ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 
 Όλα τα Forums
 .-= Η ΨΥΧΗ =-.
 ΜΕΤΑΒΑΣΗ
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
 
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
NoiprocS
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
179 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/02/2004, 10:52:53  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους NoiprocS  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Τα δίδυμα στη μήτρα της μητέρας ήταν απληροφόρητα και δεν ήξεραν στην αρχή. Καθώς περνούσαν οι εβδομάδες, μεγάλωναν. Τα χέρια τους, τα πόδια, τα όργανα άρχισαν να αναπτύσσονται. Εν τω μεταξύ, άρχισαν να παρατηρούν τι συνέβαινε γύρω. Καθώς γνώριζαν όλο και περισσότερο τον άνετο και ασφαλή χώρο μέσα στον οποίο βρίσκονταν, η ευτυχία τους μεγάλωνε. Έλεγαν πάντα το ένα στο άλλο το ίδιο πράγμα:
«Ήρθαμε στη μήτρα, ζούμε εδώ … τι ωραία που είναι. Α, πόσο όμορφη είναι η ζωή»
Καθώς μεγάλωναν, βάλθηκαν να εξερευνήσουν τον κόσμο στον οποίο ζούσαν. Πράγματι, ποια ήταν η πηγή της ζωής; και ψάχνοντας για αυτό, συνάντησαν τον λώρο που τους συνέδεε με την μητέρα τους. Ανακάλυψαν ότι ήταν από αυτό τον λώρο που ζούσαν και τρέφονταν χωρίς προσπάθεια, άνετα και με ασφάλεια …
«Πόσα άφθονη είναι, η χάρη και η στοργή της μητέρας μας! Μας στέλνει όλα όσα χρειαζόμαστε μέσα από αυτόν το λώρο …»
Τώρα που πέρναγαν οι μήνες, τα δίδυμα μεγάλωναν γρήγορα. Με άλλα λόγια, πλησίαζαν όλο και περισσότερο στο «τέρμα του δρόμου». Καθώς παρακολουθούσαν, έκθαμβα, αυτές τις αλλαγές, άρχισαν να λαμβάνουν τα σημάδια της αναχώρησης:
να φύγουν, μία μέρα, αυτό το κόσμο της ομορφιάς.
Άρχισαν να νιώθουν αυτά τα σημάδια ακόμα πιο έντονα καθώς πλησίαζαν στον ένατο μήνα Ένα από τα δίδυμα, νιώθοντας ανησυχία για την κατάσταση, ρώτησε το άλλο:
«Τι γίνεται; Τι σημαίνουν όλα αυτά:»
Το άλλο ήταν πιο γαλήνιο και αυτάρκες. Εξάλλου το μέρος όπου βρίσκονταν δεν τον ευχαριστούσε και ήθελε ένα μεγαλύτερο βασίλειο. Απάντησε:
«Όλα αυτά απλά υπονοούν ότι δεν θα μπορέσουμε να μείνουμε σε αυτό τον κόσμο πολύ περισσότερο». Και πρόσθεσε: «Φτάνουμε στο τέλος της ζωής μας εδώ».
«Μα, δεν θέλω να φύγω!» είπε κλαίγοντας το άλλο. «Θέλω να μείνω εδώ για πάντα »
«Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι για αυτό. Και ίσως, να υπάρχει ζωή μετά τη γέννα».
«Πως μπορεί να είναι αλήθεια αυτό, αν κόψουν τον λώρο που μας δίνει ζωή;» απάντησε το άλλο. «Εάν ο λώρος που μας δίνει ζωή κοπεί, πως θα μείνουμε ζωντανοί πες μου;! … Και κοίτα! Έχουν ζήσει εδώ και άλλοι πριν από μας και έφυγαν. Κανείς δεν επέστρεψε ώστε να μπορούμε να πούμε ότι υπάρχει ζωή μετά τη γέννηση … Όχι, αυτό θα είναι το τέλος των πάντων …»
Αφού είπε όλα αυτά, πρόσθεσε:
«Και ίσως δεν υπάρχει καν μητέρα!!»
«Πρέπει να υπάρχει» ανταπάντησε το άλλο. «Πως αλλιώς θα είχαμε έρθει εδώ, πως θα είχαμε επιζήσει;»
«Είδες ποτέ την μητέρα μας; επέμεινε το άλλο. «Μπορεί να υπάρχει μόνο μέσα στο μυαλό μας. Μπορεί να ήταν δική μας σκέψη, γιατί αυτή η σκέψη μας ευχαριστούσε…»
Και έτσι πέρασαν τις τελευταίες μέρες τους στη μήτρα με βαθιά ερωτήματα και συζητήσεις.
Ήρθε η μέρα της γέννησης. Τα δίδυμα, όταν άφησαν τον κόσμο της άνεσης, άνοιξαν τα μάτια τους σε ένα άλλο κόσμο … και άρχισαν να κλαίνε από χαρά … Γιατί το σκηνικό που είδαν, ήταν πέρα από τη φαντασία τους …

--------------------------------------------------
Να ζείς σαν ετοιμοθάνατος και να δημιουργείς σαν αθάνατος !!

amalia
Διαχειριστής

Greece
10778 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/02/2004, 12:33:11  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους amalia  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Πολύ όμορφη ιστορία - πραγματικότητα NoiprocS!
Ο άνθρωπος φοβάται πολύ την αλλαγή. Κι ας μετά διαπιστώνει ότι η νέα κατάσταση είναι πολύ καλύτερη.

Γιατί;
Γιατί άραγε οι άνθρωποι από τη φύση μας φοβόμαστε τόσο πολύ αυτήν την αλλαγή;

αυτή...που τα κατάφερε!κάνε κλικ!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

cause
Νέο Μέλος


9 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/02/2004, 02:36:27  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους cause  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Πράγματι ,είναι μια πάρα πολύ όμορφη ιστορία .
Δε θέλω να χαλάσω τη μαγεία της ιστορίας γιαυτό δε θα κάνω σχόλια για αυτήν.

Τα συμπεράσματα για καθέναν ίσως να μην είναι τα ίδια ,σίγουρα όλοι ,όμως ,θα βρούνε κάτι κοινό...

ειλικρινά δικός σας!

ΚΡΥΨΟΥ ,ΓΙΝΕ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΣ ,
ΠΟΛΕΜΑ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΜΕΡΑ!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

clearthought
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
172 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/02/2004, 03:18:29  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους clearthought  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ NoiprocS!ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΗ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΟ ΤΟΠΙΚ.
ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΑΝΗΣΥΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ "ΑΓΝΩΣΤΟ", ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΔΕΧΤΟΥΜΕ ΤΟ "ΕΠΟΜΕΝΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΘΩΣ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ.
ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΟ ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΟ ΚΑΘΩΣ ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΟ "ΑΓΝΩΣΤΟ"/
ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΟΥ ΠΑΡΑΛΛΗΛΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ "ΘΑΝΑΤΟ"
Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΓΝΩΣΤΗ(;) ΚΥΚΛΙΚΗ ΚΑΙ ΩΣ ΕΞΗΣ: ΜΗΤΡΑ -ΕΞΩ ΚΟΣΜΟΣ (ΖΩΗ) - ΘΑΝΑΤΟΣ
ΟΙ ΕΝΑΡΩΤΗΣΕΙΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΞΗΣ:
ΤΟ ΕΜΒΡΥΟ ΠΟΥ ΖΕΙ ΣΤΗ ΜΗΤΡΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΚΡΥΣΕΙ ΤΟΝ ΕΞΩ ΚΟΣΜΟ, ΔΕΝ ΜΕΤΑΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟ "ΕΠΙΠΕΔΟ Β" ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΑΙΝΕΙ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΤΟ "ΕΠΙΠΕΔΟ Γ", ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ "ΑΝΕΠΙΤΥΧΗΣ ΜΕΤΑΒΑΣΗ"???
ΕΠΙΣΗΣ, Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ "ΨΥΧΗ" ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΙ ΤΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΤΗΣ ΣΤΟ "ΕΠΙΠΕΔΟ Β?"
ΤΕΛΟΣ Η "ΨΥΧΗ ΤΕΛΙΚΑ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ" ΣΕ ΔΙΑΡΚΕΙΣ "ΜΕΤΑΒΑΣΕΙΣ"? ΚΑΙ ΠΟΙΑ Η "ΤΕΛΙΚΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ?" Ο ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ? Η ΑΠΛΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΕΡΦΕΙΑ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΔΟ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΧΑΝΕΤΑΙ????ΜΑ ΧΑΝΕΤΑΙ Η "ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ?"
ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ "ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ" ΚΑΙ ΠΟΙΑ Η "ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΤΕΛΙΚΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ"?

ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗ ΣΑΣ ΚΟΥΡΑΣΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΤΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΝΝΟΗΣΩ...
ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ,


"ΟΣΟ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙΣ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ, ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΠΟΛΥ Ο ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΣ ΜΥΘΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ ΥΠΑΡΞΗΣ"
OPEN YOUR MIND AND THINK CLEAR!

Edited by - clearthought on 12/02/2004 03:19:54Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Stickmaster
Μέλος 1ης Βαθμίδας


137 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/02/2004, 09:46:34  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Stickmaster  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Mπορει ομως να μην ειναι αυτος ο κυκλος,μπορει ο θανατος για εμας, να ειναι απλα η γενηση.Οπως ακριβως και στην ιστορια του φιλου μας.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

NoiprocS
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
179 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/02/2004, 11:13:37  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους NoiprocS  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

ΤΕΛΟΣ Η "ΨΥΧΗ ΤΕΛΙΚΑ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ" ΣΕ ΔΙΑΡΚΕΙΣ "ΜΕΤΑΒΑΣΕΙΣ"? ΚΑΙ ΠΟΙΑ Η "ΤΕΛΙΚΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ?" Ο ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ? Η ΑΠΛΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΔΟ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΧΑΝΕΤΑΙ????ΜΑ ΧΑΝΕΤΑΙ Η "ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ?"
ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ "ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ" ΚΑΙ ΠΟΙΑ Η "ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΤΕΛΙΚΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ"?

Φίλε ClearThought, η γνώμη μου πάνω στα ερωτήματα σου, χωρίς να σημαίνει ότι είναι και η σωστή, είναι ότι κανένας σίγουρα δεν ξέρει αν όντως η ψυχή βρίσκεται σε διαρκείς μεταβάσεις. Οι απόψεις για το τι γίνεται μετά είναι πολλές. Προσωπικά δεν μπορώ να διανοήθω ότι η ψυχή πεθαίνει, άρα είμαι της άποψης ότι σίγουρα μεταβαίνει κάπου, αφού ελευθερωθεί από τη σκλαβιά του σώματος.
Τέλος, για ν'απαντήσω στην τελική σου ερώτηση, αν υποθέσουμε ότι η ψυχή βρίσκεται σε διαρκείς μεταβάσεις (μετενσαρκώσεις), τότε θα μπορούσαμε να πούμε ότι στον κόσμο μας υπάρχουν δύο τάσεις, οι οποίες και ξεχωρίζουν τους ανθρώπους σε δύο κατηγορίες. Η μία τάση είναι η πνευματική, αυτή που στρέφει τον άνθρωπο προς την παγκοσμιότητα και τη σοφία την κερδισμένη από τη συλλογική εμπειρία. Ενώ η άλλη είναι η υλική τάση, που έχει κέντρο το προσωπικό Εγώ και έχει επιδιώξεις προσωρινές, εγωιστικές και μόνο για την παρούσα ζωή. Σκοπός, λοιπόν, των επαναληπτικών ενσαρκώσεων πάνω στη γη είναι να μάθουμε να ξεχωρίζουμε αυτές τις δύο τάσεις και να υιοθετήσουμε τελικά την πνευματική.
Αυτά τα λίγα για ερωτήματα που οι απαντήσεις τους δεν έχουν όρια...
Κάτι τελευταίο για όλους τους πολεμηστές της αλήθειας, της γνώσης και της πνευματικότητας: «Θυμήσου, ω εσύ που πολεμάς για την ελευθερία του ανθρώπου, πως κάθε αποτυχία είναι και μια επιτυχία και κάθε αγνή προσπάθεια με τον καιρό κερδίζει την ανταμοιβή της. Σπέρματα άγια βλασταίνουν και αυξαίνουν αθέατα μες στην ψυχή του μαθητή. Οι μίσχοι τους ολοένα στερεώνονται με κάθε νέα δοκιμασία. Γέρνουν σαν τις καλαμιές, όμως ποτέ δεν σπάζουν, κι ούτε μπορούν ποτέ τους να αφανιστούν. Μα όταν σημάνει η ώρα, ανθίζουν….» (Η Φωνή της Σιγής, σ.62)

--------------------------------------------------
Να ζείς σαν ετοιμοθάνατος και να δημιουργείς σαν αθάνατος !!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

clearthought
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
172 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/02/2004, 15:56:37  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους clearthought  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

ΑΓΑΠΗΤΕ NoiprocS!ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΟΣΑ ΛΕΣ.ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΤΑ ΕΘΕΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΘΟΥΝ ΚΑΘΩΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ "ΒΕΒΑΙΕΣ" ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΑΘΩΣ ΟΠΩΣ ΠΡΟΑΝΕΦΕΡΑ ΟΥΔΕΙΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟ "ΑΓΝΩΣΤΟ".
ΑΓΑΠΗΤΕ STICKMASTER ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΠΡΟΣΕΞΕΣ ΟΤΙ ΑΝΕΦΕΡΑ ΩΣ "ΚΥΚΛΙΚΗ" ΔΙΑΔΡΟΜΗ" ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΜΟΥ,ΑΡΑ ΠΑΛΙ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΜΟΥ ΕΡΧΕΣΑΙ...ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΣ "Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΜΑΣ".
ΠΑΝΤΩΣ ΚΑΙ ΓΩ ΘΕΩΡΩ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΜΟΥ ΟΤΙ Η ΨΥΧΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΟΥ ΧΑΝΕΤΑΙ...ΙΣΩΣ ΟΤΑΝ ΕΚΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΣΚΟΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΤΑΒΑΣΕΙΣ -ΟΠΩΣ ΕΙΠΕΣ ΑΓΑΠΗΤΕ NoiprocS ΟΤΑΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΕΙ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟ ΥΛΙΚΟ- ΤΟΤΕ Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΥΤΗ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑ...
ΠΑΝΤΩΣ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΘΕΜΑ...ΚΑΘΩΣ "ΑΒΥΣΣΟΣ" Η "ΨΥΧΗ" ΤΟΥ ΑΝΡΩΠΟΥ

ΜΕ ΕΚΤΙΜΙΣΗ,

"ΟΣΟ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙΣ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ, ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΠΟΛΥ Ο ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΣ ΜΥΘΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ ΥΠΑΡΞΗΣ"
OPEN YOUR MIND AND THINK CLEAR!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

   
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.09375
Maintained by Digital Alchemy