ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 
 Όλα τα Forums
 .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
 Η εξέλιξη του ανθρώπου στη γη...
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
 
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Leon
Νέο Μέλος

Greece
4 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/02/2002, 18:50:12  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Leon  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Εν αρχή ... συγχαρητήρια! Είμαι καινούριο μέλος και καινούριος στο χώρο της αναζήτησης. Ομολογώ οτι με όλα όσα έχω διαβάσει έχω μπερδευτεί λιγάκι... Έτσι σκοπός αυτού του θέματος είναι να ακούσω και να καταθέσω καινούριες ιδέες - στοιχεία για την ανθρώπινη εξέλιξη.
Έχει ο άνθρωπος εξωγήινη καταγωγή; Γιατί υπάρχουν τόσες διαφορετικές φυλές (ερυθρόδερμοι, λευκοί, μαυροι, κίτρινοι) αν η καταγωγή όλων των λαών είναι κοινή; (είτε θεϊκή είτε εξωγήινη). Υπάρχουν γονιδιακά περιούσιοι λαοί (π.χ. Έλληνες) ή το ελληνικό "στοιχείο" για παράδειγμα έχει να κάνει με τη γλώσσα-Λόγο και τη φιλοσοφία και όχι τα γονίδια. Οι Εβραίοι χαρακτηρίζονται όντως από κάποια ιδιαιτερότητα και είναι το "αντίπαλο δέος" όπως ισχυρίζονται μερικοί; Αυτό έχει να κάνει με την καταγωγή των λαών;

LEON

Leon
Νέο Μέλος

Greece
4 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/02/2002, 19:02:47  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Leon  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Και συνεχίζω. Τί μπορούμε να εξαγουμε από τους θρησκευτικούς μύθους των λαών καιν γιατί τόση μυστικότητα και αλληγορία; Γιατί μόνο η μυημένοι είχαν πρόσβαση στη γνώση; Αν η δημοκρατία είναι αξία γιατί οι προοδευμένοι αρχαίοι πολιτισμοί κρατούσαν τη γνώση για τους λίγους και την έγραφαν κωδικοποιημένη; Γνωρίζουμε κάτι (πέρα απο αστήρικτες υποθέσεις) για σύμβολα όπως το κηρύκειον του Ερμή, το Ε, το διπλό Ε, το αστέρι της Βεργίνας, η πεντάλφα, ο Σταυρός, ο αγκυλωτός Σταυρός κ.τ.λ.
Ίσως ανέφερα πολλούς προβληματισμούς μαζεμένους! Σας περιμένω!.

LEONΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

thoth
Ιδρυτικό Μέλος ESOTERICA.gr

Greece
3130 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/02/2002, 22:41:53  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους thoth  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Γεια σου Leon, καλώς ήλθες και καλό ξεκίνημα.

Κατ' αρχήν δεν θα μπορέσω να σου απαντήσω σε όλες τις ερωτήσεις που έχεις κάνει. Πρώτα γιατί σε μερικά δεν γνωρίζω τις απαντήσεις, σε άλλα ξέρω λίγα και σε άλλα θα σου έδινα πολύ εκτενείς απαντήσεις που θα κούραζαν

Κατ΄ αρχήν θεωρώ ότι η ανθρωπότητα είναι ένα είδος στα βασίλεια της φύσης, διαφορετικό από το ζωικό είδος. Μοιράζεται εν μέρει τους νόμους του ζωικού βασιλείου αλλά έχει και δικούς της νόμους. Όπως λέει και ένας Ινδός Σοφός, o Vivekananda, ο νόμος της ζωικής μας φύσης είναι ο νόμος της ζούγλας της επιβίωσης του ικανότερου. Ο νόμος όμως του εσωτερικού ανθρώπου είναι η αυτοπραγμάτωση.

Άρα είμαστε σταυρωμένοι ανάμεσα σε δύο κόσμους και για αυτό έχουμε τόσο πολύ μπερδευτεί και έχουμε κάνει την ζωή μας περίπλοκη.

Μέσα σε αυτό το σκεπτικό δεν θεωρώ ότι οι ψυχές (οι πραγματικοί άνθρωποι) ανήκουν σε φυλές, έθνη, θρησκείες, τάξεις φύλα κ.ο.κ Υπάρχουν ψυχές που γνώρισαν τον εαυτό τους, ψυχές που προσπαθούν να τον γνωρίσουν και ψυχές που δεν γνωρίζουν καν ότι.... έχουν εαυτό.

Κάποιες φορές μέσα στην ιστορία υπάρχουν προχωρημένες ψυχές που έρχονται μαζί μέσα από πολιτισμούς ή φυλές, αφήνουν την πνευματική τους σφραγίδα και αποσύρονται για άλλες κατοπινότερες αποστολές και εργασίες. Αυτό το γεγονός δεν δίνει το δικαίωμα σε αυτές τις φυλές να καυχώνται για ανωτερότητα γονιδίων. Είναι σαν το χωράφι που καλλιεργήθηκε (μην ξεχνάμε ότι πολιτισμός = culture δηλ. καλλιέργεια) καυχιέται για τους σπόρους και τα φυτά του, τα οποία μπορεί να καλλιεργηθούν αργότερα σε άλλα εδάφη.

Αν κάποιος πολιτισμός ή κάποια φυλή θέλει να καυχιέται μπορεί να το κάνει αλλά μόνο η ιστορία αποδεικνύει αν υπάρχει πραγματική αξία σε αυτούς τους ισχυρισμούς.

Πάντως την δεδομένη ιστορική στιγμή δεν μπορώ να υποστηρίξω ότι γνωρίζω κάποιον πολιτισμό ή φυλή που να είναι πνευματικά ανώτερη.

Τώρα για το δεύτερο ερώτημά σου, παραθέτω κάποια αποσπάσματα από κείμενα σοφίας (μερικά ίσως τα δεις να τα αναφέρω και σε προηγούμενα μηνύματα)


ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

"Γι’ αυτό οι κατέχοντες την γνώση δεν αρέσκονται στους πολλούς ούτε οι πολλοί τους θέλουν. Τους θεωρούν μανιακούς και τους περιγελούν, και τους μισούν και τους καταφρονούν και σε ορισμένες περιπτώσεις τους φονεύουν”. Λόγοι, ΙΧ, 4

“Τις συζητήσεις με τους πολλούς να τις αποφεύγεις. Δεν θέλω να τους αποφεύγεις από φθόνο, αλλά διότι από τους πολλούς θα θεωρηθείς γελοίος. Και αυτά τα λόγια έχουν ελάχιστους ακροατές και σύντομα ούτε λίγους θα έχουν. Έχουν κάτι ιδιαίτερο μέσα τους αυτά τα λόγια, τους κακούς τους παρορμούν μάλλον προς την κακία, γι’ αυτό πρέπει να αποφεύγει κανείς τους πολλούς, επειδή αυτοί δεν αντιλαμβάνονται την αρετή των λόγω αυτών...

... Κάθε ανθρώπινο ζώο παρουσιάζει μεγάλη ροπή προς την κακία και γίνεται σύντροφός της, γι’ αυτό και ευχαριστιέται με αυτήν. Αυτό λοιπόν το ζώο, εάν μάθει ότι ο κόσμος γεννιέται και ότι τα πάντα γίνονται σύμφωνα με την πρόνοια και την ανάγκη και ότι πάνω από όλα αυτά κυριαρχεί η ειμαρμένη, δεν θα γίνει πολύ χειρότερο από τον εαυτό του; Αφού καταφρονήσει, δηλαδή, το σύμπαν ως γεννημένο και αποδώσει τις αιτίες του κακού στην ειμαρμένη, δεν θα υποστεί κανένα κακό έργο. Γι’ αυτό πρέπει να φυλάγεται κανείς από αυτούς, ώστε μέσα στην άγνοιά τους να είναι λιγότερο κακοί, από τον φόβο που προκαλεί στις ψυχές τους το άγνωστο”. ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ, ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ, Αποσπάσματα, 11, 4-5.


ΠΛΩΤΙΝΟΣ

“Εάν κάποιος θέλει να μεμφθεί την ύπαρξη πλούτου και φτώχιας και την άνιση κατανομή όλων αυτών, πρώτον παραγνωρίζει ότι ο σοφός δεν αναζητεί την ισότητα τέτοιων αγαθών. Δεν θεωρεί τον πλούτο ως πλεονέκτημα, ούτε τους πολιτικά ισχυρούς ως προτιμότερους από τους ιδιώτες, αλλά μία τέτοια μέριμνα την αφήνει σε άλλους.

Ο σοφός έχει αποκτήσει την επίγνωση ότι η επίγεια ζωή είναι διττή, μια για τους σοφούς και μια για τους πολλούς ανθρώπους. Η ζωή των σοφών είναι στραμμένη προς το ανώτατο καλό και προς τα επάνω. Η ζωή των συνηθισμένων ανθρώπων είναι επίσης διττή. Η ανώτερη θυμάται την αρετή κι έχει πρόσβαση στο καλό, ενώ ο κοινός όχλος δεν είναι παρά χειρώνακτας, χρήσιμος μόνο για να εξυπηρετεί τις ανάγκες των ευγενέστερων [των ανωτέρων τάξεων].” ΠΛΩΤΙΝΟΣ, Το Μεγάλο Βιβλίο, ΙΙ 9,9."

ΠΛΑΤΩΝΑΣ

“Γιατί ο νόμος δεν θα είναι ποτέ ικανός να συμπεριλάβει το καλύτερο και το δικαιότερο για όλους με ακρίβεια με τρόπο ώστε να εκδίδει τις ωφελιμότατες διαταγές. Γιατί οι διαφορές μεταξύ των ανθρώπων και των πράξεων και το γεγονός ότι κανένα από τα ανθρώπινα πράγματα δεν βρίσκεται, για να το πως έτσι, σε ησυχία δεν επιτρέπουν καθόλου σε μία τέχνη, οποιαδήποτε κι αν είναι, να αποφαίνεται για ένα ζήτημα κάτι απόλυτο, το οποίο να ισχύει για όλες ανεξαιρέτως τις περιπτώσεις και για όλους τους χρόνους...

...Βλέπουμε βέβαια ότι ο νόμος σε αυτό ακριβώς το απόλυτο τείνει, όπως ακριβώς ένας άνθρωπος αυθάδης και αμαθής, ο οποίος δεν επιτρέπει σε κανένα να κάνει κάτι εναντίον των διαταγών του μήτε να ρωτά κανείς, κι αν ακόμη παρουσιάζεται σε μία περίπτωση καλύτερη κατάσταση, την οποία δεν είχαν προβλέψει οι δικές του διαταγές”. Πολιτικός 294 Β, C.

“... κι ένα είναι μόνο απαραίτητο στοιχείο ορθής διοίκησης, η επιστήμη, την οποία δεν είναι δυνατόν να έχουν τα πλήθη, την έχουν μόνο λίγοι ή μόνο ένας. Αφού λοιπόν το ορθό πολίτευμα είναι μόνο αυτό, τα άλλα πολιτεύματα οφείλουν, για να υφίστανται, να δανείζονται από αυτό τους γραπτούς νόμους του και να απαγορεύουν την παράβασή τους, επιβάλλοντας στον παραβάτη τις αυστηρότατες των ποινών. Αυτό είναι το δεύτερο, αναγκαίο για τα πολιτεύματα αυτά, αφού λείπει το πρώτο, η πολιτική επιστήμη. Στα πολιτεύματα αυτά επομένως αναγκαίο είναι να τίθενται νόμοι ή να λαμβάνουν ισχύ νόμου τα πάτρια έθιμα. Τα πολιτεύματα αυτά είναι μιμήσεις του ορθού πολιτεύματος, κι όταν μιμούνται το ορθό πολίτευμα οι πλούσιοι, τότε αριστοκρατία καλούμε αυτό το πολίτευμα, όταν δεν φροντίζουν σε αυτό για νόμους το καλούμε ολιγαρχία. Όταν όμως άρχει ένας μόνος, σύμφωνα με τους νόμους, τον ονομάζουμε βασιλέα, όταν άρχει όμως χωρίς νόμους, όπως συμφέρει σε αυτόν τον καλούμε τύραννο. Και η αρχή των πολλών η δημοκρατία, διαιρείται σε δύο, στην δημοκρατία που άρχει σύμφωνα προς τους νόμους και στην άνευ νόμων”. ΠΛΑΤΩΝΑΣ, Πολιτικός 304 Α-D.


Αυτά που λένε παραπάνω ο Ερμής τρισμέγιστος, ο Πλωτίνος και ο Πλάτωνας με έχουν προβληματίσει αρκετά. Δεν έχω καταλήξει σε βέβαια συμπεράσματα αλλά κάνοντας υποθέσεις νομίζω ότι η σοφία είναι εσωτερική κατάκτηση και άθλος. Αυτή η κατάκτηση είναι μια άνοδος της συνείδησης σε γνώσεις, ιδέες και αξίες που δεν έχουν κάτι ανάλογο στις ψυχές των ανθρώπων που δεν έκαναν την ανάλογη προσπάθεια και ζουν ακόμη σε χαμηλότερ επίπεδο συνείδησης. Αυτές οι εσωτερικές κατακτήσεις είναι βιώματα που δεν μεταβιβάζονται. Όπως λέει και ο Μορφέας στον Νίο στο Matrix "Εγώ το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να σου δειξω την πόρτα, αλλά μόνο εσύ μπορείς να την ανοίξεις."

Θεωρώ ότι μελετώντας αυτά τα βιώματα των προχωρημένων ψυχών μπορούμε να βγάλουμε το συμπέρασμα ότι έχουν πάρα πολλά κοινά σημεία και ότι αξίζει να περπατήσουμε σε αυτούς τους παλιούς δρόμους που έχουν χαράξει για εμάς αλλά με τα δικά μας πόδια. Η μυστικότητα είναι απαραίτητη αν κρίνουμε από την επίθεση λάσπης και αίματος που εξαπολύουν πάντοτε οι λιγότερο φωτισμένοι άνθρωποι σε αυτούς που δεν καταλαβαίνουν.

Από την προσωπική μου εμπειρία μπορώ να πω ότι είναι πολύ οδυνηρό και στενάχωρο το γεγονός ότι δεν μπορώ να εξηγήσω απλά πράγματα σε ανθρώπους που δεν θέλουν να καταλάβουν κάτι παραπάνω από αυτό που βλέπουν, πιάνουν και τρώνε. Έτσι προτιμώ να μιλώ μόνο με αυτούς που έχουν κατανόηση, αγάπη για την σοφία και διαίσθηση. Αυτό που βιώνω προσωπικά μέσα από απλά πράγματα ήταν σίγουρα πολύ πιο βαρύ φορτίο για τους επαναστάτες πνευματικούς ηγέτες.

Έτσι είναι αναγκαία, απαραίτητη και ακόμα απόλυτα φυσιολογική η μυστικότητα των πρώτων Μυστηρίων λαμβάνοντας υπόψη το ανατολικό ρητό "Όταν ο Μαθητής είναι έτοιμος θα εμφανιστεί ο Δάσκαλος".

Τώρα για τα σύμβολα που αναφέρεις νομίζω ότι υπάρχουν πολλά καλά βιβλία που μιλούν πολύ σοφά για αυτά τα σύμβολα και σίγουρα δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο εγώ σε αυτό το ζήτημα.

Αν και νομίζω ότι ο φίλος "Κέλσος" θα είναι πιο γενναιόδωρος από εμένα (προσφέροντας σπόρους της πολυμάθειας του πάνω στο ερώτημα για τα σύμβολα που έθεσες) και έτσι η δική μου φτωχή προσφορά θα περάσει κάπως απαρατήρητη.

Περιμένοντας τον φίλο μας Κέλσο να παραθέσει τις απόψεις του, σε παροτρύνω να μπεις στην παρέα μας για να πλουτίσει αυτός ο διάλογος σκέψεων και γνώσεων


"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Kelsos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2081 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/02/2002, 01:23:05  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Kelsos  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλώς όρισες στην μεταφυσική και εσωτεριστική διαδυκτιακή (προς το παρόν) παρέα μας φίλε Λεόν.
Πραγματικά πολλά και ποικίλα τα ερωτηματικά σου.
Το παράδοξο με τις ερωτήσεις, είναι ότι έχουν απαντήσεις!!! Ναί καλά διάβασες, ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ, ΕΧΟΥΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ. Το παράδοξο είναι πώς ο "φυσικός εγκέφαλος" έχει την δυνατότητα να "συλλάβει" μια ερώτηση, ΑΛΛΑ δεν έχει πολλές φορές την ίδια δυνατότητα για να ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙ την απάντηση.
Αυτό γινόταν πάντα, έτσι ένας "έμμεσος" τρόπος για να απαντούντε οι ερωτήσεις ήταν οι απαντήσεις να δινόντουσαν με την μορφή ΣΥΜΒΟΛΩΝ, ΜΥΘΩΝ κλπ.
Ο δίνων λοιπόν μια ερώτηση θα έπερεπε να κολυμπήσει μέσα στα απέραντα νερά του ωκεανού των συμβόλων, των αλληγοριών και να έπερνε την απάντηση στην ερώτησή του. Πώς όμως θα γινόταν κάτι τέτοιο;;;
Εδώ έρχονται τα μυστήρια, τα γεμάτα αλληγορίες και απαγορευτικούς κανόνες.
Ο λόγος, προφανείς. Η διαφύλαξη των "μυστικών" και η μετάδοσή τους στις επόμενες γενεές. Αν κοιτάξουμε προσεκτικά την ιστορία ΟΛΩΝ των λαών, θα δούμε ΠΑΝΤΟΥ να επικρατεί αυτός ο ΝΟΜΟΣ. 'Αρα είναι κάτι ΚΑΘΟΛΙΚΟ, ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ και όχι αποκλειστικό προνόμοιο κάποιου "περιόυσιου λαού. Να είσαι σίγουρος φίλε Λεόν, οτι την γνώση την κράταγαν και συνεχίζουν (ευτυχός) να τη κρατάνε ΜΥΣΤΙΚΗ, πρώτα για προφυλάξουν τον ίδιο τον άνθρωπο που όπως λές αναρωτιέται για όλα αυτά και έπειτα την ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ολόκληρη.
Δε θα σου παραθέσω κομμάτια απο τα έργα της Εσωτεριστικής βιβλιογραφίας, απο τις Ιερές Γραφές των λαών, πράγμα που τόσο καλά και εύστοχα κάνει ο φίλος μας ο Thot. Προσπαθώ όσο γίνετε πιό απλά να σου πώ την άποψή μου, χωρίς να διεκδικώ το "αλάθητο". 'Αλλωστε αυτό το έχει μονάχα ο Πάπας!!!
Και θα σου φέρω ένα παράδειγμα...
Ας υποθέσουμε ότι δινώταν η απάντηση της "φιλοσοφικής λίθου" στους ανθρώπους. Ξέρεις εκείνη η μυστική ουσία που μέσα στις ΑΠΕΡΑΝΤΕΣ δυνατότητες που έχει, μπορεί να μεταρέψει τα αγενή μέταλλα σε χρυσό. Τι θα γινόταν αυτόματα;;;
Θα κατέρεαν τα κράτη όλα και μαζί με αυτά και η παγκόσμια οικονομία και αυτό γιατί ΟΛΟΙ θα φτιάχναμε την απαρέτητη ποσότητα χρυσού που θα είχαμε ανάγκη. Και καλά να γινόταν έτσι, μάλλον θα συναγωνιζόμασταν ποιός απο εμάς, τους ανθρώπους, θα έφτιαχνε περισότερο χρυσό.
Ποιό τα αποτέλεσμα;;; Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ.
Δές τι γίνεται με τα πυρινικά.... κάποτε που η γνώση γαι τη διάσπαση του ατόμου ήταν ΑΓΝΩΣΤΗ στους ανθρώπους, αλλά ΓΝΩΣΤΗ στους μύστες των ιεροδιδακτηρίων, όλα κυλούσαν ομαλά.
Μόλις η γνώση αυτή "βγήκε" στην επιφάνεια... τρέμουμε για το πότε θα συμάνει το τέλος του κόσμου απο έναν πυρινικό πόλεμο.
Επίσης ένας βασικός λόγος που υπήρχαν τα μυστήρια και οι μυητικές δοκιμασίες σε όσους ήθελαν να γνωρίσουν τη γνώση, ήταν ότι με τον τρόπο αυτό ο υποψήφιος προς μύηση έπρεπε να αποδέιξει ότι μπορούσε να τη αντέξει και να μεταχειριστει ορθά την όποια γνώση θα του αποκάλυπταν.
Θα σου πρότεινα ένα πολύ αξιόλογο βιβλίο με τίτλο, "Στα 'Αδυτα των Μυστηρίων" του Αχχιλέα Ξενάκη απο τις εκδόσεις "ΟΜΒΡΟΣ". Μέσα απο τις σελίδες του μεταξύ των άλλων θα μπορέσεις να δείς τι ήταν στα αρχαία χρόνια η μυητική διαδικασία.
Πολύ θα ήθελα να σου έλεγα για τα σύμβολα που αναφέρεις. Πολύτιμες πληροφορίες θα βρείς μέσα απο το βιβλίο του Κου Κούπερ με τίτλο "Λεξικό Συμβόλων" των εκδόσεων "ΠΥΡΙΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ". Ρίξε του μια ματιά, λεέι πολλά και μετά αν θές κάνουμε μια συζήτησε με όλους τους καλούς φίλους του forum επάνω σε παραπέρα έννοιες των συμβόλων.
Αλλά επειδή σε βλέπω ανηπόμονο (με τη καλή πάντα έννοια), θα σου πώ ότι για το Κυρήκιο του Ερμή έχω αναφέρει μερικά στο άρθρο για τον μύθο της Περσεφόνης στον Ομηρικό "'Υμνο είς Δήμητρα". Δεν έχεις παρά να τον διαβάσεις.
Για τα ερωτηματικά σου επάνω στις φυλές, τους λαούς, κλπ και πάλι θα σε παραπέμψω σε ένα βιβλίο, αυτό του Εδουάρδου Συρέ με τίτλο "Από τη Σφίγγα στο Χριστό" επίσης των εκδόσεων "ΠΥΡΙΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ". Μέσα απο τις σελίδες του θα μάθεις μια εκδοχή για αυτό που αποκαλέιται ΑΠΟΚΡΥΦΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ.

Θα σου φανερώσω τώρα και ένα μυστικό (μια και τόσο σου αρέσουν ).
Μην περιμένεις απο τα βιβλία να κάνουν αυτό που ΕΣΥ ΜΟΝΟ ΜΠΟΡΕΙΣ ΚΑΝΕΙΣ. Τα βιβλία θα σου δείξουν πιθανά κάποιο δρόμο, τον δρόμο όμως θα πρέπει να τον περπατήσεις ΕΣΥ. Αν καθήσω και σου περιγράψω μέσα απο τις σελίδες ενός βιβλίου τον δρόμο ΠΟΥ ΕΓΩ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ ΔΙΑΛΕΞΑ ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΗΣΩ, το μόνο που θα σου προσφέρω είναι η εικόνα που συνάντησα, ΑΛΛΑ εσύ δε θα αποκτήσεις ΠΟΤΕ την γνώση του δρόμου που απόκτησα περπατώντας τον.
'Οπου διάβασες (ΕΓΩ) και (ΕΣΥ), δεν έχει να κάνει ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ με εμένα και σένα, αλλά έχει να κάνει με αυτούς που μέχρι τώτα περπάτησαν τον δρόμο τους και με όσους θα περπατήσουν το δικό τους δρόμο στο μέλλον.

"Δεν υπάρχει δρόμος, τον δρόμο τον φτιάχνεις ΠΡΟΧΩΡΟΝΤΑΣ"

Να μη σε κουράσω άλλο όμως, όσα δε σου απάντησα θα σου τα απαντήσω σε άλλη στιγμή, ΑΝ χρειασθεί.
Πάντως αυτό που πρώτα πρώτα έχεις να κάνεις είναι να μελετήσεις και να ερευνήσεις τις ΠΡΩΤΕΣ ΠΗΓΕΣ. Αυτές κατ την άποψή μου είναι ο Ομηρος, ο Ησίοδος, οι Λόγοι του Ερμή του Τρισμέγηστου, η Αγία Γραφή, οι Βέδες, οι Ουπανισάδες και όλα εκείνα τα έργα που θεωρούντε ιερά απο κάποιους λαούς.

Και πάλι καλώς όρισες,
Κέλσος

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΠΛΩΤΙΝΟΣ
Πρώην Συνεργάτης

Greece
1491 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/02/2002, 05:38:03  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΠΛΩΤΙΝΟΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Τα ίδια ερωτήματα έχει αγαπητέ Λεό ο κάθε ένας μας, απο την στιγμή που θα νιώσει την ανάγκη να πάρει απαντήσεις σε ερωτήματα που απασχολούν τον σκεπτόμενο άνθρωπο απο την απαρχή της ανθρωπότητας.
Οι απαντήσεις δεν είναι εύκολες,- αλλά ένα είναι σίγουρο όποιος ψαχνει θα βρέι-.
O δρόμος της γνώσης (όπως περιγράφεται και στον μύθο του Ηρακλή) θα είναι μακρύς και δύσκολος, και χρειάζεται υπομονή., τα σκαλια της ανάβασης είναι πολλά (φαντάζωμαι) και πρέπει να τα ανεβαίνεις ένα ένα…
Εγώ πιστεύω ότι η Ιστορία δεν έιανι αυτή που μας μάθανε στο σχολείο..Ο μύθος της σπηλιάς του Πλάτωνα είναι αποκαλυπτικός στο ερώτημα σου γιατί δεν αποκαλύπτεται στην πλειοψηφία του κόσμου η αλήθεια( Εάν δεν τον έχεις διαβάσεις πρέπει)…Ισως να είναι επικύνδυνη, ίσως να μην ενδιφέρει τους περισσότερους από εμάς, ίσως να είναι απαραίτη στο σύστημα εξουσίας μιας και η γνώση ειίναι δύναμη και η εξουσία θέλαι να ελενχει την δύναμη. Ο σκεπτωμενος άνθρωπος είναι επικύνδυνος άνθρωπος..Η συγκάληψη- μυθολογία ίσως να ήταν ένας τρόπος τόσο επηρεασμού του αυνείδειτου, αλλά και ένας εύκολος τρόπος να αππομνημονεύονται ιστορίες γύρω από την εστία της φωτιάς,- βλέπεις τότε δεν υπήρχε η τηλεόραση και κάπως έπρεπε οι άνθρωποι να περνάνε την ώρα τους…χα! χα!
Εξωγήινη προέλευση; ακόμα και εάν είναι έτσι απλώς η αλυσίδα πάει μακρύτερα. Αποτελούμαστε από υδρογόνο ασβέστιο και άνθακα έαν θυμάμαι καλά στοιχεία που συνθέτουν και όλο το σύμπαν και τους πλανήτες….Γιατί οι διαφορές ματεξύ των ανθρώπινων φυλών; Γιατί οι ελέφαντες της Ασίας να είναι κοντύτεροι από αυτούς της Αφρικής; Γιατί οι πολικές αρκούδες να είναι άσπρες..μάλλον είναι θέμα προσαρμογής και επιβίωσης..Ανωτερότητα φυλής ; οδηγεί σε επικύνδυνους δρόμους…
-Σύμβολα- ενδιαφέρων θέμα , εάν και δύσκολο, (δεν θα το συνιστούσα για αρχή).
Ένα βιβλίο που εγώ συστήνω είναι το απόκρυφη Γεωμετρία του Α REILEICH εκδόσεις ΙΑΜΒΛΙΧΟΣ.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΠΛΩΤΙΝΟΣ
Πρώην Συνεργάτης

Greece
1491 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/02/2002, 15:44:42  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΠΛΩΤΙΝΟΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
" Δεν θα πάψουμε ποτέ να εξερευνούμε.
Και το τε΄λος κάθε εξερεύνησης,
θάναι να φτάσουμε,
απο εκεί που ξεκινήσαμε
και να γνωρίσουμε τον τόπο για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ..."

Τ.Σ Ελιοτ

(Αυτή ειναι η μαγεία της φιλοσοφίας μετά απο νοητική εκ παίδευση να αντι λαμβάνεσαι πράγματα που πρίν σου φαινόντουσταν δυσ νόητα...)

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Κατερίνα
Νέο Μέλος


11 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/02/2002, 16:59:04  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Κατερίνα  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Συμφωνώ ότι τα ερωτήματα του Λέοντα είναι όντως δύσκολο να απαντηθούν. Δεν πιστεύω ότι μια φυλή υπερέχει των άλλων, από την άλλη μεριά όμως και μέσα από την ιστορία μου φαίνεται να αληθεύει το γεγονός ότι διαφορετικές αξίες πρεσβεύει ό Ελληνισμός και διαφορετικές ο Εβραισμός και εφοσον πρόκειται για δύο λαούς που άντεξαν στο χρόνο ίσως είναι λογικό να θεωρείται από κάποιους ότι είναι δύο δυνάμεις που αντιπαλεύουν η μία την άλλη. Γενικά σε κάθε μια από τις θεωρίες που αναφέρει ίσως και να υπάρχει μια δόση αλήθειας.
Π.χ. όσοι πιστεύουν στην ύπαρξη της Ομάδας Έψιλον κάνουν αναφορά και στη σημερινή εποχή και πολλές φορές επιχειρηματολογούν με αναφορές σε σύγχρονες καταστάσεις και άτομα που εμένα με προβληματίζουν. Μιλούν για επαφές των Έψιλον με εξέχουσες προσωπικότητες και μάλιστα όχι μόνο Έλληνες.
Αφήνοντας τον εαυτό μου να δεχτεί το ενδεχόμενο αυτό, αντιλαμβάνομαι την ανωτερότητα κάποιων ανθρώπων ως την μύηση στη γνώση, που κάποιοι άλλοι δεν έχουν, ανεξαρτήτως φυλής βεβαίως. Και πολλές φορές μου κάνει εντύπωση η συνάντηση σπουδαίων ανθρώπων που δεν μπορεί να ήταν τυχαία. Π.χ. η κοινή αναφορά του Λόρκα και του Μάνου Χατζιδάκη στο ΣΕΙΡΙΟ (και στα παιδιά που υπάρχουν εκεί...) και το γεγονός ότι ό Οδυσσέας Ελύτης ήταν αυτός που τελικά βοήθησε να περισωθεί το σπίτι του Λόρκα στη γεννέτειρά του, ίσως και με άλλους τρόπους στη διατήρηση της μνήμης και του έργου του.
Αυτά για προβληματισμό.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Leon
Νέο Μέλος

Greece
4 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/02/2002, 19:18:59  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Leon  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καταρχην να ευχαριστησω τους thot, kelsos, Πλωτινο και Κατερινα για την ανταπόκρισή τους αλλά και για τα στοιχεία και παραπομπές που δώσανε. Ευχαριστώ παιδιά.

Ψάχνοντας τα άρθρα που ανέφερε ο kelsos για την Ομηρική Προσευχή στη Δήμητρα αλλά και το θέμα του Theo περι προσευχής μου γεννήθηκαν ορισμένες σκέψεις περί μυήσεως. Πάμε...

Είναι άραγε τυχαίο οτι πολλά μοναχικά τάγματα ανά τον κόσμο, ξεκινώντας από τους δικούς μας μοναχούς στο Άγιο Όρος, τους Θιβετιανούς μοναχούς κ.τ.λ. ακολουθούν ένα παρόμοιο βίο; Ταπεινοφροσύνη, απαλλαγή από τα πάθη, προσευχή κ.τ.λ. Πολλοί μοναχοί επίσης, διαφορετικών θρησκειών, έχουν τη φήμη οτι διαθέτουν "υπερφυσικά" χαρίσματα όπως διορατικότητα, ίαση ασθενειών, γνώση των προβλημάτων άγνωστων σ' αυτούς ανθρώπους κ.τ.λ. Μήπως με τον μυστηριακό τους βίο ένας "άλλος" άνθρωπος γεννιέται;

Ας μιλήσω για τον Χριστιανικό μοναχισμό τον οποίο γνωρίζω καλύτερα. Μείωση της ποσότητας τροφής, λίγος ύπνος, αποχή από την ερωτική πράξη, προσευχή ομαδική και ατομική, άσκηση, μετάνοια ως σωματική και ηθική άσκηση, νηστεία κ.τ.λ. Σκοπός; Η μείωση των σωματικών επιθυμιών και η στροφή του νου στο Θεό και το πνεύμα.

"Υπακοή ζωή, ανυπακοή θάνατος"...πνευματικός πάντα. Υπακοή στον ηγούμενο, τον "γέροντα". Σκοπός; Ο εκμηδενισμός του εγωισμού.

Εξομολόγηση: Σκοπός--> το ξαλάφρωμα από το βάρος των τύψεων, η ταπείνωση, η παραδοχή των σφαλμάτων, και η πνευματική καθοδήγηση από τον πνευματικό πατέρα στο πνευματικό παιδί. Συγχώρεση-Κάθαρση. (και για να κάνουμε τον δικηγόρο του διαβόλου μήπως έτσι όμως προκαλείται "πλήση εγκεφάλου");

Η "ευχή" : "Κύριε Ιησού Χριστέ υιέ του Θεού ελέησόν με τον αμαρτωλό". Προσπαθούν να την επαναλλαμβάνουν αδιάληπτα γυρνώντας χάντρες στο κομποσκοίνι, ακόμα και όταν συνδιαλέγονται! Σκοπός; Ο διαρκής προσανατολισμός κάθε λόγου, έργου και σκέψης στο θεό και όχι στο εγώ.

Ο γέροντας Παϊσιος έλεγε για τους λογισμούς: Πρώτα πρέπει να διώξουμε τους κακούς λογισμούς και να κρατάμε τους καλούς, ακόμα και όταν κάποιος μας κάνει μεγάλο κακό. Να το αποδίδουμε στην ανθρώπινη αδυναμία κ.τ.λ. ... Ο ύστατος στόχος είναι να απαλαγούμε τελείως από κάθε λογισμό και να παραδοθούμε ολόκληροι στη θεία χάρη η οποία θα μας κατακλήσει εξολοκλήρου με τη σοφία της. ( Ενδιαφέρουσα θα ήταν και μια σύγκριση αν βάζαμε στη θέση των λογισμών τις σκεπτομορφές...)

Πολλά από τα παραπάνω μπορώ να τα καταλάβω. Άλλα πάλι μου φαίνονται υπερβολικά. "Παν μέτρον άριστον" και "Νους Υγιής εν Σώματι υγιές" Γιατί εξασθενούν το σώμα; Η χαρά του έρωτα και της κοινωνικής ζωής δεν είναι απαραίτητα για την τελείωση του ανθρώπού; Με τόση υπακοή και απαλαγή απο τους λογισμούς δεν καταργείτε το ελεύθερο πνεύμα;

Βέβαια να αναφέρω οτί όλοι οι μοναχοί μελετούν πολύ και όχι μόνο Χριστιαννικά κείμενα. Και στην αρχαιότητα είχαμε παρόμοια ρεύματα. Στωϊκοί, ο Σωκράτης ήταν φτωχός και δεν δούλευε, ο Διογένης ζούσε σε πυθάρι...

Όπως είπα κάποιες μοναχικές σταθερές με κάνουν να αντιδρώ. Απλά αναρωτιέμαι μήπως με την ορθολογιστική ανάλυση κάτι δεν "πιάνω".

Αυτά για προβληματισμό...

LEON

Edited by - Leon on 18/02/2002 19:26:40

Edited by - Leon on 18/02/2002 19:42:58

Edited by - Leon on 18/02/2002 19:45:05Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Kelsos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2081 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/02/2002, 00:47:16  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Kelsos  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Λεό, πολλά ερωτηματικά εχεις!!! Και ποικίλα!!!
(Βρε καλά κάνεις και τα έχεις....)

Χωρίς πλάκα τώρα... Εσύ φίλε μου, τι απαντήσεις έχεις δώσεις στις ερωτήσεις σου;;; Αναλογίστηκες κάποια απάντηση;;;
Ξέρεις, είναι συμαντικό αυτό που έγραψε ο φίλος μας "Πλωτίνος" στο άρθρο μου για τον Τζορντάνο Μπρούνο, λέει ότι ΠΡΩΤΑ θα πρέπει να ψάξουμε για όλα τα συστήματα τα "υπέρ" και τα "κατά" και μετά, στις φιλοσοφικές ιδέες μας να απαντήσουμε ΕΜΕΙΣ, αυτοί που αναρωτιώμαστε.
Πολύ σωστό...

Πάντως σε "τυχαία" συμβάντα, ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ.
Αρα όλα αυτά τα συστήματα που έχουν μέσα τους τον μοναχισμό, την ασκητική, την απομάκρυνση απο τα εγκόσμια ΚΑΤ' ΟΥΣΙΑ και ΟΧΙ κατ'όνομα, έχουν και μια κοινή καταγωγή. Και ας είναι μακρυά ο ένας λαός απο τον άλλον, ΦΑΙΝΟΜΕΝΙΚΑ.
Αυτή η γέννηση που αναφέρεις, είναι αυτή η ΔΕΥΤΕΡΗ ΓΕΝΝΗΣΗ που μίλησε ο Ιησούς Χριστός στον Νικόδημο.
ΕΙΝΑΙ Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑ, ΑΠΟ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ.

ΕΙΝΑΙ Ο ΓΑΜΟΣ ΤΟΥ ΣΙΒΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΑΚΤΙ.

ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΓΝΩΘΙΣ ΕΑΥΤΟΝ

ΕΙΝΑΙ, ΕΙΝΑΙ, ΕΙΝΑΙ.... ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.

Καλά και σωστά όλα όσα λές, αλλά ποιός είναι αυτός που θα τα γευθεί;;;
Ποιός είναι αυτός που θα κολυμπήσει στα νερά του Ωκεανού;;;
Και μετά απο την απάντηση στο ποιός, έρχεται ή άλλη ερώτηση, ΠΟΤΕ;;;
ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΥΤΑ;;;
ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΥΤΑ;;;

Ειπα και εγώ να σου προσθέσω μερικά ερωτήματα καλέ μου φίλε Λεό.

Κέλσος

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

el.elyon
Πλήρες Μέλος


1310 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/04/2007, 23:02:22  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους el.elyon  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Kelsos: Η διαφύλαξη των "μυστικών" και η μετάδοσή τους στις επόμενες γενεές. Αν κοιτάξουμε προσεκτικά την ιστορία ΟΛΩΝ των λαών, θα δούμε ΠΑΝΤΟΥ να επικρατεί αυτός ο ΝΟΜΟΣ. 'Άρα είναι κάτι ΚΑΘΟΛΙΚΟ, ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ και όχι αποκλειστικό προνόμιο κάποιου "περιουσίου λαού. Να είσαι σίγουρος φίλε Λέων, ότι την γνώση την κράταγαν και συνεχίζουν (ευτυχώς) να τη κρατάνε ΜΥΣΤΙΚΗ, πρώτα για προφυλάξουν τον ίδιο τον άνθρωπο που όπως λες αναρωτιέται για όλα αυτά και έπειτα την ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ολόκληρη.

Ποιος/οι κρατάνε ΜΥΣΤΙΚΗ ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ για να προφυλάξουν την ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ? Από ποιον, από ποιους?

quote:
Kelsos: χωρίς να διεκδικώ το "αλάθητο".

Άρα θες να πεις ότι δεν μπορείς να Γνωρίζεις αυτήν την ΜΥΣΤΙΚΗ ΓΝΩΣΗ?


quote:
Kelsos: Δές τι γίνεται με τα πυρινικά.... κάποτε που η γνώση γαι τη διάσπαση του ατόμου ήταν ΑΓΝΩΣΤΗ στους ανθρώπους, αλλά ΓΝΩΣΤΗ στους μύστες των ιεροδιδακτηρίων, όλα κυλούσαν ομαλά.
Μόλις η γνώση αυτή "βγήκε" στην επιφάνεια... τρέμουμε για το πότε θα συμάνει το τέλος του κόσμου απο έναν πυρινικό πόλεμο.

Ποιος από τους Μύστες των Ιεροδιδακτηρίων έβγαλε την ΓΝΩΣΗ στη Επιφάνεια? Τι έγινε με την Διαφύλαξη της ΓΝΩΣΗΣ?

quote:
Kelsos: Θα σου πρότεινα ένα πολύ αξιόλογο βιβλίο με τίτλο, "Στα 'Αδυτα των Μυστηρίων" του Αχχιλέα Ξενάκη απο τις εκδόσεις "ΟΜΒΡΟΣ". Μέσα απο τις σελίδες του μεταξύ των άλλων θα μπορέσεις να δείς τι ήταν στα αρχαία χρόνια η μυητική διαδικασία.


Τι έγινε, όλη η ΜΥΣΤΙΚΗ ΓΝΩΣΗ κυκλοφορεί σε βιβλίο/α?


quote:
Kelsos: Μέσα απο τις σελίδες του θα μάθεις μια εκδοχή για αυτό που αποκαλέιται ΑΠΟΚΡΥΦΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ.

Μήπως δεν πρέπει να μας πείτε όλα τα ΑΠΟΚΡΥΦΑ και ΜΥΣΤΙΚΑ ΣΑΣ, γιατί μετά τι νόημα θα έχουν, δεν θα είναι ποια ΜΥΣΤΙΚΑ? Αλλα από την άλλη ΓΙΑΤΙ να είναι ΑΠΟΚΡΥΦΑ ΚΑΙ ΜΥΣΤΙΚΑ?


quote:
Kelsos: Θα σου φανερώσω τώρα και ένα μυστικό (μια και τόσο σου αρέσουν ).

Μάλλον ξέχασες ότι είσαι στο ESOTERICA!!!!! Να πω την αλήθεια μου άρεσε το ΜΥΣΤΙΚΟ σου αλλα πες μου ποσο καιρό το κρατούσες αυτό το ΜΥΣΤΙΚΟ? Εσένα ποιος σου το είπε και αφού ήταν ΜΥΣΤΙΚΟ γιατί το είπες? Αχ ναι επειδή του αρέσουν!


quote:
Kelsos: Πάντως αυτό που πρώτα πρώτα έχεις να κάνεις είναι να μελετήσεις και να ερευνήσεις τις ΠΡΩΤΕΣ ΠΗΓΕΣ. Αυτές κατ την άποψή μου είναι ο Ομηρος, ο Ησίοδος, οι Λόγοι του Ερμή του Τρισμέγηστου, η Αγία Γραφή, οι Βέδες, οι Ουπανισάδες και όλα εκείνα τα έργα που θεωρούντε ιερά απο κάποιους λαούς.


Αν διαβάζει την Αγια Γραφή κάποια στιγμή θα διαβάζει και αυτό: «6 Του απαντά ο Ιησούς: «Εγώ είμαι η οδός και η αλήθεια και η ζωή. Κανείς δεν έρχεται προς τον Πατέρα παρά μόνο διαμέσου εμένα.»

Και μετά τι θα γίνει με το ΜΥΣΤΙΚΟ ΣΟΥ: Kelsos "Δεν υπάρχει δρόμος, τον δρόμο τον φτιάχνεις ΠΡΟΧΩΡΟΝΤΑΣ"

Εσύ δεν το διάβαζες? Αν το διάβαζες, τι έκανες?

ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

elo
Συντονιστής

Greece
3417 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/04/2007, 01:53:34  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους elo  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Πράγματι Leon ,πολλά ερωτήματα σε λίγες σειρές .

Σε αυτό το σημείο και εγώ σαν καινούργιο μέλος του φόρουμ ,αυτό που μπορώ να σου πω είναι το να προσπαθήσεις να ξεκινήσεις την αναζήτηση σου μεμονωμένα .Απλά να είσαι σίγουρος ότι στην πορεία της ερευνάς σου ,θα διαπιστώσεις ότι το κάθε ερώτημα σου που βάζεις ,δεν είναι παρά ένα κομμάτι ενός κρίκου από μια ατελείωτη αλυσίδα ερωτημάτων που θέλοντας και μη ,θα τα διαβείς όλα .

Βέβαια εδώ πρέπει να συμφωνήσω με τον Kelso, ότι το πρώτο που πρέπει να κανείς για να κατανοήσεις καλύτερα κάποια από τα ερωτήματα σου ,είναι να ψάξεις στις πρώτες πήγες .
Σε πήγες που δεν θα σου προσφέρουν μια στερεότυπη γνώση ,αλλά θα σου προσφέρουν την ευκαιρία να προβληματισθείς και να ψάξεις να ανακαλύψεις από μόνος σου αυτή την κρυμμένη γνώση ( Μυθολογία -Κοσμογονία -Φιλοσοφία) .

Έτσι και αλλιώς μην ξεχνάς ότι η λέξη εξέλιξη / εξελίσσομαι ,σημαίνει «ξεδιπλώνω, ανοίγω» .Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
   
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.171875
Maintained by Digital Alchemy