορό τους και να φύγουν, είτε γνωρίζουν πραγματικά την έννοια του παιδαγωγού αλλά το ίδιο το σύστημα δεν τους επιτρέπει να μιλήσουν. Και τι να πούν? Όταν καταργούνται τα αρχαία, όταν δεν διδάσκεται φιλοσοφία, όταν η ιστορία διδάσκεται διαστρευλωμένη τί να πούν. Να βγουν να πουν για τα όστα των σαλαμινομάχων που τα τρώνε οι σκύλοι? Για τα αρχαία χειρόγραφα που βρίσκονται στο Βατικανό και μόνο μία "ελίτ" μπορεί να τα διαβάζει και όχι εμείς που μας ανοίκουν? Για την μούμια του Αγαμέμνονα? Για τον τάφο του Μ.Αλέξανδρου?

Και το σημαντικότερο
"ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ (ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΠΛΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ) ΜΕ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ????"

Έμαθε κανείς για τις διαμαρτυρίες των κατοίκων στα Γλυκά Νερά?
Για τις διαμαρτυρίες των κατοίκων στα Σπάτα?
Στο Ελληνικό?
ΟΧΙ. Δεν προβάλλονται αυτά από τα πουλημένα ΜΜΕ για να μην αποκτά ο κοσμάκης ενότητα και αρχίζει να ξυπνά.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

DAGON
Μέλος 3ης Βαθμίδας


664 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/07/2003, 15:50:09  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους DAGON  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Όσο για τους αρχαιολόγους, αυτοί είναι οι μεγαλύτεροι ΠΡΟΔΟΤΕΣ. Γιατί ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ άμεσα και ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ πέρα εώς πέρα. Ποιοί είναι οι αρχαιολόγοι? Τα τσιράκια των προδοτών μας? Αυτοί που μπαζώνουν τις στοές στην Ακρόπολη? Αυτοί που μπαζώνουν αρχαίους τάφους? Που καπηλεύονται την κληρονομιά μας? ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ είναι. Ξέρει καλά τι κάνει και σε ποιούς λογοδοτεί η Αρχαιολογική Υπηρεσία.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Smart Alex-
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
85 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/07/2003, 17:04:39  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Smart Alex-  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Hallo Brothers..
SYMFWNW APOLYTA ME TON DAGON!!!
Oso kai na vlepoume ena komati ths adikias (dioti uparxei poly megaluterh) kai oso kai na vlepoume ta paixnidia pou mas paizoun to kathestws twn Siwnistwn, den mporoume na kanoume tpt!
O Laos KOIMATAI! TON EXOUN KOIMISEI!!
Se pion na peis thn adikia pou uparxei? Tha se kathgorhsoun amesws kai tha se valoun sto perithorio!! mporeis na fereis antirish sto Evraiko kolpo? Tha se eksoudeterosoun amesws!! An kai den asxolountai me emena kai emas edw mesa kai me 1000 atoma h me 10.000 atoma..
Perasan polla xronia kai exoun eksaskisei polla kolpa mexri na kataferoun na mas kouimisoun kai na kanoun afta pozu theloun! Kai to megalutero trik? O Xristianismos!!!
Ksefuga apo to thema e?
Den peirazei... OUR TIME WILL COME


Victory or ValhallaΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

T-SEEKER
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
524 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/07/2003, 21:04:28  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους T-SEEKER  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
το θέμα είναι πως αν γίνει καποιοα κίνηση θα γίνει μεμονωμένα ή το πολύ σε κλειστό ομαδικό περίγυρο και έτσι είνια πολύ εύκολο να συντριφτεί κάθε κίνηση . φανταστείτε τι θα γινόταν αν πχ καποιος πολιτικός άρχιζε αγώνα για αυτό και έβρισκε όλους τους άλλους απέναντι... τέλος στης καριέρα του !
πάντως πιστεύω πως ένα από τα μεγαλύερα κομμάτια της ευθύνης όπως αναφέρθηκε το έχουν τα ΜΜΕ που "θάβουν" τέτοια θεματα σκοπίμως!

υγ : αλήθεια...πως γίνεται και το εσοτερικα δεν έχει άρθρο για αυτό το τόσο σημαντικό ζήτημα ?

"Οτιδήποτε μπορεί να συλλάβει και να πιστέψει ο ανθρώπινος νους μπορεί και να το καταφέρει"Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

AVATARGR
Πρώην Συνεργάτης

Greece
4317 Μηνύματα
Απεστάλη: 29/07/2003, 13:35:48  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

ΦΙΛΕ ΜΟΥ DAGON ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ

quote:
Έμαθε κανείς για τις διαμαρτυρίες των κατοίκων στα Γλυκά Νερά?
Για τις διαμαρτυρίες των κατοίκων στα Σπάτα?
Στο Ελληνικό?
ΟΧΙ. Δεν προβάλλονται αυτά από τα πουλημένα ΜΜΕ για να μην αποκτά ο κοσμάκης ενότητα και αρχίζει να ξυπνά.

Η ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΟ ΕΔΕΙΞΕ ΚΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΩΝ 3 ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΕΓΡΑΨΑΝ ΓΙΑ ΑΥΤΟ....

ΤΟ ΟΤΙ ΚΟΙΜΑΤΕ Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ.
ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙ ΕΧΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΕΧΕΙ ΚΑΘΗΚΟΝ......

ΘΑ ΣΟΥ ΑΝΑΦΕΡΩ ΚΑΤΙ.
ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΘΥΜΑΣΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΚΟΠΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΟ ΣΤΟΝ ΜΑΡΑΘΩΝΑ.
ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ ΟΠΩΣ (ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΝ ΕΚΕΙ) ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΙΣΩΣ ΚΑΙ 30.

ΤΟ ΘΥΜΗΘΗΚΑΝ ΟΜΩΣ ΟΤΑΝ ΓΙΝΟΤΑΝ ΤΟ ΚΟΠΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΟ.
ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΦΑΝ ΟΙ ΠΕΡΙΟΙΚΟΙ ΕΚΕΙ ΜΕ ΤΑ ΜΠΑΖΑ ΤΟΥΣ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΔΕΝ ΤΟ ΘΥΜΗΘΗΚΑΝ.

ΤΑ ΛΑΘΗ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΜΟΝΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ...
ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΜΟΙΡΟΙ ΤΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ ΜΑΣ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

** ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**
** ΕΑΝ ΝΙΟΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ**

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

T-SEEKER
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
524 Μηνύματα
Απεστάλη: 31/07/2003, 20:50:20  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους T-SEEKER  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
υγ : αλήθεια...πως γίνεται και το εσοτερικα δεν έχει άρθρο για αυτό το τόσο σημαντικό ζήτημα ?


"Οτιδήποτε μπορεί να συλλάβει και να πιστέψει ο ανθρώπινος νους μπορεί και να το καταφέρει"Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

AVATARGR
Πρώην Συνεργάτης

Greece
4317 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/08/2003, 10:05:10  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ.

ΦΙΛΕ ΜΟΥ T-SEEKER ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΜΕ ΕΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑ ΣΟΥ

quote:
υγ : αλήθεια...πως γίνεται και το εσοτερικα δεν έχει άρθρο για αυτό το τόσο σημαντικό ζήτημα ?

ΜΑ ΤΟ ESOTERICA.gr ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ...

ΑΣ ΤΟ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ.
ΑΦΟΥ ΟΜΩΣ ΕΧΕΙΣ ΕΣΥ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΙΔΕΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΟΙΓΕΙΣ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΓΝΩΣΗ ??????

ΜΑΖΕΨΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ EIMAI ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΠΩΣ ΘΑ ΤΑ ΒΡΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΚΑΛΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΟΛΟΙ ΜΑΣ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

** ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**
** ΕΑΝ ΝΙΟΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ**

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

T-SEEKER
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
524 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/08/2003, 21:00:59  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους T-SEEKER  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
φίλε αβαταγρ
εννοώ , πως γίνεται και δεν υπάρχει άρθρο στην κεντρική σελίδα του εσοτερικα σχετικό με αυτή την ανακάλυψη . ή μήπως είχε στο παρελθόν ?

"Οτιδήποτε μπορεί να συλλάβει και να πιστέψει ο ανθρώπινος νους μπορεί και να το καταφέρει"Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

dolixopodos
Μέλος 1ης Βαθμίδας


89 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/09/2003, 15:03:55  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους dolixopodos  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Πολύ πρόσφατα επισκέφτηκα τον αρχαιολογικό χώρο της λακαιδέμονας,μου έκανε εντύπωση ότι δεν υπήρχε κανένας επισκέπτης.Kάθως είμουν λοιπόν έξω από το περιφραγμένο χώρο των ανακτόρων,πέρασε απο εκεί ένας παππούλης,που είχε τη καλή διαθεση να μου δείξει που ήταν οι αρχαίοι ταφοι.Eίμουν πολύ τυχερός που βρέθηκε αυτός ο άνθρωπος , ειδαλώς αμφιβάλω αν θα τους εντόπιζα.Aυτό που θέλω να καταγγείλω εδώ για να το μάθετε όλοι σας είναι ότι στο χώρο των βασιλικών τάφων που έχουν ανασκαφτεί,υπήρχε και ένας άλλος τάφος που είχε φέρει στην επιφάνεια ο Θεώδορος Σπυρόπουλος τον οποίο όμως δεν είχε προλάβει να ανασκάπσει τελειως και εξερευνήσει.Eκμεταλευόμενοι την απουσία του αρχαιολόγου πριν απο κάποιους μήνες,υπάλληλοι του υπουργείου πολιτισμού απο τη Σπάρτη πήγαν στον αρχαιολογικο χώρο και MΠAZΩΣAN!!! τον ανεξερεύνητο βασιλικό τάφο!!!,κόλησαν μια ανακοίνωση στο χωριό λέγοντας ότι είναι αρχαιολόγοι και το μπάζωμα έγινε για να προστατευτεί ο τάφος!!! το χωριό ξεσηκώθηκε (εμείς δε μαθαμε τίποτα) άλλα τα όργανα καταστολής ήταν στη θέση τους..
Προς το παρόν οι ανασκαφές από τον κύριο Σπυρόπουλο έχουν σταματήσει γιατί έχει σταματήσει και η χρηματοδότηση από το υπουργείο...και αναρωτιέτε ο περήφανος γεράκος που με συνόδεψε και μου ανέφερε όλα αυτά τι σοϊ εθνικότητος είναι οι ιθύνοντες που αποφάσισαν αυτο στη κυριολεξία κουκούλωμα κυριολεξία.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

lencolas
Πλήρες Μέλος

Greece
1316 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/09/2003, 18:25:57  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους lencolas  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ!!!

ΦΙΛΙΚΑ

Edited by - lencolas on 10/09/2003 18:26:16Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Oannes
Πλήρες Μέλος

Greece
1162 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/09/2003, 20:06:36  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Oannes  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Aπέναντι στη βλακεία ακόμα και οι Θεοί μάχονται χωρίς ελπίδα
Friedrich Von Schiller - Γερμανός ποιητής και ιστορικός

Ή θα βρούμε το δρόμο ή θα τον δημιουργήσουμεΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 2 Σελίδες:
  1  2
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.140625
Maintained by Digital Alchemy