ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 
 Όλα τα Forums
 .-= ΤΑ ΑΣΤΡΑ =-.
 πανσέληνος & γυναίκα
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
 
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Atall
Νέο Μέλος


14 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/01/2005, 13:23:27  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Atall  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Από όσα γνωρίζουμε είναι δυνατόν το φεγγάρι επηρεάζει το κύκλο των γυναικών κατά ένα συγκεκριμένο τρόπο. Στο χάσιμο του φεγγαριού στις πιο πολλές γυναίκες αρχίζει ο κύκλος τους και στην περίοδο της πανσέληνου είναι περίπου στα μισά αυτού του κύκλου.
Ως εδώ καλά μέχρι που παρατήρησα και διαπίστωσα με το ημερολόγιο ότι στη συγκάτοικο μου εδώ και 3 χρόνια ο κύκλος της αρχίζει μόνο όταν έχουμε πανσέληνο και μέσα σε τρεις ώρες από τη δύση του ήλιου δηλ. με την ανατολή του φεγγαριού. Το γνωρίζω αυτό διότι στο ημερολόγιο της σημειώνει και την ώρα. Έχω αρχίσει και φοβάμαι. Όταν τι ρώτησα απλά μου χαμογελάει και δεν απαντάει πως το καταφέρνει ή τι σημαίνει αυτό.
Το άλλο περίεργο είναι ότι στα τρία χρόνια οι μοναδικές φορές που έχει αρχίσει ο κύκλος της και δεν είναι πανσέληνος είναι πρωτοχρονιά και στην αλλαγή της χρονιάς που ο κύκλος της αρχίζει το πολύ και πάλι μέσα σε τρεις ώρες.
Δεν μπορώ να το δεχτώ ότι είναι σύμπτωση και δεν ξέρω τι σημαίνει και τι συμβαίνει, ή πως συμβαίνει σε μια κοπέλα που είναι τώρα 25 χρόνων και υποθέτω ότι αυτό της συνέβαινε πάντα απλά εγώ είδα μόνο το ημερολόγιο που χρησιμοποιεί από τότε που συγκατοικεί μαζί μου και έχει καταγράψει τα τελευταία τρία χρόνια.
Θα ήθελα την γνώμη σας.
amalia
Διαχειριστής

Greece
10782 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/01/2005, 17:15:57  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους amalia  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Γειά σου Atall.

Η σελήνη, λέγεται πως επιρρεάζει το υγρό στοιχείο επάνω στη γη. Εχει σχέση με την παλίροια(εντείνει το φαινόμενο), τις πλημμύρες, το φούσκωμα των νερών γενικότερα. Λέγεται, πως επιρρεάζει έντονα κάθετι που έχει σχέση με υγρό, όπως τα υγρά του σώματος και την έμμηνο ρύση. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που η φυσιολογική διάρκεια ενός κύκλου, διαρκεί όσο ένας σεληνιακός μήνας. Συνήθως δε, η πανσέληνος είναι αυτή η οποία "έλκει" τον κύκλο στις μέρες της, οπότε στην περίπτωση της φίλης σου, θα έλεγα πως το σύστημα δουλέυει "ρολόϊ"! Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως και ο δικός σου κύκλος δεν είναι φυσιολογικός.

Δεν έχεις λοιπόν να φοβηθείς τίποτε από τη φίλη σου. Δεν θα μεταμορφωθεί σε λυκάνθρωπο, ούτε είναι ιδιαίτερα περίεργη η συμπεριφορά του κύκλου της.

κάνε κλικ!
Ποτέ μην παραδεχτείς τα όρια του ανθρώπου. Να σπας τα σύνορα. Να αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου. Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Atall
Νέο Μέλος


14 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/01/2005, 17:52:21  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Atall  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ευχαριστώ Αμαλία για την απάντηση σου.
Οφείλω να πω όμως ότι δεν με πείθεις απόλυτα ότι είναι φυσιολογικό.
Σαν άνθρωποι δεν είναι εύκολο είτε να ξεφύγουμε είτε να ελένξουμε απόλυτα την ανθρώπινη φύση μας η οποια είναι τρεις- υπόστατατη…δηλ. σώμα – ψυχή -πνεύμα…
Γα να μην ξεφύγουμε μου φαίνεται περίεργος αυτός ο απόλυτος συγχρονισμός με ακρίβεια ωρών…Εξάλλου θεωρητικά η πανσέληνος θεωρείται να αντιπροσωπεύει τις γόνιμες ημέρες μιας γυναίκας εναρμονισμένης με το Σελιανιακό κύκλο όχι την αρχή του κύκλου της…
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
amalia
Διαχειριστής

Greece
10782 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/01/2005, 19:01:43  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους amalia  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Atall εγώ πάντως δεν πιστεύω πως υπάρχει τίποτε το περίεργο στο να λειτουργεί ο οργανισμός μας σύμφωνα με τη φύση του. Και για τη φύση του, το να έχει σταθερό κύκλο 28 ημερών είναι φυσιολογικό. Όσον αφορά τις γόνιμες ημέρες δεν ξέρω. Η αναφορά που σου έκανα δεν προέρχεται από κάποιο βιβλίο γυναικολογίας, οπότε δεκτό να κάνω και λάθος, αν και πιστεύω πως έτσι συμβαίνει (κάποια γυναικολόγος πιθανότατα μου το είχε πει στο παρελθόν).
Επίσης, μπορεί να το θεωρείς κι αυτό περίεργο, εγώ έχω παρατηρήσει πως "βρέξει - χιονίσει" ο κύκλος μου σκάει μύτη κάθε φορά που έχω γενέθλια. Σα να μου την έχει στημένη...
Οπότε δεν θεωρώ -όπως σου ξανάγραψα- περίεργα τα όσα συμβαίνουν στη φίλη σου.

κάνε κλικ!
Ποτέ μην παραδεχτείς τα όρια του ανθρώπου. Να σπας τα σύνορα. Να αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου. Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Atall
Νέο Μέλος


14 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/01/2005, 19:42:07  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Atall  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αυτό που λες για τα γενέθλια σου να ξέρεις ότι θεωρείται σημάδι υγείας, και είναι πολύ σημαντικό διότι αντιπροσωπεύει υγειά πέρα από το σωματικό επίπεδο σε ψυχικό.
Το φεγγάρι θεωρείται από πολλές πήγες να αντιπροσωπεύει την γυναίκα και γενικά το θηλυκό στοιχείο. Υπήρχαν φυλές που οι γυναίκες προσπαθούσαν να ‘ταυτιστούν’ με το σελιανιακό κύκλο και να εναρμονιστούν αν θέλεις σε αυτόν για πολλούς και διάφορους λόγους που δεν θα αναφέρω εδώ. Στην αρχή κάθε νέου φεγγαριού άφηναν ένα παράθυρο ανοικτό έτσι ώστε να μπαίνει το φως του φεγγαριού την ώρα που κοιμόντουσαν σαν να προσπαθούσαν να ρυθμίσουν το βιολογικό τους ρόλοι. Τις ημέρες τις πανσέληνου πίστευαν ότι αποκτούσαν σημαντική ενέργεια καθοριζόμενη δε από το πόσο εναρμονισμένος ήταν ο κύκλος τους.
Μπορεί αυτά να ακούγονται σαν παραμυθία σε κάποιους που πιστεύουν ότι ο κύκλος της γυναίκας είναι ένας μηχανισμός και τίποτε άλλο. Όμως η σελήνη επηρεάζει το υγρό στοιχείο και πέρα από αυτό κάθε πανσέληνος επηρεάζει συμπεριφορές. Δεν πιστεύω ότι είναι λυκάνθρωπος η κοπέλα αλλά σίγουρα έχει καταφέρει κάτι ενάντια στην εναρμόνιση του σελιανιακού κύκλου σαν να είναι επιλογή της και που τώρα πιστεύω πλέον ότι είναι επιλογή της δεν είναι ‘σαν’. Καθώς επιλέγει με κάποιο τρόπο να αρχίζει ο κύκλος της κάθε πρωτοχρονιά πάλι με ακρίβεια τριών ωρών και όχι δεν παίρνει χάπια για αυτό.
Αυτό που με προβλημάτισε είναι ότι διάβασα κάπου ότι οι βαβυλώνιοι πίστευαν και υπάρχει καταγραφή για αυτό ότι τη πανσέληνο άρχιζε ο κύκλος μια Θεάς τους που αν θέλετε θα το πω το όνομα και ότι μόνο οι ιέρειες της κατάφερναν να αρχίζουν το κύκλο τους την πανσέληνο.
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
simori
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2290 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/02/2005, 03:22:51  Εμφάνιση Προφίλ  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος simori  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Χαιρετώ τα παιδιά της σελήνης..:)
Θα ήθελα να επισημάνω και εγώ μια παρατήρήση μου σχετικά με θέμα
Έχω παρατηρήσει πως ο κύκλος ανάμεσα στις γυναίκες που έχουν κάποια σχέση μεταξύ τους, όπως ας πούμε μητέρα με κόρη.. ή δύο φίλες κ.λ.π. .. συντονίζεται κατά κάποιο τρόπο..
Μήπως έχετε παρατηρήσει κάτι σχετικό?

Φιλικά

Η Πείρα δεν ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ

Η ομορφιά απλώνεται.....

S I M O R I L .......

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
   
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.09375
Maintained by Digital Alchemy