ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 
 Όλα τα Forums
 .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
 Ν-αδικότητες ή η δύναμη των αριθμών
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
 
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
filosofos3
Μέλος 3ης Βαθμίδας

n/a
588 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/01/2005, 01:39:43  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ας ξεκινήσουμε εδώ αυτό το θέμα για να απεμπλέξουμε τη συζήτηση περί σωμάτων αλλά και για να δούμε σε βάθος τι ιδιότητες έχει ο κάθε αριθμός (όχι αριθμολογία παρακαλώ) και πως τις γνωρίζουμε.
Και για να κάνω την αρχή ας σας πω το εξής:οι Πυθαγόρειοι είχαν ειδικά ονόματα για κάθε ν-αδικότητα. Δεν τα επέλεγαν άσκοπα αλλά τα επέλεγαν με τρόπο που έδειχνε τις ιδιότητες τις ν-αδικότητας.
Πχ η πεντάδα ονομαζόταν και "καρδιάτις" =καρδιακή. Τι σxέση έχει η πeντάδα με την καρδιά; Έχει σχέση;
Αν δείτε το σχήμα της θα έχετε μια εικόνα που πλησιάζει προς κανονικό πεντάγωνο! Άλλωστε πως σχεδιάζουμε μια καρδιά;Σχεδιάστε μια καρδιά και κοιτάξτε τη :δε μοιάζει με ανεστραμένο πεντάγωνο;Δε λέω τον πεντάκτονο αστέρα αλλά το κανονικο εγγεγραμένο σε κύκλο πεντάγωνο.
Επίσης :αν φτιάξουμε ένα πεντάκτινο αστέρα (πεντάλφα) στο μέσον του δημιουργείται ένα πεντάγωνο σε ανάστροφη θέση ως προς τον αστέρα! Ο αστέρας προκύπτει αν ενώσουμε ανά δύο τις κορυφές ενός κανονικού πενταγώνου. Οπότε είναι σαν το κανονικό πεντάγωνο να ανπαράγει τον εαυτό του με αυτό τον τρόπο!
Μήπως τυχαία την ονόμασαν και γάμο οι πυθαγόρειοι;
Αλλά και πως συμπίπτει ο πλανήτης του έρωτα, η Αφροδίτη, να σχηματίζει πεντάγωνο στον ουρανό καθώς πλησιάζει στην κοντινότερη απόστασή της με τη Γη στα 8 έτη 5 φορές ;
Δε λέω για τις πενταγωνικές ενώσεις που υπάρχουν στο DNA γιατί θα μπορούσε να είναι τυχαίο που αυτό μεταφέρεται με το σπέρμα που κατά τύχη σχετίζεται με την Αφροδίτη από την αρχαιότητα ακόμη...
Για συνεχίστε και σεις .Δε χρειάζονται γνώσεις ειδικές. Παρατήρηση χρειάζεται στους αριθμούς και στα φαινόμενα γύρω μας.
Ας συγκεντρώσουμε αυτή τη διάχυτη γνώση που υπάρχει στο σύμπαν και ας τη μοιραστούμε.

Όλα είναι τέλεια

amalia
Διαχειριστής

Greece
10782 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/01/2005, 02:54:37  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους amalia  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Πολύ καλή κίνηση φίλε filosofos3

Ανάσα λοιπόν στο θέμα για την εσωτερική σύνθεση του ανθρώπου, αλλά και ευκαιρία να συζητηθεί εδώ, το μέγα μυστήριον του αριθμού 7.

καλή συνέχεια!

κάνε κλικ!
Ποτέ μην παραδεχτείς τα όρια του ανθρώπου. Να σπας τα σύνορα. Να αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου. Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

gretel
Πρώην Συνεργάτης

Aruba
3518 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/01/2005, 03:04:03  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους gretel  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
AΓΑΠΗΤΕ ΦΙΛΕ-ΟΣΟΦΕ.
ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ Ν-ΑΔΙΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΖΗΤΟΥΣΟΥΜΕ ΔΙΕΞΟΔΙΚΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΡΜΟΝΙΑΣ ΤΟΥΣ.

ΕΙΝΑΙ ΟΝΤΩΣ ΜΙΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΔΙΑΤΥΠΩΣΟΥΝ ΟΙ ΕΙΔΗΜΟΝΕΣ ΤΙΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΕΣ ΑΡΜΟΝΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΤΟΝ ΠΥΘΑΓΟΡΑ, ΣΤΟΝ ΠΑΡΜΕΝΙΔΗ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΜΕΓΑΛΟΦΥΙΕΣ ΤΗΣ ΑΦΗΡΗΜΕΝΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΣΚΕΨΗΣ.

ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΕΝΑΓΩΝΙΩΣ

Υ.Γ. ΩΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΦΥΣΗ ΕΙΜΑΙ ΑΤΟΜΟ ΑΦΗΡΗΜΕΝΗΣ ΣΚΕΨΗΣ.
Ο ΠΑΡΜΕΝΙΔΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ ΜΟΥ.
ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΞΗΓΗΘΕΙ Η ΑΦΗΡΗΜΕΝΗ ΣΚΕΨΗ Χ Ω Ρ Ι Σ ν-δικοτητες?

Υ,Γ.2, ΔΙΕΞΟΔΙΚΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ 7 ΝΟΤΕΣ.
ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΜΗ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΑ ΣΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ?


"ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΕΝΑ ΜΑΤΙ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΩΣ"
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
filosofos3
Μέλος 3ης Βαθμίδας

n/a
588 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/01/2005, 14:14:30  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Με την πρώτη ευκαιρία φίλη gretel θα επικοινωνήσουμε και για τις αρμονίες και για τα σώματα. Κείμενα του Παρμενίδη δεν έχω διαβάσει. Με τον Πλάτωνα έχω ασχοληθεί πολύ και με τον Πυθαγόρα αρκετά καθώς και με έρευνες επί των κλιμάκων.

Για την αφηρημένη σκέψη ,και για όλατα πράγματα ,πιστεύω ότι μπορούν ως ένα σημείο να εξηγηθούν χωρίς ν-αδικότητες. αλλά αν θελεις να έχεις ακριβή γνώση και να γίνεις κάτοχος των μυστικών της φύσης πρέπει αναπόφευκτα να θυσιάσεις αρκετό μέρος από τη φαιά ουσία σου στο βωμό των μαθηματικών. Δε γίνεται αλλιώς δυστυχώς.
Για τα χρώματα ;ναι δεν υπάρχει επταδικότητα των χρωμάτων στους κινέζους αλλά πεντάδα! Αυτό δεν είναι ΄θέμα παράδοσης μόνο αλλά και εξέλιξης της ικανότητας όρασης η οποία εξελίχθηκε με την πάροδο των αιώνων. Στα χρώματα μπορούμε να βρούμε σε τί συχνότητα αντιστοιχεί το καθένα με αρκετά μεγάλη ακρίβεια και ΔΕΝ ΠΡΟΚΎΠΤει ΤΑΥΤΙΣΗ ΜΕ ΚΑΜΜΙΑ ΓΝΩΣΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΛΙΜΑΚΑ απ'όσο θυμάμαι.
Θα πρέπει να το δούμε αναλυτικά και αυτό. Θα επανέλθω σύντομα.
Καλή σου μέρα

Όλα είναι τέλειαΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Δημήτρης
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
571 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/01/2005, 22:48:43  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Δημήτρης  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Η πεντάδα ονομαζόταν γάμος κατά τους πυθαγόρειους γιατί ήταν ο πρώτος αριθμός που προέκυπτε ως αποτέλεσμα από την ένωση του πρώτου αρτίου και του πρώτου περιττού αριθμού (2+3).

Ονομαζόταν επίσης και ακατανίκητη γιατί υψωμένη σε οποιαδήποτε δύναμη διέσωζε τον εαυτό της (5Χ5=25, 25Χ5=125 κτλ)

Επίσης είναι στο κέντρο της δεκάδας και οποιοδήποτε άθροισμα αριθμών που ισαπέχουν απ’ αυτήν έχει άθροισμα δέκα (4+6=10, 3+7=10, 2+8=10, 1+9=10)

Πέντε είναι οι αισθήσεις των πιο εξελιγμένων όντων, πέντε είναι τα στοιχεία της φύσης (γη, νερό, αέρας, φωτιά, αιθέρας). Η πεντάδα αντιστοιχούσε στον αιθέρα που ήταν ουδέτερος ως προς τα άλλα στοιχεία, δηλαδή δεν αντιδρούσε με αυτά και γι’ αυτό ονομαζόταν και αφιλονείκια, ενώ τα υπόλοιπα τέσσερα κατώτερα στοιχεία είχαν το χαρακτηριστικό της φιλονεικίας και της μεταβολής.

Έχει και άλλα ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά και ονόματα. Γενικά όμως σε όλα, απ’ ότι καταλαβαίνω η πεντάδα συμβόλιζε την ισορροπία, την ένωση δύο αντιθέτων σε κάτι ανώτερο.
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΩΡΙΩΝΑΣ
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
213 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/01/2005, 23:56:52  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Η πεντάδα ονομαζόταν γάμος κατά τους πυθαγόρειους γιατί ήταν ο πρώτος αριθμός που προέκυπτε ως αποτέλεσμα από την ένωση του πρώτου αρτίου και του πρώτου περιττού αριθμού (2+3).

Αν θυμάμαι καλά ο πρώτος περιττός αριθμός ειναι το 1
quote:

Ονομαζόταν επίσης και ακατανίκητη γιατί υψωμένη σε οποιαδήποτε δύναμη διέσωζε τον εαυτό της (5Χ5=25, 25Χ5=125 κτλ)

Το ίδιο ισχύει και για το τη εξάδα 6*6=36 36*6=216 κλπ
quote:

Επίσης είναι στο κέντρο της δεκάδας και οποιοδήποτε άθροισμα αριθμών που ισαπέχουν απ’ αυτήν έχει άθροισμα δέκα (4+6=10, 3+7=10, 2+8=10, 1+9=10)

Τ0 ίδιο ισχύει για τους όρους οποιασδήποτε αριθμητικής προόδου. Επίσης για να είναι το 5 μεσον πρέπει να έχω 11 και όχι 10 αριθμούς και στην εποχη του Πυθαγόρα οι αρχαίοι υμών πρόγονοι δεν είχαν ανακαλυψει το μηδέν
quote:

Πέντε είναι οι αισθήσεις των πιο εξελιγμένων όντων, πέντε είναι τα στοιχεία της φύσης (γη, νερό, αέρας, φωτιά, αιθέρας).

Αν θυμάμαι παλι καλά εδω και 100 περίπου χρόνια αποδείχτεικε ότι οαιθέρας είναι ανύπαρκτος.
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Δημήτρης
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
571 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/01/2005, 07:58:05  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Δημήτρης  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Για τους αρχαίους το 1 δεν ήταν περιττός αριθμός και ο αιθέρας ήταν υπαρκτός και ενταγμένος στο φιλοσοφικό τους σύστημα.

Και το 6 έχει αυτή την ιδιότητα του ακατανίκητου όπως και άλλες κοινές ιδιότητες με το 5.

Το 5 είναι στο κέντρο των αριθμών που ισαπέχουν απ’ αυτό εντός της δεκάδας χωρίς να περιλαμβάνει αυτήν παρά μόνο αθροιστικά.

1 . 4 . 7
2 . 5 . 8
3 . 6 . 9

Τώρα δεν ξέρω τι ακριβώς σημαίνει αυτό. Ελπίζω κάποιος που έχει εντρυφήσει σ’ αυτά να μας δώσει κάποιες ιδέες.
.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

filosofos3
Μέλος 3ης Βαθμίδας

n/a
588 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/01/2005, 23:56:38  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Όλα είναι τέλειαΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

filosofos3
Μέλος 3ης Βαθμίδας

n/a
588 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/01/2005, 16:17:31  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Εδώ φαίνονατι δύο εφαρμογές της διαφορετικής χάραξης των επταγώνων. Από τη βασική σειρά των πλανητών που δέχονταν οι Χαλδαίοι και ο Πτολεμαίος στο Αστρονομικό (Αλμαγέστη) αλλά και στο αστρολογικό έργο του (Τετράβιβλος) και η οποία είναι γεωκεντρική προκύπτουν οι άλλες δύο. Όλες οι πιθανές ακολουθίες γίνονται με αυτό τον τρόπο 6 άν συμπεριλάβουμε και τις αντίστροφες ή μόνο 3 αν θεωρήσουμε τις αντίστροφες ως επανάληψη των ορθών.
Η βασική ακολουθία που θεωρούσαν ότι έδειχνε την διαδοχή των αποστάσεων είναι :Κρόνος ,Δίας,Άρης,Ήλιος,Αφροδίτη,Ερμής,Σελήνη.
Αποδείχτηκε λανθασμένη πλέον σήμερα αλλά εξακολουθεί να χρησιμοποιείται λόγω άγνοιας των όσων ασχολούνται με την αστρολογία μιας και κανείς δε φαίνεται να το προσέχει. Κανείς επίσης δεν έχει δώσει μια ικανοποιητική εξήγηση γιατί θα πρέπει να χρησιμοποιείται ακόμη ενώ έχει αποδειχτεί λανθασμένη.

Όλα είναι τέλειαΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

λίλιθ
Πρώην Συνεργάτης

Greece
1945 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/01/2005, 01:20:32  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους λίλιθ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Το ξέρατε ότι η λέξη "αριθμός", προέρχεται από το "αρ", από το αρχαίο ρήμα "αραρίσκω", δηλαδή προσαρμόζω;

Το ξέρατε ότι οι Αρχαίοι Έλληνες παρήσταναν τους αριθμούς με γράμματα;
Συγκεκριμένα, χρησιμοποιούσαν τα γράμματα Π,Δ,Η,Χ για να συμβολίσουν
τους αριθμούς 5, 10, 100, 1000 αντιστοίχως, από το πρώτο αρχικό
κάθε λέξης!
(το Η είναι το αρχικό του εκατό, με τον αρχαίο τρόπο γραφής -ηε).
Τα γινόμενα των αριθμών συμβολίζονταν με παρόμοιο τρόπο. Το 5000
για παράδειγμα είναι ένα Χ εγκιβωτισμένο σε ένα Π!

Περισσότερο γνωστή είναι η αντιστοιχία / απεικόνιση των αριθμών
από γράμματα της αλφαβήτου: από το Α έως το Θ είναι οι μονοψήφιοι
αριθμοί, από το Ι έως το "κόππα" οι δεκάδες (10, 20, 30, ...) και
Ρ έως "σαμπί" για τις εκατοντάδες.

Λέγεται ότι η Ρωμαική αρίθμηση προέκυψε από απεικόνιση συμβολικά
μέρων του ανθρώπινου σώματος, που αντιστοιχούν σε αριθμούς.
Έτσι, το Ι (ένα) είναι το δάκτυλο, το V (πέντε) είναι το χέρι σε κάμψη με πέντε δάκτυλα και το Χ (δέκα) είναι 2 χέρια σε κάμψη,
άρα δέκα δάκτυλα!

Ξέρετε τι είναι ο "αριθμός σχήματος";
Έτσι ονομάζεται κάθε φυσικός (ακέραιος και θετικός) αριθμός,
που μπορεί να παρασταθεί με σημεία στο επίπεδο ή το χώρο,
σε τρόπο, που τα σημεία αυτά να αποτελούν ένα αυτοτελές, τέλειο σχήμα.
Όπως τετράγωνο, τρίγωνο, ορθογώνιο κλπ, δηλαδή σχήματα στα οποία μπορεί
κανείς να εφαρμόσει Ευκλείδια γεωμετρία.
Έτσι, το 10 είναι τριγωνικός αριθμός και συμβολίζεται:
*
**
***
****
το 16 είναι τετραγωνικός:
****
****
****
****
το 20 είναι ορθογώνιος:
*****
*****
*****
*****
κλπ.
Είναι πολλές οι γεωμετρίκές εφαρμογές πάνω σε αυτά τα αριθμοσχήματα,
και έχουν χρησιμοποιηθεί, κυρίως από τους Πυθαγόριους, προκειμένου
να υποδείξουν θεμελειώδη φιλοσοφικά ζητήματα. Έτσι, για παράδειγμα, οι αριθμοί 16 και 20 χωρίζονται σε δύο "τετρακτίες" ο καθένας,
ο πρώτος σε δύο αλληλοτεμνόμενες, ενώ ο δεύτερος σε δύο παράλληλες.
Ο αριθμός 4 της διαγώνιου και των δύο, προσδιορίζει ενδιαφέρουσες
σχέσεις μεταξύ των αριθμών!
Η ονομασία "κύβος" έχει προκύψει από τους Πυθαγόριους με εφαρμογή
των αριθμοσχημάτων.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

filosofos3
Μέλος 3ης Βαθμίδας

n/a
588 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/01/2005, 17:18:39  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητή Λίλιθ
φυσικά και τα ξέρουμε όλ' αυτά αφού ασχολούμαστε με τους αριθμούς. Δες και ένα ακόμη παράξενο αθροισμα:Ο ΑΡΙΘΜΟΣ=Ο ΝΟΜΟΣ=500=Φ !!! Δεν ξέρω πως προέκυψε η ονομασία του χρυσού αριθμού ως "Φ" αλλά μήπως προέκυψε επειδή τον θεωρούσαν σημαντικό στη λειτουργία του σύμπαντος;
Κατά τύχη (;;;) στα πεντακοσάρικα εικονίζεται ο Καποδίστριας ο πρώτος νομοθέτης του νεότερου ελληνικού κράτους!!!
Λυπάμαι που δε μπόρεσα λόγω έλλειψης χρόνου τότε (αλλά μετά το ξέχασα!)να απαντήσω στο θέμα Αγάπης -έρωτας-σεξ όταν έγραψες γιατί μου φάνηκε παράξενο να συμπίπτουν τόσο οι απόψεις μας. Θα το κάνω όμως με την πρώτη ευκαιρία.
Και σου βάζω και μια άσκηση :ποιος είναι ο μικρότερος αριθμός που είναι και τρίγωνος και τετράγωνος (δεν είναι αδύνατο αυτό όπως θα δεις); :)

Όλα είναι τέλειαΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

filosofos3
Μέλος 3ης Βαθμίδας

n/a
588 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/01/2005, 11:41:22  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Παραθέτω και το οκτάγωνο σχεδιασμένο κατά δύο τρόπους απ'όπου φαίνεται ότι το πράσινο σχήμα είναι ένα είδος σταυρού!!!

Πολλές φορές εμφανίζεται στα άμφια των ορθόδοξων ιερέων (στην πλάτη συνήθως,με την εικόνα του Χριστού στο εσωτερικό οκτάγωνο) ως σχήμα που έμεινε από την παράδοση,αλλά και σε εικόνες της μεταμόρφωσης του Χριστού. Και στις αραβικές χώρες επίσης εμφανίζεται πάρα πολλές φορές σε σχέδια τζαμιών και κτιρίων γενικά,είετ στο γενικό σχήμα του κτιρίου είτε σχεδιασμένο πάνω στους τοίχους. Όχι μόνο το εξωτερικό οκτάγωνο αλλά και το εσωτερικό,που σχηματίζει τον πράσινο διπλό σταυρό.
Η σχέση του Χριστού με το 8 είναι γνωστή από παλία και εμφανίζεται με τπολλούς τρόπους. Ένας είναι το άθροισμα των γραμμάτων ΤΟΥ ΟΝΌΜΑΤΟΣ ΙΗΣΟΥΣ=888!!!

Όλα είναι τέλειαΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

filosofos3
Μέλος 3ης Βαθμίδας

n/a
588 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/11/2005, 10:00:38  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ας ξυπνήσει και αυτό το θέμα


Όλα είναι τέλειαΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΕΛΑΧΙΣΤΟΣ
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Western Sahara
732 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/07/2006, 04:18:36  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
7;


ΠΙΣΤΗ ΠΟΥ ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΕΙ ΒΟΥΝΑ ΝΑ ΕΧΩ
ΑΓΑΠΗ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΩ
ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΧΩ
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
jonniebegood
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
4382 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/07/2006, 21:19:25  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους jonniebegood  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)


τελευταια ακουσα οτι μεσα πο τις μαθηματικες αναλογιες της Ελληνικης γλωσσας αναδυεται συνεχως ο αριθμος 6

ισχυει?


και μια ακομη απορια γιατι δεν θυμαμαι (το εμενταλ βλεπετε...): το μετρικο συστημα των Ελληνων βασιζοταν στην δεκαδα ή στην δωδεκαδα?


ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν

www.johnniebegood.gr

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
filosofos3
Μέλος 3ης Βαθμίδας

n/a
588 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/09/2006, 09:05:08  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Εδώ φαίνονται δύο εφαρμογές της διαφορετικής χάραξης των επταγώνων. Από τη βασική σειρά των πλανητών που δέχονταν οι Χαλδαίοι και ο Πτολεμαίος στο Αστρονομικό (Αλμαγέστη) αλλά και στο αστρολογικό έργο του (Τετράβιβλος) και η οποία είναι γεωκεντρική προκύπτουν οι άλλες δύο. Όλες οι πιθανές ακολουθίες γίνονται με αυτό τον τρόπο 6 άν συμπεριλάβουμε και τις αντίστροφες ή μόνο 3 αν θεωρήσουμε τις αντίστροφες ως επανάληψη των ορθών.
Η βασική ακολουθία που θεωρούσαν ότι έδειχνε την διαδοχή των αποστάσεων είναι :Κρόνος ,Δίας,Άρης,Ήλιος,Αφροδίτη,Ερμής,Σελήνη.
Αποδείχτηκε λανθασμένη πλέον σήμερα αλλά εξακολουθεί να χρησιμοποιείται λόγω άγνοιας των όσων ασχολούνται με την αστρολογία μιας και κανείς δε φαίνεται να το προσέχει. Κανείς επίσης δεν έχει δώσει μια ικανοποιητική εξήγηση γιατί θα πρέπει να χρησιμοποιείται ακόμη ενώ έχει αποδειχτεί λανθασμένη.

Όλα είναι τέλεια


Όλα είναι τέλεια

http://homepages.pathfinder.gr/filosofos3/index.htmΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

filosofos3
Μέλος 3ης Βαθμίδας

n/a
588 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/09/2006, 09:10:56  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

http://homepages.pathfinder.gr/filosofos3/index.htm


Όλα είναι τέλεια

http://homepages.pathfinder.gr/filosofos3/index.htmΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

   
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.109375
Maintained by Digital Alchemy