ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 
 Όλα τα Forums
 .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
 ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΣ : Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΔΩΔΕΚΑ (12)
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
 
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
dreamtrap
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
63 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/11/2002, 02:32:39  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους dreamtrap  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Από τους πανάρχαιους χρόνους αποδίδονταν στους αριθμούς μια μυστηριακή και συμβολική σημασία. Αν και πολλά έθνη χρησιμοποιούσαν τα γράμματα της αλφαβήτου για να παραστήσουν αριθμητικές ιδέες.
Είναι γεγονός ότι οι αρχαίοι λαοί (Αιγύπτιοι, Χαλδαίοι, Έλληνες , Ιουδαίοι) γνώριζαν πλήρως τα θαυμαστά μυστήρια που ήταν σε θέση να αποκαλύψουν οι αριθμοί και ανέπτυξαν μία ολόκληρη επιστήμη αριθμητικών ιδεών, εντελώς ξεχωριστή από τα μαθηματικά.
Η συσχέτιση των αρχαίων δοξασιών για τους Αριθμούς με τα γράμματα της αλφαβήτου , τους Πλανήτες με τα Αστέρια , τους Αστερισμούς και άλλα αστρονομικά μεγέθη, ασκούσαν μια μορφή μαντείας.
Αν και ο κάθε αριθμός από μόνος του έχει τη δική του ξεχωριστή αποκρυφιστική και συμβολική έννοια και χωρίς να θέλουμε να αδικήσουμε τους υπόλοιπους , σκοπός αυτής της εργασίας είναι να ασχοληθεί αποκλειστικά με τον αριθμό Δώδεκα (12).
Αυτός ο αριθμός αντιπροσωπεύει έναν πλήρη κύκλο κι έχει ένα τέλειο και σημαντικό χαρακτήρα που ήταν από τους πιο αξιοσημείωτους στους αρχαίους πολιτισμούς , έχοντας μία άμεση και εξαρτημένη σχέση με το ζωδιακό καθώς και με τους μήνες στους περισσότερους πολιτισμούς είτε χρησιμοποιούσαν σεληνιακό είτε ηλιακό ημερολόγιο .
Η ιερότητα του 12 φαίνεται ότι προέρχεται από το αρχαϊκό δωδεκαδικό σύστημα , που πιθανώς ήταν το μοναδικό σύστημα αρίθμησης κατά τη νεολιθική εποχή και παρέμεινε ως συμπληρωματικό του δεκαδικού μέχρι σήμερα.
Η δωδεκάδα , ο χωρισμός της μέρας και της νύχτας σε 12 ώρες και του έτους σε 12 μήνες αποτελούν κατάλοιπα του αρχέγονου δωδεκαδικού συστήματος αρίθμησης.
Το 12 αντιπροσωπεύει τις 12 Ιεραρχίες των αρχαίων γραφών που καθόριζαν με τη σειρά τους τους 12 αστερισμούς της ουράνιας ζωδιακής ζώνης.

Πρώτοι οι Σουμέριοι ιερείς-αστρονόμοι διαίρεσαν το έτος σε μικρότερες μονάδες. Έτσι όπως το σεληνιακό έτος τους είχε δώδεκα μήνες των 30 περίπου ημερών και το ημερονύκτιό τους είχε δώδεκα ντάννα. Έτσι καταλαβαίνουμε ότι ο αριθμός 12 αποτελούσε μία τεχνική για τη διαίρεση της ροής του χρόνου αλλά κι όπως γνωρίζουμε οι δωδεκάδες σχετίζονται είτε φανερά είτε με έναν κρυμμένο τρόπο με τα Σημεία του Ζωδιακού , μέρη του μεγάλου κύκλου του ουρανού. Όπως μαρτυρούν τα ευρήματα των ανασκαφών , ήδη από το 2.400 π.Χ χρησιμοποιούσαν το ηλιακό έτος των 360 ημερών που διαιρούνταν σε 12 μήνες των 30 ημερών.

Αυτό φαίνεται και στο Βαβυλωνιακό ημερολόγιο, αλλά μόνο στην εποχή του βασιλιά Χαμουραμπί (1955-1913 π.Χ) επιβλήθηκε ομοιομορφία στο ημερολόγιο και δόθηκαν στους μήνες ονόματα , τα οποία χρησιμοποιούνται ως σήμερα παραφθαρμένα στο εβραϊκό ,στο συριακό και στο λιβανέζικο ημερολόγιο.

Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι διαίρεσαν τη μέρα σε 12 ώρες (χαρού) και 12 τη νύχτα. Οι 12 ημερήσιες ώρες προσωποποιούνταν με θεές, που έφερναν επί της κεφαλής τους τον δίσκο του Ήλιου, ενώ οι 12 νυχτερινές προσωποποιούνταν με θεές που έφερναν επί της κεφαλής τους ένα αστέρι.

Στην Ανατολή και συγκεκριμένα στην Κίνα ο Ζωδιακός Κύκλος αντιπροσωπεύεται από δώδεκα ζώα που το καθένα ασκεί επίδραση για ένα χρόνο.

Αλλά και οι 12 πρώτες ημέρες του έτους ήταν πολύ σπουδαίες από θρησκευτική άποψη, διότι ήταν αφιερωμένες σε ειδικές ιεροτελεστίες. Μ’ αυτές τις 12 ημέρες συνδέθηκε η γιορτή της μεγάλης νύχτας όταν οι Κινέζοι αστρονόμοι συνειδητοποίησαν τη φαινομενική κίνηση του Ήλιου και τη δίοδό του από τα ηλιοστάσια.

Επίσης οι Κινέζοι πιστεύουν ότι υγεία εκφράζεται με το «τσι» , τη ζωτική ενέργεια που κυκλοφορεί μέσα στο σώμα με μια σειρά από μεσημβρινούς ,αόρατα κανάλια που κυλούν κάτω από το δέρμα μας. Υπάρχουν 12 κύρια ζεύγη μεσημβρινών για κάθε πλευρά του σώματος. Σ’ αυτά τα 12 κύρια ζεύγη βασίζεται και ο βελονισμός
.
Στην Εβραϊκή παράδοση και πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με το ιερό βιβλίο Ταλμούδ οι πρώτοι Εβραίοι χρησιμοποιούσαν ημερολόγιο με δώδεκα σεληνιακούς μήνες κι όπως επίσης και ο συμβολισμός των 12 Φυλών του Ισραήλ που είναι καθαρά Ζωδιακός.

Η παράδοση επίσης αναφέρει ότι η βασίλισσα του Σαββά επιστρέφοντας από την Ιερουσαλήμ στην πατρίδα της συνοδευόταν από 12.000 Εβραίους, από τις 12 Φυλές του Ισραήλ με 12 κριτές επικεφαλής.

Μετά τον Πυθαγόρα, ο Φίλωνας ο Ιουδαίος , θεωρούσε τον αριθμό 12 σαν πολύ ιερό. «Το δωδεκάεδρο είναι ένας ΤΕΛΕΙΟΣ αριθμός». Αυτός βρίσκεται και στα σημεία του Ζωδιακού, προσθέτει ο Φίλωνας, που ο ήλιος επισκέπτεται σε δώδεκα μήνες και προς τιμήν αυτού του ψηφίου ο Μωυσής διαίρεσε το έθνος του σε δώδεκα φυλές, εγκαθίδρυσε τους δώδεκα άρτους της προθέσεως και τοποθέτησε δώδεκα πολύτιμους λίθους γύρω στο εφόδ των ποντίφικων.

Δώδεκα ήταν οι πολύτιμοι λίθοι στο περιστήθιο του Αρχιερέα με τα εξής ονόματα:
Σάρδιος, Τοπάζιο, Σμάραγδος, Άνθραξ, Σάπφειρος, Αδάμας, Λιγύριο, Αχάτης, Αμέθυστος, Βηρύλλιο, Όνυξ, Ίασπις (Εξ. ΚΗ΄)

Δωδεκακώδων ονομαζόταν ο χιτώνας του μεγάλου αρχιερέα , δώδεκα ήταν οι υπουργοί και δώδεκα οι οικονόμοι του Σολομώντα. Επίσης σε δωδεκάδες χωρίζονταν τα ιερά σκεύη στον ναό του: «Τρυβλία αργυρά δώδεκα, φιάλαι αργυραί δώδεκα, θυϊσκαι χρυσαί δώδεκα».

Δώδεκα και οι φυλές σε σχέση με το ζωδιακό:
Κριός-Βενιαμίν, Ταύρος-Ρουβίμ, Δίδυμοι-Συμεών, Καρκίνος-Λεβύ, Λέων-Ιούδας, Παρθένος-Ζαβουλών, Ζυγός-Ισαάχαρ, Σκορπιός-Δαν, Τοξότης-Γαδ, Αιγόκερως-Ασήρ, Υδροχόος-Νεφθαλίμ, Ιχθείς-Ιωσήφ.

Δώδεκα ήταν και οι μικροί προφήτες: Ωσηέ, Αμώς, Μιχαίας, Ιωήλ, Οβδιού, Ιωνάς, Ναούμ, Αββακούμ, Σοφονίας, Αγγαίος, Ζαχαρίας, Μαλαχίας και δωδεκαπρόφητο καλείται περιληπτικά το σύνολο των βιβλίων τους.

Επίσης οι Καββαλιστές δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στις δώδεκα μεταθέσεις του Τετραγράμματου, (το απρόφερτο όνομα του Ιεχωβά): IHVH, VHIH, HIHV, HVHI, IHHV, IVHH, HVIH, VIHH,HHVI, HHIV, HIVH, VHHI.
Ακόμη σύμφωνα με αποκρυφιστικά βιβλία οι δώδεκα μήνες έχουν έναν προστάτη άγγελο, καθώς και οι δώδεκα ώρες της ημέρας και οι δώδεκα ώρες της νύχτας εκτός από τον αγαθό άγγελο κυριαρχεί και ένας υπηρέτης δαίμονας πονηρός.

dreamtrap
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
63 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/11/2002, 02:38:08  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους dreamtrap  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Περνώντας μετά στο Χριστιανισμό βλέπουμε ότι 12 ήταν και οι μαθητές του Χριστού: Σίμων ο Πέτρος, Ανδρέας, Ιάκωβος και Ιωάννης γιοι του Ζεβεδαίου, Φίλιππος, Βαρθολομαίος, Θωμάς, Ματθαίος, Ιάκωβος του Αλφαίου, Ιούδας ο ονομαζόμενος Λεβαίος και Θαδδαίος , Σίμων ο Χαναναίος και Ιούδας ο Ισκαριώτης.
Υπάρχουν 12 καταγραμμένες εμφανίσεις του Χριστού μετά τον θάνατό του:
Στη Μαρία τη Μαγδαληνή , στις γυναίκες της Γαλιλαίας , σε δύο μαθητές , στον Πέτρο , στους δέκα Αποστόλους, σε έντεκα Αποστόλους , σε επτά Αποστόλους , και άλλους ψαράδες , σε 500 αδελφούς ταυτόχρονα, στον Ιάκωβο το νεώτερο, στο Στέφανο τη στιγμή του μαρτυρίου του , στον Παύλο τη στιγμή της μεταστροφής του και στον Απόστολο Ιωάννη.
Επίσης 12 δώδεκα είναι οι ευαγγελικές περικοπές που διαβάζουν οι ιερείς στον Εσπερινό την Μεγάλη Πέμπτη γνωστές ως 12 Ευαγγέλια.
Δωδεκαήμερο αναφέρεται η εορταστική περίοδος από τα Χριστούγεννα έως την παραμονή των Θεοφανίων .
Δώδεκα είναι τα άρθρα του Συμβόλου της πίστεως.
Δώδεκα άρτοι της προθέσεως , βωμοί εκ 12 λίθων , 12 πύλες της ουράνιας Ιερουσαλήμ, 12 κόφινοι πλήρεις περισσευμάτων από τη διατροφή των 5.000 , και 12Χ12.000 = 144.000 οι «σεσωμένοι» στην Αποκάλυψη.

Κάτι ανάλογο φαίνεται και στη σχέση που υπάρχει στο μύθο του Αρθούρου ( ο βασιλιάς Άρκτος ) με τους 12 ιππότες της στρογγυλής τραπέζης καθώς και με το γιγαντιαίο Ζώδιο που σχηματίζεται στην τοποθεσία του Γκλαστόνμπερυ.

Τον αριθμό 12 τον συναντούμε και στα χαρτοπαίγνια και κυρίως σε μια συνηθισμένη τράπουλα όπου βλέπουμε ότι υπάρχουν 12 φιγούρες.
Αλλά και μέσα στο Ταρό όπου υπάρχουν διαφορετικές εκδοχές μεταξύ τους βλέπουμε τον αριθμό 12 μαζί με τους υπόλοιπους να εκφράζουν μια «μαγική σκέψη», η οποία είναι μακριά από την αυστηρή λογική ή την καθαρά επιστημονική σκέψη. Είναι μια γνώση αρκάνα (μυστικής κλείδας) που λειτουργεί με έναν τρόπο πολύ διαφορετικό από την αιτιοκρατική λογική. Εδώ θα κάνουμε μια μικρή ανάλυση του 12 που είναι ένα από τα 22 Μεγάλα Αρκάνα στο γνωστό Ταρό της Μασσαλίας.
Το Μεγάλο Αρκάνα , αριθμός 12: Ο Κρεμασμένος
Αυτό το Αρκάνο συνδέεται με τους θυσιασμένους θεούς όπως ο Οντίν (είχε 12 ονόματα, δηλαδή προσωποποιημένες ιδιότητες) , ο Όσιρις και ο Χριστός. Είναι ένα σύμβολο σωτηρίας και απολύτρωσης. Είναι ένα χαρτί εξιλέωσης είτε αναγκαστικής είτε κατόπιν επιλογής , παραίτησης , αποπληρωμής χρεών και λησμονιάς του εαυτού μας.

Στην ψυχική Αλχημεία θεωρείται ότι η κάθαρση του «Εγώ» επιτυγχανόταν μέσω 12 φάσεων : Πύρωση , Συμπύκνωση , Στερέωση , Διάλυση , Πέψη , Απόσταξη , Εξάχνωση ,Διαχώριση , Αποτέφρωση , Σήψη , Πολλαπλασιασμός και Προβολή.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΑΤΜΑ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

India
6464 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/12/2002, 20:37:18  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΑΤΜΑ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
---ΛΙΓΑ ΑΚΟΜΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ 12,
ΑΠΟ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΑΛΛΑ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΒΙΒΛΙΟ...---

Η ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΗ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΔΩΔΕΚΑΔΑΣ ,ΑΠΟ ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΗ ΑΠΟΨΗ,
ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΜΟ ΤΟΥ 3 ΜΕ ΤΟ 4,
ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΤΡΙΠΛΗ ΤΕΤΡΑΔΑ +ΜΙΑ ΤΕΤΡΑΠΛΗ ΤΡΙΑΔΑ. ΕΤΣΙ ΤΟ 12 ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙ ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΣΕ ΜΙΑ ΤΡΙΠΛΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥΣ ,ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΙΤΕ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΙΝΔΙΚΕΣ ΓΚΟΥΝΑΣ,ΔΡΑΣΗ-ΑΔΡΑΝΕΙΑ-ΑΡΜΟΝΙΑ,

'Η,ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΩΝ ΑΛΧΗΜΙΣΤΩΝ, ΑΛΑΣ-ΘΕΙΟ-ΥΔΡΑΡΓΥΡΟΣ...

ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΠΡΟΚΛΟΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ " ΠΟΛΙΤΕΙΑ" ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΑ ,"ΑΠ'ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΑΡΙΘΜΟΥΣ Ο 3 ΟΔΗΓΕΙ ΠΡΟΣ ΤΗ ΤΕΛΕΙΩΣΗ (ΤΕΛΕΣΙΟΥΡΓΟΣ)+ ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ,ΕΝΩ Ο 4 ΕΙΝΑΙ ΓΟΝΙΜΟΣ,
ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΜΙΑ ΒΑΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ +ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ ΕΝΑΡΜΟΝΙΟΣ.

ΕΠΕΙΔΗ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ 12 ΠΡΟΗΛΘΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΑΡΙΘΜΟΥΣ,
ΑΦ'ΕΝΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ,
ΤΟΣΟ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΝΟΕΡΗ ΟΣΟ +ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΤΟΜΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΖΩΗ
+ΑΦ'ΕΤΕΡΟΥ ΔΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΑΘΕΡΗ+ΑΜΕΤΑΒΛΗΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ
+ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΜΟΝΙΚΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΣΟ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΠΟΥ ΑΥΤΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ,
ΟΣΟ +ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΡΓΑΝΟ ΤΗΣ".

Ο ΠΡΟΚΛΟΣ ΠΡΟΣΘΕΤΕΙ
"Η ΤΡΙΑΔΑ,ΑΦΟΥ ΑΝΑΠΤΥΧΘΗΚΕ ΣΕ ΕΞΑΓΩΝΟ,
ΔΙΑΙΡΕΣΕ ΤΟΝ ΖΩΔΙΑΚΟ ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΣΗΜΕΙΩΝ:
-ΤΑ ΤΡΟΠΙΚΑ
(ΚΑΡΚΙΝΟΣ,ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ,ΚΡΙΟΣ,ΖΥΓΟΣ),

ΤΑ ΔΙΣΩΜΑ
(ΔΙΔΥΜΟΙ,ΠΑΡΘΕΝΟΣ,ΤΟΞΟΤΗΣ,ΙΧΘΕΙΣ),

+ΤΑ ΣΤΕΡΕΑ
(ΤΑΥΡΟΣ,ΛΕΩΝ,ΣΚΟΡΠΙΟΣ,ΥΔΡΟΧΟΟΣ)

ΔΗΛΑΔΗ3Χ4+12(ΤΡΙΓΩΝΟΚΡΑΤΙΕΣ).
ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΩΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΖΩΔΙΑΚΟΥ ΚΥΚΛΟΥ
ΣΕ ΤΕΤΡΑΔΕΣ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ :3 ΤΕΤΡΑΓΩΝΟΚΡΑΤΙΕΣ.
ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΤΑ ΖΩΔΙΑ +
ΤΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΔΙΑΙΡΕΣΕΙΣ ΣΕ ΤΡΙΓΩΝΑ Η,ΤΕΤΡΑΓΩΝΑ,
ΟΧΙ ΓΙΑ ΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ,ΑΛΛΑ +ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΛΟΓΙΚΑ +ΘΕΟΛΟΓΙΚΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ.

(Ο ΠΡΟΚΛΟΣ ΠΑΛΙ,)ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΑ ΕΞΗΣ ΣΤΟΝ "ΤΙΜΑΙΟ"
ΓΙΑ ΤΟΥΣ 12 ΘΕΟΥΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ
"ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΣΧΗΜΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΕΝΑ Χ
+Η ΜΟΡΦΗ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΑΔΙΚΗ
(ΓΙΑΤΙ Η ΤΟΜΗ ΤΩΝ 2 ΗΜΙΚΥΚΛΙΩΝ ΤΟΥ Χ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΔΥΟ ΜΕΡΗ,
ΑΛΛΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ Χ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΜΗ ΔΥΟ ΑΝΤΙΡΡΟΠΩΝ ΗΜΙΚΥΚΛΙΩΝ)
+ ΕΠΕΙΔΗ Η ΔΥΑΔΑ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΖΟΜΕΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΑΔΑ,
( Ο ΠΡΩΤΟΣ ΘΕΜΕΛΙΩΔΗΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΟΥ Χ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΤΗ ΔΩΔΕΚΑΔΑ).
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΩΝ 12 ΑΥΤΩΝ ΑΡΧΙΚΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΨΥΧΩΝ(ΤΟΥΣ 12 ΟΛΥΜΠΙΟΥΣ ΘΕΟΥΣ)".
Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΕΣ
ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ 12 ΖΩΔΙΩΝ
+ΤΩΝ 12 ΟΛΥΜΠΙΩΝ ΘΕΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΑΝΘΕΟΥ:

ΚΡΙΟΣ-ΑΘΗΝΑ,
ΤΑΥΡΟΣ-ΑΦΡΟΔΙΤΗ,
ΔΙΔΥΜΟΙ-ΕΡΜΗΣ,
ΚΑΡΚΙΝΟΣ-ΔΙΑΣ,
ΛΕΩΝ-ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ,
ΠΑΡΘΕΝΟΣ-ΔΗΜΗΤΡΑ,
ΖΥΓΟΣ-ΗΦΑΙΣΤΟΣ,
ΣΚΟΡΠΙΟΣ-ΑΡΗΣ,
ΤΟΞΟΤΗΣ-ΑΡΤΕΜΗ,
ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ-ΕΣΤΙΑ,
ΥΔΡΟΧΟΟΣ-ΗΡΑ,
ΙΧΘΕΙΣ-ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ.

ΣΕ ΑΝΑΛΟΓΙΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ
+ ΟΙ 12 ΑΘΛΟΙ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ:

ΤΑ ΑΛΟΓΑ ΤΟΥ ΔΙΟΜΗΔΗ-ΚΡΙΟΣ,
Ο ΜΙΝΩΤΑΥΡΟΣ-ΤΑΥΡΟΣ,
ΤΑ ΧΡΥΣΑ ΜΗΛΑ ΤΩΝ ΕΣΠΕΡΙΔΩΝ-ΔΙΔΥΜΟΙ,
ΤΟ ΕΛΑΦΙ ΤΗΣ ΑΡΤΕΜΗΣ--ΚΑΡΚΙΝΟΣ,
ΤΟ ΛΙΟΝΤΑΡΙ ΤΗΣ ΝΕΜΕΑΣ-ΛΕΩΝ,
ΗΖΩΝΗ ΤΗΣ ΙΠΠΟΛΥΤΗΣ-ΠΑΡΘΕΝΟΣ,
Ο ΕΡΥΜΑΝΘΙΟΣ ΚΑΠΡΟΣ-ΖΥΓΟΣ,
Η ΛΕΡΝΑΙΑ ΥΔΡΑ-ΣΚΟΡΠΙΟΣ,
ΟΙ ΣΤΙΜΦΑΛΙΔΕΣ ΟΡΝΙΘΕΣ-ΤΟΞΟΤΗΣ,
Η ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥ ΚΕΡΒΕΡΟΥ-ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ,
ΟΙ ΣΤΑΒΛΟΙ ΤΟΥ ΑΥΓΕΙΑ-ΥΔΡΟΧΟΟΣ,
ΤΑ ΒΟΔΙΑ ΤΟΥ ΓΗΡΙΟΝΗ-ΙΧΘΕΙΣ.

>>(ΑΣ ΣΗΜΕΙΩΘΕΙ ΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΔΙΝΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΕΣ ΣΕ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΘΛΟΥΣ..)Edited by - ΑΤΜΑ on 15/06/2004 01:06:10


Edited by - ΑΤΜΑ on 19/06/2004 01:54:58Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

dreamtrap
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
63 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/03/2003, 03:49:25  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους dreamtrap  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
fili/e ATMA efxaristw gia thn antapokrisi

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΑΤΜΑ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

India
6464 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/01/2004, 04:32:43  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΑΤΜΑ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΠΝΟΗ ΣΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΘΕΜΑ....


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Lorien
Νέο Μέλος

Greece
4 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/06/2004, 13:02:25  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Lorien  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Lorien  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

ΛΙΓΑ ΑΚΟΜΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝΑΡΙΘΜΟ 12,ΑΠΟ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΒΙΒΛΙΟ...
Η ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΗ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΔΩΔΕΚΑΔΑΣ ΑΠΟ ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΜΟ ΤΟΥ 3 ΜΕ ΤΟ 4,ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΤΡΙΠΛΗ ΤΕΤΕΔΑ +ΜΙΑ ΤΕΤΡΑΠΛΗ ΤΡΙΑΔΑ.ΕΤΣΙ ΤΟ 12 ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙ ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΣΕ ΜΙΑ ΤΡΙΠΛΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥΣ ,ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΙΤΕ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΙΝΔΙΚΕΣ ΓΚΟΥΝΑΣ,ΔΡΑΣΗ,ΑΔΡΑΝΕΙΑ +ΑΡΜΟΝΙΑ,Η, ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΩΝ ΑΛΧΗΜΙΣΤΩΝ,ΑΛΑΣ,ΘΕΙΟ,+ΥΔΡΑΡΓΥΡΟΣ.
ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΠΡΟΚΛΟΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ " ΠΟΛΙΤΕΙΑ" ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΑ ,"ΑΠ'ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΑΡΙΘΜΟΥΣ Ο 3 ΟΔΗΓΕΙ ΠΡΟΣ ΤΗ ΤΕΛΕΙΩΣΗ (ΤΕΛΕΣΙΟΥΡΓΟΣ) ΚΙ ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ,ΕΝΩ Ο 4 ΕΙΝΑΙ ΓΟΝΙΜΟΣ,ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΜΙΑ ΒΑΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ +ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ ΕΝΑΡΜΟΝΙΟΣ .ΕΠΕΙΔΗ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ 12 ΠΡΟΗΛΘΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΑΡΙΘΜΟΥΣ ,ΑΦ'ΕΝΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ,ΤΟΣΟ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΝΟΕΡΗ ΟΣΟ +ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΤΟΜΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΖΩΗ +ΑΦ'ΕΤΕΡΟΥ ΔΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΑΘΕΡΗ +ΑΜΕΤΑΒΛΗΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ + ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΜΟΝΙΚΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΣΟ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΠΟΥ ΑΥΤΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ,ΟΣΟ +ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΡΓΑΝΟ ΤΗΣ".
ΠΑΡΑΚΑΤΩ Ο ΠΡΟΚΛΟΣ ΠΡΟΣΘΕΤΕΙ"Η ΤΡΙΑΔΑ ,ΑΦΟΥ ΑΝΑΠΤΥΧΘΗΚΕ ΣΕ ΕΞΑΓΩΝΟ,ΔΙΑΙΡΕΣΕ ΤΟΝ ΖΩΔΙΑΚΟ ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΣΗΜΕΙΩΝ -ΤΑ ΤΡΟΠΙΚΑ(ΚΑΡΚΙΝΟΣ,ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ,ΚΡΙΟΣ,ΖΥΓΟΣ),ΤΑ ΔΙΣΩΜΑ(ΔΙΔΥΜΟΙ,ΠΑΡΘΕΝΟΣ,ΤΟΞΟΤΗΣ,ΙΧΘΕΙΣ),+ΤΑ ΣΤΕΡΕΑ(ΤΑΥΡΟΣ,ΛΕΩΝ,ΣΚΟΡΠΙΟΣ,ΥΔΡΟΧΟΟΣ)ΔΗΛΑΔΗ3Χ4+12(ΤΡΙΓΩΝΟΚΡΑΤΙΕΣ).ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΩΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΖΩΔΙΑΚΟΥ ΚΥΚΛΟΥ ΣΕ ΤΕΤΡΑΔΕΣ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ 3 ΤΕΤΡΑΓΩΝΟΚΡΑΤΙΕΣ.ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΤΑ ΖΩΔΙΑ + ΤΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΔΙΑΙΡΕΣΕΙΣ ΣΕ ΤΡΙΓΩΝΑ Η,ΤΕΤΡΑΓΩΝΑ, ΟΧΙ ΓΙΑ ΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ ,ΑΛΛΑ +ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΛΟΓΙΚΑ +ΘΕΟΛΟΓΙΚΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ.Ο ΠΡΟΚΛΟΣ ΠΑΛΙ,ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΑ ΕΞΗΣ ΣΤΟΝ "ΤΙΜΑΙΟ" ΓΙΑ ΤΟΥΣ 12 ΘΕΟΥΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ"ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΣΧΗΜΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΕΝΑ Χ +Η ΜΟΡΦΗ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΑΔΙΚΗ9ΓΙΑΤΙ Η ΤΟΜΗ ΤΩΝ 2 ΗΜΙΚΥΚΛΙΩΝ ΤΟΥ Χ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΔΥΟ ΜΕΡΗ,ΑΛΛΑΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ Χ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΜΗ ΔΥΟ ΑΝΤΙΡΡΟΠΩΝ ΗΜΙΚΥΚΛΙΩΝ)+ΕΠΕΙΔΗ Η ΔΥΑΔΑ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΖΟΜΕΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΑΔΑ,ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΘΕΜΕΛΙΩΔΗΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΟΥ Χ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΤΗ ΔΩΔΕΚΑΔΑ,ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΩΝ 12 ΑΥΤΩΝ ΑΡΧΙΚΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΨΥΧΩΝ(ΤΟΥΣ 12 ΟΛΥΜΠΙΟΥΣ ΘΕΟΥΣ)". Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ 12 ΖΩΔΙΩΝ +ΤΩΝ 12 ΟΛΥΜΠΙΩΝ ΘΕΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΑΝΘΕΟΥ¨¨ΚΡΙΟΣ-ΑΘΗΝΑ,ΤΑΥΡΟΣ-ΑΦΡΟΔΙΤΗ,ΔΙΔΥΜΟΙ-ΕΡΜΗΣ,ΚΑΡΚΙΝΟΣ-ΔΙΑΣ,ΛΕΩΝ-ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ,ΠΑΡΘΕΝΟΣ-ΔΗΜΗΤΡΑ,ΖΥΓΟΣ-ΗΦΑΙΣΤΟΣ,ΣΚΟΡΠΙΟΣ-ΑΡΗΣ,ΤΟΞΟΤΗΣ-ΑΡΤΕΜΗ,ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ-ΕΣΤΙΑ,ΥΔΡΟΧΟΟΣ-ΗΡΑ,ΙΧΘΕΙΣ-ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ.
ΣΕ ΑΝΑΛΟΓΙΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ 12 ΑΘΛΟΙ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ¨¨ΤΑ ΑΛΟΓΑ ΤΟΥ ΔΙΟΜΗΔΗ-ΚΡΙΟΣ,Ο ΜΙΝΩΤΑΥΡΟΣ-ΤΑΥΡΟΣ,ΤΑ ΧΡΥΣΑ ΜΗΛΑ ΤΩΝ ΕΣΠΕΡΙΔΩΝ-ΔΙΔΥΜΟΙ,ΤΟ ΕΛΑΦΙ ΤΗΣ ΑΡΤΕΜΗΣ--ΚΑΡΚΙΝΟΣ,ΤΟ ΛΙΟΝΤΑΡΙ ΤΗΣ ΝΕΜΕΑΣ-ΛΕΩΝ,ΗΖΩΝΗ ΤΗΣ ΙΠΠΟΛΥΤΗΣ-ΠΑΡΘΕΝΟΣ,Ο ΕΡΥΜΑΝΘΙΟΣ ΚΑΠΡΟΣ-ΖΥΓΟΣ,Η ΛΕΡΝΑΙΑ ΥΔΡΑ-ΣΚΟΡΠΙΟΣ,ΟΙ ΣΤΙΜΦΑΛΙΔΕΣ ΠΡΝΙΘΕΣ-ΤΟΞΟΤΗΣ,Η ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥ ΚΕΡΒΕΡΟΥ-ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ,ΟΙ ΣΤΑΒΛΟΙ ΤΟΥ ΑΥΓΕΙΑ-ΥΔΡΟΧΟΟΣ,ΤΑ ΒΟΔΙΑ ΤΟΥ ΓΗΡΙΟΝΗ-ΙΧΘΕΙΣ.(ΑΣ ΣΗΜΕΙΩΘΕΙ ΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΔΙΝΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΕΣ ΣΕ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΘΛΟΥΣ).... ΕΝΑΣ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

cybershamangr
Νέο Μέλος

Greece
36 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/06/2004, 14:41:48  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους cybershamangr  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Και αν τελικά αποδειχτεί ότι το σύμπαν είναι δωδεκαεδρικό όπως τελευταίες μελέτες επιστημόνων ισχυρίζονται, τότε ο αριθμός δώδεκα αποκτά μια ουσιώδη διάσταση που κυριολεκτικά ενώνει επίστημες και θρησκείες.

http://www.physics4u.gr/news/2003/scnews1101.html

Η Ελπίδα πεθαίνει προτελευταία. Τελευταία πεθαίνει η Προσπάθεια.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΑΤΜΑ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

India
6464 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/06/2004, 02:47:58  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΑΤΜΑ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Και αν τελικά αποδειχτεί ότι το σύμπαν είναι δωδεκαεδρικό όπως τελευταίες μελέτες επιστημόνων ισχυρίζονται, τότε ο αριθμός δώδεκα αποκτά μια ουσιώδη διάσταση που κυριολεκτικά ενώνει επίστημες και θρησκείες.

-...η Σρι Ματατζι...ενοποιει υπο το 12 τις θρησκειες...-

Αtma...ΚΟΝΞ ΟΜ ΠΑΝΞ
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
ΑΔΔΑΡ ΑΣΟΥΡ
Μέλος 1ης Βαθμίδας


136 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/07/2004, 23:24:57  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΦΙΛΗ ΑΤΜΑ ΕΥΣΤΟΧΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥΤΙΜΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΕΥΝΗΤΗ ΟΙ ΑΝΤΙΣΤΙΧΕΙΕΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΙ ΣΟΥ.ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΩΡΑ.....ΓΡΑΦΕΙΣ......ΑΠ'ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΑΡΙΘΜΟΥΣ Ο 3 ΟΔΗΓΕΙ ΠΡΟΣ ΤΗ ΤΕΛΕΙΩΣΗ (ΤΕΛΕΣΙΟΥΡΓΟΣ)+ ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ,ΕΝΩ Ο 4 ΕΙΝΑΙ ΓΟΝΙΜΟΣ,
ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΜΙΑ ΒΑΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ +ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ ΕΝΑΡΜΟΝΙΟΣ(edit by ΑΤΜΑ)Να ρωτησω' τα παραπανω δεν θυμιζουν καπως το αινιγμα της σφιγγας; και2].....ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΩΝ ΑΛΧΗΜΙΣΤΩΝ, ΑΛΑΣ-ΘΕΙΟ-ΥΔΡΑΡΓΥΡΟΣ(edit by ΑΤΜΑ).....ΕΔΩ ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΑΝ ΤΟ ΑΛΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΙΟ ΙΣΟΡΟΠΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΔΡΑΡΓΥΡΟ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
ΑΤΜΑ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

India
6464 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/07/2004, 00:12:52  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΑΤΜΑ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
...θα βοηθουσε λες το να δουμε τους χημικους τυπους του καθε μερους;
υποθετω πως ετσι θα συμπερανουμε~πιστοποιησουμε "ποιο φερει την ισορροπια των λοιπων δυο" και γιατι...

--*_*


quote:
...Ο 3 ΟΔΗΓΕΙ ΠΡΟΣ ΤΗ ΤΕΛΕΙΩΣΗ (ΤΕΛΕΣΙΟΥΡΓΟΣ)+ ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ,ΕΝΩ Ο 4 ΕΙΝΑΙ ΓΟΝΙΜΟΣ,
ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΜΙΑ ΒΑΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ +ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ ΕΝΑΡΜΟΝΙΟΣ...

..το τριτο στοιχειο οταν εμφανιζεται εντος δυο τοτε επερχεται ειτε ισορροπια ειτε διαλυση/αρα τελειωση-
το τεσσερα,απο την αλλη, δηλωνει γονιμο ..ειναι το "απο-τελεσμα"κατοπιν του αμεσως προηγουμενου.."τελεσματος" -
η δομη =το συμπερασμα=η εκδηλωση
;εναρμονιος~ η ισοροπημενη..δομη κατοπιν επιδρασεως του τρια στο δυο..

(χμ..δυσκολω να βρεθουν λεξεις παρα πλεκονται τοσο περιεργα λες και το κεφαλι σου μιλα αλλη γλωσσα απο την ψυχη σου...(ohowstrngQ_Q)
ωραιο θεμα ναι...


ερρωσθε:)


H Ελλας
προοριζεται
να ζησει
+
θα ζησει!
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
demo
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
296 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/08/2004, 14:22:52  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους demo  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
12 = 3*4
Δέν σημαίνει τίποτε άλλο απο τον πολλαπλασιασμό των 4 στοιχείων της φύσης (Γή, Νερό, Αέρας & Φωτιά), επι τον Αριθμό 3 (η τριπλή κατάσταση της Ύλης: Στερεά, Υγρή & Αέρια)!!
Είναι ο Αριθμός ο οποίος συμβολίζει κατα την γνώμη μου τις Φυσικές δυνάμεις , την επίδραση τους στον Άνθρωπο, & την σχέση του Ανθρώπου με αυτές!!!
ΦΥΣΗ + ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ = 12!!!
Γι'αυτό ακριβώς & ο Αριθμός των Αρχαίων Ελλήνων Θεών ήταν: 12!!!
Oι Αρχαίοι Έλληνες Θεοί ΔΥΝΑΜΕΙΣ της ΦΥΣΗΣ & μόνο εκπροσωπούσαν!!
Ούτε το Σύμπαν δημιούργησαν, ούτε τον κόσμο, ούτε τον Άνθρωπο, ούτε κατευθύνουν την ζωή & την μοίρα του Ανθρώπου, ούτε μετά Θάνατον τον δικάζουν αποφασίζοντας για την τύχη του, ανάλογα με το ότι έπραξε στην ζωή του!! Το έργο αυτό το επιτελούσαν ο Μίνωας, ο Αιακός & ο Ραδάμανθυς πρώην Θνητοί ούτε ο Δίας, ούτε ο Άρης, ούτε ο Ποσειδώνας το κάνουν!!!
Προσέξτε το καλά & λάβετε το καλά υπόψην σας γι'αυτούς που λένε οτι ο Ιαχωβάς είναι πιό φιλάνθρωπος απο τους 12 Θεούς!!
Μπορεί να 'ναι πιό Φιλάνθρωπος δέν διαφωνώ αλλά είναι τελείως διαφορετικός ο ρόλος των 12 Θεών, απο τον ισοπεδωτικό ρόλο του Ιαχωβά!!
Ο Δίας, ο Ποσειδώνας, ο Άρης, ο Ήφαιστος δέν ήταν τίποτε άλλο απο τον Κεραυνό, την αστραπή, την καταιγίδα, την θάλασσα, την φωτιά & την σχέση τους με τον Άνθρωπο!!

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

λίλιθ
Πρώην Συνεργάτης

Greece
1945 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/08/2004, 02:45:53  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους λίλιθ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
έπίσης ενδιαφέρουσα είναι η αριθμοσοφική αντιστοιχία των 12 αριθμών με τα δώδεκα σημεία του Σμαραγδένιου Πίνακα του Ερμή του Τρισμέγιστου και κατ΄ επάκταση με τα 12 ζώδια.

2 σχετικά και πολύ ενδιαφέροντα άρθρα μπορείτε να βρείτε στο βιβλίο:

Ο Σμαράγδινος Πίναξ
Ερμού του Τρισμέγιστου

Εκδόσεις του περιοδικού "Σφιγξ", Αθήνα 1983.

1 άρθρο: Dr R. Allendy, σχετικό με την αριθμοσοφία, τη σύνθεση των αριθμών και αντιστοιχίες στο ζωδιακό.
2 άρθρο: Hortulanus, σχετικό με τις 12 φάσεις αλχημικής κατεργασίας του υδράργυρου και κατασκευής της φιλοσοφικής λίθου

κ.α.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

cause
Νέο Μέλος


9 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/08/2004, 02:38:11  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους cause  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
To mono pou mporoun na kanoun oi arithmoi ,einai na se boithisoun se kapoia ereuna ,opoiasdipote fisis ereuena .Alla an tous dineis uperboliki simasia kantatas enas aplos arithmologos .

Den einai pliris anaptiksi tis skepsis mou giati einai perasmeni wra ,elpizw na katalabate ti ennow kai na mi xreiazete na dosw dieukriniseis..

ΚΡΥΨΟΥ ,ΓΙΝΕ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΣ ,
ΠΟΛΕΜΑ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΜΕΡΑ!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

CYBERMASTER
Πλήρες Μέλος

Greece
1404 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/08/2004, 04:48:57  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους CYBERMASTER  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
το σύμπαν είναι δωδεκαεδρικό

ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΕ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΩ ΑΛΛΑ ΕΔΩ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ΠΩΣ ΘΑ ΟΡΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΣΧΗΜΑ ΤΟΥ????

------------------------

ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑ ΝΑ ΔΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΝ ΘΕΩΡΕΙ ΨΕΜΜΑ!!!

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

   
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.109375
Maintained by Digital Alchemy